Разкошна спаначена торта

• 89 508
  • 269
  •   1
Отговори
# 120

Лабрексче,  хиляди благодарности!!!! Утре ще я направя, едно парче имаш от сега! Hug

Е чак сега ще го сънувам това парче! Grinning

Ти парче сънува, аз - че ме гонят от нас заедно с тортата.........

Реших да изпека блатовете 1 по 1, че не ме бива в рязането....В момента се пече първия........

Опитах сурова смес - дано после не се усеща лапада като се изпече блата..........

Аз също я направих с пресен спанак-никакъв проблем,цвета стана разкошен!

Да, на цвят го издокарах.......Само после да не ме гонят цветно от нас.......

# 121
Ти парче сънува, аз - че ме гонят от нас заедно с тортата.........

Да, на цвят го издокарах.......Само после да не ме гонят цветно от нас.......

Уф, чакам с нетърпение да го покажеш тоя нероден Петко, пък, ако решат да те гонят, хващай посоката към нас, веднага пиша адрес! Ако ти е хубава и достатъчно ванилията, нищо няма да разберат. Трябваше един блат да си изпечеш, реже се лесно (то аз съм все по по-бързото и лесното, та затова).  Grinning

# 122
Уф, чакам с нетърпение да го покажеш тоя нероден Петко, пък, ако решат да те гонят, хващай посоката към нас, веднага пиша адрес! Ако ти е хубава и достатъчно ванилията, нищо няма да разберат. Трябваше един блат да си изпечеш, реже се лесно (то аз съм все по по-бързото и лесното, та затова).  Grinning

Няма да спа под открито небе, ура!!!!! 3 ампули ванилия на Доктора сложих........

Да кажа.....Първия блат се пече на 180 градуса - 35 мин.

Продължавам с питанията си.....

Защо моята торта стана толкова висока?????? Гледам по другите снимки, ми аз спокойно можех да я направя с 4 блата......Но не го направих, защото ме бе страх да не захабя блатовете и да се чудя после как да ги сглобявам.........Преспокойно обаче можех да разрежа всеки блат на 2 доста прилични блата(ако бях сръчна)......

Снимка довечера, прибрана е на топло в хладилника......

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 13:02 от Мама Цоцоланка

# 123
И аз правих спаначената торта, но с лопуш от фризера,стана -СУПЕР
Почерпих гости с бисквитена торта и със спаначената-познайте коя се хареса повече" СПАНАЧЕНАТА" Hug Hug Hug

# 124
Мама Цоцоланка , и на мен ми станаха високи блатовете, особено първия път пекох в 26 см. тавичка и можех да го разрежа най-малко на 3. Втория път я пекох в 28 см. и станаха по-нормални. Прясно изпечена тортата има вкус на спанак леко, но на другия ден, като изстине, изобщо не се усеща. Писах вече, че госпожите в детската градина не бяха разбрали какво е зеленото. Peace

# 125
Тази торта е страхотна!
Нещо обаче сметаната ли ми излезе кофти?!? Бор-чвор - принципно не ги уважавам като марка, но нямаха друга в магазина..както и да е, крема стана много течен. Попи по блатовете, но като гледам вашите снимки е доста дебел пласт, а моят се разтече. Някакви идеи за поправката Laughing

# 126
  • при палмите и алигаторите,FL
Тази торта е страхотна!
Нещо обаче сметаната ли ми излезе кофти?!? Бор-чвор - принципно не ги уважавам като марка, но нямаха друга в магазина..както и да е, крема стана много течен. Попи по блатовете, но като гледам вашите снимки е доста дебел пласт, а моят се разтече. Някакви идеи за поправката Laughing

Блю, моята сметана също беше някаква втечнена, та за по сигурно пъхнан по едно желатинче. Първо направих крема между блатовет+желатиа и сглобих в тортената форма, поседя в хладилника няколко часа и след като стегна забърках втора доза сметанов крем пак с желатин за отгоре и отстрани Peace

# 127
Ето го и моето произведение:) С киви между блатовете и крем от сметана и кисело мляко Simple Smile

Благодаря за чудесната рецепта  Hug

# 128
Здравейте!
И аз искам да направя тортата. Днес купих и продуктите, но имам въпрос когато спанака е пресен пак ли трябва да е 200 гр. Извинявам се за лаишкия въпрос  Embarassed Embarassed но това ще е първата торта която правя.

# 129

Отчет - аз чувствам лапада, дано утре не се усеща както казва lu4a, добра е........Щерката не хареса тортата - по-точно крема и бил кисел, а ако знаете що захар отидееее..........Средният син - не я опита, защото знаеше, че е от лапад......Големият син - учудващо за мен, защото е голям каприз Shocked, я одобри......Мъж я хареса много......

Едно знам със сигурност, няма да ходя у Лабрекс да спя.......Утре ще дам повече отзиви, дали още чувствам лапада.........

# 130
Едно знам със сигурност, няма да ходя у Лабрекс да спя.........

Ц-ц-ц-ц, пък аз чакам с надежда и не смея да почна моята. Ама си набрах коприва и утре я правя с нея! Grinning Ще правя половин доза, че, ако не я харесат помощниците, да мога да си я изям. За себе си знам, че ще ми хареса. Heart Eyes
Маме, супер ти е тортата, изглежда висока, голяма и пухкава, пък и на мен си ми харесва. Ама, хайде, няма да нахалствам, че да има за половинката и сина, ще си спретна утре една и аз. А на другия ден е по-различна, по-хубава, на по-следващия още. Някой път я направи със спанак, аз имам чувството, че той най не се усеща. Дали защото е замразен, дали по други причини, може и така да ми се е сторило. Ами, да ви е сладко, както се казва! Hug

# 131
Никой ли не е правил солен вариант?

# 132
  • Бургас
кога се реже блатът - като е напълно изстинал или като е още топъл?

# 133
zdravetz_, аз сложих около 250 гр. пресен спанак. Купих половин килограм и на око го разделих на половина. Получи се и двата пъти много добре.  Peace
_az_ , блатът се реже изстинал Naughty
Мама Цоцоланка , Бисквитка  smile3501 smile3525

# 134
lu4a   bouquet благодаря за отговора!  Блата вече се пече  Simple Smile ще докладвам за отзивите вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт