Отговори
# 630
Честити половингодинковци, да са ни живи и здрави!
Бобо днес е повече от всякога швъкнат......не съм пила кафе и съм гладна-уви няма нищо за ядене, мъжо е командировка-естествено

за млечното хранене-и аз четох, до 1 година. Снежи, аз и вчера писах-Мими М си дава си сиренце, така че нейното си е млечно.

Аз давам освен АМ и йогурт и от вчера и пюре с извара купешко. Както е писала Бенджи може да е под различна форма. Иначе кашата винаги си я правя с АМ или е млечна.

ААА Тони, аз четох бебета че трябвало да приемат по 500-600мл мляко в препоръките, някоя мама ги беше пуснала в темата   bouquet за което благодаря.
отивам че се реве до мен   bouquet

# 631
  • София
Здравейте , да се похваля от няколко дена и ние вече сме захранени за сега приема добре храната с изключение на това че беше свикнал сам да си държи шишето и сега се нервира с лъжицата че не капе по - бързо.
Дани не му се нерви на твоя мъж те знаят много да плямпат ама дай да ги оставим един ден да гледат децата и да ги видим .
Ох не мога да ви изчета за съжаление имам доста работа заела съм се с едно ново начинание и се надявам нещата да потръгнат за да не се връщам на работа , за сметка на което ще трябва да търча с малчо ама какво да се прави .
Лили честита половин годинка на Божидар който си е дошъл и с именцето .
Обичаме Ви

# 632
Да честитя и аз празника на всички, които имат повод  Hug
И да се отчета - 7850 кг., 68 см. И Ема трябва да дава кръв и урина и мисля да го свърша още утре. Ще ми се преди морето да съм приключила с изследванията, че после и докторка излиза отпуск. По този повод една молба - моля, препоръчайте ми добър бебешки/детски дерматолог в София, който работи с ЗК, защото на Ема и се е появило едно кафяво петънце на крачето от няколко дни и доста съм се притеснила  Cry
И още нещо, по колко време оставяте бебоците да седят в началото, че Ема сега ще я уча?

# 633
Никой не ме отрази за запека Cry Опитвам се да чета из нета, не намирам отговор за това колко може да се изчака преди да има страх от натравяне... Tired

# 634
Здравейте маминки  Hug

Въпреки лошото време ние си направихме предиобедната разходка и за пръв път обух чорапогащник под панталончето, че си нямаме дебел панталон... Grinning То нас само дъжд ни спира, иначе сме навънка - и вятър да духа слагам дъждобрана на количката, шапка и айдеее...

Честито на всичките ни месечинковци сладурковци мамини  Hug

Зелдичка, ние не сме имали запек до сега, или поне не сме инали ден, в който да не е акал, иначе твърдички изпражнения сме имали, ама няма начин вече постоянно да са кашави...при нас иначе помага вдигане на крачетата към коремчето - винаги се изаква така  Peace Пробвай да дадеш нещо зархлабващо за папкане - тиква, круша, синя слива, или пъпеш пасирай - ефекта ти го гарантирам от последното  Peace Иначе ако му е мекичко коремчето и е спокоен - мисля, че няма място още за притеснения...

Браво на Ема за манекенските мерки Hug Ние отначало седяхме за по 3-4 минутки, после десетина , сега си седи в количката по 15-20 минути ако има с какво да се развлича..

# 635
срещу запек - пюре от слива или круша, избягвай картофи и моркови

# 636
ехо, тук съм Hug
връщам се да ви чета

# 637
Здравейте от ветровита лятна Варна Confused
Отвяни покрива тази буря Stop ooooh! Tired...сега като се затопли на нова сметка ще го правим Rolling Eyes

Иначе за акото и на Матенцето му се втвърди откакто яде пюренца,ама със синя слива се оправя веднага Peace
Седяне-никак ни няма там,от време на време се подпира с ръчичките си напред и след секунди пада като круша Heart Eyes
Нямам нищо интересно за казване,само честитя на всички с поводи и ставам че баткото ВЕЧЕ НЕ ИСКА ДА СПИ и съм на крак по цял ден Crazy

пп: Докарала съм си една хубавка мини хиперлактация и се цедя вече Stop Whistling,че с това заместване ще гръмна...в тази връзка Кърмачките-какво си правирте гърдите като не ви сучат след пюрето????

