Зъбки показвайте се вече и не мъчете Януарското човече (19)

• 27 572
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Добро утро!

Нашите изследвания са готови - хемоглобинът е 112, което според мен е добре. Днес ще ги носим на лекарката, за да се изкаже и тя. Малко се тревожа, защото в урината излезнаха 5-6 левкоцита на поле, знам, че е нормално, но все пак искам и педиатърката да ме успокои.

Сестра ми ми донесе от Англия подарък шоколад - безмлечен, безглутенов, безяйчен и без ядки. Шегуваме се, че е идеален за захранване на Ади с шоколад  hahaha

И ние сме много зле със захранването, и при нас се получи без да искам захранване с плодови пюрета, но и тях не ги яде с охота. Май въобще не възприема яденето с лъжичка като ядене, а по-скоро като някаква игра.

bouquet

# 76
Добро утро, днес е  smile3558

Бубе, предлагам да заведеш Влади при Гала и да им скриеш шапката на тия доФтори, дето все много знаят и слагат всички деца под общ знаменател  Peace

За захранването, Ел като почне да ми стиска уста, правя така. Измивам лъжичката и й я давам да си играе с нея, след 5-10 мин. (през които тя я е по гризала) й я взимам и почвам пак да я храня. Тя малко на игра го приема ама действа. (как го обясних само)

Биричке, аз мисля като почна да я отбивам да изцеждам по по-малко и така да разредя докато накрая спре.

# 77
По спомени от предишното захранване Simple Smile , отговарям на въпросите.

1. От заешко месо ли да започна или от пуешко? Въобще предложете ред  Praynig
Заешкото е най-неалергизиращото месо. На практика, обаче можеш да започнеш и с телешко, ако желаеш. Единствено свинското се оставя за по-накрая, тъй като е мазно.
Перфектният ред би бил заешко, пуешко, пилешко, телешко, свинско. За първото месо - 10 дни се въвежда. Второто може и за 7.

2. Глутенът смятам да въведа с овесена каша. Четох, че се препоръчва да се дава по-продължително време. Та колко време и всеки ден ли? - 20 дни се въвежда, след което се дава всеки ден, за да се прояви евентуална непоносимост, ако я има преди да е увредено стомахчето. Последователността (доколкото помня е) овес , ечемик, ръж, пщеница. Ако го въвеждаш с пшеничена каша, тя може да е веднага след овеса.
3. Жълтъкът също май се въвежда след месото, но преди глутен и млечни ли или няма значение?
Може да е преди или след кашите, но задължително след въведено едно месо. За седмица се стига до 1/4 жълтък, след което се дава по 1 на седмица (може да го разделиш на два приема)
4. А киселото мляко кога да въведа? След маслото и изварата, а тях след 10 м.

# 78
Здравейте.
Аз да се оплача днес ходихме на лекар,че Вики се е обринала под памперса. SadКаза,че е от жегата, да махна памперса за няколко дни и ми изписа кремче да я мажа.Та въпросът ми е вие как процедирахте без памперс.

# 79
Здравейте мамчета Simple Smile. Искам да споделя, че в крайна сметка заведох малкия в Токуда за вземане на кръв и останах доволна. Приеха ни веднага, нищо не усети от самото вземане на кръв и "гък" не каза, резултатите бяха готови за един час. Всичко е наред, само дето нивото на ph е леко завишено и има малко белтък в урината, което според две лекарки се дължи на фимозата на пишлето, която има. Между другото има ли някой с подобен проблем и какво ви препоръчват?

# 80
И от мен здравейте. Който не е разбрал - в Карфур намалението на дрехи пак е 70% и Макси пак намаза... Намаза и едно момиченце, което още не познавам...  Mr. Green Малее, 3 блузки за 2-3 лева... Грях да не купиш!  Crazy За момичета има повече. Тичайте натам...  Hug

Жоржи, вчера се цедих, днес няма...

А да попитам като давате следобяд каша, ако сте навън как процедирате с приготвянето й?? Нали уж с топла вода, пък като изстине става един буламач... Моля някой да ми отговори...

И също да попитам тези, които са минали вече изследванията, дали са ви пуснали за анализ и БЕЛТЪК? Нашата педи каза, че се плаща, аз попитах защо ще го изследваме, а тя каза, че е да се види работата на бъбреците... Вече навършихме 6 месеца и смятам в понеделник да отидем и ние да се изследваме...

Лъки, как фимоза на 6 месеца?? Не е ли прекалено рано за такава диагноза? На нашия чурката изобщо още не сме я барали...

Нани-нани, купи гащи за отказване от памперс...  Peace

# 81
какче, нашият педиатър каза първо пуешко, после заешко, но ако реша може и него първо - не било чак такъв проблем.

биричка, с термос? аз така правя кашата навън

# 82
Добър ден! Simple Smile
Ех, това диване вече не ме оставя да спя както преди. Иска да яде към7.30-8.00 и след това не винаги заспива ами си говори, ръмжи, бръмчи, хленчи - абе изобщо забавлява се. Започнах да се изнасям в хола за по 1 час, ама то до нас строеж има, но все пак строежа по-става.  Tired

Биричке, ако има заведение наоколо може да си искаш гореща вода от машината. А пък ако имаш преразсъдъци за водата от машината, в един по-голям съд и на водна баня твоята вода.
Може да слагаш нещата в термобокс, той държи за около 4 часа, или в термос и в термобокс - още по-сигурно.
Още не съм започнала кашите, но съм си ги мислила. Сега пюретата са на дневен ред - как да ги топля навън и явно докато не яде цяло пюре няма да го ядем навън.

# 83
  • София
Христиана, Тонита, мерси за предложенията. Кашата при нас отпада като вариант, че дундьо е над 9 кг., но ще пробвам да добавя малко кърма към пюрето

Я да пусна аз един поздрав, отдавна не съм

# 84
  • Пазарджик
Привет и от мене!!!
Днес съм с три деца-третото е на моята приятелка  Laughing
И на вън заваля,дано скоро спре ,че ще подивеят в къщи.
Днес дадох на Нели пюре от круша,тя го хареса много ,а на мене въобще,с какви гадости храним децата си.
Елч ,сама си разбрала ,че бебоците преминават през различни периоди,но най важното е ти да си спокойна ,те усещат и се изнервят още повече и става едно нищо.Не се притеснявай ще си прояде детето всичко ,но е нужно малко време.Води се по Дара ,не гледай другите бебоци.

и по този повод:
Ако можех да отгледам детето си отново:

Щях да искам по-малко да знам и повече да обичам.
Щях да отделям по-малко внимание на грешките и повече на близостта.
Щях да престана да си играя на сериозно и сериозно да играя.
Щях повече да рисувам с пръсти и по-малко да соча с пръст.
Щях по-честичко да виждам дъба в жълъдчето.
Щях повече да гушкам и по-малко да дърпам и тегля.
Щях по-малко да ратувам за любовта към силата и да се грижа повече за силата на любовта.
Щях да ходя повече на екскурзии и повече да пускам хвърчила.
Щях най-напред да се погрижа то да има самочувствие и след това дом.
Щях да гледам по-малко часа и час по час да си отварям очите.

# 85
Здравейте. Аз пък се измъчих с тия колектори. Накрая държах Вики 5 минути с шишенцето отдолу и без проблемно. Сега да видим резултатите. Много геройски си понесе боцкането и взимането на кръв. Смя се милата и искаше да пипа епруветката. Grinning
Нашия тати си е в къщи и аз съм по свободна. Сега се приспиват а аз в отпуск Joy

# 86
Тути, обзаведе ме с нов профил у фейса  Heart Eyes
Тенкс  Hug
Много е вярно!

# 87
Здравейте!Може ли линк за групата във фейсбук,да се присъеидиним и ние:)
Биско днес не иска изобщо да си яде пюрето,и май ще суче само днес.Вчера му слагаха ваксините,дали е заради това?Иначе не е по-нервен от обичайното,но може би просто няма апетит.Чакам го да се събуди и ще излизаме на разходка,днес май е една идея по-хладно тук.За колекторите аз първия го хвърлих,защото тъкмо го сложих и след малко той се изака.С втория се справих по-добре,една щипка му сложих и така го занесох,смяха ми се в лабораторията.На убождането на пръстчето не плака,но на ваксините беше ужасно,скъса се да реве и да ме гледа в очите толкова жално Sad.Добре,че след 10-ина минути беше вече забравил и пееше.Айде хубав ден,момичета!

# 88
  • София
Berend Botje, Елч  Hug
Днес пак сме в унисон със заглавието на темата  ooooh! Забелязала съм, че един ден е кисел, един ден не е и така докато му избие зъбче.

Бимбим, и нашата педиатърка каза, като започнах захранването да пробвам първо с каша, ако не иска минавам на зелечуци, ако и тях не иска - на плодове. Деца разни  Heart Eyes На Викчо много му харесват тиквичките, пробвай и с тях  Peace

Жоржи, а честити ви 7 месеца, ако не си разбрала да те подсетя  Heart Eyes

# 89
Към ЛЛЛ консултантите пък и към тези ,които могат да дадат някакво мнение.
Днес пуснахме  профилактичните изследвания към 6ти месец. Хемоглобина ни е 97. Според ЛЛ Рая има анемия. Нейните препоръки са: заместване на кърменето сутрин с попара, наобед с пюре с месо или зеленчуково с половин жълтък, следобед каша. Да остане кърмене само сутрин и вечер.
Досега не бях заместила кърмене, като на обед давах пюре зеелнчуково или местно, но по 100гр, и към 5-6 часа ,каша 100гр. Всичко друго беше кърмене на поискване. Какво препоръчва Лалече лига при анемия, как да процедирам оттук нататък? Проблема е,че Рая не иска да яде повече количество храна, иска да суче повече.

Общи условия

Активация на акаунт