Разкошна спаначена торта

• 89 540
  • 269
  •   1
Отговори
# 150

Маме, те и другите момичета, ама ти си най-главния виновник, като се разбра, че няма да идваш, не изтърпях и днес спретнах тортичката с коприва. Grinning Половин доза, но напразно беше, трябваше цяла да си забъркам, като предишната с лапада е, нищо различно - все така сочна, мнооого вкусна и лека, чудничка е. Та, както вече писах в другата тема, пробвана е със спанак, лапад, коприва, следват люцерна, трева и подсказвайте нататък. Joy
Шегата настрана, хубава е тортата! Благодарности на lichtstrasse!   bouquet

...............мента ?!Мисля си ,че с листа от прясна мента може да се избегне странния вкус на зелентии,ама толкова мента  newsm78,дали няма да е натрапчиво?!В този вариант,май кремът трябва да е на шоколадова основа и да докараме вкуса на " After eight" шоколадчетата.
Преди време пробвах тортата......вярно -лесно стана,но вкусът си е странен.По същата технология,но много по-вкусна ми  е" Медовикът за 1 час" на Селма (мое мнение).Но от друга гледна точка ,това си е вариант,децата да хапнат спанак ,стига да не гледат как се прави ,по-точно от какво  Laughing.
Лека вечер ви желая!

# 151
мента ?!Мисля си ,че с листа от прясна мента може да се избегне странния вкус на зелентии,ама толкова мента  newsm78,дали няма да е натрапчиво?!В този вариант,май кремът трябва да е на шоколадова основа и да докараме вкуса на " After eight" шоколадчетата.
...............Но от друга гледна точка ,това си е вариант,децата да хапнат спанак ,стига да не гледат как се прави ,по-точно от какво  Laughing.

m1ma, ако успееш/успеем да и докараме вкуса на " After eight", еха, ще е чудно! Heart Eyes Аз обичам мента, може да пробвам. И да се подбере подходящ крем. В сегашния вариант ми допада, че е много сочна и лека. И, учудващо, децата около мен, поне тези, които черпих, за разлика от някои възрастни,  лапат, та се носят. Даже оня ден ме пита едно дали имам още торта Шрек, така съм казала, че се нарича.  Grinning

# 152
  • Германия
Често хапвам тази торта в турските сладкарници и ресторанти, определено ми допада на вкус.
Мисля да я направя и аз около празниците, после ще пусна снимка Peace

# 153
Често хапвам тази торта в турските сладкарници и ресторанти, определено ми допада на вкус.
Мисля да я направя и аз около празниците, после ще пусна снимка Peace

foley, завидях ти! Heart Eyes А със сметанов крем ли е или с оная комбинация от тиквен и млечен крем, ей такава:

# 154
  • Германия
О, такава не съм яла Shocked Останаха ми очите в парчето. Със сметанов крем ги правят тук.

# 155
  • София
и аз я направих, пасирах спанака леко замразен, не съм изцеждала нищо. Следващия път ще направя половин доза, че бая излиза като количество.

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 20:06 от silsa

# 156
# 157
И аз я направих тортичката, но с лопуш. Още нямам впечатления за вкус  Rolling Eyes. Направих половин доза, но тавичката ми май се оказа по-голяма за това количество, та блатовете ми станаха по-тънки. Сметаната и тя ми е наполовина - за отгоре стана добре количеството, но вътре май сложих по-малко  Confused. Довечера ще имам мнение за това, какво съм сътворила. Иначе ето я моята като цяла:

Допълвам се  Simple Smile. Опитах вече тортата. Хареса ми. Усеща се някакси лопушата, но е поносимо. Имам чувството, че съм си сиропирала блата с някакъв компот тип вишна, или кайсия. Ето парче:

Последна редакция: ср, 04 апр 2012, 21:11 от pepi_r

# 158
Здравейте! Мисля да правя тортата за Цветница. Може ли да приготвя блата в петък вечер и в събота само да я намажа със сметаната и да я оставя на спокойствие до неделя  Confused
И за тавата да попитам кой диаметър препоръчвате да ползвам?
Върху хартия за печене или в тефлонова леко намаслена да пека?
Благодаря предварително  Hug

# 159
сега изпекох блата, чакам да изстине и да режа.
Пробвах на сурово - никак не мирише на зелено, но издебнах да ги няма моите
Ще излъжа  Laughing че има шам фастък, за по голяма достоверност ще ръсна орехи.
Олиото смених  - 50/50 олио/ масло
Крема ще направя 50/50 сметана /маскарпоне.
Да видим  newsm78

# 160
Как се процедира , ако спанака е пресен?

# 161
  • Германия
Аз я направих и съм много доволна от резултата. Блатът е много вкусен, нещо крема ми киселее обаче, може да не съм преценила добре захарта. Ще опитам с друг крем следващия път.

# 162
Как се процедира , ако спанака е пресен?

ива, по същия начин, пасираш го с олиото. Peace

пеп-4о, ще ги излъжеш и хич не си признавай, чак, като и се види краят! Grinning

rallii, мисля, че ще стане, имам предвид, че у нас последния път стоя три дена в хладилника с крема и нищо и нямаше, само леко по краищата малко се промени цветът на белия крем, леееко потъмня, защото попива според мен. Не беше проблем, за домашна употреба я направих. Но, ако имаш време, направи си я в събота вечер, например, защото тя си е вкусна и веднага, ако се яде, т.е. не е нужно да стои и да се напоява, сочна си е. Peace

foley, много съблазняваш с това парченце!  bouquet

# 163
  • при палмите и алигаторите,FL
Райли, можеш да направиш така тортата Peace.Аз изпекох блата едната вечер, след като изстина го увих в няколко пласта дом.фолио и го прибрах в хладилника. На другата вечер разрязах на две и сложих крема по средата, върнах тортата във разкопчаващата се форма, покрих с фолио и пак в хладилника, този път за една нощ. На сутринта я покрих отгоре и намазах отстрани и пак в хладилника, ядохме я вечерта.
Използвах обикновенна тортена форма за блата, намазана само с олио, диаметъра е 23-24см.

# 164
И аз я сглобих и отлежава в хладилника, ама да ви питам - не ви ли идва много тази мазнина?

Общи условия

Активация на акаунт