Отговори
# 360
*starlet*, аз съм против ваксините, защото чрез тях се вкарва заболяването с надежда, че тялото ще изгради антитела. За повечето заболявания, за които се бият ваксини отдавна човечеството ги е преодоляло. Има случаи на деца, които са се разболели от нелечими заболявания и имат трайни увреждания именно от ваксините.
В линка, който пуснах има отделна част за ваксините. Ако имаш време погледни само нея. Там е обяснено по-добре, от колкото аз бих могла.

# 361
Шоколадово бонбонче -тц , нямам нито ден стаж в последните 18 месеца , но си плащам здравните осигуровки аз .

# 362
Здравните осигуровки за едно, осигуряване за ОЗМ друго. Здравните осигуровки не ти осигуряват право да получаваш майчинство. Ако за целия ти живот се събират 12 месеца, в които си осигурявана за ОЗМ, ще имаш право, ако започнеш поне 1 ден на работа или си плащаш и другите осигуровки. И понеже няма данни за последните 18 месеца, ще вземат предвид минималната РЗ.

# 363
От 4 години живея в чужбина, а преди това работех в БГ ама нямах трудов договор. Така, че се получава , че нямам нито един ден трудов стаж през живота си  Thinking, май ще си взимам само социалното майчинство  #2gunfire,

# 364
  • Варна
От 4 години живея в чужбина, а преди това работех в БГ ама нямах трудов договор. Така, че се получава , че нямам нито един ден трудов стаж през живота си  Thinking, май ще си взимам само социалното майчинство  #2gunfire,
в чужбина не дават ли майчински? или поне прилични детски? всъщност ти къде ше раждаш, че гледам местожителство София? Simple Smile

# 365
И тук нещата са ми объркани - тук нямам осигуровки - нито здравни, нито никакви. Август ще си се прибера в БГ и ще си стоя до раждането, че тук частните прегледи при АГ са дооооооста ...... Затова и писах София, че няма да стоя дълго тук. Майчините и детските тук са доста ама ако си имаш нужните документи който аз нямам, така че да взимам нещо в Германия напълно отпада остава само в БГ ама май и това почти отпада , то 100 лв за 1 г си е почти нищо  ooooh!

# 366
Привет и от мен, мина първата фетална, повече от доволна съм , бебето си има всичко, и според Томова този път сърчицето е добре и няма да има малформации, като каза че е рано да се огледа добре, но поне това което засега се различава.Плацентата е предна, малко се натъжих заради предишното секцио, но съм подготвена че обикновенно така става. Не ни каза пол, но каквото такова, все пак предвид измерената сърдечна честота смятам че ще е е момиче:))))БХС не правих.

# 367
Здравейте мами  Mr. Green!

Днес цял ден вали, но поне малко хлад да видим, умрях от жега тези дни .
За срещата съм напълно за. Искате ли да предложим една дата, примерно края на август, за да може всеки да се организира и да се съберем колкото се може повече  Grinning?

*starlet*, за ваксините аз си имам теория, така да се каже, която се препокрива с материала, който she_moto е дала. Заслужава си да го прочетеш.

За майчинските няма какво да коментирам повече, само че когато си решил да раждаш дете, по-добре не разчитай на държавата да ти помогне по какъвто и да е начин, ами напротив. Мисля, че си плащаме много над сумата, която очакваме, под формата на излишен стрес, ядове и нерви.

NIA.M Браво!  Hug

# 368
  • София
Привет и от мен! Днес бях на преглед и всичко е ок,расте си човечето Praynig
NIA.M, браво за ФМ! Аз другата седмица ще правя БХС,док каза ФМ в 16-та г.с. newsm78
Vanya Damyanova, кофти че така се е получило при теб.Ама за съжаление живеем в БГ,където да нямаш трудов договор не е нещо необичайно. Аз също работех в една кантора повече от година и нямах дори граждански д-р и това си е масово като си стажант. Добре,че от преди това имам събрани тия 12 месеца поне,та ще се добера до заветните 240 лв. Не я хващам особено логиката с еднократната помощ-за първо 200 лв, за второ-600 лв,а за 3-то, 4-то и т.н.-пак 200 лв. Явно се опитват да стимулират българите да имат поне и 2-ро дете,а после пак падат на 200 лв заради ромите... Rolling Eyes Абе въобще умни главици са мислили всичко. Laughing
Отново да ви дам идеята да запишете нещо и ще имате право на тая помощ за майките студентки. Аз няма да се възползвам,понеже не ми се поглежда учебник повече,но си е идея някаква.
И аз съм съгласна за среща,ама да не е 20-ти август,че тогава се жени сестра ми Laughing Вече се сдобих с рокля,малко приличам на буре с нея,по принцип не съм слаба ,а сега и корема се закръгли hahaha

