Вече съм на ясла

• 46 242
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Не го изписват от яслата след 30 отсъствия по дом. причини, а следващите се заплащат.
Явно всяка детско заведение си има собствен правилник за отсъствията.
Явно!  newsm78 Аз дори не знам какъв е нашия!

Днес нашата госпожица ще остава да спи за пръв ден в яслата. Само три дни ходи за половин ден и прецениха, че е спокойна и добре се адаптира.  Heart Eyes Доволна съм, не толкова, че ще я оставят (чакам трепетно времето да отида да си я взема), но от това, че лелките преценяват детето и поведението му и предлагат сами да остане. Не се скатават и да гледат да се оттърват за още някой ден.

Като цяло съм доста доволна от нашата ясла. За протокола - 58-ма ясла, Подуене (Хаджи Димитър).  Peace

# 556
  • Шумен
Всяка ясла с различен правилник, но и всяка сестра от яслата с различно мнение за него. Тази сутрин беше другата сестра (така и не ми каза името си само на едната знам  Confused ), дадох и медицинската бележка и тя ми казва "Няма нужда, бележка се иска ако са отсъствали повече от 10 дни, а вие си взимате храната и се водите присъствени" Казах и че другата сестра ни е казала да си носим бележка щом са били болни а за храната нищо не ми е споменавала  Confused Според мъжа ми (после ми го каза) жената си помислила че с тази бележка искам да се скатая и да не плащам такса за дните в които съм взимала храна а децата не са били при тях. Може и това да си е помислила, но аз съм наясно че ще си ги платим и когато казах че ще взимаме си бях наясно за това, но така е различни хора различни мнения.
Предупредих я че може да не искат да ядат и съм наясно с това да не се притеснява. Бях ги облякла с потничета, тениски и горнища на анцуг. Попитах я да свалям ли горнищата, преди нас едно детенце влезе само по тъничка блузка с дълго ръкавче с друго по къс ръкав. Каза ми да си останат така както са. Влязоха с желание и без рев, но се шашнаха от една ревлива госпожица още на стълбите така че всичко очаквам. Последния ден преди голямата почивка ме извикаха да ги взема веднага щом се прибрах от яслата ( заради Т) та сега тел-а е до мен и не смея да мръдна надалеко. Ще си ги взимам като се наобядват в 12.30, разбрах че другата сестра е отпуск та пак ново лице за тях ще видят (заместничка)

# 557
За протокола - 58-ма ясла, Подуене (Хаджи Димитър).  Peace
Ние пък сме в 57-а в Гео Милев  Laughing
В петък младежа остана да спи на яслата и даже поспал час и половина (което му е малко по принцип, но е чудесно като за първи ден). Малко поревал преди заспиването, но като видял, че няма смисъл, се успокоил сам и си легнал  Wink Днес ще повторим, за да затвърдим  Mr. Green и дано спи поне 2 часа, че да му е по-спокойно до вечерта. Иначе вече влиза без рев (стига да няма някое ревящо дете, което тъкмо да се разделя с мама, щото тогава нашия започва и той да надува гайдата от солидарност  ooooh!)
Това с 30-те дни по домашни причини едно и също ли е за всички ясли или всяка си решава какъв брой дни ще приеме?

# 558
по повод отсъствията, в нашата ясла (21-ва) ми обясниха следното - имало три варианта, по избор на родителите:
А. не носиш никакви бележки,  водят се присъствени дни, плащаш си ги, ако желаеш си взимаш храната на обяд
Б. носиш бележка свободен текст за отсъствие по домашни причини, не плащаш тези дни и съответно не трябва да взимаш храна
В. носиш медицинска бележка за периода на отсъствие, за да оправдае неприсъствените дни.

Нищо не ми споменаха за лимит от 30 дни по домашни причини, вероятно защото няма никакви натрупани дни и не са си направили труда да предупредят. 
Аз храна не бих взимала при отсъствие, първо защото ми е мн. далече, второ храната не е хубава, така че бих се възползвала от "извиняването" на отсъствията, за да не плащам такса за тези дни.

# 559
...бих се възползвала от "извиняването" на отсъствията, за да не плащам такса за тези дни.

И аз с бележки ще я карам, но по същите причини като Doro. А това с 30те дни и после изключване на детето ми взучи доста смешно. Няма лекар който да не даде такава бележка и по този начин всичко с изключването/отписването на детето се обезмисля....

# 560
При нас (11 одз) имаме 30 дни по домашни причини на учебна година. Всичко останали се извиняват или с медицинска бележка или се заплащат като присъствени дни. Храна не взимаме а и не съм питала понеже на мен ми е далече.

# 561
  • София
На нас днес ни беше първи ден на яслата. Хапнал е малко и е плакал, но лелките казали, че е сравнително добре. Дано бъро да свикват всички дечица.
А в нашата ясла не дават храна за вкъщи да се взема, ако няма да го има детето.

# 562
На нас днес ни беше първи ден на яслата. Хапнал е малко и е плакал, но лелките казали, че е сравнително добре. Дано бъро да свикват всички дечица.
А в нашата ясла не дават храна за вкъщи да се взема, ако няма да го има детето.

Нашата ясла работи и като самостоятелна държавна кухня, затова има практика да се взима за вкъщи  Peace

# 563
  • Шумен
Ние вече сме си вкъщи. Били много спокойни и всичко са си изяли и водичка пили  Grinning Склона съм да вярвам в това, въпреки че съм много изненадана но имитацията е голяма работа  Rolling Eyes Може би от четвъртък ще опитат да ги оставят за сън. Поне това ми каза директорката, към нея се обърнах за съдействие след като никой в групата не чу звънеца на вратата не мисля че трябваше аз да нахълтвам в помещенията а не допусках да няма възрастен при децата. Оказа се че от спалните звънеца не се чува (тихичко звъни), удаде ми се да поразпитам за леглата. Мислех че са с решетки, но сестрата каза че се пускат и са по две едно срещу друго без възможност да паднат децата. Определили им легла вече и ще са една до друга за да са спокойни. Сега ми остава надеждата да спят там, че с това един ден спим друг не вече луднах  Crazy

# 564
Моята госпожица днес пак беше до обяд.
Сутринта като я оставях имаше още три деца, които точно идваха и две от тях като ревнаха, ревна и тя. Останах да чуя дали ще спре, но тя плачеше силно и дърпаше към вратата. Сестрата излезе и ми каза да я взема след час, защото много плачела.
Когато отидох след час, децата бяха излезли навън /отново по пантофи  :Рая:/, тя беше спокойна и сестрата само ми направи знак да си ходя.
Така днес и аз обикалях оградата на яслата и дебнех кое плаче и какво се случва. Всички деца бяха спокойни и си играеха. Когато ги прибираха пак бяха спокойни и влязоха всички без рев и дърпане.
После ги видях как седяха и хапваха. Пак всичко в тишина и спокойствие  Peace
Когато чукнах да я взема, я извикаха и тя беше много щастлива и спокойна. Казаха ми, че не е яла. Опитала супата и не и харесала.
Дадоха ми храната и аз подкрепям мнението на Doro , наистина не е вкусна, а и ми се видя и много солена  newsm78.
Мисля на родителската среща да разпитам за това, както и за междинните закуски. Днес гледах менюто и не видях да имат такива  newsm78, а си мислех че с новите разпореждания всички са задължени с този режим.

# 565
Днес гледах менюто и не видях да имат такива  newsm78, а си мислех че с новите разпореждания всички са задължени с този режим.
В нашата ясла междинната закуска в 10 е плод и го пишат в менюто към сутрешната зауска. Може и при вас да е така.  Peace
Аз от 1 часа седя на нисък старт и чакам да ми се обадят дали да ходя да го вземам по-рано (ако се събуди и реве) или да си изчакам до 3 и половина, когато уж официално стават от сън. Не знам защо не искат да го оставят да яде следобедната закуска там.  newsm78

# 566
не, при нас със сигурност няма междунна закуска, ние водим детето към 9.30-10, няма такова нещо, досега все щяхме да ги засечем. Към 10 и нещо ги изкарват навън и после в 11.30 сядат за обяд и така.
моето диване отказвало да обядва всеки ден и яде направо следобедната закуска #Cussing out да видим днес дали пак ще повтори този сценарий  Tired

# 567
Doro, няма страшно с тва ядене...те гладни няма да се оставят  Mr. Green И Александра не желае да яде, не че вкъщи яде  Crazy Иначе тва което мене мнооого ме изнервя в яслата са тия пусти сокчета  Close Веднъж бяха сипали в чашата за вода на Александра и като го пробвах  Sick Някакъв жълт Степ...на всичкото отгоре си иска и "шокче" вече....до преди това не знаеше какво е това...вкъщи не пиеме такива неща и мнооого ги мразя...та в нашата ясла май дават Шокче в 10ч, мхм  Thinking

# 568
Днес следобед беше червено сокчето  Laughing
да, степче някакво, блях Sick
моята още не може да пие от чаша. така че тези химии няма как да ги опита, по-лошото е, че и вода не пие по цял ден  Sad видях я какво прави с пластмасовите чаши - стиска ги по средата и цялата става във сок/вода от глава до пети   Confused

# 569
  • София
Днес хвърлих едно око на "закуската" в нашата ясла, изнесена на един лист пред вратата.
Понеделник филия с масло и червен пипер
Вторник филия с масло и домат
Сряда филия с масло и краставица
Не можах да дочета "менюто" ама  #Crazy. Дотук с "новите" норми за хранене  #Cussing out.

Общи условия

Активация на акаунт