Изхвърляте ли храна?И ако не-как го постигате?

• 50 727
  • 1 048
  •   2
Отговори
# 210
До известна степен подкрепям Отилия.
Лятото предлага един невероятен шанс човек да се храни едновременно здравословно, разнообразно и сравнително евтино. Снощи например вечерята ни беше салата - домати, краставици, печени чушки, пилешки жулиени на плоча , сирене и маслини. Бяхме взели и 4 земела - мъжа ми изяде два, аз и детето си разделихме един. Един остана, сутринта се превърна в сандвич за закуска. С по една праскова и резен диня за десерт, не мисля, че някой би останал гладен  Peace

Е, по-времеемки са салатите, докато подготвиш и нарежеш всичко... Не е като да метнеш един боб в тенджерата да си ври сам  Twisted Evil

# 211
  • София
И? Като ми стигат парите да не си правя сметката ли? Т.е. едното изключва другото?
Точно откъм ядене не мога да правя сметка и съм се примирила с това.

Трещи, парите ми стигат, да.

вили, ами аз не мога да знам предварително кой какво и колко ще изяде. Купувам много и явно и затова хвърлям много. Ето сега мъжът ми решил, че ще е на диета. Но аз отде да знам като не ме е уведомил. И казва - няма да вечерям. Аз също не ям. И какво правим - всичкото ядене на боклука.

# 212
 Аз не ям в момента и хляб. Обядът ми беше салата от една краставица с един голям домат, сирене и царевица със зехтин и босилек, и съм абсолютно сита, ще огладнея на вечеря, когато ще изям един малък пъпеш или няколко праскови. Когато човек с храненето си се върне към природата той само може да спечели от това. Едно време какво мислите са ядяли нашибе баби, прабаби и прадеди през лятото? Да не мислите че през лятото всеки ден е имало кюфтета, мусаки, каши, пържено и печено? Ядяли са точно плодове и зеленчуци.

# 213
Да, дано детето ти не прилича на това от снимката, ама с това - дето изреждаш - освен смъкване на килограми - друго не виждам да се постигне...

# 214
 Постига се здраве и изчистване на организма от токсини, отрови и всякакви ненужни неща. Кое е по-полезно, едно пържено в мазнина кюфте от кайма пълна с антибиотици и Бог знае какво още, или една праскова, то е ясно. И ако цялостното ти хранене се базира само на полезни неща в необходимото количество за да е сит човек, няма как да е вредно и да не се отразява и на цялостния тонус освен на килограмите.

# 215
  • София
Отилия, и колко време мислиш, че ще изкараш само на пост и молитви, пардон, на плодове и зеленчуци?

# 216
ОтилиЯ, извинявай, но повечето нормални хора не могат да карат на една салата за обяд и на няколко праскови вечер. Та това на мен ми е най-строгата диета. Laughing Камо ли да накарам мъжа ми да консумира само това. Той и без това си е слаб..а с такива дажби ще изчезне. Joy

# 217
  • София
И какво като е лято, не може все да се кара на сурови плодове и зеленчуци и сирене! И да ядат на вечеря само салата и сирене, на обяд ще искат нещо по-сериозно. Колбаси избягвам да купувам, та остават суровите и пушени меса и всички готвещи се зеленчуци. Като ги няма децата и аз не готвя кой знае колко, ама и на мен ми пристъргва стомахът за нещо топло и течно. Все пак, нито съм суровояд, нито вегетарианец! Колко да се връщам към природата, древните хора са  открили огъня и приготвянето на храна с негова помощ и това се е оказала една много важна крачка към запазването и розвитието на вида! Да не съм шимпанзе, че да ям само зарзавати и сурово месо!

# 218
О, аз сигурно от 1месец ям основно салата - домат, краставица, чушка, сирене.
Някое парче диня, пъпеш.
И при все това, имам едни 2кг отгоре. ) Не мога да си го обясня как става този номер и това е. (освен от твърде соленото сирене при което задържам вода).
Но пък не знам някой да е умрял от хапването само на салата.

Мъжа ми обаче не може така, той салата даже почти не яде. Няма ли ядене, не става работата.

# 219
Цитат
. Едно време какво мислите са ядяли нашибе баби, прабаби и прадеди през лятото? Да не мислите че през лятото всеки ден е имало кюфтета, мусаки, каши, пържено и печено? Ядяли са точно плодове и зеленчуци.
Не е точно така....баба ми,лека й пръст,си готвеше я чушки яхнийка,или картофки,тиквички....печени патладжани....повече постно,но готвеше.Дядо ми като работеше по цял ден ,как да го нахрани с един пъпеш или диня?Не че ядеше много,но само на плодове ....

Аз имам тийн в къщи сега,на 14,5.Как да го храня само няколко праскови за вечеря?   Laughing
Той преди вечеря ги изяжда....и после пита "Какво ще ядем?"

# 220
То и плодовете не се знае с какво са тъпкани, така че и техните предимства вече са частично компрометирани. Какво значение има кой какво яде, въпросът на авторката на темата е друг.

tonkabonka, добре де, бива ли мъжът ти да ти каже в последния момент, че няма да яде. А пък ти като си знаеш, че няма да ядеш, що готвиш за повече от един-двама човека? Не се заяждам, опитвам се да осмисля чуждите готварски и хранителни навици. Grinning

# 221
Отилия, и колко време мислиш, че ще изкараш само на пост и молитви, пардон, на плодове и зеленчуци?

Аз написах, че ам и сирене, и мед. Също така ядки и кисело мляко. Гарантиран на всеки, който мине на лек хранителен режим, че няма да изхвърля никаква храна. А че този режим е полезен предполагам осъзнава всеки.

п.п. Месо преустанових наскоро да ям и не ми липсва. Месото с качеството в което се продава е изключително вредно, защото е пълно с медикаменти, антибиотици и е генно модифицирано.

# 222
Да, то и магарето - тъкмо се научило да не яде - ама взело, че умряло  Joy

# 223
Едно време е нямало хладилници и баба ми е разказвала, че всеки ден на полето са носили да ядат само хляб, лук и сирене. Месо са ядяли само на Коледа, Гергьовден и  Петровден. И затова са били здрави и дълголетни.

Аз дори и хляб не хвърлям, купувам един, но го ядем 2 дни и не се е случвало да се развали.

Плодове също не съм хвърляла никога. Аз купувам не с килограми, а например 6 праскови и като се изядат, тогава - пак.

# 224
Има и нещо друго - на село всичко ще се даде на животните.  Ама ние от града, дето купуваме всяка кигка магданоз и не сме свикнали, че ще дадем на прасетата...

Общи условия

Активация на акаунт