Януарски бебета 2012 - тема 5

• 26 797
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • Across the Multiverse
Добре дошла на roseto 84 . И моят термин е на 16.01! (нищо че тук съм записана за 14.01, не е толкова важно). Успех на June с резултатите!
Хихихих темичката стана доста розова Embarassed... Simple Smile По този въпрос- моето желание смея спокойно да кажа, че е в пъти по-голямо и слава Богу срещам разбиране от половинката Simple Smile
За сутиените- преди не носех въобще, сега навън- задължително, вкъщи-рядко, доакто спя- никога. Все пак и те да си починат малко. Иначе от В станах С и засега спряха да растат ми се струва.
За домашните любимци вече споменах за зайчето, но още не сме стигнали до консенсус дали да го махаме или не. Много би ми било мъчно...
За първите усещания аз още нищо не съм усетила, но разбрах от други мами, че наистина е по-скоро като потрепване на нерв отколкото нещо друго. За първото ритниче запомнете датата, защото казват, че това е средата на бременността. Simple Smile
А с кашкавалките давайте по-умерено, защото кашкавала може да предизвика запек. Много кофти.
Понеже на мен ми причернява като се изправя доктора ми каза, че по едно кафе и една кола на ден е добре да пия. Аз газирано не обичам и си правя дълго кафенце обикновено с доста мляко. Не че пак не ми причернява де, но явно на този етап това е положението...

# 451
  • Шумен
Да се разпиша и аз Flutter
най-после насмогнах и изчетох всичко пропуснато.. Утре съм на преглед, да видим как е положението, че таткото са го ошашкали с едни истории за увреждания... Аз поне не се поддавам на паранои, ама ми е мъчно като го знам как се притеснява.
По розовата тема изцяло подкрепям Шоки (всеки път като те мерна и хуквам за шоколад Crazy). Редовно си правим, няма болки или дискомфорт поне засега (пу пу пу!), само дето и аз се уморявам много, направо не мога да се позная вече. И някакви болки ми се появяват в гърба и в кръста, а гърдите си болят като преди, особено сутрин.. Ама се стреснах и аз за пустите сутиени, че в последно време само като излизам слагам, все разпасана ходя за по-удобно. Но сте прави - направо за кърмачки ще си взема.
За домашните любимци имаме заек, който аз по принцип не исках (не толерирам затваряне на животинки), ама сега май най-много аз го гледам (без чистенето). Успокоявам се, че теста ми за токсоплазмоза е ОК, въпреки че животинката няма ваксини май  newsm78 Още не знам ще го задържим ли като се появи бебчо, живот и здраве ще решим по-натам.
Сега ще полягвам да събера сили за утрешния преход до АГ клиниката, че е далечко, ще докладвам после, обещавам!
Ааааа .. за калция в сиренето и млякото да си кажа и аз като веган (до преди 3 месеца де), че калцият от растителни източници се усвоява по-пълноценно от този в млечните. Изобщо цялата тая "нужда" от млечни е сиииилно преувеличена.
Лека от мен и само хубави сънища (може и розови Twisted Evil)!

# 452
За първото ритниче запомнете датата, защото казват, че това е средата на бременността

Малей. Мойто беше в средата на 13та седмица, ти сега ще ме вкараш във филми.  Laughing

# 453
  • Китна Тракия
За първото ритниче запомнете датата, защото казват, че това е средата на бременността

Малей. Мойто беше в средата на 13та седмица, ти сега ще ме вкараш във филми.  Laughing

За истински ритник ставаше дума, не за първото помръдване Wink

Мацки - с тия кафета и коли ме разбихте..... изобщо не съм се замисляла, че може да се консумира. Кафе спрях да пия още в началото на втория месец, от раз - ами гадеше ми се, сега изобщо не ми се припива. Странно, но така бях и с първото дете - от две яки еспресо кафета на ден, на нула. Кола чат пат пийвам, но не повече от половин чаша. Никой не ми е казал, че е вредно - чисто интуитивно някак... Имах луда ситуация с първото дете, докато беше бебе - на 2 п. може би. На гости ми беше моята приятелка, приказки, почерпка и изобщо не се усетих, че съм си наляла и изпила 1 ч. кола. По едно време накърмих детето и като се ококори и разшава това ми ти дете..... По едно време загрях... От тогава - докато кърмех - почти 2 г.  - никакъв кофеин Laughing

# 454
  • Бургас
Добро утро, мами и бебчета!
Аз ли съм само кукуряк.. , както обикновено де  Simple Smile
Хахх, аномалия, аз не съм ли ти достатъчна  Laughing , че и черно аватарче съм сложила.
И все пак е добре, че предизвиквам шоколадови помисли, отколкото някакви други  Hug
Аз все още си влача гадене и ако не хапна нещо тестено или от този род страданието е голвямо на стомаха.Ето вчера, опитах като някои от вас да ям плодове наместо храна, ама не стана работа.След час и половина щях да повърна.И се върнах към добрия стар хляб.Дано да отмине до 2 седмици, че с този хляб не знам докъде ще я докарам с килата.И първият път заради пустото гадене само той ме спасяваше, ама килата хвърчаха доста бързо нагоре.Пък като няма друго спасение какво да прави човек... Sad
Вчера щях да кача 1-2 снимки тук да видите моята дъщеря колко черна е станала от плажа, а е ходила само 5 пъти и то не за повече от 3 часа.После като стане, ще ги кача.Като вървим една до друга и аз една такава бяла - сирене, пък тя черна - шоколадова, смешка си е, ама аз живот и здраве догодина ще наваксвам с   Party

# 455
За истински ритник ставаше дума, не за първото помръдване

Баш ритник си беше, аз мижави помръдвания не регистрирам изобщо.

Моето кърмаче на кофеин не реагираше изобщо. Сега продължавам да пия кафе сутрин, защото иначе не издържам на дневното натоварване с малкия дивак.

# 456
добро утро майчета:)

и аз съм май от ранобудните. относно кафето и колата и аз не ги пия вече, макар че преди си пиех по две кафета на ден. това си го реших просто ей така не, че някой ми е казвал, че е вредно. за сутиените нося си да понякога и вкъщи, а на вън задължително.
днес се притеглих и съм вече + 5 кг. от началото на бременноста.

Хубав ден на всички, макар че навън е доста мрачно  bouquet

# 457
Привет, дами!   bouquet

Сигурно вече сте ме забравили и съвсем заслужено даже.  Blush

Ние се върнахме отдавна от морето, сега планираме второ за съвсем кратко, защото първото мина повече от ужасно.  Tired

Вчера най-накрая си регистрирах бременността при една АГ в "Лора", успяха да ми спукат вената и сега ходя като наркоманка, но освен цветния ефект, ръката ме и наболява когато разнасям Киси. Вече мога официално да сюрпризирам колегите.  Wink

Хубав и усмихнат ден ви желая, напук на облачното време тази сутрин в София!  Hug