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 13:40 от nimfi4ka

# 369
nimfi4ka радвам се, да края всичко да е наред с бебока ти   bouquet

Живи и здрави да сме ние и бебоците който чакаме, другото по-добре да не го мислим, защото и да го мислим не можем да го променим - така че няма смисъл  Hug

# 370
  • София
Знам,че е така,аз парите съм ги прежалила отдавна вече и не ме интересуват много. Мъжа ми ще ни гледа и това е. Уж ви казвах да не се ядосвате преди 2-3 страници,а и аз съм същата. Ту се ядосвам,ту ми минава. Просто изобщо не стимулират по никакъв начин раждаемостта,само измислят какво да орязват и премахват напоследък. Но здраве да е и толкова! Hug

# 371
  • Сфия
Elileni, прочетох статията. То 2 дни ми отне да я изчета цялата. Ами, като цяло звучи страшно, а много неща са логични, но как може човек да е сигурен, че е така?  newsm78 Дори да предположим, че приемем тази теория, как ще се пребориш със задължителната имунизация. Оня ден слушах, че ще се спират и майчински, заради ваксините, помощи, отделно, че не можеш да си запишеш детето на детска, на училище. Как мислиш да се оправиш, интересно ми е? Освен да се разбереш с педиатъра по някакъв начин, което не ми се вярва да стане. А някой знае ли кои са задължителните ваксини за БГ? Верно ли, че влиза рубеолата и морбилито? Примерно ваксината против тетанус ми звучи желателна, но защо пък и с/у рубеола?

# 372
*starlet* - в грешка си. Моите майчински ще следват една след друга с малък интервал помежду и - уви! - 18-те месеца назад прихващат цялата ми втора година за гледане на дете на 240 лв. Ама вече - каквото е. Аз като го преспах и втора нощ, съвсем претръпнах. Наистина не е толкова важно, щото в крайна сметка няма държавата да ни гледа децата. Аз съм на принципа, че където има за трима, там има и за четирима. Където за четирима - там и петият е добре дошъл. Още повече, че след едно дете остават доста неща, които могат да се използват отново и си е донейде облекчение. Няма да умрем от глад, нито ще тънем в крайна мизерия. Ще си спестим някоя и друга глезотийка, както е правил през вековете и го прави и до днес всеки втори родител.

Единствено ми стана странно и непонятно (зачитайки се за първи път по-задълбочено в законите, касаещи майчинството) начина, по който се третира жената и въобще решението й да ражда и да си гледа детето. Вместо това да е по подразбиране най-смисления и (поне!) морално обезпечения акт в живота й, майчинството е представено като непосилна за обществото тежест. Веднъж майката бива "ощетена" заради невъзможността си да полага друг труд (едва ли не денонощното бдение над детето е загуба на време и средства) и втори път държавата е ощетена от загубата на работна ръка (и приход от още една заплата в посока към хазната) - поради което (сега си обяснявам) е и секирата за онези, които след втората година майчинство решат веднага пак да имат дете.
Положението на Al3xA, която доскоро е учила, няколко месеца не е работила (само помислете колко често се случва на току-що завършили да не успеят да си намерят работа веднага) и сега изведнъж се оказва бременна с единствена алтернатива социално майчинство от 100 лв., показва колко недообмислени и неглижирани са някои детайли от закона. Пък за това че на социално осигурените са дали възможност за цели две платени години какво да кажем - еваларката. Човек не може да си криви душата.

Уф, темата е бездънна. Колкото и да я копаем.

И тая за ваксините - също. Мен най-много ме ужасява перспективата аутизъм, не знам защо. Може би защото в голяма част от останалите случаи щетите, които се нанасят върху детския организъм, остават маскирани години наред... А с аутизма... Детето ти до годинка и 6 месеца (примерно) се развива нормално, оттам насетне внезапно тръгва по обратния път в развитието си, започва да се затваря в себе си и ти е все по-трудно да му уловиш погледа или въобще да влезеш в контакт с него. Оттам насетне лечението с акцент извеждане на металите от организма чрез правилно хранене и психо-емоционалната терапия са... неясно колко дълго продължителни и с неясно каква степен на ефективност. Да, подобно увреждане (за което и аз съм помогнала, като не съм се противопоставила на поставянето на ваксина) на до този момент абсолютно здраво дете ме плаши до смърт. И бих се чувствала виновна до края на живота си.

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 15:27 от dittta

# 373
ИМУНИЗАЦИОНЕН КАЛЕНДАР 2011 ----->

http://www.moetodete.bg/maichinstvo/p3_760_0.html

# 374
*starlet* честно казано до този момент имам единствено изградено лично мнение за ваксините, което е отрицателно, НО как ще се боря със системата и идея си нямам. Мислех, че ще е по-лесно от колкото изглежда..

Общи условия

Активация на акаунт