# 638
Ехо! Ужасно време..Скука..Зимата май ще се побъркам тотално..
Честит полурожден ден на всички големи бебоци!
Зелда, на мен лично 2 дена не ми се струват дълъг период на неакане. Зависи и какво хапва детето , но по спомен май си хапвахте главно млекце, така че не бих се притеснявала.
Иначе за млечното хранене до годинка - ами навсякъде си пише, че е задължително. То няма задължителни неща де , но като се замисля колко мнооого промени стават през първата годинка , само на зеленчуци и плодове няма как да си покрият енергийните нужди. Лично за мен бебе на 5, 6 месеца се нуждае главно от мляко.  Има време да се замести хранене и да мине на междинна храна. Аз съм сигурна , че каквото и да му дам на бебешорът няма да му стане нищо , но този принцип не е "правилният принцип" за мен. Децата не са направени от порцелан, просто всеки преценява дали да спазва даден принцип или не. Аз лично този за млечното хранене ще го спазвам.
Преди време намерих едно сайтче за хранене на бебета и сега се сетих да ви го пусна
 http://www.beststart.org/resources/nutrition/pdf/feeding_baby.pdf
Спомням си , че някой беше пускал инфо и табличка за КМ , но кой беше и кое КМ се препоръчваше не знам !
А за това какво могат да правят бебоците и какво не- и на мен всички ми казват , че рано бил правил повечето неща, но като чета тук бебоците какво правят и излиза ,че сме едни от последните за всичко.  Joy Щом и говорещи бебоци имаме вече ...
Отивам да си скучая  Whistling

# 639
Е чак пък говорещи... Sunglasses Mr. Green

Момичета, зимата дали ще ни трябват ботушки... newsm78 /сори за тъпото въпросче, ама се замислих...те няма да ходят, ама все пак и в количката по обущета ще им е студено... Thinking/

# 640
Най - вероятно ще трябва да кихнем едни 50 - 60 - 70 лв. за ботуши ...  Rolling Eyes
На нас поне космонавт ни подариха, остава и да му е тамън!  Mr. Green

# 641
  • София
Ej Todorka Boeva  се появи  Hug Hug
Иначе Зе;да- на мен гастро-ентероложката ми каза, че 48 часа може да дадеш толеранс за неакане- след това вземаш мерки.

# 642
няма да купувам ботушки Naughty,терлички и в космонавт който да е с обувчици(цяло такова дано ме разбрахте ooooh! )
И аз имам два космонавта ама имам леки съмнения че няма да са ни добре(малки тоест)

Много ми е лежерно днес,едно мързеливоооооооо

# 643
Забравих да се похваля - тези дни чакам зъбче - вижда се цялото , ще пробие тези дни/а може и днеска още... Crazy/

Малко идейки за новата темичка  Wink

Февруарското дете, с кеф пюретата яде

Февруарски дребосъци вече правят маймунджалъци  Mr. Green

Февруарските дечица вече папкат от паничка  Mr. Green

# 644
Честита половин годинка на Божидар, Явор и Веселина! Hug Да са живи и здрави и все такива сладурковци! Heart Eyes

Амидалке- аз затова съм се насочила към чувалче за крачета от агнешка кожа.Те топлят на цялото телце и отдолу могат да са само с обувчици децата Peace А в по-топлите дни се маха предната част с ципче и остава само подложката,под бебо.

А, Лори според моето инфо бебоците до 1 годинка имат нужда от 600- 950 мл мляко на ден!Или средно по 750мл. След годинката това количество вече е 500мл. Естествено всеки родител сам преценява за детето си,всички деца не са еднакви! Hug

За киселото мляко,Лена мога само да ти препоръчам да НЕ даваш на Табу по БДС. Цори за директната марка,но вътре вместо цвик имаше желе! Sick А иначе е по БДС,аз го бях купила за закваска,че тук така правим- вземаме си българско само за бацила и подквасваме австрийско прясно и става супер,стига закваската да я бива! Mr. Green
Хайде толкова от мен,че пак съм на лекар по-късно,влизам в банята,крайно време ми е днес Blush

Общи условия

Активация на акаунт