Зъбки показвайте се вече и не мъчете Януарското човече (19)

• 27 616
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Добро утро! Почерпете се за нашите 7 месеца.

А сега да ви се оплача, онзи ден бяхме на гости на свекърите. Те бяха взели някакви тортички и като решихме да си ходиме на вратата свекървата се изпусна и каза, че е дала на Вики "да си близне" от тортичката, че много я гледал  Crazy Аз щях да я гръмна направо  #2gunfire и тя ми каза, че знаела че не давам такива неща, ама само да пробвал... ама хич не му харесало ooooh! Знам, че нищо няма да му стане от толкова малко количество, но наистина много се ядосах, все пак детето си има родители и поне може да пита... Е, вече и аз ще си имам едно наум  Stop

Моята свекърва му даде да си близне сладолед. Като отидем на морето и й го оставим не ми се мисли какво може да му даде. Ама няма как.

Елч, и ние правим бррр. Целия се намокря отпред от слюнки, ама чак да му се ветролее езика... Joy Joy Умрях от смях направо.

pepink@ как даваш кисело мляко с плод - сурови плодове или с пюре newsm78

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 09:31 от dimara

# 481
  • В две тъмни очички
Добро утро!

Мама зайка до колкото знам е в процес на преместване (на жилище) и няма нет! Ще я чакаме дружно да се появи!

За играчките - безжичната ми мишка е без батерии , защото няма как да работя на лаптопа докато Влади я цъка отстрани  Mr. Green Екранът е целия в пръсти и стабилно разклатил се! Вчера нямах "ентер", тъй като малката го отскубна и заради всичко това ММ й купи лично дистанционно , с което тя не спира да си играе! Скоро очаквам телефона ми да не работи  Crazy

Днес сме на консултация и после ще се отчета!

# 482
аз захраних с пуйка по препоръка на нашия педиатър. нямаше никакъв проблем. само веднъж след това й дадох мляко и чак като се размрънка се сетих, че не са съвместими и че съм много проста Simple Smile

иначе на заешкото с картофи и копър не мога да смогна с лъжиците. направо го обожава, ама и то мирише феноменално! мъжът ми се смя как онзи ден й обяснявах какви вкусни зайчета й давам да яде и ми вика "вечер й пееш за зайченцето бяло, а на следващия ден й даваш да го яде" Grinning Grinning Grinning

кой питаше за кашите? моята схема е един на един - един ден млечна каша, един ден шейк (мляко с плодово пюре).

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 10:07 от Елч

# 483
  • София, Лагера
абе има ли и други като моето дете, дето по цял ден прави "бррр"?
О, Елч, май всички сме така. И другите бебоци, с които се виждаме (я бегай у софийската тема), и те са така... дали не е заразно?  Thinking Mr. Green

Много ми е смешен Тервел като направи "брррр" докато се храни и пюрето му се метне на миглите (съвсем буквално)... и той мига, мига, усеща, че нещо не е наред, но не разбира какво... а мама му се хили насреща  Laughing

Адис, давам чисто кисело мляко. Или както го ям аз на момента. Давам на Тервел това, което ядем ние в малки дози. Давала съм таратор, обожава. Приблизително на тази възраст дадох на Пресиян таратор - ееее, няма такава радост!  Laughing

Мама Зайка мисля, че си е в Смолян.

Смятам скоро да захраня с месо, имам домашен заек. После ще продължа с пиле, че и такова ще имам.

Мацки, как давате овеса?

Хубав ден на всички!  Hug (мисля, че днес ще сме по-активни във фоpума  Wink)

# 484
  • ул. "Мечтание"
Добро утро!  smile3507

Мацки, как давате овеса?

Аз давам овесени ядки. Запарвам си ги с вряла вода и добавям някое плодче понякога.

# 485
мацки, утре заминавам за цигов чарк. ще съм там поне 2 уикенда.
ако някой има път натам или е във велинград/батак/ракитово/пещера да се обажда, че скуката ще е голяма  Laughing Laughing Laughing
мани, ми и интернет няма да има. ще гледам да обикалям по хотелите да им прихващам от уайърлеса (мале, колко грозно изглежда това, изписано с кирилица), ама да видим.

# 486
Добро утро Simple Smile
Снощи се размрънка в 5ч, та сега чак яде, а ин баща и тихо мълком сутринта я е забавлявал в другата стая явно  Heart Eyes
Елч, аз бях  Simple Smile Вашия вариант го помня, харесва ми, но е за адаптирано мляко.
Но ние сме на кърма и май няма да е много полезно за гърдите  Rolling Eyes един ден да се суче, един ден не и май ще е всеки ден каша.
 newsm78 Сега се замислих - ами ако и давам по-малко каша и после пак да и давам да посуче, така всеки ден ще суче. Няма да изкараме дълго време така, но май е някакъв вариант.
Няма ли някой такъв като мен да каже как действа в тази ситуация? Всички кърмещи ли давате безмлечни каши?

# 487
  • ул. "Мечтание"
Аз не давам никакви каши, но при всички положения предпочитам безмлечните.  Rolling Eyes На Божидар също давах безмлечни, въпреки, че той не ядеше кърма, когато започна захранването.

Принципно най-добре е всеки ден да даваш по-малко каша и след това да суче. А най-добре обратното, ако приема каша след кърмене (не веднага, а 10-20 минути след кърменето).

# 488
Добро утро,

Аз днес се наспах. Станахме преди час и направо съм си нов човек  newsm68 newsm44 (е, Стефан се буди 2-3 пъти през нощта, но поне не реши, че в 5 е подходящо време за игра)

Елч Стефан "брррр-то" го наджовя и на мен сега ми липсва. Беше толкова сладък с изплезен езил и леко налудна физиономия Simple Smile

Аз наааай-после вчера захраних. Реших да започна с оризова каша да видя как ще реагира, а другата седмица ще почна със заленчуците. На Стефан идеята за хранене с лъжичка определено му харесва. Похапна си с кеф (а тя е тоооооооолкова гадна на вкус според мен). И сега е време да препрочитам старите теми и скоро време очаквайте да започна с дебилните въпроси, от сорта на "До какво количество каша трябва да стигна?"

Уфф, днес времето е кофти и май ще се виси във форума...

# 489
Мишел, и аз съм така с въпросите, а и предполагам, че не сме само ние  Simple Smile
Вчера разбрах, че трябвало да давам по 150 до 170гр нещото, а аз съм давала и повече, не е фатално, но все пак.
Нощни, мерси за отговора  Hug , но  Embarassed не ми звучи особено вкусно  Peace , представям си аз да ям нещо, което е трябвало да се направи с мляко, а пък е с вода, демек блудкав буламач.

Така ще започна да действам и ще ги редувам ден каша, ден плодово пюре, докога ще видим  Grinning

# 490
христиана,  знам, че честотата на даване на кашата зависи и от килограмите на бебето.
моят племенник навремето беше по-пухкав и неговата схема беше 1:3 - един ден каша, 3 дни шейк.
съжалявам, че не съм ти съвсем от ползо, но реших да се изкажа понеже съм една от малкото, които дават млечна каша Simple Smile

а все забравям да ви питам - вие какво количество каша давате?
на опаковката на банановата каша пише "4 лъжици каша и 150 мл. вода", добре, ама на дара това й е малко...и аз й правя по 5 Embarassed

# 491
Елч , благодаря ти все пак  Hug ,
нали казах как набързо го казахме с педиатърката това за кашите между другото, и не уточнихме как да бъде по-точно. Пък не ми се ще да и се обадаждам за нещо такова и затова си споделям тук  чуденките Simple Smile
Пък колко пише и колко даваш зависи май на детето как му харесва. До колкото помня някои момичета слагат каша на око да докара приятна гъстота. На Милупата ако не греша бях прочела 4лъжици на 200гр, та както прецениш май е работата  Wink

# 492
моята е на милупа - бананова и е 4 на 150.

абе все се каня да питам майките с рошави деца - връзвате ли им с нещо косичката?
преди като беше по-статична дара й слагаш бритона настрани, обаче сега това издържа някъде около 3 милисекунди, а няма как да й го подстрижа до дъно. пък й е много топло с него и се чудя дали изобщо има нещо подходящо за такива бебета като нашите?

# 493
 Embarassed Сори, казах, че не знам дали не греша, обаче тази беше безмлечна, не знам дали няма разлика.

# 494
  • София, Лагера
Няма ли някой такъв като мен да каже как действа в тази ситуация? Всички кърмещи ли давате безмлечни каши?
Христиана, аз давам млечни каши (защото разнообразието им е по-голямо), но ги разреждам с кърма  Peace.
Също и кърмя преди всяко хранене и предлагам и след това. Отделно кърмя между храненията. Така и кърмицата си поддържам, и ядене давам.

Общи условия

Активация на акаунт