Разкошна спаначена торта

• 89 518
  • 269
  •   1
Отговори
# 105
  • на Мелмак
Да се отчета и аз Grinning
Тортата е страхотна-но това е излишно да го казвам всъщност Hug
След твърдението на мъжа ми,че това ще си го ям само аз,впоследствие не можа да се удържи от ядене Laughing
Децата бяха супер щастливи и доволни и искат още!
Благодаря на авторката! Hug

# 106
Хо Хо, поздравления за първия, престрашил се! Радвам се, че ви е харесала. Пълнежът търпи вариации, аз понякога я правя и с извара, пак става супер, може и готварска сметана с масkарпоне, но тогава става по-тежка. За печенето не мога да помогна, моята фурна е газова,за тези, които имат, пека на 4,5 около 45мин, не ми загаря. Женя 83, сладка е та да си оближеш пръстите Laughing
Здравейте дами Hug
моята първа торта в момента се пече със спанак
бих искала да ми кажете за морковната торта не можах да я намеря newsm78

bouquetтортата стана страхотна по точно направих 2 торти като футболно игрище.
когато е пресна се чувства спанака ,днес вече не се усеща,
ние дамите и децата ядохме , снимах.
мъжете само ни се смеят има още Hug благодаря за рецептата.

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 13:57 от silve 55

# 107
Направих я и аз, страхотна торта. Със сигурност ще влезе в папката ми с любими рецепти.
Използвах замразен спанак от магазина, тук кутията е 250 гр, цялата я използвах. За мазнина направих 1:1 слънчогледово олио и екстра върджин зехтин. Стана просто убиец.
Ето и снимки:

и разрез:

# 108

katilias, права си, уби ми съня тая торта! Heart Eyes Дано поне я сънувам, ако заспя!  Grinning  bouquet

# 109
# 110
  • Под люляка
Ох ...... от известно време ви следя ...... уникално вкусно!Браво момичета!  Решила съм за Велик ден ще я правя разбира се със "сладкарска боя" , че иначе само аз и сестра ми ще си я ядем.  Simple Smile

# 111
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
... За мазнина направих 1:1 слънчогледово олио и екстра върджин зехтин. Стана просто убиец.

Аз нещо не мога да възприема зехтина в сладкиш... Не му ли е прекалено силен аромата и нямате ли асоциации с готвено ядене?

Katilias, кремът ти изглежда много хубав и гъст, личи си как е отрязан - да не си сложила нещо по-гъсто от заквасена сметана - сирене тип Крема, Маскарпоне и под.?

# 112
Здравейте!

Реших да направя тортата.....Обаче с пресен лапад......Трябва ли да го попаря предварително, или така суров да го пюрирам? Благодаря!

# 113
Здравейте!

Реших да направя тортата.....Обаче с пресен лапад......Трябва ли да го попаря предварително, или така суров да го пюрирам? Благодаря!

Май не трябва newsm78, моя беше от фризера, но го слагам съвсем суров, необработен, само измит добре и отцеден. Много добре си се пюрира. Като че ли някой я беше правил с пресен спанак, но не намирам поста или съм сънувала нещо......Не било сън, ето поста на lu4a , а чудната и тортичка е малко по нагоре.

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 22:20 от labrex

# 114
Ferda Mravenec , сега като ме попита, се сетих, че имах изостанала от предния ден една сметана с 50 % масленост (тук му казват дабъл крийм). Ама беше съвсем малко, не повече от 100 гр.
Зехтина не ми миришеше изобщо. И аз не правя кексове например със зехтин, че ми мирише, но толкова слънчогледово олио имах останало, та допълних чашата със зехтин.
Ох, пак я сънувам тази торта....

# 115

Лабрексче,  хиляди благодарности!!!! Утре ще я направя, едно парче имаш от сега! Hug

# 116

Лабрексче,  хиляди благодарности!!!! Утре ще я направя, едно парче имаш от сега! Hug

Е чак сега ще го сънувам това парче! Grinning

# 117
От няколко дена гледам темата на първа страница, ама все не се престрашавам. Мислех, че е солена торта, пък ние ( аз ) такива не обичаме ( обичам )  Laughing . Обаче спанак всички ядем, заквасена сметана обожаваме ( аз най-много разбира се  Whistling ) , а фактът, че става сладка, и то с толкова малко усилия, е само един огромен ПЛЮС!!!
Ще я направя тези дни, но с кафява захар, само такава мога да ям. Няма да казвам на домашните какво е това зеленото, докато не опитат тортата. Убедена съм, че ще е прекрасна! Ще взема пресен спанак.  Peace Благодаря!!!

# 118
  • на Мелмак
Здравейте!

Аз също я направих с пресен спанак-никакъв проблем,цвета стана разкошен!

# 119
Да се присъединя и аз към опиталите тортата!Наистина е прекрасна- вкусна, лесна и ефектна!За съжаление не мога да кача снимка че не мога да си намеря кабела, но съм решила за Великден да я правя отново и да измисля някаква украса за празника!благодарности на авторката!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт