Предстои ми да си купувам 5 бр. интериорни врати за новия ми дом и съм в ужасна делема от седмици насам от какъв материал да са. След доста ходене по магазините установих, че има основно три материала - естествен фурнир (най-скъп), ламинат и т.нар. покритие крафт мастер (най-евтин). Оказа, че разликата в цените на тези три не е чак толкова фрапантна, някъде около 100 лева между естествения фурнир и крафт мастер.
Сигурно се сещате, че в колкото различни магазина съм влезнала, толкова и различни мнения съм чула от продавачите. Едни казват естествения фурнир е много добър, но много мек материал и много ще се наранява. Други казват, че крафт мастера е много здрав материал и не се наранява никак лесно, а в други магазини казват, че крафт мастера е супер голям боклук. Изобщо няма смисъл да обяснявам всички тези хиляда мнения.
Обръщам се към вас да споделите вашите лични впечатления и опит. За мен един от основните проблеми е, че искам всички интериорни врати да са еднакви, т.е. включително и тази за банята да е еднаква с другите, което значи, че вратите, които избера трябва да са подходящи и за влажно помещение.
Предварително ви благодаря много.