Зъбки показвайте се вече и не мъчете Януарското човече (19)

• 27 606
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Привет от морето

Голям купон е при нас  Confused  Шушулките вдигнаха температура и пазим втори ден бунгалото. ЩЕ изчакам още ден-два, мисля, че е някакъв вирус и би трябвало да мине от само себе си. ДОбре се справят за сега...Да видим  Rolling Eyes
 Свеки ме вкара в серия "истерия"... скоро ще късам синджира  Crazy  За капак ме сюрпризираха, че няма да е една, а две седмици с нас на морето-демек цялата почивка  Rolling Eyes Още съм в шок и не знам как да я реагирам  hahaha Мисля си, че сънувам.

Някой в Созопол или наоколо?

# 496
Елч, шейка с какъв биберон го даваш? И в какво съотношение са пюрето и млякото?

Аз пюре давам на обяд по 160 гр/ 125 гр пюре с 30 гр АМ, като ам ми е 2 м.л. на 30 мл вода/
Каша давам всеки ден към 19 ч по 120, 150 гр.  Стигали сме и до 200 Embarassed Не спазвам указанието. Сипвам каша на око. Все още сме на оризова/ 2ра кутия яде/, но я правя с АМ, че иначе много блудкава. Следващата ще е елда. Глутен ще въведа към 8 месец
Мисля обаче да започна да я редувам с плодово пюре/ шейк, че Марти си е едричък
Още не съм давала глутен, сирене, мляко, жълтък и месо, но ще ги почвам вече. Мисля през 8мия месец да дам месо и жълтък, през 9 тия глутен и някъде през тези 2та месеца трябва да втъркам сирене и кисело мляко

Много ме болят вчерашните пломби, а имам в петък да сменям още 3/ сменям стари амалгами/, че в понеделник съм на избелване на зъбите и не върви да ида да се озъбя с тия праисторически пломби Laughing Ма хората са казали, трай бабо за хубост

Мила, има вирус. Масово децата се връщат болни от морето. Сутринта го казаха по новините

Заека е в Смолян, тези дни се чухме. Добре си изкарват.
Абе народа масово е хванал нанякъде. Но през септември като свършат отпуските ще се напълнят форуми и градинки Laughing

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 12:09 от look_at_me

# 497
look at me, шейкът е в съотношение 1:1, сиреч 100 мл. мляко и 100 плодово пюре. като аз слагам по малко повече и от двете Simple Smile 110:110 да кажем.
засега го яде в биберон 3 на томи типи, но й е много трудно. малко го резнах с идеята да стане като клапа, но пак не става, та още умувам над този проблем. хич не ми се купува ново шише заради това...

а защо те болят пломбите?
и мен ме чакат още 4 зъба за правене, от които 2 с такива пломби, но все се ослушвам, че като знам какви са ми зъбите сиурно на всичките ще извадя нервите...

# 498
  • София
Привет от нас!

И ние, като Елч, сме на схема 1 ден шейк, един ден каша - около 17 ч. Шейкът го давам с биберон на Авент, който има три позиции за различна струя - млякото пие на 1, шейкът на 2. Каша давам оризова млечна на Милупа. Сега съм взела ориз и царевица (отново млечна). Също така 4 лъжици не са равни на 45 грама (колкото дават за 150 мл вода), аз си меря на везната.

На обяд похапва пюренца. Сега въвеждам месото, започнах от пилешко, харесва й. Другата седмица пуешко, а заекът ще остане за след морето. Там най-много да отнесе някой суров плод (като нова храна).

Ви, аз сутрин й давам сурова круша, беля, режа на парченца и тя си успява да го изръфа. Все още не се сеща да си го сложи в устата сама (за разлика от всичко останало).

Мила, бързо да се оправят шушулките! А за свекървата - няма ли как деликатно да й се напомни какви са били първоначалните планове?

За "брррр" - и Тина имаше такъв период, вече отмина.

Елч, за косата на Дара можеш да потърсиш по магазините за джуфки - има малки ластичета. Щипки не бих сложила сега, защото лесно може да си я свали и да я налапа. Ластиците повече стягат. Поне така си мисля  newsm78

Лек ден на всички   bouquet

# 499
  • в Надежда-та
Anabella и аз това имам в предвид, дали може така да почна да ги давам плодовете Rolling Eyes

..... За капак ме сюрпризираха, че няма да е една, а две седмици с нас на морето-демек цялата почивка .....
луд скандал на мъЖо и ако не си събере тя багажа съм си го събрала аз Naughty Mr. Green
Бързо да оздравяват Барбароните Hug

П.П. Ама Мила ти си мн толерантна, и на почивка си я взела с вас Twisted Evil

# 500
  • sofia
Мила, не знам как имаш нерви, аз не бих взела собственатами майка, а още повече свеки!!!
Ако имам нужда от помощ направо оставям децата, а не да се влачат с мен роднините!

Лия днес изяде за първи път 100гр пюре с лъжица-рекорд.
Не я завивам през нощта .
Аз плодовото пюре го давам от биберона на Авент с цепката(3позиции), а вечер с него и давам каша с АМ около 200мл отиват, но това не пречи през нощта пак да яде  Sad !

Снощи за първи път си легнах преди 12ч, но пак ставах 3пъти и в 7ч вече се събуди Лия, а аз ходех спейки из нас!

Мишел, радвам се, че бебето приема лъжицата, успешно захранване !!! Hug

# 501
  • София, Лагера
Брех, уж лошо времето, народа пак не висне във форума  Rolling Eyes Mr. Green

Мила,  #Cussing out... няма ли вариант да кажеш на мъжо, че и ти имаш нужда от приятна почивка (той ще се сети за какво говориш). В крайна сметка ти отнасяш 90% от грижите по децата (които не са и малко), айде да се съобразят с твоето желание, и ти си Хасан!!!
Честна дума, ако аз бях на твое място просто щях да кажа, че не се чувствам добре в тази конфигурация (което ще е и самата истина) и бих си тръгнала от морето...
Да оздравявате бързо!

# 502
  • Велико Търново
Привет!

Завърнахме се от най- най-хубавата почивка - тур из България, който се получи спонтанно, без да сме го мислили предварително, но много ни хареса.

5 дни в Катарино да видим що го хвалят и да се поглезим, 1 ден на Яз.Батак да начешем на Тати мерака за риболов, 1 ден в Китен да се видим с родата и 3 дни на Арапя - на Соц. варианта на морска почивка.
Абе перфектно беше всичко. Всички са много доволни.
Похвалвам си трите ми буболечки, че не ни вгорчиха тура нито с дрисъци, нито с повръщания, с нищо!

Сега се върти 4-та пералня, имам още 2.  Crazy

И отивам да чета назад.

# 503
Ноеми, тенкс  Simple Smile ,  добре си похапва значи детето  bowuu

# 504
Тея днес с кеф си изяде цяло бурканче тиква на хип, изсмука 1 парче диня в мрежичката и изсука и двете гърди след това  Laughing

Димара, вчера бяхме в хасково за да подаваме документи за телк и съвсем случайно, Наска83 ни позна  Grinning та си разменихме телефоните. Предлагам ако искате да направим едно кафенце, зоопарк или друго та да се видим. А нейните деца са невероятни сладури, послушни, бебе Рая е такава сладка бухтичка, много се радвам че ме позна и се запознахме  Flutter

Люба, при Мила, мисля дилемата да остави децата въобще не е вариант  Wink

# 505
привет и от мен Simple Smile

и ние се присъединяваме към мъчещите се да извадят зъбче, но уви все не излиза... нощем Адриан е много не спокоен, мрънка, търси ту биба, ту вода, ту цица (откакто го нападнаха зъбите, пропи вода), но поне Т не вдига вече Simple Smile ами "зъбешка" работа Mr. Green

иначе папкаме месо, почнах с пуешко, продължавам с пилешко, заешко, агнешко и телешко, глутен след 7ми навършен, масло и извара също

за кашите: давах безлмечна елда, като я правех и с АМ, вече минах на млечни, пробвах тези в буркан на Хип за лека нощ - Адриан ги обошава, но си има причина - били със захар - спрчх ги! намерих едни, които са за шише на Нестле - без глутен, без захар - супер са, има и глутенови де Simple Smile

още не съм готвила първо защото нямам нищо домашно и "био" дет се вика Laughing, второ още сме насам натам и ми е супер удобно с бурканчетата... на есен с нова песен като се позиционираме в Софийско Simple Smile

Адриан започва да се задържа седнал все по-често, но не седи сам още......"брррррр" и ние го правим, но сме на периоди, но много му се кефи всеки път като се присети да го прави (пали мотора Laughing )

тази сутрин отидохме до Южния и може би от студения свеж въздух, но Адриан заспа в 12:00 и продължава, пропусна обяда дори...

