Зъбки показвайте се вече и не мъчете Януарското човече (19)

• 27 732
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Честита половин годинка на малката принцеса Никол  newsm67

Бебо79, опасна е малката бандитка newsm32

Ние хапваме по малко пюренце, още не сме заместили хранене, а така ми се пийва водка с кола...  Blush

# 181
Ети, ами на Хип.  Tired
Обаче като че ли утре няма да опитва пак месо, защото сега забелязах няколко пъпчици по телцето отпред... И пак се е активирала червенината на свивките на лактите... Аман с разните пъпки от какво ли не, аман и от скапаните жеги!!!  #2gunfire
Ще ми каже ли някой дали мога все пак да замразя отвореното пилешко пюре??  Thinking

# 182
Бире аз не бих замразявала

# 183
Berend Botje - Рая единия ден се изправи на колене, на другия права, а вече се опитва да мята крачето. Легнала не стои и минутка. Заспива поне с час рев, защото не иска да легне, а да стои изправена. Муши личице межди решетките и реве неудържимо и текат сълзи, сополи...хем ми е смешно, хем ужасно миличко. Как не се сеща, че за да заспи трябва да легне.
Еления - прегръдки и подкрепа  Hug Винаги, когато е трудно, става още по-трудно. И въпреки това няма нищо по-важно от това да сме здрави и заедно с хората, които обичаме.
Ноеми - обичайте се все така. И все така незабелязано да никнат зъбчетата на Тервел.
Мила - шапка ти свалям най-искрено. Всеки има такива моменти. Аз като се освестя в яда си и безсилието и безсънието и се сещам за теб как се справяш с трите бонбонки. Определено се самозасрамвам  Embarassed
Тути-  Hug на нас ни остава месец да се видим с нашите и вече ми идва да събирам багажа. Какво ти търпение. Като се сетя първия път като се прибрахме как захвърлих куфарите на летището и тичах да ги гушкам, а сега с Райчето направо ще летя  Laughing
Най- добрата ми приятелка е сестра ми. Мъжът ми няма братя или сестри и му липсва. Е затова и двамата искаме много деца. Може да е трудно, но е незаменимо.
Бебо79, Бубе, Еления - аз се чудих на вашите бързаци, как се изправят, пълзят, седят, а от два дена не мога да сложа Рая ни легнала, ни седнала. Мина лесното, идва ред на интересното  Grinning

# 184
имаме си зъъъб  newsm47, хе-хе, не съм и уситила даже

# 185
  • София, Лагера
Инка, честито озъбване!

Клече, честито 6-месечие!  Hug

Ноеми, съгласна съм. Имам нужда от почивка. И си я представям на Слънчев бряг, в алкохолен делириум. Саааамо да си намеря бавачки  Laughing Laughing
хихихи... и аз, и аз, и аз!!!

Следващото столче - като омалее това. Пресиян около годинката го турихме в голямо столче  Wink

Ети, Ориз - варя  Mr. Green. Осем минути, пропорции 3:1, с малко олио.

Бимбим, новата храна може и по мъничко да е, ако детенцето не я приема и на малка доза ще реагира.  Не виждам причина да не смесваш зеленчук с плод, стига детето да яде  Wink. Аз, например, често давах на Пресиян елда с банан или ябълка. (като казах на приятелка, тя щеше да повърне  само при мисълта Mr. Green Sick)

Бире, не знам дали може да се замрази купешко пюре, но знам, (е картоф не се замразява. Твърде вероятно освен пиле именно картоф да има в бурканчето.

# 186
Честита половин годинка на Никол!!! baloni

Честити зъбчета на Тервел и Ема! Hug

Моля, мамите, на които бебчетата реагираха на картоф - домашно приготвено пюре ли давахте или купено? Има ли значение това, за появата на обрив?
Тъкмо се похвалих как Сами прие с охота картофеното ми пюре, и след вчерашните три лъжици сега видях едни ситни пъпчици около вратлето - само там.

Когато има реакция към дадена храна - кога може да се предложи отново???

Извинете ме, че пак питам, сигурно сте го казвали, ама все пак съм по-дърта и пусто забравяяям!!! Grinning

# 187
Когато има реакция към дадена храна - кога може да се предложи отново???

Ако си 100% сигурна че е картофа, не е подсичане и т.н. увеличава се след като дадеш повече количество - то трябва да спреш алергена поне месец / при децата с установена алергия се спира за 6 месеца/

# 188
Бебешондел Hug благодаря ти, че се включи, не съм 100 % сигурна, но само картофа е ново в храната, а такива пъпчици  се появиха и преди с моркова. Не смея на давам повече, така че ще опитам отново след месец!
Има ли значение дали един продукт е домашно приготвен или е от купено пюре?

# 189
  • София
Ама, Ноеми, а после пасираш ли ориза??? И става ли да се пасира?? Че аман от картофи...

Емили, на моите кифли ситни пъпчици покрай врата, им излизат от жега. Сигурна ли си, че не това е причината?

Биричка, аз готови пюрета давам на Бебивита. Много й харесват. И почти миришат на истинско пюре.

Елч, това пъщърнака на Хип е голяма гадост. Аз дадох и не повторих.

# 190
etomira не съм сигурна от какво са, имаше около вратлето отпред и малко на гръбчето до вратлето. Ако утре още стои ще го снимам. Благодаря на всеки, който се включва! Hug

Лека и спокойна нощ! Heart Eyes

# 191
  • София, Лагера
Ама, Ноеми, а после пасираш ли ориза??? И става ли да се пасира?? Че аман от картофи...
Да, пасирам го.
Ето това съм давала досега по дни:

1   картоф с кърма (дом)
2   картоф с кърма (дом)
3   картоф с кърма (дом)
5   морков с кърма (дом)
6   морков с кърма (дом)
7   тиквичка с кърма (дом)
8   тиквичка с кърма (дом)
9   тиквичка с кърма (дом)
10   тиква (Овко)
11   кърмене + тиква (Овко)
12   ориз с кърма и тиква  (Овко)
13   ориз с кърма и банан (дом)
14   ориз с кърма и банан (дом)
15   кърма и банан (дом)
16   тиквичка със зелен фасул и кърма (дом)
19   пюре ябълка (дом)
20   ябълка с кърма (дом)
21   ябълка с кърма (дом)
22   пюре картофи и моркови със зехтин и кърма (дом)
23   пюре картофи и моркови със зехтин и кърма (дом)
24   кайсии на пара с кърма (дом)
25   кайсии на пара с кърма (дом)
26   круша с кърма (дом)
27   круша с кърма (дом)
28   тиквичка с моркови и кайсия с кърма (дом)
29   тиквичка с моркови и кайсия с кърма (дом)
30   царевица (каша) с нектарина и кърма (дом)
31   царевица (каша) с нектарина и кърма (дом)
49   череши с кърма и каша асорти (дом)
50   картофи, моркови и зелена чушка с кърма (дом)
51   пюре череши с оризова каша (дом)  
52   тиквички с моркови, картофи, з. чушка и кърма (дом)
53   картоф с олио и кърма (дом)
54   картоф с олио и кърма (дом)
55   супа ориз, картоф, морков, чушка, лук и кърма (дом)
56   супа ориз, картоф, морков, чушка, лук и кърма (дом)
58   тиквички с ориз, жълтък ¼ и кърма (дом)
59   тиквички с ориз и кърма (дом)
60   тиквички с ориз и кърма (дом)
61   картоф, морков, лук, жълтък, масло и кърма (дом)
62   картоф, морков, лук с масло и кърма (дом)

(където са прескочени дните съм давала само кърма)

# 192
Привет и от мен момичета!

Ние от петък сме в Плевенско, но бяхме на село и се прибрахме снощи. Много беше хубаво, хладно, даже студено, спахме с одеалата, все има кой да се занимава с Кали и да отмени мама, голям рахат.
А днес цял ден сме по разходки, сутринта в центъра, прибрахме се да хапнем и отпрашихме за Кайлъка, и там цял следобе, прибрахме се в 19ч.  Grinning
Сестра ми е направила цяла програма, даже ще прескочим до Троян и Черни Осъм, Емили ще ти пиша на лични.

Поздравления за всички празнували  Hug   bouquet

Поздравления и за озъбилите се дечица.

Еления, всеки е минавал през такъв период, преживява се и се продължава напред.

# 193
записче Simple Smile

завърнахме се в Софийско, отивам да чета назад и утре ще се отчета след консултацията Simple Smile

лека вечер мацки Simple Smile

# 194
Ноемка,тиквата на Овко има и ориз.
Биричка само  от пъровто месно може би ще изхвърлиш малко.Можеш пък ако не искаш да хвърляш да го добавиш към някоя твоя супа. WinkСлед това може да си го смесваш спокойно 50 на 50 със зелечуково.Аз от едно месно на Хип правя 3 бурканчета(понякога 4 )като смеся със зелечуците които правя у дома.Едното давам на момента,другото прибирам в хладилника на горния етаж за следващият ден а останато мятам в камерата.
Привет на озъбените,все така безаварийно да изкарват зъбки!
Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт