Вече съм на ясла

• 46 199
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
  • Шумен
Вчера имах време и рзгледах къде какво пише (отидох по-рано и бях сама). Дневния ред и менюто за седмицата го намерих на табло до стаята където е касиерката на яслата. Но явно не се спазва обявената разходка, аз поне не знам да ги извеждат.
Друго ми направи впечатление още като влизахме тази сутрин, групата на моите момичета е на втория етаж и се минава покрай вратата на друга група. Направи ми впечатление нещо и после го прочетох. В тази група е обявена карантина с дати от кога до кога, като посочена причина е скарлатина. Явно е въпрос на време да стигне и при нас  Tired Разминахме се с една майка, която си оставаше детето там и явно се интересуваше. Майчета с опит ако може да споделят какво да очаквам и до колко време.

# 601
Момичета,благородно ви завиждам за бързата адаптация на повечето дечица,аз мога само да се оплача,че ходим 2-ра седмица без никакъв напредък.Реве още от нас в яслата е обявил бойкот нито играе,нито яде.Стои си през цялото време с горната дрешка в ръце и чака плачейки да го вземем.Относно менюто от което се оплаках забелязвам голяма промяна.Липсват въпросните филии с какво ли не,имат всеки ден в 10 плод и веднъж  в седмицата риба.Днес имаме родителска среща и ще разберем повече подробности за живота на децата там.

desitoo,Илиян е боледувал само от Варицела и не беше никак приятно.Излязоха му пъпки по цялото тяло включително по гърлото, в ушите по главата.Единственото,което сме ползвали е ментолов спирт или пудра.

# 602
  • София
Днес и аз гледах седмичното меню за хранене- закуската всеки ден е някаква филия,уж има и плод.

# 603
  • Шумен
На обяд ме върнаха от яслата, ще пробват да ги оставят да спят там. След малко ще звъня на сестрата преди да си тръгне в 14 ч. (ще поеме заместник) да ми каже кога да отида да ги взема. Заварих леличката да търси пижамите, ами те са си тук разбрахме се да ги нося утре. Раничките са толкова малки и няма място да ги разнасям и тях, малки са и шкафчетата и там няма как да седят. Оставили са ги по блузки днес да спинкат, били са спокойни. Взехме им закуската, не искат там да се хранят преди да са свикнали да спят. Аз си мисля че е заради режима и за самите деца ще е по-добре първите дни да не ги мъчат пък и да не събудят другите до 15.30 да седят гладни, затова и ще ги взема като ми се обадят  Simple Smile
Да ви питам че ми стана интересна практиката в яслата. Сестрата пуска сигнал от личния си GSM и родителя звъни на нея. Ами ако не отговори ми стана интересно какво правят, по списъка ли продължават да пускат сигнали (първо търсят контакт с майката, имат на баща им и баба им като роднина)  newsm78 Само един телефон в дирекцията ли има в цялата ясла, а ако директорката я няма и е заключен кабинета, странно ми се вижда или понеже е по-лесно така. Не съм против да звъня, все пак за моите деца се отнася но всичко става и ние сме хора все пак.

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 14:05 от desitoo

# 604
Моето слънчево зайче, като че посвикна. Сутринта у дома промънка, че не иска да ходи при лелите в яслата /това в отговор на мой въпрос/ Когато стигнахме там и видя едната леля също промънка, но без много увещания влезе сама и не я чух да иска да излиза.

При нас остава проблема с храната. Видимо е гладна, защото като я взех беше натъпкала филия хляб в устата /тя почти не яде хляб у дома/. Взех храната и в къщи хапна от второто и токова. Да видим утре как ще е.

starcheva стана ми много мъчно  Cry , като прочетох поста ти. Дори не мога да си представя ти как се чувстваш  Hug Може би още не е готов за това изпитание. Сестрите при нас все повтарят, че няма несвикнало, но аз си мисля че това не е за всеки, както и всички останали неща в живота. Стискам палци нещата да вземат по-добър обрат в по-скоро време.
Моята дъщеря стиска едно коте от сутрин до вечер и в яслата с него стои. Пробвай с любима играчка да замениш якето 

# 605
  • Тракийка в Софийското равно поле....
И на мен ми стана много мъчно. Страчева, засега силни прегръдки стиснати палчета да свикне.
Вчера като взимах марина, имаше няколко дечица в яслата, които плачеха нон-стоп. Строени на една пейчица милите. Лелите уж ги утешават, ама и те са с много деца и....... Лоша работа.

