С КАКВО ви дразнят СВЕКЪРВИТЕ? - 8част

• 71 532
  • 756
  •   1
Отговори
# 45
друго си е на село да кажеш, че снахата е вишистка. Което няма общо с манталитета и възпитанието.

Моята свеки един път се изпусна и каза, че другият и син трябва да си взема жена поне с апартамент.
Горкия ми мъж- и заеми имам и съм бедна като полска мишка.  Joy

# 46
На моите свекъри проблемът им пък е, че съм висшистка, защото в тяхното семейство такива няма. И свекърва ми си умира от кеф да изтъква, че не образованието е критерий дали даден човек е умен или не. Е, с това съм напълно съгласна с нея. Ама след като постоянно го казва, защо разправя на всички, че и двамата й сина, и етърва ми са с висше образование (етърва ми е с основно)?!
И поредното ми подразване от вчера... Синът ми беше неразположен 1-2 дена - повърна веднъж и вдигна Т. Докторката препоръча да го оставим на диета 1-2 дена, за да се изчисти коремчето му. А и има нужда, защото е с леко наднормено тегло за възрастта си, въпреки че е висок, но е леко закръглен. Свекърва ми обаче решава, че ще му дава най-малкото да опитва от някои неща, които детето иска, за да не му паднела пишката. Хубаво де, разбирам, ама от това да опита, от онва да опита, накрая директно му дава да си похапне. Помолих я да не му предлага нищо, защото като не му предлага, той не се сеща, ама тя му предложила няколко неща. В този момент влиза мъжът ми в стаята и вижда. Тя пък започна после да ми казва как съм щяла да видя аз, като стана баба, как се обича внуче повече от собствените деца. Дай Боже, да видя внуци! Ама, питам се аз, като обичаш един човек, мислиш най-доброто за него, нали? След като парадира колко много го обича, защо прави неща, които са му противопаказани? Продължи да мърмори, че детето ще умре от глад, че не го гледаме добре и неща от този род. То, детето, сигурно от въздуха пълнее newsm78

# 47
  • Mediterraneo
за да не му паднела пишката.

rotfImbo rotfImbo rotfImbo

# 48
Ааааа,това с пишката е стар бебешки мохабет hahaha Свеки предлагаше на малкия разни залци още откакто бебето стана на месец hahahaТогава бях в потрес ,но днес вече не ми пука ,защото малкият нищо не яде,към никаква храна не проявява интерес ако не е наистина гладен,така ,че няма опасност да го тъпчат с храна Mr. Green Повод за даването на излишна храна винаги е "ами нали е момченце" ooooh! Моля някой да ме светне какво им става на пишките на момченцата ако не опитат от всичката храна,която видят newsm78

# 49
Е ужким им се подуват пишките, но моя Иван вече е на 7, никога не е получавал храна, която неодобрявам  Mr. Green и не се е подувал

# 50
Моля някой да ме светне какво им става на пишките на момченцата ако не опитат от всичката храна,която видят newsm78
И аз не знам. Просто в моето семейство такива неща не са се случвали - нито с брат ми, нито с братовчед ми, да речем. Със сигурност има много неща, които не са успели да опитат. Когато се събрахме със съпруга ми, тогава за първи път чух това от свекърва ми, а после - и от други хора. Не смея да отричам, че може да се случи, колкото и наивно да звучи. От опит знам, че това, на което не вярвам, ми се случва. С мен като бременна не са се съобразявали толкова, колкото с мъжете вкъщи, което определено е дразнещо.
Дори да има резон в това, просто може да се избегне, като не му се предлага храна. А тя застава пред витрината с ръце на Ф, оглежда какви неща е купила и започва: "Искаш ли един кроасан... един Кит Кат... таралежки..." и пр., и пр. и в най-неподходящия момент, когато е предупредена, че детето просто не трябва да яде такива неща. Ако не му предложи, даже няма да се сети да си поиска. Ако си поиска детето, разбирам, няма да й се сърдя, че му е дала. Затова става дума.

# 51
Преди малко една свекърва ме разсмя/не моята/.Общо взето се жалваше за следното:чувствала се гузна, че не можела да помага финансово на дъщеря си, щото често сина и искал пари.Дъщерята била финансово по-добре-зета ходил на две работи и що годе се справяли, дори и с нейното майчинство.Но, тя трябвало да почне работа, защото живота бил труден, не можело зет и да се преуморява толкова, утре като паднел, на нейните ръце щял да бъде.Дотук добре.Изумих се обаче, когато разбрах кой е "виновника" за терзанията и-естествено снахата-бременна, позволила си да излезе в болнични.Не била трудна бременността и,  можело да работи, да изкарвала пари, ако било писано да стане нещо, то и в къщи като си седяла щяло да стане.Много харчила, преобзавели си апартамента-с една дума излишни разходи, и все не им стигали парите.Сина и работи като охрана, два дни работи-два почива.На въпроса ми защо сина и не си намери допълнителна работа в почивните дни, нещо почасово или в друга охранителна фирма да дава дежурства, че да подпомогне бюджета - се обиди.Проблема беше болничните на снахата...

# 52
Е много ясно,винаги снахата ще е виновна, то се знае. Rolling Eyes И за мойта аз съм виновна, харча парите на сина й и представяте ли си, искам да си сменим дограмата,че зимата много духа от старата:hahaha: Ааа,на всичкото отгоре ми се счупиха очилата и искам нови(понеже старите са ожулени и обелени вече на 8 години,а и се счупиха от едната страна непоправимо) Ама не,нямало нужда,знаела тя,че всякакви очила поправят,къде ще давам пари за нови Joy
Всъщност това е от последните й изцепки,не съм я виждала повече от месец, няма и да я видя скоро,тъй че ми е супер! newsm68

# 53
  • където ми харесва
Elg  bouquet
Ще ми се в тази тема да има по-малко съдници и повече разбиране Peace
Аз много обичам свекърва си!  bouquet

# 54
  • Пловдив
Е много ясно,винаги снахата ще е виновна, то се знае. Rolling Eyes И за мойта аз съм виновна, харча парите на сина й ......

Ще добавя, че си държим парите общо, че ми помага в домакинството и т.н.

# 55
ааааааааа темата цепи мрака  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

моята история е доста дълга...най-общо казано.....
Свекърва ми един ден ми каза, че какво като съм студентка, да не съм си мислела, че съм много умна и оправна,за нищо неставам и на нищо неприличам newsm78 newsm78
много проблеми си имам със свекито,ама аз пък изобщо си я слагам там дет трябва инъче трябва да откача кат нея  Shocked
най-важното за мен е , че мъжо си ме защитава, а тя си мисли, че маминото й синче никога няма да се пусне от полата й от което пикае гас
като цяло се пука по шевеовете, че аз и рода ми сме граждани (какво от това де), ама тя не може да си преглътне селския манталитет
и най-вече я е яд, че чакаме бебе и се изнасяме на квартира и не може да е с нас когато се роди нон стоп както тя иска, а тя си живее лятото на село, а общо сме живяли 3 седмици заедно със свекърите и девер ми
И най-вече не е това което тя иска ината  Mr. Green от което съм много щастлива
п.п. май стана много дълго  newsm78 айде край за сега

# 56
Elg  bouquet
Ще ми се в тази тема да има по-малко съдници и повече разбиране Peace
Аз много обичам свекърва си!  bouquet

браво , че си попаднала на свесен и разбран човек ...винаги съм се възхищавала на такива взаимоотношения , аз не успях,защото все пак липсваше от нейна страна малко старание и разбиране
мислише си, че всеки може да командори и води за носа

# 57
  • където ми харесва
браво , че си попаднала на свесен и разбран човек ...винаги съм се възхищавала на такива взаимоотношения , аз не успях,защото все пак липсваше от нейна страна малко старание и разбиране
Ами , мерси Wink Явно наистина съм имала късмет.
На мен ми е малко тъжно, че свекървата на свеки е май като твоята.
Жената си е от село, не е лош човек, но откакто сина й се е обвързал със свеки, постоянно я дъвче.
Последно имаше наглостта пред мен да се изкаже не особено ласкаво за свекърва ми, което ужасно много ме подразни... Whistling

# 58
Жената си е от село, не е лош човек, но откакто сина й се е обвързал със свеки, постоянно я дъвче.
Последно имаше наглостта пред мен да се изкаже не особено ласкаво за свекърва ми, което ужасно много ме подразни... Whistling

най-добре не й обръщайте внимание,моята така откача,ама какво да я правя,не ми се занимава с нея или й отговаряй научно,за да гледа умно и да не разбере тя сама ще си кротне  Grinning

# 59
  • където ми харесва

най-добре не й обръщайте внимание,моята така откача,ама какво да я правя,не ми се занимава с нея или й отговаряй научно,за да гледа умно и да не разбере тя сама ще си кротне  Grinning
Тя е учителка, но е доста възрастна вече и аз не се занимавам дори да й отговарям. Това си е проблем между нея и моята свекърва и да си го решават сами.

Общи условия

Активация на акаунт