Разкошна спаначена торта

  • 89 518
  • 269
  •   1
Отговори
# 105
  • на Мелмак
  • Мнения: 12 246
Да се отчета и аз Grinning
Тортата е страхотна-но това е излишно да го казвам всъщност Hug
След твърдението на мъжа ми,че това ще си го ям само аз,впоследствие не можа да се удържи от ядене Laughing
Децата бяха супер щастливи и доволни и искат още!
Благодаря на авторката! Hug

# 106
  • Мнения: 328
Хо Хо, поздравления за първия, престрашил се! Радвам се, че ви е харесала. Пълнежът търпи вариации, аз понякога я правя и с извара, пак става супер, може и готварска сметана с масkарпоне, но тогава става по-тежка. За печенето не мога да помогна, моята фурна е газова,за тези, които имат, пека на 4,5 около 45мин, не ми загаря. Женя 83, сладка е та да си оближеш пръстите Laughing
Здравейте дами Hug
моята първа торта в момента се пече със спанак
бих искала да ми кажете за морковната торта не можах да я намеря newsm78

  bouquetтортата стана страхотна по точно направих 2 торти като футболно игрище.
когато е пресна се чувства спанака ,днес вече не се усеща,
ние дамите и децата ядохме , снимах.
мъжете само ни се смеят има още Hug благодаря за рецептата.

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 13:57 от silve 55

# 107
  • Мнения: 63
Направих я и аз, страхотна торта. Със сигурност ще влезе в папката ми с любими рецепти.
Използвах замразен спанак от магазина, тук кутията е 250 гр, цялата я използвах. За мазнина направих 1:1 слънчогледово олио и екстра върджин зехтин. Стана просто убиец.
Ето и снимки:

и разрез:

# 108
  • Мнения: 22 867

katilias, права си, уби ми съня тая торта! Heart Eyes Дано поне я сънувам, ако заспя!  Grinning  bouquet

# 109
# 110
  • Под люляка
  • Мнения: 72
Ох ...... от известно време ви следя ...... уникално вкусно!Браво момичета!  Решила съм за Велик ден ще я правя разбира се със "сладкарска боя" , че иначе само аз и сестра ми ще си я ядем.  Simple Smile

# 111
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
  • Мнения: 504
... За мазнина направих 1:1 слънчогледово олио и екстра върджин зехтин. Стана просто убиец.

Аз нещо не мога да възприема зехтина в сладкиш... Не му ли е прекалено силен аромата и нямате ли асоциации с готвено ядене?

Katilias, кремът ти изглежда много хубав и гъст, личи си как е отрязан - да не си сложила нещо по-гъсто от заквасена сметана - сирене тип Крема, Маскарпоне и под.?

# 112
  • Мнения: 11 607
Здравейте!

Реших да направя тортата.....Обаче с пресен лапад......Трябва ли да го попаря предварително, или така суров да го пюрирам? Благодаря!

# 113
  • Мнения: 22 867
Здравейте!

Реших да направя тортата.....Обаче с пресен лапад......Трябва ли да го попаря предварително, или така суров да го пюрирам? Благодаря!

Май не трябва newsm78, моя беше от фризера, но го слагам съвсем суров, необработен, само измит добре и отцеден. Много добре си се пюрира. Като че ли някой я беше правил с пресен спанак, но не намирам поста или съм сънувала нещо......Не било сън, ето поста на lu4a , а чудната и тортичка е малко по нагоре.

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 22:20 от labrex

# 114
  • Мнения: 63
Ferda Mravenec , сега като ме попита, се сетих, че имах изостанала от предния ден една сметана с 50 % масленост (тук му казват дабъл крийм). Ама беше съвсем малко, не повече от 100 гр.
Зехтина не ми миришеше изобщо. И аз не правя кексове например със зехтин, че ми мирише, но толкова слънчогледово олио имах останало, та допълних чашата със зехтин.
Ох, пак я сънувам тази торта....

# 115
  • Мнения: 11 607

Лабрексче,  хиляди благодарности!!!! Утре ще я направя, едно парче имаш от сега! Hug

# 116
  • Мнения: 22 867

Лабрексче,  хиляди благодарности!!!! Утре ще я направя, едно парче имаш от сега! Hug

Е чак сега ще го сънувам това парче! Grinning

# 117
  • Мнения: 54
От няколко дена гледам темата на първа страница, ама все не се престрашавам. Мислех, че е солена торта, пък ние ( аз ) такива не обичаме ( обичам )  Laughing . Обаче спанак всички ядем, заквасена сметана обожаваме ( аз най-много разбира се  Whistling ) , а фактът, че става сладка, и то с толкова малко усилия, е само един огромен ПЛЮС!!!
Ще я направя тези дни, но с кафява захар, само такава мога да ям. Няма да казвам на домашните какво е това зеленото, докато не опитат тортата. Убедена съм, че ще е прекрасна! Ще взема пресен спанак.  Peace Благодаря!!!

# 118
  • на Мелмак
  • Мнения: 12 246
Здравейте!

Реших да направя тортата.....Обаче с пресен лапад......Трябва ли да го попаря предварително, или така суров да го пюрирам? Благодаря!
Аз също я направих с пресен спанак-никакъв проблем,цвета стана разкошен!

# 119
  • Мнения: 13
Да се присъединя и аз към опиталите тортата!Наистина е прекрасна- вкусна, лесна и ефектна!За съжаление не мога да кача снимка че не мога да си намеря кабела, но съм решила за Великден да я правя отново и да измисля някаква украса за празника!благодарности на авторката!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт