Вече съм на ясла

• 46 253
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
Аз първите два дни я облякох, както обикновено ходи у дома: клин под коляното и блузка с дълго ръкавче. Сутринта като отивахме и сложих и една по-дебела жилетка. Когато я оставях събличах жилетката, то сестрата ме караше да я сложа отново, защото вътре било студено. Когато я взимах лелките ми направиха забележка, че е много леко облечена. Днес си взех бележка и допълних тоалета с едно тънко боди с късо ръкавче, въпреки това пак ме накараха да и облека още нещо и и сложих яке без ръкав. Когато я взимах на обяд плачеше и явно и беше много топло, но те не и бяха свалили якето! И аз като desitoo съм много зиморничава, а детенце никак не обича топло. Много ми е трудно да преценя как да я обличам в това време, а и в яслата не помагат!

# 541
  • Шумен
На мен тази майка (на детето от нашата група) ми каза нещо което ми се видя странно. "От ръце не се истива" имайки предвид липсата на ръкав. Дали в яслата някой и го е казал не знам, мен ме караха преди 2 седмици да ги оставям и по къси панталони там като питах за начина на обличане. Така и не се престраших въпреки че беше по-топло тогава. Нещо не съм много навита да ги оставя по къс ръкав при условие, че тези деца по цял ден седят на едно място а вече и сградите истиват. Като почнат да спят там съвсем не ми се мисли като стават от сън загрети да им се слага късо ръкавче след дългия на пижамата. Моето мислене ли не е правилно не знам, но ми е страно.
Иначе моите вкъщи ходят с анцунг или панталонче дълго а отгоре една тъничка блуза с дълък ръкав, последните по-топли дни бяха по къс ръкав. Навън прибавям само по едно потниче а ако подухва и елече отгоре. Слагам им сутрин чорапи, които до обяд вече отдавна са свалени и забравени (любимо занимание да ги слагат в коша за пране  Crazy ), привечер опитвам отново с чорапи и тогава се задържат по-дълго. Пантофи още не съм им взела за вкъщи тази есен.

# 542
savi_2210 ти сега ме хвърли в голям размисъл, че е студено вътре, нали сте в нашата ясла. newsm78

Досега я обличах с клинче под коляно или дълго (дотук като Александра Wink, но отгоре само тениска и суичър, като суичърът го слагат навън и го махат вътре. Потници и бодита отдолу не съм слагала. Днес ми се стори по-хладно и я пуснах с долнище и горнище на анцуг, и пак само по тениска...

Май от другата седмица почвам да я пускам с потник и туника дълъг ръкав за вътре.

А с какви пижамки спят децата ви следобяд? С дълги или къси ръкави и крачолчета? Аз за момента съм оставила с къси, с каквито спи и вкъщи  Thinking  да мятам дългите пижами?

Иначе днес моята маймунка стана на година и половина, почерпете се Wink)   cook
И по повод днешния празник отбелязахме първия си ден без плач в яслата! Не плака нито на оставяне, нито на взимане, нито през деня е ревала. Дано да сме минали вече трудното  Praynig

# 543
desitoo, сега те прочетох - и аз това за ръцете съм го чувала.
но без чорапи не я оставям, нито вкъщи, нито в яслата
а вкъщи си я обличам по-стабилно, защото постоянно излиза на терасата, която е ужасен ветрилник...

# 544
  • Шумен
Те мойте маймунки от 3 седмици вкъщи спят с дълък ръкав пижамка и чувалче нощем. Не се потят, което за мен е индикатор че им е добре, но още не сме спали в напълно затворено помещение. До преди седмица прозореца не се затваряше, сега вечер го затварям и оставям вратата към коридора на спалнята и всекидневната отворени, във всекидевната отварям вратата към терасата. На нас ни е добре така. За яслата съм купила само пижами с дълък ръкав, още си седят в шкафа тук чакам да стигнем до етап спане в яслата за да ги занеса. Носих ги първия ден а после ги оставих вкъщи като видях че сме още далече от спане там.

# 545
 desitoo,Илиян го водя с анцунг с горнище,а отдолу е само по тениска.Когато го взимам на обед е винаги по тениската и е доста топъл.а до яслата ходим с метрото и е по елек без ръкави.Още не сме стигнали до спане там и не носим пижама.

# 546
Здравейте!
Искам да попитам нещо-дъщеря ми скоро тръгна на ясла и все още не знам как стоят нещата с бележките за боледуване.Беше болна тази седмица-взехме в понеделник бележка от педиатъра.Сега трябва ли отново да взимам бележка,че вече е здрава или направо да я водя утре на ясла.Ще се радвам ако някой знае,за да не разхождам напразно детето утре сутрин и да ни върнат!

# 547
  • Варна
Здравейте!
Искам да попитам нещо-дъщеря ми скоро тръгна на ясла и все още не знам как стоят нещата с бележките за боледуване.Беше болна тази седмица-взехме в понеделник бележка от педиатъра.Сега трябва ли отново да взимам бележка,че вече е здрава или направо да я водя утре на ясла.Ще се радвам ако някой знае,за да не разхождам напразно детето утре сутрин и да ни върнат!

По принцип бележка се дава след контролен преглед при лекаря. Ако прецени че сте вече здрави, ви дава и бележка. 

# 548
  • Leeds, UK
При нас бележка се изисква, ако детето е отсъствало над 10 дни. Ние отсъствахме 8 и не ни искаха бележка  Peace

# 549
  • София
Малката отсъства 3 дни ,не ми искаха контактна бележка.

# 550
  • Шумен
Ако детето е било болно се изисква контактна бележка от лекар, която важела 10 дни. Последното ми го каза сестрата в яслата, когато взехме първата (лекарката ни твърдеше че можем да ходим на ясла и даде) вечерта вдигнаха Т и не ги пуснах на ясла. Взех втора от заместничката на нашата ЛЛ като ми я издаде с дата напред (за след празниците) с мисълта направо на ясла. Е аз ги заведох вече при нашата на контролен и останахме още седмица вкъщи, най-новата ми е от петък и утре ще я нося  Peace

# 551
  • Варна
А как оправдавате тогава отсъствията си от яслата? Нали по правилник се полагат до 30 дни отсъствия за година по домашни причини. Ако има 30 дни още такива отсъствия , детето се отписва автоматично от заведението.
Как извинявате отсъствията на детето ако боледува примерно само 4-5 дни и не взимате бележка от лекаря? newsm78

# 552
Не го изписват от яслата след 30 отсъствия по дом. причини, а следващите се заплащат.

# 553
Без мед. бележка се броят за  отсъствия по дом. причини .

# 554
  • Варна
Не го изписват от яслата след 30 отсъствия по дом. причини, а следващите се заплащат.

Явно всяка детско заведение си има собствен правилник за отсъствията.

Общи условия

Активация на акаунт