Вече съм на ясла

• 46 229
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
Аз също съм приготвила играчки, поне за първо време да имат някакви.
Но ще се включа в купуването, нека имат нови неща дечицата, пък като се чупят, здраве, те са за това Wink
В крайна вметка всеки има ненужни играчки вкъщи, ако всеки така прецени - "няма да дам пари, ще занеса старите", в яслата нови играчки няма и да се купят  Naughty
Вчера чух една майка да коментира, как нейното дете пиело преварена вода от чешмата, а не изворна, и нямало да купува вода за яслата.  ooooh! Е какво, ще седи през деня там и ще му преварява ли, какво?
Въобще с трепет чакам първата родителска среща, да чуя кой с какво не е съгласен и кой какво няма да направи Rolling Eyes Simple Smile

# 136
  • Leeds, UK
Аз също не съм скръндза и ще дам пари, ако настояват, но нашите играчки са почти нови, и дори и да съберат пари, едва ли ще успеят да купят скъпи и хубави фирмени играчки. По колко парички могат да събират за играчки? И почти съм сигурна, че просто няма да поискат от мен пари при това положение. Ще им подаря и чисто нова количка за бутане с крачета на Чиполино. В кутията си е още, защото роднините не се договориха какво да ми подарят и имам 2. Да не говоря че и имаме и ново кученце на български на Фишър прайс, което не влезе в употреба, защото ние сме техничари явно и си падаме само по колички и камиончета.  Grinning Е, при това положение едва ли ще ми искат допълнително парички...

# 137
  • София
Според мен всички трябва да участват в нещата,които яслата е решила за редно,че трябва да се вземат. Дали е за вода,дали е за тоалетна хартия или влажни кърпички или там каквото трябва.
Аз даже искам да разуча не може ли да се купят дървета да се засадят,вярно,че ще израстът след 10 години както трябва,но пък няма да е една гола поляна.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 09:25 от mikimik

# 138
  • София
Искат не искат, Аз искам да дам. Защото държа да има играчки, и колкото по качествени /това зависи от това да се дадат пари/ толкова по добре.
Според мен принципа е всеки да даде. Който каквото иска да донесе, добре дошло  Peace.

# 139
  • Leeds, UK
Това с дърветата определено е страхотна идея!!!  bouquet

# 140
  • София
Очаквам на родителската да ме изгледат като извънземно като го предложа Mr. Green

# 141
Очаквам на родителската да ме изгледат като извънземно като го предложа Mr. Green
и аз само гледам нашата детска, как няма никаква сянка и си мислех за дръвчета. но ще трябва да се предложе , че понеже никой не го е направил по- рано и затова сега децата се пържат на слънце навън, поне след години да има.

# 142
  • София
Дано срещнем одобрение за инициативата ни.
Днес малката е плакала повече,а уж влезе сама, с желание. От рев се уморила и заспала,изчаках я да се събуди,беше се разплакала наново.Само като ме видя и се успокои,даже искаше да стоим в градинката на яслата.
На моменти им съчувствам на възпитателките,в нашата ясла,15 деца наведнъж,само 2 нови,всички други се скъсват да реват и викат мамо.Докато влязат в ритъм и се успокоят децата,ще им се стъжни.

# 143
  • Leeds, UK
На мен не ми се обадиха да го взема на обяд - значи е заспал!Първо не искаха, че му било само 2-ри ден, но им казах, че най-вероятно ще заспи бързо и те се съгласиха. Сега към 4 ще отида да го взема, нямам търпение просто...

# 144
  • Шумен
Да се отчета и аз. Днес ни беше първи ден, сутринта много бързо ги въведе лелката в групата и дори не разбраха какво става. Само доуточнихме телефонните номера за връзка и ни казаха в 11.20 да идем да ги вземем. Директорката ни засече в коридора на обяд и ги похвали, че изобщо не са плакали. Ние сме единствените близнаци в момента в яслата и вече ги познават Simple Smile Като позвънихме на вратата ни помолиха да изчакаме малко, децата се наредили за миене на ръце преди обяд на опашката и седнали на масичките с другите деца  Grinning Като дори не са позволили да им помогнат с храненето. Лелята каза, че им сипала по малко (още седмица ще ни дават храната). Това било голям успех особено за първи ден. От коридора чух да плаче едно детенце, за което ми казаха че от понеделник е при тях и е все така плаче за мама милото  Cry Били много любопитни, навсякъде погледнали и при децата седели, пускали им музика и танцували (те и без музика подскачат вкъщи доста често Simple Smile ) Днес бяха спокойни, но да видим в сряда и следващите дни как ще е  Rolling Eyes

# 145
  • Leeds, UK
И нашият втори ден минал спокойно - ял, спал, ревнал чак сега когато ме видя! Сестрите казаха, че щял да стане отличен ученик. Praynig Сега 3 дни почивка и на 7-ми пак!

# 146
  • Шумен
Преди малко установих, че Вали може би е стресирана. Бяха навън и едно дете имитира плач с куклата и, добре че я видях накъде отпраши с пръсти в ушите. Нетипична реакция за нея, може би се е стресирала от плачещите деца, без тя да плаче, знам ли. Ще я видя в сряда как ще реагира, доколкото знам е нормално да има стрес, но сърцето ми се свива като си го помисля само  Sad
На нас ни казаха, че пролетта родителски съвет е взел решение от септември всеки родител да даде по 20 лв за оборудване на физкултурния салон. Играчки за сега има достатъчно в групата (така ми казаха леличките) и нямало нужда от нови.

# 147
Привет
Да се похваля че ние успешно се завърнахме на ясла. Всичко беше на ред и аз съм много щастлива.

На нас миналата година ни събираха по 60,00лв от семейство за играчки и принадлежности. Което смятам че е съвсем приемливо. Аз ги дадох с удоволствие а иначе и аз чакам РС с нетърпение за да се запозная с всички родители и да видим какви предложения ще има тази година.
 Hug

# 148
  • на Русе
Здравейте!
Ние тръгваме на ясла от 7ми. Сега като му кажа, че ще ходи на ясла и отива да си обува обувките  Crazy Директорката каза, че първите 10 дни ще си го прибирам на обяд, обаче ме притеснява заспиването. Винаги заспива с шишето с млякото. Ако няма "мако", започва да реве и стига до истерии. Без мляко е заспивал само в кола  ooooh! Чудя се в яслата как ще го приспиват. Дали ще разрешават сутрин да му нося шишето с млякото и дали ще му го дават  Thinking

# 149
Здравейте и от мен...

По повод вашите терзания за мляко и биби - мляко няма как да му дават и е разбираемо, от къде да знаят какво си сложила в шишето и дали няма да му докараш някое хранително разстройство и да обвиниш тях...Големият ми син също имаше биба и много се притеснявах как ще заспива без нея, но те са толкова ошашкани миличките, че изобщо не се е сещал за нея и е лягал заедно с другите хлапета и дори благодарение на яслата махнахме бибата през деня...Не казвам, че всички са еднакви и така ще е и с вашите хлапета, но гледайки другите деца и нашите се учат и свикват бързо с порядките и новите режими.....

Общи условия

Активация на акаунт