моля ви за съвет - опис на вещи от съдебен изпълнител в дома

• 6 761
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте! Много ви се моля, ако може някой да ми помогне със съвет какво да правим.
Майка има задължения по кредит и осигуровки, не може да си намери работа и я осъдиха, а вече и съдебен изпълнител иска да идва описва имущество. Аз само работя, а майка получава за сестра ми помощи, понеже е болна и е инвалид.

Много съм притеснена, как да докажа, че мебелите са си мои, преди 2 години си купувах и легло, и гардероб, и други неща. Нямахме нищо, защото баща ми почина и остави само неприятности след себе си. Живеем на ведомствено жилище, нямаме нищо друго освен вещите в къщи, не знам какво да правя. Полудяла съм от нерви.

Работех като ненормална, за да купя някои неща за дома. Но все от магазини втора употреба, нямам никакви документи. Събирала съм години наред книги, касети, сувенири, какво ли не, сега ще ми ги вземат ли. По принцип, ние сме като две семейства у дома, майка със сестра ми са си в тяхната стая. Моля ви какво да правя, полудявам. Днес само търся настанителна заповед, разни документи, но усилията ми не са увенчани с голям успех. Незнам какво да направя, вече търся начин да гледам аз сестра ми, а майка да замине да работи някъде в чужбина, каквото и да е.
Даже бяха и сложили възбрана да излиза от Бг, но скоро получи писмо , че е отменена забраната. Най=лошото е,че майка не може да започне никъде нищо да работи, а на всичкото отгоре и вече и със здравето закъса сериозно.

# 1
  • в рока
Много неприятно положение SadМоят мъж беше станал поръчител и понеже титуляра на кредита беше спрял да си обслужва кредита ,получих писмо от съдия изпълнител.Първото,което трябва да направиш е да се опиташ да се договориш със изпълнителя по делото за някакво разсрочване на сумата,за която сте осъдени.По принцип се правят отстъпки в тази насока.Сега що се отнася до описа на имуществото ,съществува така нареченото несеквестируемо имущество,,което не се описва -лични вещи - дрехи (костюми, панталони, ризи, жилетки и пуловери - за мъжете; поли или панталони, блузи или рокли - за жените), бельо, обувки, работно облекло.
задоволяващи домашни нужди - легла, домашни и кухненски прибори; телевизор, хладилник, готварска и отоплителна печка, перална и миялна машини, телефонни апарати, маси и столове, прибори за хранене, музикални и радио-системи и др. подобни.
учебни пособия, включително книги и музикални инструменти, използването на които е необходимо за общо или професионално обучение на длъжника или членовете на неговото семейство.
изкуствени органи, протези, очила и други помощни приспособления и предмети, които се употребяват от длъжника или от членовете на неговото семейство поради физически недъзи или наранявания, както и лекарствата и другите приспособления, средства и материали за лечение.

# 2
  • в рока
С две думи ,ако имаш две перални,едната ще ти я вземат,но ако имаш само една не могат.За голям кредит ли става на въпрос,от банка ,или от разни ДЖЕТ,ПРОФИ и т,н.Получи ли уведомително писмо от съдия изпълнителя?

# 3
От 2007 година е и има начислени такси , които са станали повече от кредита. Има да плаща и осигуровки, идвали от НАП преди 2 години две жени, публично изпълнителки, аз не съм ги видяла. Та след време майка ходила при тях и им казала, че положението е лошо, а и тока и спряли, та беше и без ток 1 месец, докато изпратя пари да го плати.
Незнам какво е станало, но казали, че докато има да дава на държавата, първо това трябва да се плати и после другите.  Днес идвал призовкар, тя била през това време до центъра и леля ми останала вкъщи при сестра ми, та тя отказала да вземе призовката.
Дойдох си от работа и така научих, че ще имало опис.
Нямаме две перални, нищо нямаме по 2 броя, но аз си имам мои си неща, колекцийки, сувенири много и сега се чувствам като крадец в дома си. Дори и да отидем да търсим кой иска да прави опис, как ще платим 30%. Няма друг вариант, освен работа в чужбина, защото наистина майка живеят със сестра ми само с 260 лв, може някой да не вярва, обаче е така, на всичкото отгоре и издръжка не получава за сестра ми, защото баща и е неоткриваем. Пуснала е дело от преди 6 месеца, но няма още нищо.  Заради всички тези проблеми, днес научих, че и личен асистент не може да стане на сестра ми, защото трябва с дело да си затвори фирмата. Ето, това беше наистина прекрасно!

# 4
Милата! Сърцето ми се сви! Дано всичко при вас се нареди, стискам палци! Кураж!!! Peace

# 5
# 6
  • в рока
 SadАми какво да ти кажа,наистина единствения начин е чужбина.Датата на описа ти се насрочва и те уведомяват месец по рано,поне така беше при мен.На мен не са ми искали тези 30 процента.И да държавата първа трябва да си вземе парите след това банката.Държавата е с предимство.вземете писмото там има предупреждение за описа,както и контакти със дадения изпълнител,и веднага му се обадете да търсите договорка,поне това е моят съвет.В писмото би трябвало да пише и датата на описа,дотогава си пренасяш колекциите и сувенирите някъде и това е .

Общи условия

Активация на акаунт