Разкошна спаначена торта

  • 89 540
  • 269
  •   1
Отговори
# 135
  • на Мелмак
  • Мнения: 12 249
Миналата седмица правих за първи път,
снощи дъщеря ми си я поръча отново,
довечера ще я започвам Laughing
дано да не я подкараме за всекидневно ястие Laughing

# 136
  • Мнения: 22 867

Маме, те и другите момичета, ама ти си най-главния виновник, като се разбра, че няма да идваш, не изтърпях и днес спретнах тортичката с коприва. Grinning Половин доза, но напразно беше, трябваше цяла да си забъркам, като предишната с лапада е, нищо различно - все така сочна, мнооого вкусна и лека, чудничка е. Та, както вече писах в другата тема, пробвана е със спанак, лапад, коприва, следват люцерна, трева и подсказвайте нататък. Joy
Шегата настрана, хубава е тортата! Благодарности на lichtstrasse!   bouquet

# 137
  • София
  • Мнения: 1 170
labrex от тея зелении с кое най-добре става. Копривата има специфичен вкус, усеща ли се много. А аз си купих пасатор Simple Smile, скоро и аз ще я направя.

# 138
  • Под люляка
  • Мнения: 72
Привет, да попитам някоя правила ли е експерименти с крема - примерно сметана , цедено мляко в съотношение 50/50,или пък с крема сирене, или само цедено мляко  и т.н.

# 139
  • Мнения: 22 867
Привет, да попитам някоя правила ли е експерименти с крема - примерно сметана , цедено мляко в съотношение 50/50,или пък с крема сирене, или само цедено мляко  и т.н.

Аз комбинирах сметана+ киселото мляко на баба 4,5%, струва ми се, че някой беше слагал и извара, дано не бъркам темата.

# 140
  • Мнения: 22 867
labrex от тея зелении с кое най-добре става. Копривата има специфичен вкус, усеща ли се много. А аз си купих пасатор Simple Smile, скоро и аз ще я направя.

Според мен със замразения спанак на ЛИДЛ (просто от там го купих, и от друг магазин ще е същото, предплагам) като че ли най не се усещаше този специфичен аромат на зеленилките. Но последната копривена я бях наблъскала с лимонова и портокалова кора настъргани, ванилия, така че пак беше добре. Може би не трябва да е предубеден човек, на мен не ми пречи, дори леко да усещам аромата на зеленото, но има други около мен, които казват, че, ако не се усеща, ще е по-добре.

# 141
  • Мнения: 11 607
Може би не трябва да е предубеден човек, на мен не ми пречи, дори леко да усещам аромата на зеленото, но има други около мен, които казват, че, ако не се усеща, ще е по-добре.

Децата решиха, че няма да я ядат, точно защото знаеха,че е с лапад......

Реших да я споделя с приятели......Не им казах и думичка от какво е...Предложенията валяха - краставици, киви.......Искаха и по второ парче.......Щом изядоха тортата - тогава казах истината......Не повярваха,че е от лапад.......Поискаха и рецептата........

Та, моя извод е - вкуса и приемането на тази торта е в главата ни, а не в устата ни.

И да, Лабрекс  bouquet пак дава хитра идея - портокалова и лимонова кора, ванилия - и  никой няма да повярва от какво е зеленото.......

Да ви е сладко!

# 142
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
привет  Simple Smile

в събота направих половин доза със замразен спанак за проба в продълговата форма за кекс - евентуално искам да я направя за Великден  Simple Smile

попаднах на гаден спанак с жилки вътре Sick
добре, че повечето се завъртяха по бъркалките на миксера и ги махнах.

иначе тортата не ме срази с вкус Mr. Green
е изглежда интересна с този наситен зелен цвят, ама на вкус не е нищо особено.
следващия път ще сложа ядки в тестото и ще сложа друг крем.

мъжът ми я яде и не попита от какво е Mr. Green
хареса му, ама той се радва на всеки сладкиш, понеже не правя често  baby_neutral

# 143
  • Мнения: 22 867
Децата решиха, че няма да я ядат, точно защото знаеха,че е с лапад......

Реших да я споделя с приятели......Не им казах и думичка от какво е...Предложенията валяха - краставици, киви.......Искаха и по второ парче.......Щом изядоха тортата - тогава казах истината......Не повярваха,че е от лапад.......Поискаха и рецептата........


Май това е истината, не признаваш от какво е. Grinning Във всеки случай е доста по-добре, по-безвредно и по-полезно от зелена боя, например, за оцветяване на тестото. Пък и си е вкусна торта! Heart Eyes
Маме,  Hug    bouquet

привет  Simple Smile
попаднах на гаден спанак с жилки вътре Sick
добре, че повечето се завъртяха по бъркалките на миксера и ги махнах.

Трябва да пасираш спанака и олиото, с миксер няма да стане. Иначе се получава почти гладка каша, не се усещат никакви жилки.

# 144
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076


Трябва да пасираш спанака и олиото, с миксер няма да стане. Иначе се получава почти гладка каша, не се усещат никакви жилки.

пасирах и си останаха #Cussing out
взех да ги махам една по една, но ми писна да се ровя в тази апетитна маса  Stop
и после се закачиха по бъркалките на миксера и ги махнах  Whistling

# 145
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 004
 Аз пасирах с олио и пак имаше много жилки, доста се бяха навъртяли  и по ножа на пасатора Thinking

# 146
  • Мнения: 763
Да благодаря и аз на авторката на темата за прекрасната рецепта   bouquet Правих тортата за рождения ден на майка ми и стана разкошна. Направих я със замразен спанак от Лидъла, като се размрази той си е направо на каша, така че нямах проблеми с пасирането. Крема го направих със сметана и маскарпоне (защото ми се стори много течен нещо), а блата го разделих на три плюс трохичките отгоре. Стана страхотна торта, много хора ядоха от нея и никой не разбра от къде идва зеления цвят. Валяха невероятни предположения, но за спанак никой не се сети. Хареса се много тортичката и определено ще се прави пак. По-късно ще кача и снимки.
А с остатъка от спанака вчера спретнах зелени палачинки  Grinning Много интересни и вкусни станаха.

# 147
  • Мнения: 9 492
хайде и аз да питам, че отдавна и се каня  на тази торта (Лабрекс, колкото тиквичковата салата все още не съм  Laughing)

Замразения спанак като ползвате - не го ли изцеждате след размразяване? Ползвам много такъв, но за рулото и палачинки по изцеждам от водата  newsm78 И аз ще взема да пробвам, но в четвъртък май ще почивам, та да не ме виждат какво слагам.

# 148
  • София
  • Мнения: 12 376
Врътвам топчетата спанак в микровълновата и поизцеждам-изстисквам с ръка после.  Peace

# 149
  • Мнения: 9 492
  bouquet благодаря, да не слагам водата, че и тя ще мирише на зелено.

Общи условия

Активация на акаунт