Изхвърляте ли храна?И ако не-как го постигате?

• 50 729
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Е, кое е по-различното на шкембето от пилешката супа  newsm78
Как коЙе? Шкембето смърди на мокро куче  Close , а пилешката супа е много вкусна.

Смърди, ако е сложено да се вари без да е изкиснато и измито.

# 496
Как без захарница? Е,
в какво си държите захарта? В солницата ли?

Ти пък. Що да я пресипваме и да си цапаме съдове Naughty В пакета си я държим. Отгоре на масата. И всеки защипва с пръсти от него bowuu

# 497
  • София
по едно време ползвахме захарница - само я подмятах насам-натам, а захарта овлажняваше. Иначе си имам малка кутия за ежедневна употреба, която се затваря плътно. Накрая се оказа, че всеки от нас знае кой с колко захар пие кафе, чай и др, и направо при приготвянето им в кухнята се подслажда. Аман от пренасяне. А за супника само като си представя какво пресипване ще падне от тенджерата в супника (а те са едни красиви, къдрави и тумбести, ужасни са за сипване към и от тях), ще стане потоп, а какво правим с останалото в супника?

# 498
Жива да не бях, Птиче Simple Smile И затова, предполагам, че отдолу
е мушамичка, че по-лесно се събира онова, което пътьом се
изръси, нали?

# 499
Ей сега ще ми се смеете,но нямаме захарница ,и захар не купуваме...освен  много малък пакет когато правя нещо  като торта и го изразходвам тогава.
Използваме мед ,меласа и кленов сироп за подслаждане Heart Eyes

# 500
Как ви хрумва да сервирате супа на гости изобщо????????
Защо ви е толкова странно?
Французи,китайци,японци редовно го правят.
Не е чудо невиждано....
Ако съм поканила гости за обяд,и аз често предлагам супа....вместо предястие.

# 501
  • Майничка
Че какво й е на супата за гости на обяд - една зеленчукова или пилешка крем-супа с крутони винаги идва добре.
Супник използвам и ако сервирам задушено месо на късчета, което си има сосче, също и картофено пюре за гарнитура, ако сме повече хора. Предпочитам съдовете на масата да са от един сервиз, вместо да вадя налична разнокалибрена посуда от нееднородни материали.
Сосиерките си използвам по предназначение, може да е пет пъти годишно, но вършат работа.

Имам и един по-странен, малък стъклен супник, с метален капак, дръжки и подложка, издирих си подобно съдче, което се води сосиера, идеално става за крутоните.

# 502
  • Sunshine state
Всеки си има навици.Аз лично не предлагам предястия и съответно супа.Предлагам някакво плато ,основното и това е.За десерт сладолед или някакви сладки.  Peace Но в нашето семейство по принцип супата не е на почит,защото сме на мнение,че с нея само си плакнем стомасите  Laughing
Някак си не виждам как гостите ще седят на по чашка ракия,бира или вино,гребейки супа  newsm78

# 503
Зависи какви са гостите, все пак. Вие под гости разбирате официална вечеря само ли?
При нас "гости" са и събраната фамилия по един или друг повод, а понякога и без повод. Събирали сме се по 10-15 човека. В къщи, на вилата. Нормално е каквото има да се яде, да се сложи на масата - супи/таратори, салати, второ. Няма всеки да търчи с паничката си от масата до печката и обратно. Течение ще настане Laughing Или някой като кашевар да седи с черпака до печката и "обслужва" народа.

Жива да не бях, Птиче Simple Smile И затова, предполагам, че отдолу
е мушамичка, че по-лесно се събира онова, което пътьом се
изръси, нали?
Ахам, избръсква се с ръчичка отново в пакета. нЕма да хвърляме, та Laughing

# 504
  • Майничка
Е, ако има супа, обикновено предлагаме вино с основното и после някакво десертно или дижестив с плодовете, сирената или десерта и после кафе. Бира рядко предвиждам с такова меню, ракия още по-малко.

Събраната фамилия пак са ми официални гости, щом съм си дала труда да сглобявам меню. Laughing
Друго е, ако сестра ми намине с племенника и си претопли супичка или си резне домат от хладилника на пластмасова подложка. Laughing

# 505
Аз пък не мога да разбера от къде ги взимате тези супници. Не знам вече от колко години търся читав супник и като попитам в някой магазин ей така  Shocked се кокорят.

# 506
  • I want it all and I want it now.
Супниците са в комплекти . Отделно не съм виждала да продават.

# 507
Обаче тези, които съм виждала в комплекти, са нещо като дълбоки купи. Нямат форма на супник и похлупак. Супник ми звучи толкова апетитно, че само като го кажа ми се прияжда супа.

# 508
аз имам един купен от пазарче за стари неща, но е малко за разкош, не е практичен и не го използвам, всъщност:)

много сте го ударили на забавачница в темата ....

# 509
Обаче тези, които съм виждала в комплекти, са нещо като дълбоки купи. Нямат форма на супник и похлупак. Супник ми звучи толкова апетитно, че само като го кажа ми се прияжда супа.

Виж в антикварните.

Общи условия

Активация на акаунт