Безкрайно благодарна съм, че Марина се справя сравнително добре. Не спи много, ама поне и не плаче много. За яденето - не знам колко яде, ама казват че си хапвала.

# 606
Tatitt, savi,благодаря  bouquet за подкрепата,много ми е тежко да го изпращам разтроен всяка сутрин,макар да е само за 2 часа. SadПреглъщам си сълзите и очаквам да му хареса поне малко там.Няма друг начин.Такава борба беше да го приемат изобщо някъде,че не мога даже да си помисля да спра на тоя етап опитите да се адаптира.Мъжа ми си е взел по дълга почивка за да може да го водим за по няколко часа още известно време.Днес когато го е взел след 10 е имал възможност да го погледа отвън през прозореца и каза че не е плачел в тоя момент. Simple SmileДано другата седмица се похваля и аз Hug

# 607
  • Шумен
starcheva, пожелавам ти го от сърце  Hug Дано малката душичка по-бързо свикне. Не му показвай тревожността си, мисли си за хубави неща ти преди да го събудиш за ясла. Не е достатъчно само насила да се усмихнеш, позволи му да си вземе любимата играчка с него. Ние така се водим на лекар с играчки, при вас може да помогне същото. Защо не опиташ и вариант без да обясняваш нищо конкретно за там, спомени само другите деца и толкова.

# 608
Благодаря и на теб Деси  bouquet  Носим и ние като другите любими играчки в яслата и вече спряхме да му говорим колко е хубаво там,понеже той веднага започва да казва'не,не,не'на всичко свързано с нея.Всяка сутрин,когато портиера му кажел "добро утро" той му отговаря "не Добро",обаче когато си тръгва и каже чао лелката го пита "нали утре ще дойдеш пак?" отговора е ДА.
  Както казва мъжът ми това за децата е като казармата за мъжете с тая разлика,че в яслата имало мацки : Laughing

# 609
Да споделя и аз,ако я заведа аз-плаче ,ако я води баща й-не.Пробвай те Crazy

# 610
  • Кърджали
Страчева, дано момченцето ти да се адаптира по - бързо, та и на теб да ти е по - спокойно. Да се отчета за нас... Третия ден е минал повече от отлично. Бяхме я оставили днес за цял ден. Сутринта малко порева като влизаше, та ми беше доста криво. Успокоила се е бързо. Яла е, спала е. Играла си е доста, включвала се в общите игри. Изобщо като цяло се е забавлявала и много я хвалят. Уж гледах да отида да я взема първа, пък то се оказа, че аха да остане последна /точно като влизах вземаха едно момиченце и Кати беше останала вътре сама/, но като гледам това по никакъв начин не и се беше отразило на настроението. Изтича, гушна ме, седна да и свалим пантофките, каза чао и си тръгнахме доволни и щастливи.Сега остава да се разминем и без много боледувания...
А, при нас има обявена пълна забрана баща и да я води на ясла. Тя както и в другата стая н еможе да отиде, ако не замъкне и татко си/ той почти винаги е на работа и много рядко се виждат, та май по тая причина Кати е напарво болезнено привързана към него/, та заведе ли я на ясла, ще настъпи военно положение. Ако се случи някой ден да се прибере като белите хора навреме, може да го пратя да я вземе. Иначе гледам той да ни кара до там, но остава в колата да ме чака.

# 611
starcheva теорията на мъжа ти, за казармата, е интересна, но се зачудих, ако за момчетата е като казармата, какво ли е за момичетата. И ако приемем, че за всички деца е казарма, то тогава когато нашите момчета започнат с разказите за казарма ние спокойно може да се включим с приключения от градини и ясли  Grinning

# 612
Да споделя и аз,ако я заведа аз-плаче ,ако я води баща й-не.Пробвай те Crazy

При нас филма е същия  Crazy Затова баща и обикаля цяла София сутрин...а я записахме в тази ясла, защото ми е по път за офиса  Whistling

# 613
И при нас е така - води я баща й, сега е болна цяла седмица и от понеделник почваме наново.Вече незнам какво да й давам.

# 614
Здравейте.
Моята джуджана я приеха, но ми се струва прекалено мъничка още.
Има ли тук някоя мама с бебенце набор 2010 ?

Общи условия

Активация на акаунт