Отговори
# 570
Тези дни, не мога да пиша. Бобо по цял ден не спи, иска само на ръце. От вече 4-5 дни давам йогурти на Хумана-много ги харесва, но имаме проблем-не си иска АМ.  Sick Много хареса каша слънчо -тиквена и иска само йогурти и каша  #Crazy
Чак вчера хапна с ухота АМ, защото не съм му давала изобщо йогурт.
От вчера му правя пюре-от пъпеш - пасирам го и добавям оризова каша безмлечна към него или млечна, докато стане на пюре-много го хареса.
Вече и ние сме в отбора на контузените-но не падна-първо си ударихме главите, но така силно, че Бобо имаше огромно червено петно цял ден на челото. Тъкмо вечерта му мина и докато му правя млякото, чувам един рев..ама рев. Отивам и що да видя, както е на спалнята, той се хлъзга, не пълзи и си ударил главата в стената, ама кой знае колко пъти, защото той тъпо и упорито назад. Той се хлъзга по гръб и още един ден имаше цицина на главата.
Бях се доста притеснила да не си е ударил лошо фонтанелката, ама му мина на детето.
И да си призная-донесохме си проходилката от мазето-бяха ни я дали-ами изпрах я, че нещо не мога да издържам вече. Всичко ме боли-дископатията страхотно много,  вечер главата, вие ми се свят от умора вече. Спрях да стерилизирам, че и без това не мога да насмогна  ooooh!
За градинките-споделям мнението на Лили-писнали са ми едни и същи лица на едни и същи места.
хайде до после, че зверчето ми се е събудило и вече е обърнало всичко на опаки в кашарата и гледа телевизия  hahaha

# 571
ами щом не пишете, аз ще продължа с трети пост  Mr. Green
вчера реших да уча Бобчетовече на разни неща-и научих го-като протегна ръце и той дава ръчички, много е щастлив.
Какво друго да го уча?-дайте идеи, какво друго могат да правят бобчовците ни? За боц..няма да стане той да прави.

# 572
Лори, прекрасни са ви мерките.  Hug
Елиза от два дни е на метлата - не иска каша, не иска пюре, иска да суче, иска да я нося, не иска да стои сама.  Пак ли скок в растежа? Или зъби? Нямам представа. В момента съм само с едно дете и не мога да седна. А пък къщата ми е много пуста така Mr. Green

Да си призная и мене по време на предишните ми майчинства ме беше хванал синдрома" всичко ми омръзна". Беше ми много тъпо от еднообразието. Сега изобщо не е така - сигурно защото приемам гледането на това дете като нещо много прекрасно. не ми липсва нито работа, нито предишното ми хайманосване по света и у нас / а то не беше малко Mr. Green/. Всъщност си давам сметка, че единствено отношението ни към нещата може да промени и настроението ни. Но едно е сигурно - важно е все пак да се поема въздух. Така че, когато ви падне, излизайте без деца, дори за час. Има огромно значение. Навремето моята баба /мнооого ми беше любима, милата Heart Eyes/ беше казала на мъжа ми поне веднъж седмично да поема децата и аз да излизам сама. сега си давам сметка това колко ми е помогнало. Naughty
Сори за поучителния тон, но ми се иска да помогна Hug

Обичаме ви.
Отивам да чета книжка докато феята спинка Laughing

# 573
ооо Хепи, аз излизам вечер след 15-16 часово разнасяне на Бобо, хранене, къпане, приспиване, готвене от 12 до 1 часа вечер с кучето-че то разходка иска  Joy това в рамките на шегата де  Hug
През другото време няма на кой да оставя Бобо. Не че ми тежи, напротив времето прекарано с него ми е незабравимо-но трите градинки ги обикалям за 1 час, пък на кафе вече толокав не ми се седи.
Браво на Явор  Hug
Ние с приказките сме до мммаааммааа, докато реве, това е  hahaha Ама само, като реве  hahaha Иначе главно крещи или се обръща към мен и така с мимики почва-ауувчосммааа или нещо от рода. Сигурна съм, че ми приказва нещо, защото след малко започва и  нещо да подвиква намръщено  hahaha
Друго съм забелязала-нали ни имитират, та аз често повдигам вежда, като приказвам. Гледам Бобо вчера постоянно повдига вежда  hahaha
зъби-още нямаме...бобчето де
хайде това е от нас, да не писвам  Embarassed Hug

# 574
Здравейте сладкииии  Hug

Набързичко минавам, че ще се събуди за ядене зверчето, докъдето стигна до там... Wink

Честити месечинки на сладките Бобо, Йо, Мъро, Симеон, Иво и Карина  Hug Да са ни здрави, засмени и палави  Heart Eyes Hug

Честит рожден ден на мъжлето на Мим  Hug

И аз понякога се опитвам да стана от отбора на Пчеличката с отегчението от еднообразието, затова гледам да разхождам малчо поне на три различни места през седмицата, за да не гледам едни и същи физиономии  Peace Wink

Искам да ви кажа, че киселите са голяма гняс  Sick Вчера се опитах да направя, ама стана едно рядко, блудкаво...а и захар трябва да се слага, което май категорично ще ме разколебае да ги давам...не че много ми ги хареса, трябваше да сгъстявам с каша и АМ и стана още по-голям бълвоч  Sick

Гимнастика и аз вече много рядко правя, масаж пък хич по причината, изтъкната от Евридика - на го мажа с нищо, а на сухо не ми се получава...мисля, че достатъчно се движи и си прави гимнатсиката сам, то проходилката вече добре я управлява, щом и напред тръгна/досега назад и настрани само вървеше/, започва да стои стъпил на крачетата като се държи за легло или облегалка на фотьойл - много ми е сладък  Heart Eyes

Хепи, за пореден път се възхищавам от позитивизма и спокойствието, което излъчват постовете ти, прекланям ти се от сърце, а на снимката сте просто прекрасни  Hug

Иначе времето е страхотно за майки, а не толкова за малките, че много духа при нас, ама поизлязохме подобаващо за 2 часа и успях да разбера, че есеннитте дрешки са ни маалки и сме за нови суитчери, анцузи и панталони  hahaha

Лори, можех да го учиш да "дава пет" - ние това ние сега любимо, много обича да пляска по подадена ръчичка Simple Smile

# 575
Лори, ние правим "Здрасти! Дай пари за пасти!" Joy Сега се опитвам да я науча да търси с поглед човек или предмет: "Къде е тати?" "Ето тати" и тн.

Аааа, разходките с кокера не се броят. Трябва да си сама. Връчваш Бобо на мъжо и изчезваш, на фризьор например. А като дойдеш в София, на кафе с мен Mr. Green Heart Eyes

Миленка Hug

# 576
Момичета не мога да пиша,че освен че сме кисели, ooooh! #2gunfireсе и обринахме от нещо!КАто ви прочета ще пиша! Hug

# 577
извинете ме, но да попитам за последно-каксе правят киселите? Ама цялостно ми кажете, с нешесте ли са? Идея нямам - само си спомням, като бях малка, че  Sick от тях.
на мен сестрата ми каза да правя кисела с прясно мляко и после да добавям  плодово пюре това е. Мен пък ме хвана срам да питам дали се прави с нешесте  Blush. Естествено няма да го правя с прясно мляко, та за това питам.
благодаря предварително.
Хепи   Hug ние за идване ще дойдем, ама мъжО нещо не го пускат отпуска-нали си взима по един по два дни, като ходим на прегледи и като бяхме с бобчето в болница-5 дни, та сега йок. Но септември така или иначе ще дойдем за сесия и ще пием кафенца   Hug
И аз го уча на къде е тати-ама как да се научи, трябва да показвам картата на България  hahaha Той нали е командировка 4 дни в седмицата.

целувки и край наистина   bouquet

# 578
Лори, киселите са си с церевично нишесте самите те, само с вода се правят - разтварят се в малко студена и се сипват във вряща да се сгъстят/подсладена пише на етикета/ Peace

Мечо сега нали е хладничко, та спи вече един час...ама това му е уж малката дремка, после няма да ми спи сигурно следобедния сън...Simple Smile

Ама да знаете, че живи здрави наесен и ние ше дойдем на София за по кафенце Hug Аз и сега бих дошла, ама сама с детето не ми се рискува да пътувам нещо...ама не съм решила, не съм се дигнала де, ако успеете да ме примамите с някоя голяма среща в някое Молче Wink

# 579
Здравейте муцунки  Wink
Много се развали и при нас времето.
Гимнастика и масажи ние не правим от може би месец.Изобщо не ми позволява и не иска да лежи по гръб.

Хепи много сте сладки  Heart Eyes
Евридика изобщо не им се връзвай на такива коментари.Всяко дете си е индивидуално и изобщо не бива да се сравнява с другите.Естествено, че няма неседнало или непроходило дете, пък лазенето може и да го прескочи дори като моята голяма дъщеря.Пък  Лорис е такъв сладуррр, че да го изядеш направо

Честит рожден ден на мъжа на Мим

Честити месечинки на  Бобо, Йо, Мъро, Симеон, Иво и Карина! Да растат здрави и палави

# 580
Миленка, ама готови ли се продават в магазина? В бебешкия ли? hahaha баси тъпата съм?

а за разходка в ююжния или Борисовата ще те примамим някак  Hug

до сега учих мама ми купи днес  ooooh! тя много дълга  ooooh!

# 581
Мерси на всички за добрите думи Hug Добре че сте вие, че много ми беше докривяло и вчера се изпокарахме. Не ми се говори направо ooooh!
Ние сме се научили да вдигаме ръка и да махаме за чао. Като махането е по-скоро мърдане на пръстчетата, но го прави само, когато е в настроение. Иначе си познава всички в къщи. Като му кажа: Къде е тати? гледа към него, същото е и с баба и дядо.
Лори, аз мисля че може да си го направиш вкъщи- царевично нишесте- натурално, без аромати. Правиш си го както е написано и после се прибавя пюре от плод, може готово, може и домашно. Накрая се добавя и АМ по желание. Аз знам че се приготвя така, а иначе за готови и аз не знам къде се продават newsm78
Хайде да си направим пак среща, че и аз ще изперкам в квартала. Сама си обикалям като лудите Crazy Имам нужда от малко разнообразие. А как имам нужда да се напия, колкото и странно да звучи Joy

# 582
  • София
Вън ръми дъждец и е едно меланхолично amiiii Криско го научи майка на ''дай здрасти''  Joy
Днес първата ''среща'' с детската кухня се оказа много сполучлива- утре пак. Крис си омаха обедната купичка  eat и второто го оставих за следобедната закуска  Hug

# 583
  • София, България
 Здравейте сладки мами със сладки бебоци  Hug   /стана мого захаросано а  hahaha/

Честито и на малките ни месечинки днес !!

Напоследък нямам време нито да чета , нито да пиша Sad  Бяхме сами с беба за седмица и  съвсем полудях  Crazy Crazy Не иска да стои сама никъде, все с мен и само крещи като я оставя дори за минута в активната гимнастика или в кошарата  Crazy Crazy Сега има баба при нас и ми е доста по свободно  Party

При последното теглене преди седмица беба беше 7360 и 68 см  Party Качила е 510 гр и е пораснала с 2 см Party Добре, че яде с удоволствие кашата, че нямаше и 100 да качим иначе  Flutter  Минахме на 5 хранения и наистина беба си увеличи количеството на изяденото. Преди едва ядеше по половин пюре или 80-100 мляко, а сега изяжда цяло пюре / от 125 Simple Smile/ и два пъти на ден изпива по 130-150 мл АМ  Party  Нашия режим е:

6.00 - 150мл АМ
 9.30- плодово пюре с 30мл АМ
 13.00- зеленчуково или месно пюре /130мл/
 17.00- 150 мл АМ
 21.00- 150 мл млечна каша

Заспива в 22-22.30 , ноооо от 12 нататък се почва едно будене през 2 часа с мрънкане и искане на шишето за да цокне вода  Tired Tired Tired Почти не ме оставя да спя, не е гладна, не иска мляко ами вода Tired Вече съм сигурна, че й става навик, дайте съвет как да я отуча  newsm78 newsm78 Биба категорично не иска...

И друга питанка имам- за количките през зимата. Моята е ето такава :
Копие на Пег Перего е.

Не съм сигурна, че зимата ще е достатъчно защитена беба вътре. Прекалено отворена е и козирката не е плътно затворена около седалката Sad  Има чувалче за краката, но то е само за  коленцата. Да се охарчвам ли за друга по-защитена количка или едно зимно чувалче ще ми свърши работа   newsm78   newsm78  newsm78  newsm78

По другите теми, което запомних :

зъби- не и скоро май няма да има
стои седнала само ако я подпирам и държа
не пълзи, дори не обича да се обръща много по корем
Кисела и аз като Лори не знам кво е, не съм го яла като малка и в магазините не съм виждала newsm78
Градинките около блока са 2, писнали са ми  Sick Sick
Гимнастика не правя и не стерилизирам от доста време.

На майчинството се наслаждавам много, въпреки трудностите Party Party  Обичам сутрешото събуждане на беба, обичам да ме гледаа усмихната с малките очички или да я целувам ревяща от поредния зеленчуков микс   Вече се замислям и за второ бебче. Като знам колко време ни отне първото, за второ трябва по-отрано да се захващаме май  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Леле, колко дълго стана  Crazy Crazy Ще ме извинявате  Crazy  Crazy

# 584
здравейте!
Честити месечинки на  Бобо, Йо, Мъро, Симеон, Иво и Карина! Да бъдат здрави, послушни и усмихнати деца!
Леле, ама съм и аз несъобразителна- днес се срещнахме със Зелда и Симето и изобщо не се сетих да честитя, т.е. аз и не бях погледнала, че са сред празнуващите, за което моля да ме извинят  Embarassed
Моят пакостник излапа едно авентско контейнерче тиквичка с морков, насука се здраво и заспа на секундата.

Киселите още не съм пробвала, иначе купих един уж да го пробвам преди да му предложа, че и аз имам не особено приятен спомен от тези десерти.

И на мен мъжът ми ми прави от време на време забележки, последно ми мъмреше, че го храня посред нощите вместо да го залъгвам само с вода (което според мен не става) и видиш това щяло да му стане навик и след време да се буди сам и да ходи да рови в 3 часа в хладилника.  Crazy Laughing Стана ми смешно тогава, но като цяло гледам да не се впрягам толкова... Crossing Arms

Гимнастика и масажи отдавна не правим, той си е вече много подвижен и сам си прави гимнастиката, а масажите ги спрях, понеже не ми се мажеше с тея олиота детето в жегата.

И аз се присъединявам към желаещите за среща  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт