Зъбки показвайте се вече и не мъчете Януарското човече (19)

• 27 626
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Честита месечинка на талисманчето ни   bouquet
ViFresh,радвам се че бебчо днес е по-спокоен.Сигурно малко се е бил драснал.Ама няма как.Колкото и да пазя Краси от наранявания тя все успява някакси да се чукне тук и там.Ама като има шило в памперса...  Crazy

Питах за хемангиома,понеже и Краси има,но на гръбчето.Нейния е релефен и много ярък на цвят.Според педиатърката ми не изчезвал сам и се премахвал хирургически.Аз пък на много места четох,че в голям процент си изчезвали сами.Дори и в предаването на Гала казаха същото.Майка ми твърди,че аз като бебе съм имала същия но на крачето.До към около годинка и половина е изчезнал.И да си призная много ме обнадежди.Защото на този етап не искам да причинявам някаква болка на детето си  Rolling Eyes  А вашите педиатри какво казват?Какви съвети ви  дават?

# 466
  • София
Здравейте,
Честита месечинка на талисманчето ни Изи  Hug

моето дете заспа в 19 ч. и познайте кой ще си играе с него през нощта  Twisted Evil Иначе днес бяхме на ДК - Вико е наддал с 900 гр. и с 2 см и съответно е 8300 кг и 69 см. Биха му последните приеми на синфлорикса и пентаксима и следващия път остава хепатитната. Оказа се, че мантуто нещо не се е получило, та следващия месец ще трябва да ходиме в туберколозна клиника да го повторят...

Педиатърката погледна кръвните изследвания и каза, че е малко анемичен, тъй като хемоглобина е 104 и трябва да въвеждам месо. А аз вече го въведох преди няколко дни - дадох пуешко, за желязото давам и каша от просо и също така и спанак. Лекарката ми каза да не въвеждам още глутен, да го оставя за следващия месец. Следобедната каша ми каза да редувам с плодови пюрета и понякога да слагам в кашата и мляко, за разнообразие.

А сега да ви се оплача, онзи ден бяхме на гости на свекърите. Те бяха взели някакви тортички и като решихме да си ходиме на вратата свекървата се изпусна и каза, че е дала на Вики "да си близне" от тортичката, че много я гледал  Crazy Аз щях да я гръмна направо  #2gunfire и тя ми каза, че знаела че не давам такива неща, ама само да пробвал... ама хич не му харесало ooooh! Знам, че нищо няма да му стане от толкова малко количество, но наистина много се ядосах, все пак детето си има родители и поне може да пита... Е, вече и аз ще си имам едно наум  Stop

Завивам малкия с тънка пеленка и като цяло през по-голямата част от нощта е завит.

# 467
Относно хемангиомите - синът ми също имаше един малък на главата и се скри напълно докъм втората годинка. Доколкото знам е важно да се следят да не нарастват.

# 468
Здравейте и от мен!

Честита месечинка на талисманчето ни Изи!!!

Кали спи или с боди-потник, или по памперс, завивам я само с чаршафче, но и то по-често е под нея, отколкото върху нея  Grinning

Вчера, Кали отказа всякакви пюрета и беше само на каши, и за обяд, и за следобедна закуска.
А днес вкарах месото в менюто на Кали, дадох и пюре от "Картофи с копър и заешко месо". Въобще не и хареса, но мисля, че е заради картофа, не обича пюрета с картоф. Отказа ми и други купени пюрета, накрая яде домашно пюре от картофи и тиквички.
Отделно от това, в момента са тръгнали и двата горни зъба и е кисела до небесата. Дано избият по-скоро, че да си почине малко детето.

Такаа, оплаках се  Laughing

kakche, вече ще следиш изкъсо свекърите и ще си имаш едно на ум.

Ей наредила съм й 15 вида играчки, но от дистанционното и мишката на лаптопа по-интересно няма  Joy

Същата работа сме.

И Кали винаги се насочва към лаптопа, телефоните и дистанционното, а докопа ли някой кабел е на седмото небе от щастие  Mr. Green

# 469
  • София, Лагера
Здрасти мацки!
Ей, жега, жега,едвам дишам, спя по цяла нощ, но се чувствам като бито куче... и сега бягам да си лягам.

Честита месечинка на кака ни Изи!  Верно как си отлита това време...

Ноеми, не знам как псаираш ориза, но моят е отвратителен. Sick
Ми варя го с малко олио и го пасирам с кърмица после...  newsm78 Яде се. Rolling Eyes

...Изписа ни цинкова мас и ексипиал бадемово масло, което е страхотно между другото. Намазах си петите- все едно съм минала на педикюр
Joy Peace Peace Яко, я дай рецептата  Peace

Ети, давам чисто кисело мляко, на Алфатар, Равногор (днес ви говорих за тях), Сердика или ЕлБи.

Докога всичко трябва да минава през термична обработка Rolling Eyes newsm78

ъъъ, аз банан отдавна дадох суров, също и сурови череши, пъпеш...

Дейзи, не завивам. Коте по-хладно слагам ританки и това е.

Какче, това и родната ми майка го направи, даде шоколадова торта, макар че изрично я бях предупредила да не го прави 30 минути по-рано!!!!!!! Оттогава Пресиян не е оставал с нея насаме (4 години без малко). Може да съм крайна, но това ми стопи доверието...

# 470
  • в Надежда-та
бе Ноеми  Thinking ....... те банан, авокадо, киви....нали се дават без термична обработка, като се замисля май и пъпеш и динят трябва да са така  Rolling Eyes

Joy Joy Joy hahaha само ние ли спим с олекотена Mr. Green

# 471
ви, според мен само вие спите с олекотена Laughing Laughing Laughing
дара спи по боди мнооооого отдавна. в супер редки случаи й мятам тънко одеалце, което тя изритва за около 12 секунди.

тути, ти си гениална!
никога нямаше да се сетя сама за дунапрена, а е супер добра идея.
направо си безценна!

абе има ли и други като моето дете, дето по цял ден прави "бррр"?
като по анимационните филмчета е - прави "бррр" с изплезен език и той се ветрее Laughing Laughing Laughing
излишно е да казвам, че плюнките летят навсякъде, вкл. и по челото й ooooh!

# 472
Елч, е на Марти това брррр му е любимо. Също е гот с пюре от морков да се направи Laughing
Ноеми, крема е Ексипиал бадемово масло. Много добър

Марти спи с лятно чувалче, много често по памперс или по боди потник отдолу. Спим на отворена балконска врата. Беше ме страх да не изстива, но като я затворя и не спи хубаво, започва едно въртене и пъшкане и сутрин е вир вода.

Аз още не съм дала месо, но ще го почвам. С кое месо се започва първо newsm78 Нашата педиатърка така обяснява, че нищо не разбирам.

ох бях на зъбар, като разбита съм. отивам да си лягам

# 473
  • sofia
Започва се със заек, но не намерих подходящо, има скопър и разни гадости, та вчера дадох пиле като първо, пуйка не е добра идея и според доки, а тук писаха мами, че бебетата пръцкат и не са ок от нея.

# 474
  • ул. "Мечтание"
ви, според мен само вие спите с олекотена Laughing Laughing Laughing

Не бе, и аз спя с олекотена. При това с тая дето спим зимата с нея!  Mr. Green

Днес определено не ми беше ден. Добре че свърши. Simple Smile

# 475
Аз си стоя сама с  таласъмите по това време  Mr. Green досега се занимавах с глупости, утре сутринта ще рева..
Сега да си кажа и аз болката...
днес бяхме на консултация, доволно и ние на 6м и половина сме 8.200 и 70см., но друго ми е на акъла сега, как забравих да я питам ама и тя много много не обяснява подробно за захранването ако не я попитам аз нещо, а аз като е време все забравям  Embarassed  Embarassed Ще каже човек, че сме родени със заложена информация  ooooh! така ми говори все едно аз всичко си знам и сама.

Първо вика след като стане на 7м започваш с попара за второ ядене сутрин, добре но аз и казвам, че още кашите не съм започнала и тя вика да и тях след обяд и т.н.,
 но забравих да я питам как да процедирам с кашите.

Та сега не мога да реша дали всеки ден да давам каша или да редувам кашата с плодово пюре плюс кърмене. Чудя се основно защото смятам кашата да е млечна (само по това време сега сме навън, а не мога да започна да се цедя в морската и да готвя каши с кърма Crazy ) ама ще се почудя, почудя, ще пробвам по няколко дена и ще трябва да реша нещо  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 01:49 от Христиана

# 476
  • ул. "Мечтание"
Ще си ревем утре дружно от недоспиване!  Laughing

# 477
  • в Надежда-та

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 08:45 от ViFresh

# 478
 Добро утро!

Още ли спите...?  Simple Smile

Ивайла тази сутрин се събуди в 8ч.  Shocked, иначе е към 5:30ч., така че тази сутрин се чувствам понаспана.

Жоржи, благодаря, аз мисля да давам овес 4-5 дни и после пак малко по малко да дам пшеница, докато стигна грамажа който тя изяжда, а той е около 160гр.

Пепита, заешкото на Хип, нали за него говориш и Ивайла го отказа след втората, третата лъжичка, но виж това на Гербер го хапва с удоволствие. Има с моркови и копър и с зеленчуци. Какво ви притеснява в копъра, нали той присъства и в чайчетата против колики?

Ноеми, радвам се че сподели за киселото мляко, че скоро си говорихме с мм кое е истинско. Ние купувахме преди на Елби, но не навсякъде го има, на Верея и На Баба, което уж е по БДС. В тази връзка, кога смятате да дадете кисело мляко, знам че някои мами вече дават, как го давате точно чисто, с бисквити ли и харесват ли го бебчетата?

Ви, благодаря за кафето!

Някои знае ли нещо за мама зайка, изгуби се някъде...?

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 09:06 от адис

# 479
Кисело мляко давам от 3 седмици - с плод или с каша. Като е чисто се помръщва - киселко и е. Аз правя домашно.

Общи условия

Активация на акаунт