Вече съм на ясла

• 46 277
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Същото и при нас - вчера аз първи път цял ден на ясла (след 4 до обяд) и снощи сополи, рев, кашляне  Sad. Иначе вчера е спала, яла, играла, само сутрин дето продължава да пищи и да се дърпа. Сега ще се погледаме в къщи докато се оправи.

elizabet_s  бързо оздравяване!

# 481
elizabet_s  бързо оздравяване и от мен,дано се размине само със сополки!

Нашият 2-ри ден беше по-зле от първият.Още като наближихме яслата започна да вика"не не не..."вътре рев и татко му го е взел след 2 часа напикан,което не се е случвало скоро.Не си е ял закуската,която е била "филия с мед" и започвам да се чудя докога ще се адаптираме по тоя начин newsm78 

Много се радвам когато чета как някои деца лесно свикват и благородно завиждам на майките Embarassed

Споделете как ви се струва менюто на децата.при нас нещо много филии има за закуска Rolling Eyes

# 482
  • София
Филия с МЕД  Crazy. Моя човек още мед не е ял, защото имаме в родата алергични доста към мед точно. Ох, явно и него ще трябва да го въведа по рано от предвиденото. А филия с мед според мен е доста неподходяща закуска, както и филия с каквото и да е било. Филия за закуска, филия за следобедна закуска, хляб на обяд /за който не се ориентира добре с лъжица примерно/ ... Без коментар  ooooh!.

# 483
  • Шумен
Филия с мед не съм засичала в нашата ясла, но не знам с какво подслаждат чая сутрин. Почти съм убедена че има дни в които го дават с мед. Моите хич не се кефят на филиите с нещо си, доста често забъркват сирене и масло. Първия път като го дадоха си помислих че е със сурово яйце и не е изпечена хубаво  Blush Другото което моите не ядат (пък и аз не настоявам) е попара - хляб, сирене и вода поне да беше чай но не би  Confused
Вчера за пръв път предложих витамин ц на хапче (направих опит да спестя малко, че доста се оръсих с това боледуване  Rolling Eyes ) Валерия го изпи, но Миша схруска и изплю няколко и накрая се отказах и отидох да и взема ампули отново  ooooh!

# 484
Филията с мед бих я прежалила, но днес за следобедна закуска имат вафли Боровец. Нали уж по стандарти бяха храните в детските заведения. Шоколадова вафла ли е стандарт?

# 485
Betelgeize,аз също не съм му давала още мед и даже се зарадвах,че не е ял,а това с вафлата е прекалено.Толкова ли немогат за тея пари да купят по един банан? newsm78

# 486
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
В нашата ясла /въпреки че досега е бил само два дена до обяд/ в 10 часа им дават плод - първия ден пъпеш, а втория праскова. И за обяд първия ден пилешка супа с пъпеш и втория ден супа топчета с праскова. За следобед още нямаме наблюдения

# 487
Днес мина ден 3 от яслата. Оставихме го за пръв път до обяд. Малко ревал, но не много като предните дни и си изял всичко ! /значи не е бил чак толкова разстроен/, по-скоро като са го завели за ръка да го взима баба му се е разревал /или от чудене къде го водят или е искал още да яде  Mr. Green/ и като си видял бабата и количката изиграл танца на радостта. Бил слушал, което било добре - на друго детенце пък казали, че сигурно го били разглезвали, щото не било слушало хич, докато не си получи неговото.. абе ясленска му работа. Поне имам надежда, че ще свикне рано или късно. И че няма да е цяла вечност само до 10ч.

успех на всички новоясленици!

# 488
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Отчетче от нашия първи ден.

Марина се е държала чудесно, не е плакала, закусила с децата и си играла. После обядвала и чак като видяла тати да я взима ревнала.
Като я питахме ще ходи ли утре пак, каза "Дааа". Плюя, подскачам и се въртя да не урочасам нещо. Надявам се, че няма да става по-зле утре-вдругиден като разбере, че всеки ден ще я оставяме.

Мама също се държа добре - лакира си ноктите  Crazy, изкъпа се сама в банята, пи кафе с приятелки и само веднъж ходи да подскача около оградата да види как е отрочето  Blush. Децата бяха навън целия предиобед и това много ме зарадва. Има доста зеленина и дори не можах да я зърна, но и не я чувах да плаче. Което също ме радва. Имаше едно момченце, което висеше милото на оградата и ревеше с цяло гърло "Мамааааа, татииииииииииии, мамааааа". Сърцето ми се скъса. Учителката не го погледна, но мисля че е нарочно. Защото пък говореше супер нежно и мило на другите дечица.  newsm78

# 489
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Благодаря на всички и успех на всички и браво на всички доволни от първите дни

Сополите продължават цял ден /детегледачката ме осведомява/. Въпроса е че казал малкия мушморок че не искал на детска - искал си вкъщи да го гледа.... И сега като се притесних пак... Ще има май втори рунт по коварен...  #Cussing out

# 490
Като чета и ми се струва, че само в нашата ясла не ги извеждат - на обяд като ходя на двора има външни деца и играят. А децата от яслата са си по стайте.

# 491
И нашият първи час в яслата преминал много добре. Била спокойна и много общителна. Не се карала с децата. Като отидох да я взема не искаше да тръгва. Аз попитах не е ли по-добре да я оставя по-дълго и сестрата отговори, че трябва да си тръгне в добро настроение. Утре щяла пак за малко да стои. Ще ми казват ден за ден по колко време ще остава.

Много се възмутих, че си позволяват да дават вафли на деца в ясла. То и на тези в градината не е добре, но в ясла  #Cussing out Моята дъщеря до днес не е близвала какао или шоколад и не мисля скоро да го прави. Какви ли аргументи "за" са изтъкнали този път  #2gunfire

А колкото до меда, си мисля, че е добре предварително да се информират в яслата, че детето не е яло мед до сега. Това ми се струва удачно и за всеки друг вид храна, която може да създаде проблем на детето.
Ние сме тренирани с мед и това е част от моята програма за подсилване на имунитета. Давам и по две капки клеева тинктура на гладно, а след като закуси - лъжица мед и витамин Ц.
Аз и давам едни дъвчещи таблетки и тя много ги харесва. Сега започвам и с сребърна вода в носа и бърсане на очите.
Сигурна съм, че от яслени вирусчета няма да избягаме, но поне да е силна, за да се бори бързо и лесно с тях.

# 492
елия83,не сте само вие и в нашата ясла не ги извеждат,понеже утре аз ще го вземам на обед мисля да поразпитам докога така.

# 493
Аз за подсилване двам - коластра.
На яслата е ок, играе, не плаче, малко яде - че искат сам да се храни ( тук грешката е моя, трябваше да въведем храненето сам отдавна, ама аз да не се цапа).
Сега се тръшка да се храни сам, даваме панички, храна и започва....мазалото. Колко яде не знам, но е щастлив и не хленчи.
Чудя се как така в яслата спи сам  newsm78 а в къщи не. То е ясно, че няма респект от мен или баща си, но какво да направя.

Иначе за храненето тук - ами не знам писала ли съм, но се принудих да купя местния вариан та "Зрънчо", то детето и без това си яде. Представям си какви ли други боклуци яде, и то при условие, че има поне 3 вида пресни плодове в нещата му.Мляко изрично съм забранила да дават, казват, че не пие,- не знам каква е истината. За сладкото, казаха опитва и плюе ( поне това се надявам да задържим). Единствено сладко което яде са едни бебешки бисквити с пробиотик, но те са турски и в градината хал хабер си нямат за тях.

# 494
Чудя се как така в яслата спи сам  newsm78 а в къщи не. То е ясно, че няма респект от мен или баща си, но какво да направя.
И на мен това ми е чудно. Там си заспива сам- ставал , лягал, ходел по леглото и заспивал. А у нас не става така работата. Пробвах единия ден от почивните да го оставя така, викам си все ще заспи.......ей 15:30 стана, то не се спря туй дете ooooh! , а от 13 започнахме процедурата по заспиването   #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт