Майка има задължения по кредит и осигуровки, не може да си намери работа и я осъдиха, а вече и съдебен изпълнител иска да идва описва имущество. Аз само работя, а майка получава за сестра ми помощи, понеже е болна и е инвалид.
Много съм притеснена, как да докажа, че мебелите са си мои, преди 2 години си купувах и легло, и гардероб, и други неща. Нямахме нищо, защото баща ми почина и остави само неприятности след себе си. Живеем на ведомствено жилище, нямаме нищо друго освен вещите в къщи, не знам какво да правя. Полудяла съм от нерви.
Работех като ненормална, за да купя някои неща за дома. Но все от магазини втора употреба, нямам никакви документи. Събирала съм години наред книги, касети, сувенири, какво ли не, сега ще ми ги вземат ли. По принцип, ние сме като две семейства у дома, майка със сестра ми са си в тяхната стая. Моля ви какво да правя, полудявам. Днес само търся настанителна заповед, разни документи, но усилията ми не са увенчани с голям успех. Незнам какво да направя, вече търся начин да гледам аз сестра ми, а майка да замине да работи някъде в чужбина, каквото и да е.
Даже бяха и сложили възбрана да излиза от Бг, но скоро получи писмо , че е отменена забраната. Най=лошото е,че майка не може да започне никъде нищо да работи, а на всичкото отгоре и вече и със здравето закъса сериозно.
Моят мъж беше станал поръчител и понеже титуляра на кредита беше спрял да си обслужва кредита ,получих писмо от съдия изпълнител.Първото,което трябва да направиш е да се опиташ да се договориш със изпълнителя по делото за някакво разсрочване на сумата,за която сте осъдени.По принцип се правят отстъпки в тази насока.Сега що се отнася до описа на имуществото ,съществува така нареченото несеквестируемо имущество,,което не се описва -лични вещи - дрехи (костюми, панталони, ризи, жилетки и пуловери - за мъжете; поли или панталони, блузи или рокли - за жените), бельо, обувки, работно облекло.