уффф сори, на който съм досадила, намерих време малко да се включа Simple Smile

П.С. нчкъде ми е изчезнала Софийската тема за срещи newsm78 ени хелп?

# 506
  • В две тъмни очички
Кате http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=601208.new;topicseen#new

Аз да дам отчет от днес - Влади не само , че не е качила на кг, ами и е отслабнала със 100 грама  Whistling Пораснала е с 2 см - 7.520кг , 71см .

Включихме месо от днес (пилешко)- много й хареса.
Включваме и плодови пюрета, които ще даваме м/у храненията само!  
Банан - вече може да яде, с цитрусите внимателно (даже ако може хич) и от прасковите - голи само.
Кисело мляко започваме да даваме в 7 , а не в 12 , за да е кърма последното хранене!

Доки препоръча да си вземем уолкър, тъй като малката е много стабилна , а и ние и той не сме фенове на проходилките!

# 507
  • София
Здравейте и от мен!

Ние сме си в София, не сме мърдали никъде засега, но в това хубаво време не ми се стои много пред компа Simple Smile.

Ади е добре, но все още се захранваме трудно. Някакъв успех постигам само когато е много гладна. Преди да й дам пюрето/кашата изчаквам да минат поне 3,5 часа от предишното кърмене. От вчера въведох глутен под формата на овесена каша на Хип. Естествено не й хареса  Mr. Green.

Зъби нямаме, будим се по 3-4 пъти през нощта за кърмене, но май не защото е гладна, а просто като се усети, че не е на спалнята при нас и започва да плаче. Една вечер я оставих да спи цяла нощ при нас и се събуди да яде само веднъж.

Ади е много мързелива, все чака аз да я повдигна до седнало положение, рядко полага някакви усилия да се изправи сама. Напоследък много иска да стои изправена на крачета, даже когато искам да я поставя седнала си стяга цялото тяло само и само да остане права Simple Smile. "Разприказвала" се е много, казва и "ма-ма", и "та-та" Simple Smile. Брат й е истинско божество за нея, с такова възхищение го гледа и ужасно се радва когато той си играе с нея. Много обича да играе с топки и камиончета. Има си и любима кукла Пенчо.

На море ще ходим началото на септември, но има вероятност след 2 седмици да отскочим до Бургас.

# 508
Мила стискам палци шушулките а се оправят бързо. А за свеки - без коментар. Аз два дни не бих издържала да си "почивам" така, да не говорим за две седмици.

Люба  Hug стискам палци да ви потръгне с лъжичката.

Бубе явно си отглеждаш елегантна мадама (сигурно се е метнала на мама)

Да се оплача. Моя мини разрушител днес успя да изкърти една от пречките на кошарата си. Слава Богу не се удари много. До сега писах гневен мейл на производителя и ще чакам отговор. Междувременно си търся нов вариант на кошара...

# 509
  • Пловдив
Привет  Hug
Ние сме на морето. Стаско не е особено впечатлен. Във водата не му харесва, но пък на пясъка малко се радва  Simple Smile и си спи на плажа поне по час  Wink
А Виолета се размазва от кеф. Чак устата и посиня от стоенето във водата  ooooh!

Аз да се оплача моята щерка не ще купени пюрета  Crossing Arms
Оххх и ние сме така - днес опитах да дам пюре. То не бе рев и чудо. Дадох му да се насуче, след  20 мин. пробутах половин пюре и после пак сука  Thinking.

Ей наредила съм й 15 вида играчки, но от дистанционното и мишката на лаптопа по-интересно няма  Joy
И при нас това е стимула за пълзене  Laughing

Аз покривам с по една пелена, но те и двамата предпочитат да са отвити.

Общи условия

Активация на акаунт