(Био) зеленчукова градина 11

• 62 140
  • 720
  •   1
Отговори
# 15
 Mr. Green И той твърди, че ще ни стръска http://www.youtube.com/watch?v=MdhgTOH4dCE&feature=player_embedded

# 16
С голям интерес ви следя  Simple Smile Така че ЗАПИС   bouquet

# 17
Здравейте, Биоградинари!
Ето малко красота от градината на мамето:

http://www.foto.bg/data/7762/medium/Image1332.jpg
http://www.foto.bg/data/7762/medium/Image1336.jpg
http://www.foto.bg/data/7762/medium/Image1338.jpg

Да питам някой от вас има ли салвия в градината си.
Кажете ми какво правите със зелените листа (за изсушени знам че се прави чай). Четох че се ползвали в салатаи и в сандвичи, дали е така и вкусно ли се получав.

# 18
Вълк,той казва неща,които последните 20 години все по-често мисля....Настръхвам...
А бе,снимките на Вети ме сетиха-наблюдавам бронзовост по листата на ранните си домати от понеделник насам-гледам,че и на нейната снимка се вижда.Вие забелязали ли сте нещо такова?

# 19
Не, но имам един корен домат с лимоненожълти листа. Много листа, един единствен домат. По едно време взеха да позеленяват, после пак тръгнаха към лимонено. Иначе всичко му е наред. Като разсад си беше зелен, не се различаваше от другите. Шантава работа, вече си мисля, че има нещо под него.

# 20
За съжаление при manandy всяка година е така - не е природен катаклизъм - сега там  е мусонният период - сумарното количество на валежите е в хиляди мл - почти 6 месеца си вали  Mr. Green

# 21
Моите стават все едно напръскани с жълто/като с пулверизатор/,за сега е само по листата.Дано не стигне до плода  Sick

# 22
  • Пазете Гор
Нямам с какво да снимам, vili__66, дали бронзовост, или някаква друга гад, дето ми мори корнишона. За щастие доматките ми са в отлично здраве, то и как иначе, след като са облечени в шлифери. Grinning

Каламитет се нарича периодично бурно намножаване на даден вид - полевки, скакалци или калинки. Хубавото е, че имам такова нЯщо с доматите. Подсилени от топлите нощи, тези изделия на шлиферната промишленост ме осигуряват с фибри като че съм ярмомелка. Снимки - в събота.

# 23
 Joy, неизчерпаем източник на добро настроение, Куркума,   bouquet

# 24
# 25
Куркума,и твоите шлиферни домати са плод на "гениалната"човешка мисъл-може да са кръстосани генно със слонска кожа.Имах случай-изтървам от сергията такъв домат пада и подскача като топка-като го вдигнах-здрав и корав,издържлив 8 седмици "на рафта" и стотици километри на транспорт  Joy.Вкуса му е безсмислена подробност.А моята собствена "селекция" е трудно да я транспортирам от градината до масата  Mr. Green

# 26
Розовия ми гигант все едно е без ципа. Като го режа имам усещане, че режа масло. Някои са странно къдрави. На рилата се усеща люспата, но не е неприятно.
И при мен тази година краставичките не са особено плодовити. Дали от сорта или от времето...?
Номера с листо, с което покрих зелките, за да не се цепят не мина. Някои пак са се нацепили, но пък ги предпазва от другите гадинки и не са надупчени.
Приятен ден на всички!

# 27
А ние си имаме втора реколта тиквички Laughing
Краставиците  на татко горчат, вероятно от жегата. И в таратора се усещат Whistling
Рано ли е да се правят вече люти чушленца в буркани или не?

# 28
Когато има мат`риял никога не е рано,tzarina  Laughing.
Краставиците горчат от не достатъчна поливка.Е,има и такива,които си горчат по произход.
Останаха ми десетина квадрата свободно място след картофите.Дайте идеи какво да бодна там.

# 29
  • Пазете Гор
Всякакви работи съм чувал за справяне с горчиви краставици - белене, миене, отрязване на краищата. То си има и степени на горчивост. Някой път са ядивни, друг път ..олеле.

Ако в таратора се добави повечко орех, повечко копър, повече чесън и по-малко краставица, нешата се подобряват, опитай.

В милия ми Трънски край се подигравали на бедността си така: Оти са ню юз тараторот краставици, га нЕма кисело млЕко!

Идеи да искаш, vili__66. Ако сееш веднага - грах за късен, да пускаш в гювеч, още и броколи, карфиол, ряпа. След месец - есенен спанак, може да използваш площта за есенни марули, есенен лук за зелено.

Общи условия

Активация на акаунт