Вече съм на ясла

• 46 279
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
Естествено, че ми хрумва...С достатъчно богат житейски опит съм за да ми хрумне....Темата е дълбока...и ще се изместим от първоначалния замисъл за помощ и подкрепа на настоящата....

# 466
  • Шумен
От опит казвам има такива майки, реве не реве на ясла при другите деца да се социализира като останалите  Shocked Зимата такава психоатака ми направиха  #Cussing out че още не си говорим с някои а с други (роднини) вече няма да са същите отношенията ни. Идеята беше да пратя близначките на ясла, че да не изостават и да свикнат бързо. А за болестите ми беше казано че трябва да сме като всички  ooooh! Не знам как да го нарека завист ли, че децата ми един път докато си ги гледах не се разболяха или че не си гледам интереса ( "високата заплата" ) а седя с 240 лв вкъщи  Mr. Green Тогава и мъжа ми се пробва да подкрепи роднините, но и на него не се дадох. Сега мисля че адаптацията на вече по-осъзнати деца ще е по-лесна, това е моето мнение  Peace

# 467
Цитат
реве не реве на ясла при другите деца да се социализира като останалите
...е това имах предвид, а не изключенията, при които е ясно, че няма как...работата е борба за насъщния...

# 468
Collibri  Ние сме в 21-ва ясла "Бонбони".
Днес отидохме преди обяд и всички деца бяха навън  Peace
Много се надявам да не е изключение от друго правило, защото малката госпожица вътре не стои и за 5 минути. Свикнала е цяло лято на двор и въздух. Ако е навън много лесно ще свикне с останалото /или поне на мен така ми се иска  Praynig/
starcheva - Благодаря за подкрепата.
Стискам палци, слънчевото зайче да грее и в утрешния не лек за нея първи ден в нова социална група  ooooh!

# 469
Ха добра вечер  Crazy

Александра също е в 21 ясла "Бон Бон", 2ра групааа  Flutter

Успех на всички адаптиращи се Hug
И според мен възрастта на която са децата има значение за адаптацията им в яслата (не ми се мисли ако е било с мама до 3 годишно и тепърва ще свиква да ходи на градина ooooh! ). На мен ми се наложи да тръгна на работа когато Александра стана на една годинка. Наложи се да я дадем в частна ясла докато дойде време за държавната през октомври. Ми тя май не разбра какво точно се случва...някак се получи много леко. Имаше драма само докато се докопа до децата. И сега в тази ясла е същото - види ли децата, всичко е ОК  Whistling

# 470
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Трети ден на ясла - резултата "сополи" - много яко - като по книга
За кво беше туй каляване цяло лято навън бос гол - до преди две седмици дори всяка вечер в басейна - абе -  #2gunfire #2gunfire - ядосах се - и то много

# 471
elizabet_s , много кофти  Confused Дано се размине само със сополи .
Аз мисля, че каляването си е по друго. Сега децата попадат в съвсем друга среда. Всички деца си носят някакви бацилчета и докато си ги прихванат и се нагодят, може и да има поразболяли се. Обстановката е друга, нов прах, нови препарати всичко ново.....Тоз малкия човек трябва да свикне  Peace
Това са си моите разсъждения  Blush

# 472
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Дойде и нашия първи ден! Мина учудващо добре. Направо не е за вярване! Аз и бях обяснила много подробно и снощи сто пъти и казах, че тати ще я остави в градинката, но тя да не се плаши и да си играе с децата, а на обяд мам ще я вземе. И днес станахме и аз все повтарям, яж, че тати ще дойде сега да ходите на ясла, хайде да се обличаме, че децата те чакат в яслата. И тя като видя баща си хукна с раницата и обувките в ръка. Голям мерак и беше. И ми каза чао с кеф. Дори не се е разплакала като я оставил Боби. После вътре вече не знам как ще е! Но ще видим на обяд.
Казали са да я взема в 12.30. Сега щели да ги извеждат навън, което много ме радва.

И аз мисля, че каляването е друго. То пречи, детето да се разболява (настива) от всеки полъх на вятъра. А вирусчета и бацилчета работят на друго ниво. Съгласна съм с адашката Николова с една дума  Mr. Green

На обяд ще разказвам как е минало реално  Hug

# 473
Малък малък нашия синковец - но вчера сам си рече, че на едно дете му течали сополите - и ето го резултата
Прави сте - бацилите са друго а каляването друго - ама аз от яда си вече спрях да мисля - пък нали съм блондинка
И сега какво - другата седмица като го пусна пак - дали да пробвам със сребърна вода в нослето всеки ден

# 474
elizabet_s , малкия като започна да ходи му давах около седмица вит Ц и след всяко ходене там промивах очичките с тампон напоен със сребърна вода.
Може и през устата да даваш  Peace

# 475
Благодаря,
хайде сега дай боже да стигнем без усложнения до следващата седмица и ще пробвам
а вит. Ц течен или на хапчета

# 476
Течен му давам, много го харесва  Rolling Eyes По една ампула  Peace Хапчета до сега не съм му давала никакви, освен такива за смукане .

# 477
Момичета аз отдаааааавна чета, сега вече и ние ходим на ясла. Та да се включа и аз ако може!
За сополките и бацилчетата и на мен ми се струва, че е нещо нормално. Няма начин да не си попредадат това онова. Дано само не се разболяват. Моя син миналата зима без да ходи на ясла беше постоянно със сополки. една седмица има, точно поминат и пак се започва.
Хайде леко адаптиране на всички.
При нас доста леко мина. На мен също ми се струва, че колкото са по-малки по лесно свикват.

# 478
  • Тракийка в Софийското равно поле....
На нас онзи ден една лекарка ни препоръча да и промиваме нослето след ясла със солен разтвор и да даваме Вит Ц също.

Идеята за промиване на очичките със сребърна вода е доста добра  Peace

# 479
  • на последния етаж
Ние днес сме вкъщи (след понеделник с мнооого рев, и вчера с малко по-малко) - днес просто ми каза "Няма на детската градина". Да видим утре с каква нагласа ще бъде...

Общи условия

Активация на акаунт