Януарски бебета 2012 - тема 5

• 26 743
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте мамчета и бебчета  bouquet
June  Hugзнаех ,че всичко ще е ОК и честити сини гащички.
Бебчето и аз го усещам все по-често Heart Eyes а на ЖК съм чак на 30.09 ,ФМ ще ходя началото на септември.Нямям търпение да го видя ,но пък сега като ритка съм по-спокойна.
Добре дошли на новите мами ,лека и спокойна бременност.
Приятен ден  bouquet

# 631
Здравейте момичета! Доста рядко пиша, но пък се старая да чета.
При мен докторката е сигурна, че е момче, а и аз си го усещах така. Все пак ще видим дали и на ФМ на 24-ти ще го потвърдят.
За мърдането - сякаш от време на време го усещам, но не съм съвсем сигурна дали е бебто или е по-силна перисталтика - все пак ми е за първи път.
Да ви питам, напоследък като съм седнала и ако съм по-наведена (например стол без облегалка или по-ниска маса) ми с тава едно гадно, като тъпа болка в коремчето - все едно на бебо му е тясно и ми се сърди. А веднъж, когато наистина се бях свила, направо си ме заболя силно.
Иначе никакви други проблеми нямам. За щастие, така и не съм повръщала досега, а лекото гадене и киселините ми минаха още към 10-12-та седмица. Тогава спряха да ме дразнят и всички миризми. Вече не ми е и много изморено - спокойно издържам даже дълги преходи в планината (преди 2 дена качихме Мусала  Grinning)
С бебешките стоки не бързаме - имаме още 5 месеца за това.
Това е от мен за сега. Хубав ден на всички!

# 632
Шоки, страхотен тен има малката, завиждам и направо, аз трябваше да се крия под чадъра това лято. A ти си много сладурска с новата рокличка! И благодаря за цитата относно спането по гръб, добре че на мен си ми е най-хубаво на една страна.
парфюми: Аз ползвах Gucci - Флора, но не знам как свикнах - много тежка миризма, после имах Chanel Chance а като излезе лятната версия au fraiche си купих него, още по-хубав е. Последния път си взех и Gucci - Rush 2, но все още повече си харесвам летния Chanel  Heart Eyes
Bibiana, имам идея за твоя зехтин, не знам дали ще ти допадне..по принцип като се хапват плодове или се пият плодове сокове е добре да се прави с няколко капки мазнина заради мастноразтворимите витамини - така се усвояват по-добре. Ако ти се експериментира пробвай да капнеш в плодовата салата. Може да го ползваш и като правиш палачинки ако ще са сладки само. Аз установих, че ние с теб сме страшно наблизо - аз живея в Братислава. Някой път трябва да направим една среща  Grinning
Jane Doe честито ти и рожден ден и розови гащи, само така да ти върви с хубавите новини!!
Та така между другото и аз имам днес рожден ден..на такава късметлииска дата.   Tada     party023
Атадар
, никакъв стрес и грижи,това трябва да си го повтаряме постоянно!
Тази прегорексия е доста зловещо нещо, мисля че трябва да хапваме така, че да се чувстваме добре. На мен лекарката ми каза 7-8 кг и като родя няма да има и следа. Засега съм качила 1,5 кг (57->58,5).
IrkaMisirka добре дошла!! Хайде лека бременност и заедно напред хихи А тоя доктор аз хубавичко щях да го насоля за тъпия коментар,нали съм си устата..  box
Добре дошли и на tarte tatin и barbi82!
Кафенце направо ме разби с твоята лентичка, така се посмях.
mi_sy честити розови гащета и на теб,дано не е сериозен проблемът с кръвоснабдяването!
June много се радвам, честито момченце и леко и безпроблемно да го караме до края! Много  Hug
Айде стига от мене, хубав ден!  Hug   bouquet  Hug

# 633
Хайде и аз да се разпиша-при мен нищо ново,освен,че си мисля,че усещам бебче от време на време,иначе ви чета редовно.
June,браво за хубавите новини,сега можеш да се успокоиш и да се насладиш на бременното коремче и честити ти сини гащи!
Добре дошли на новите мами  bouquet
Хубава и успешна седмица на всички!

# 634
И още нещо исках да ви питам. Как седи въпросът с колана в колата. Доколкото знам би трябвало да имам право да се возя без колан. Само че забравих (както всики път) да питам докторката за някакъв документ който да удостоверява, че съм бременна. А наистина не мога да го търпя - така ми стяга и притиска, особено вечно пълния ми мехур, че направо едвам издържам до следващата бензиностанция. Как е при вас положението с колана? И дали не биха свършили работа за пред полицаите ехографските снимки на бебо, които имам?

# 635
  • София
Здравейте мами. Аз се потя на работа и ми е много тегаво днес. Вчера реших да чистя в нас из основи и така ме заболя кръста...цяла вечер бях като вдървена, не можах да заспя от болки...повече няма да си го причиня, мъжо ще помага в чистенето. Днес съм на кинезотерапия за бременни, за първи път и ако ми хареса ще продължа. Обясниха ми, че включва леки упражнения за гръб, разтягане с топка и накрая масаж Simple Smile. Ще ви споделя утре как е било. Иначе бебчо ми се струва добре, шавка чат пат. Дойде ми "Angel baby" доплера за домашна употреба, довечера ще подслушам бебо какво прави в корема Simple Smile. Мамите които пият Магнезии какъв си купувате, защото док. само по телефона ми го изписа и аз си взех на прах "Diasporal"? Също не знам като вече не съм болна и не кашлям, колко да го взимам, но мисля поне до сватбата тази събота, за да може да ми е спокоен корема Simple Smile. Иначе всичко е уредено, моите приятелки ме питат - вълнуваш ли се, а аз съм супер спокойна, все едно съм се женила и преди, все едно съм го изживяла Simple Smile.....ще видим на деня Simple Smile

# 636
  • София
Аз колана в колата си го слагам по следния начин: закопчавам го още преди да седна, после сядам и си премятам горната част през главата (незнам дали го обясних добре). Така се движа още от началото на бремеността, защото първо имах болки, а сега вече ме стяга, а пък без колан не ми е комфортно.  Peace

# 637
Как седи въпросът с колана в колата.

Аз в никакъв случай не бих карала без колан.  Peace
Не шофирам по принцип, винаги съм просто пасажер - винаги съм с колан, независимо колко е напреднала бременността. Като има бебе в мен ми е двойно по-страшно да не стане беля от нищото.

Коланът трябва да се сложи така, че да не ти минава през корема. Долната част трябва да минава под коремчето над бедрата (максимално дръпната надолу), горната част леко отстрани и между гърдите. Ето като на тази снимка. Извинявам се, ако звуча много назидателно, но коланите са ми болно място. Семейството ми по чудо се размина с много сериозни наранявания при катастрофа в центъра на София, без вина. Ако си бяха с коланите, щяха да си спестят няколко месеца болки и после години проблеми.

# 638
да споделя и аз малко за мен-живеем в Бургас,от утре влизам в 20 седмица,след 10тина дни май ще разберем и ние какво ще е бебчо.В къщи правим ремонт,за да го посрещнем по-добре,но напредваме бавно защото таткото е автобояджия и няма работно време,затова когато се прибере ремонтира в къщи,но до януари има време все ще свършим до тогава. Това ни е първото дете,но не се притеснявам от нищо,брат ми от малък си го гледам и имам една ясна представа за какво става въпрос, това за нас за сега друг път пак Grinning

дрешки не сме купували,само ги гледам,повече защото майка ми не ме оставя на мира(мн се вълнува),тази жена направо ми изяде всеки ден ме подканва да отида на лекар да видя какво ще е

# 639
Аз колана в колата си го слагам по следния начин: закопчавам го още преди да седна, после сядам и си премятам горната част през главата (незнам дали го обясних добре). Така се движа още от началото на бремеността, защото първо имах болки, а сега вече ме стяга, а пък без колан не ми е комфортно.  Peace

аз колана го слагам но тази част която мина през корема ми я слагам на колената,не е мн законно според мен но това е моя вариант

# 640
mariqrousse  по принцип бременните са освободени по чл.137а,от ЗДП ,но и аз си го слагам.Това е първото нещо което правя когато седна зад волана, а това е  почти всеки ден. И аз бях чула за някакъв документ,но тукашните полицаи не правят проблем .Все пак и таткото е полицай и....ще им го заведа за доказателство Simple Smile)

# 641
Цццц, пусти американци, всичко са измислили, че и от тук намерили да съдерат на бременната още $30  Laughing Laughing Laughing Разбира се, не мога да отрека, че изглежда логична тази джиджавка. Аз също в никакъв случай не бих се оставила без колан  Naughty

А случайно да остана някой, който все още не си усеща бебето в края на 17-а г.с.?  newsm78
Заплашила съм ги моите кокони, че ако не се оповестят до края на идната седмица, ще започна да ги давя ежедневно в кОла И без това заради тях съм я спряла на 98% Crazy

# 642
И още нещо исках да ви питам. Как седи въпросът с колана в колата. Доколкото знам би трябвало да имам право да се возя без колан. Само че забравих (както всики път) да питам докторката за някакъв документ който да удостоверява, че съм бременна. А наистина не мога да го търпя - така ми стяга и притиска, особено вечно пълния ми мехур, че направо едвам издържам до следващата бензиностанция. Как е при вас положението с колана? И дали не биха свършили работа за пред полицаите ехографските снимки на бебо, които имам?
За колана в начална бременност трябва да имаш документ от док.Тъй като много мадами злоупотребяват. А вече след като ти порасне корема не задължително да имаш такъв документ. Все пак е видимо  Laughing

P.S. Да попитам някой знае ли защо не ми се отчитат публикациите отстрани. Все на 13 си седя Sad

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 14:16 от moni4k@

# 643
Разбира се, не мога да отрека, че изглежда логична тази джиджавка.

Никаква работа не върши, пробвала съм я. С нея, без нея, той коланът си седи по един и същи начин така или иначе. Ама да, пари да искаш да харчиш - възможности мнооого.  Laughing

# 644
Café con leche  аз усетих бебето,в 19 седмица,не съм си сложила лентичка ,защото не ми изчислява вярно. Сега и аз си сложих количка в хладилника,че не съм  пила от 100 години !  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт