Вече съм на ясла

• 46 275
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
А ние имаме и др проблем, че той все още спи при нас. Голямо въртене, голчмо чудо. Като го сложа в легълцето му и като се допре до оградата и се буди.

Ама буди се не буди, от тази събота и неделя ( и петък, че ми е почивен ден) ще спи на обяд сам.  Mr. Green

# 496
  • София
В яслата заспива,но със сигурност спи много неспокойно,казват, че често се буди.Незнам как усеща,че не съм до нея и веднага скача,ако съм до нея спи повече.Спането ни е един от проблемите.Всяка вечер я приспивам в леглото и 2 часа след това е в нашето.Усети ли ме заспива,понякога иска да посуче,за да е сигурна,че няма да избягам.
За яденето- до сега не е яла там.Утре ще видим. Много ги притеснява това нейно неядене и за това ме помолиха за бисквити.Поне малко да хапва.

# 497
В началото и моя син спеше по малко, но сега си откарва 3 часа, че и повече понякога  Laughing

# 498
Гледайки рапортите му ( получаваме ги всеки ден) определено спи малко. То за това заспива и в 8 часа. Определено се и разбужда, ако сме в къщи го гушкам и заспива отново.

# 499
Запис при вас, скоро тръгваме и ние на ясла  Peace

# 500
И ние сме следващия месец на пангара. Силно се моля всичко да тръгне нормално.  Praynig

# 501
Вече и аз мога да споделя нашият първи ден Wink Сутринта с бодра крачка и голяма усмивка моето детенце влезна в групата. Аз останах да чета правилника на яслата, който беше залепен на вратата на яслата и след около 10мин. ревна едно момченце , а от там и няколко други деца сред които и моето. Педагожката беше в стаята и я чувах, как я успокоява и иска да я гушне, но моя звяр крещейки през сълзи викаше "неикам гушкаш мене.... не ме пипай , икам мама ..." набързо си тръгнах и последно я оставих деряща. След 3ч.30мин. ходих да я взема, излезна с лелката за ръка и аз очаквах че ще ми се метне на врата, но тя я стискаше стриктно за ръка и само ми обесняваше какво е ставало Simple Smile Разбрахме се с лелката, каза че е плакала смао сутринта заедно с момченцето, но после като е чула че ще излизат и е млъкнала. Изнесла си е сама едно камионче за бутане с крака и си е играла много навън, после е хапнала, пяли са песнички и пишкали на гърне. Има и един пропуск в гащите, но това го очаквах.На тръгване каза на лелята "утре пак де дойдеме" Simple Smile
Андреа ми разказа после, че има много кукли и колички, че ги преспивали и пеели песни. Почти е научила "мама ми" и "хей ръчички", тя и преди ги пееше, но днес е запомнила нови части от тях. Каза че има червено гърне, и имало малки столчета и масички на които папкали. Тя била яла малко супа и манджичка, и обеснява че си била топила хлебче в манджата Simple Smile
От яслата за сега останах доста доволна. Сутринта ни прие директорката, провери ни документита, пита ме имам ли претенции в коя група да е, аз споделих че искам да е с едно нейно приятелче което тръгва от понеделник, жената си записа и каза че няма проблем. Изпрати ни до групата и извика лелката. Тя донесе листче за името и ни надписа едно шкафче. Обухме пантофите, обясни ми какви изисквания имат и извади тетрадка да си зпаише : мойте и на мъжо данните, телефоните, имена на педиатърката на дребното и телефона й при спешни случай... и ме разпита за навиците ни. Как яде-сама или някой я храни, дали и спи без памперс освен че през деня няма, иам ли алергии, всичко ли е яла, абе каквото се сетите да споделите. Обясних че имахме рана на ушето вътре и дребното смао си пуска кръв, от човъркане , ако я видят да не и дават да си пипа ухото. Мислех че ще забравят но на обяд каза че смао ч път се е пробвала да го пипа, но и казали да не го прави и тя не се е опитвала повече. ... и така докато се обесняваме с лелката, мина педагожката, хвана Андреа за ръчичка и влезнаха. Другото вече го казах. Peace

# 502
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Добро утро!
Не мога да споделя за спането, защото ходим само от 3 дни на ясла и се вземаме на обяд ..., но не яде и като я взема заспива чак към 2-2,30, а иначе в къщи си заспиваше в 12,30 след като се наобядва ... Започна да спи много неспокойно през нощта ... често се пробужда с писък ... Нощес пък започна да вдига Т - 37,5-37,6 ... не знам от стрес ли е ... разболява ли се ... Сега ще се обадя, че няма да ходим на ясла и като се събуди и закуси ще я водя до ЛЛ, за да й види гърлото ... Уфффффффф, много от рано започнаха болестите, а имам само месец и трябва да се връщам на работа ...

Лек ден и на вас и на дечковците!!!

# 503
Добро утро момичета. Ние днес вече влязохме без да плачем. Беше в добро настроение. Тази сутрин нещо ми се позакашля, но се надяжам да е нещо единично. Тъкмо се оправихме от едната болест и пак на ново. Така ще е сигурно в началото.
Пожелавам на всички приятен ден

# 504
Ванина123, това, което обясняваш звучи страхотно и за детето и за това с какво внимание се отнасят към него в яслата. Дай боже всекиму такива лелки и педагожки  Laughing
Деян вчера поднови ходенето след 1 седмица прекъсване и противно на очакването ми за големи драми и истерии сутринта само помрънка, но си влезе сам (мрънкайки и хленчейки, все едно ми казва: Добре де, добре, щом се налага ще вляза, ама да знаеш, че не съм много хепи  Mr. Green ). Оставих го да обядва за първи ден там - всичко си хапнал без проблеми. Като го взех беше доволен и нахилен и даже след като ме гушна искаше да се връща обратно вътре  Grinning Днес отново ще обядва там, а от утре ще го пробваме и да спи.

Това с вафлите просто ме хвърли в оркестъра!!!! Аз бих говорила с директорката задължително; даже ако се наложи бих се обърнала към инспектората! Едва ли ще остане без отговор това, но ако все пак стане така бих забранила на моето дете да му дават такава закуска. Нищо няма да му стане ако поседи гладен 2 часа, но да се дава шоколад на толкова малки деца си е направо престъпление..... После защо децата били дебели и им били развалени зъбите!?!  ooooh!
В нашата ясла за следобедна закуска дават някакви правени кремчета - млечни, нишестени, с плодове вътре. Днес пък имат кисело мляко с бисквити. Аз малко не съм доволна от менюто за обяд, че им дават 2 пъти в седмицата постно, но ще наваксваме с месото вечер в къщи.
Групата на сина ми, май е единствената, която извеждат навън (поне само тях съм виждала), и то май само когато едната сестра е на смяна. Но си признавам, че аз все още не съм ходила следобед и всъщност е възможно да извеждат всички деца след следобедния сън. Според мен е кощунство да не се използва това хубаво време, което сега ни дава есента, за да играят децата максимално дълго навън.  Crossing Arms

# 505
Привет на всички   Hug
Виждам, че ставаме все повече и повече ясленчета  Party

Аз се върнах на работа и напоследък нашта маймуна я водеше и взимаше все таткото, та малко ми попрекъснаха личните впечатления и затова не съм се включвала наскоро. Ние сме от трудно адаптиращите се, и макар че вече си спи в яслата, все още е голям рев като я оставяме  ooooh!

Днес минах на "инспекция" в 21 ясла към 11 часа. Ами какво да ви кажа - хванах се за главата. Преди си мислех, че само моето дете реве. После реших, че само в нашата група са събрали всички ревящи деца. Е днес се убедих, че цялата ясла се оглася от ...рев! Cry И на първия етаж, и на втория етаж, и в двора - просто е кошмар, горките дечица. Много мъчно ми стана, за всички  Cry Мечтая си по-скоро да се чуват радостни детски гласове като наближа сградата... Tired

Така, друго което установих - най-ревящите деца не ги извеждат да играят в двора, щото - видите ли - се разстройвали още повече, щото мислели, че ще си ходят?! По мои наблюдения децата се успокояват навън, а мислят че ще си ходят само когато видят родител, но какво ли разбирам аз. Все пак на онез тва им е работата. Но продължавам да държа моята да я извеждат навън, защото това я успокоява!

Пиша "онез", защото след вчерашната случка, не знам как точно да ги наричат, госпожите от персонала. Малката някъде си разбила устата по време на първа смяна и втора смяна дори и не разбрала, че е станал инцидент?!? Нищо не им били предали. Че за кво да им предадат, все едно е обичайно детето да си пада и да си кърви всеки ден?! ooooh! Сега не може да яде нищо в което има сол, защото й щипе в устата, а през нощта се буди 5-6 пъти със силен рев, явно преживява вчерашния ден.
Отделно да кажа, че моето дете е много кротко и единствена му травма досега са били едни ожулени колене и един лакет... дори и като бебе никога не е падало от мебел - и то не щото разсеяната майка е била до него неотлъчно, а щото то просто си е такова, не е буйно и това си е. Не казвам, че не може да се случи да падне и да се удари - ето случило се е, ще му мине. Ама да не кажат на другата смяна, и съответно родителите да не знаят, все едно е нещо незначително и в реда на нещата... Прибирам си я аз с кръв по играчката, която гушка и почвам да изследвам къде е източника на кръвта... Е това нормално ли е?  Crossing Arms Та днес говорих с директорката за малко, но най-вече чакам родителската среща, за да им се набие в главите на лелките, да си предават информацията една на друга, особено за инциденти.

А още нещо неприятно видях днес. Четох в темата всички майки твърдо са се изказали против воденето на болни деца на ясла. Е да, ама едно говорим, друго правим. Използвам случая да се обърна с молба към майката на двегодишната Лили от 21 ясла (умишлено няма да казвам коя група, за да не я злепосставям) -  ако чете тук или ако я познава някой от вас. Да вземе болното си дете вкъщи, докато оздравее. Нека всички разберем, че с това да пускаме децата си болни вредим и на самите нас. Защото ще се завърти инфекцията по другите деца, ще обиколи и пак ще се върне в групата, точно когато детето-първоизточник се е върнало пооздравяло, но с отслабен имунитет, и има опасност да го повтори, а тогава става сериозно!

Ох стига, че написах ферман...  

Между другото докъде стигнахме със събирането на инфо кой в коя ясла е? Кой ги събира, на кого да пиша ЛС?

# 506
Филията с мед бих я прежалила, но днес за следобедна закуска имат вафли Боровец. Нали уж по стандарти бяха храните в детските заведения. Шоколадова вафла ли е стандарт?
Филията с масло и мед е нормална следобедна закуска според мен,вафли не сме имали до сега,но всеки петък следобедната закуска е "Барни" с натурален сок в кутийка  Crazy Явно за последно ядене им е удобно нещо пакетирано,но на мен не ми се струва приемливо.Като цяло съм много доволна от менюто и най-вече,че към всеки обяд има салата (шопска,зеле с моркови и т.н.) и след всяко ядене задължително има плод,според сезона (ябълка,банан,портокал,грозде,диня и т.н.) Всеки ден е различно,един ден в седмицата задължително има риба.Компоти и разни подобни консерви не дават!

# 507
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Doro   според мен най-неприятното е че ТИ молиш майката на двегодишната Лили от 21 ясла да си прибере детето
(Или по скоро е.... майката)
- да си заведа аз детето със сопола и аз не съм спала цяла нощ - защо - за да може утре и друга майка да не спи - така ли - ами ако детето й е с още по слаба имунна система от моето - ами ако има други заболявания детето - ами ако нещо му стане от едната хрема на другото дете - аз се чувствам лично отговорна

# 508
  • Шумен
При нас към солените филийки има сложено парче краставица или домат, или ако основното не е със сос също. Като сте почнали да разказвате от кое точно не сте доволни в менюто, да си кажа и аз  Mr. Green Не че съм против каймата, но тя поне 2 пъти седмично присъства под формата на кюфтета (мисля че ги пекат на фурна, със сигурност не са пържени) или руло Стефани. Аз ли съм в грешка, че не съм давала редовно кайма не знам, но не ми се струва нормално пък и децата не я искат. И при нас рибата присъства всяка седмица (вторник или сряда), но количеството е точно 4 детски хапки. Не ми харесва и това че няма постен ден, или супата или основното е с месо и от сега си знам, че все ще ми казват какво не е изяла Вали (месото) не че не яде, но не му е фен и предпочита да си го спести много често  Confused

# 509
- да си заведа аз детето със сопола и аз не съм спала цяла нощ - защо - за да може утре и друга майка да не спи - така ли - ами ако детето й е с още по слаба имунна система от моето - ами ако има други заболявания детето - ами ако нещо му стане от едната хрема на другото дете - аз се чувствам лично отговорна

Стандартното оправдание е, че няма кой да го гледа, а родителите не могат да вземат болнични. това ми е ясно на мен, но в крайна сметка всички се изпопрепъваме по форумите да пишем една през друга колко е недопустимо да ги пускаме болни в яслата, а друго виждаме в реалността. Нека правим това, което говорим, и изискваме и от познатите ни майки в групите ни същото - WALK the TALK дет се вика Wink
Аз майката на Лили още не я познавам, засега. Но вече познавам почти всички дечица в групата, така че няма да спра да сигнализирам за такива случаи - защото вярвам, че съвестта се пробужда, когато излизаме "на светло" и не сме анонимните родители завели болно дете.

Общи условия

Активация на акаунт