# 458
  • София
За кофеина - не съм такъв изрод, като пия повече кола кафе не пия Simple Smile Проблема ми освен с кръвното е и с кръвната захар, че и тя много рязко пада и виждам черни кръгове и ми пищят ушите, а колата е най-експресния начин за възтановяване заради глюкозо-фруктония сироп (не захар, която в организма се разгражда допълнително на глюкоза и фруктоза). Просто се налага понякога, дори по половин литър на екс за да ми светне. А и за бебо не са безопасни тези резки спадове Sad Нервната тъкан е силно чувствителна на количеството глюкоза в кръвта.
Иначе знам, че кофеина се отделя повече в кърмата отколкото през плацентата. Даже през плацентата преминават съвсеем минимални количества (но явно достатъчни за да накарат бебо да се разшава Simple Smile )
За сутиените - аз понеже съм с доста голям за фигурата ми бюст (освен ако не съм 42 кг) още от тинейджър не свалям сутиена. Сега стана направо огромен ooooh! Но да спя със сутиен - апсурд, ужасно ми стяга. Аз сериозно се замислям за козметична намеса след раждането и кърменето, че ако виснат тези ми ти либеници които имам сега ще изглежда ужасно ooooh! Относно кърменето четох, че ако не ги оставяш да се препълват имало по-голям шанс да ги запазиш от гравитацията, ама май всичко е до кожа и .. размер. По-големите май винаги си висват Sad
А това с гаденето е ужасно, и мен само хляба не ме караше да викам боата толкова често, а плодове ми се ядяха... ужас. Сега попремина малко ама ...
Шоки, пробвай черен и пълнозърнест хляб ако се притесняваш за теглото, той е полезен освен това. Също разни ядки. Плодовете с кисело мляко сякаш не ме дразнеха толкова ...

# 459
Хей бургазлийчета при вас да не бият камбана в 7 сутрин  Joy
Колко прохладна и свежа сутрин. Аз днес чакам сестрата на Митко да си дойде и да видим малките племенници, цяла година не съм ги виждала, а племенницата вчера ме пита, "бебето ще ни чака ли Wink"
Аз също спрях кафето и газираното в началото, но ми беше гадно не за друго, но от 2 дни пия газирани неща, защото ме почнаха едни киселини, даже солетка като хапна, но една чаша оправя нещата. Въпреки че не знам кое е по-добре газирано или да пия нещо / хапче/.
Бръмби добре дошла.
Лека и усмихната бременност на всички нови мами.

# 460
  • София
Здравейте и от мен! Аз имам син на 1 годинка и очаквам второто си детенце - по всяка вероятност пак син около 20 януари 2012г.
Първото ми дете се появи след 12 часа безмислени контракции и секцио по спешност и сега се надявам да успея да се преборя за естествено раждане.
Иначе се чувствам повече от добре, нямам болки, гадене, запек и всичко характерно за бременните.
Сега съм в 17 седмица и вече усещам движенията на малчо от 1 седмица, много е вълнуващо, независимо че  е втора бременност.

# 461
Добро утро мами и от мен....
 днес ще ходя да си вадя ловно-рибарски билет. Събота решихме с мъжо да идем за риба Simple Smile на река. Относно секса и позите май все по-често той е отгоре Embarassed.
 Виждам пишете за кафето... аз не пиех но сега също си пия нес с много мляко....а снощи сънувах, че пуша!!!!! Спрях цигарите още от 1-та седмица след като забременях....... но в съня така ми се пушеше и на края запалих.....
Айде лек и спорен ден   Hug

# 462
аз да ви кажа пък немога да ям хляб  направо насила хапвам 1филика.плодове,бисквити,чай мента и мляко закусвам.
в началото ми падаше ужасно кръвното и пиех по 1 нес. но след като го върнах едина сутрин просто го отказах. за колата по едно време само кола ми се пиеше но се въздържах.след това почнах по една чашка за няма  3 дни и пак историята с кафето и нея я отказах  Laughing

сега ме турмози много спането защото немога да се наспя спокойно ако не спя по гръб. и незнам как ще я карам до края newsm78

# 463
Добро утро и честит петък Simple Smile Ние най-после следващата седмица отиваме на почивка и нямам търпение вече!
Аз още не съм усетила бебето, така както очаквам, а с първата бременност усетих по-рано..

Джун, очаквам да се похвалиш с добри резултати и никакви притеснения повече!

# 464
Добро утро и честит петък Simple Smile Ние най-после следващата седмица отиваме на почивка и нямам търпение вече!
Аз още не съм усетила бебето, така както очаквам, а с първата бременност усетих по-рано..

Джун, очаквам да се похвалиш с добри резултати и никакви притеснения повече!

така благородно ти завиждам за почивката!!!  Embarassed при нас се очартава едва септември

Общи условия

Активация на акаунт