Изхвърляте ли храна?И ако не-как го постигате?

• 50 742
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 270
Mirama, ама за какво ми е да си го позволявам? Какъв е смисълът да хвърлям десетки и стотици евро на боклука? Като знам, че няма да го изям просто не го купувам. Аз мога да си позволя и да ми намалят заплатата, пак ще ми стига, но защо не отивам при шефа си да му го кажа? Човек не хвърля храна на боклука, хвърля пари на боклука.

# 271
Е какъв е проблема за човек, който може да си го позволи?
Ама не било добро планиране...Ами той може да не иска да планира, а да му е кеф да пазарува, а после да го мързи да готви примерно. И да предпочете да излезе на вън с приятели и да хапне.
Че и аз ако можех всяка вечер да съм по ресторантите и аз щях да съм. ) Ама който не може, си гледа какво има в хладилника и готви. )
Не е точно така,но е според хората:)

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 21:31 от tanyatais

# 272
Близката връзка със селото е нещо друго. Никога не съм се радвала на такова изобилие, може би затова съм такава.

# 273
  • София
Е какъв е проблема за човек, който може да си го позволи?
Ама не било добро планиране...Ами той може да не иска да планира, а да му е кеф да пазарува, а после да го мързи да готви примерно. И да предпочете да излезе на вън с приятели и да хапне.
Че и аз ако можех всяка вечер да съм по ресторантите и аз щях да съм. ) Ама който не може, си гледа какво има в хладилника и готви. )
Кой е това "той"?
Ако визираш мен, уверявам те, че всеки ден се храня навън, понякога и за обяд и за вечеря.
Изобщо не ми е проблем това.
Ако поискам и хладилника мога да тъпча до козирката и да му изхвърлям съдържанието и пак да вечерям и обядвам навън всеки Божи ден и да пия кафе в паузите.

Въпросът е, че така съм възпитана и то от хора, които от поколения са дефинирани като заможни, високообраовани и управляващи домакинства със солиден бюджет.

# 274
Azzy, изобщо не съм визирала теб. )

# 275
  • Куциндрел
Днес пък ние успяхме да доизядем сготвения в събота боб. Laughing Чак не можах да повярвам, че не остана нещо за хвърляне.
Но в хладилника има 2 чушки с доматен сос, за тях се съмнявам (вчера са сготвени), защото утре сме на ресторант. Като не съм вкъщи, милото не яде през деня, пуст мързел, няма кой да изкара яденето и да го сервира. hahaha
Оставам с впечатление, че тези, които не изхвърлят храна, готвят доста често, явно имат време за това.

# 276
Оставам с впечатление, че тези, които не изхвърлят храна, готвят доста често, явно имат време за това.

БГмамите са царици да хапнат някого. Храна може да им остава, но нехапната мама - не.  Точно така - готвя по 6 пъти на ден. Тази вечер съм сама. И тъй като имам време, ще си стогвя Шатобриан за двама. После ще хвърля едната порция.

# 277
  • Куциндрел
БГмамите са царици да хапнат някого. Храна може да им остава, но нехапната мама - не.  Точно така - готвя по 6 пъти на ден.
Шест пъти първи път!
Шест пъти втори път!
Има ли някоя бг-мама, която готви по повече пъти на ден?

# 278

Не. Особено рядко през лятото. Единственото, което задължително готвя е супа за сина ми на всеки два дни. Останалото е най-вече скара, риба, паста веднъж-два пъти седмично, салати в големи количества, сирена, маслини, плодове.  Peace

# 279
  • София
Погрешно е едно такова мнение, просто.
Иначе си е тяхна работа, парите са си техни и ако им харесва на хората, могат и да ги горят.
Но те, все пак ги ценят.
И си правят отлично сметката и колкото са по-заможни, толкова по-добре си управляват парите и не обичат да ги пилеят за безмислени неща.
И както някой уместно намекна, по-умно е да контролираш битовите си разходи и да нахраниш някой гладен, но не от кофата за боклук, отколкото да пилееш суми в битови излишъци.

Просто се учудвам безкрайно на ширещото се мнение, че заможните хора, понеже могат да си позволят това или онова, изобщо не се интересуват къде и как им изтичат парите и са склонни да ги пилеят без мозък в какви ли не безмислици.

И моите наблюдения показват, че говорим изобщо за битовите разходи, които не включват само храна.
Изобщо който контролира бюджета по домакинството, контролира и храната- количество, качество и прочие. И обратното.

# 280
Аззи-съгласна съм,но наистина битува мнението,че щом правиш икономии и не пилееш с лека ръка  храна,дрехи,битовизми...значи си доста беден или си в оскъдица.
А е верно,че наистина хората с възможности са и най-пестеливите:)
П.П. Аз готвя между веднъж и 2 пъти на ден само.
 newsm45

# 281
  • Варна
Аззи, както винаги, написала си това, което и аз мисля.

Изключително много ме е яд, когато излизаме с една определена компания и там храната винаги е на общо меню, съобразено с виното. Тоест, имаме 10 бутилки за изпиване и съобразно тях се приготвя 6 или 7 степенно меню. За мен отделно /без месо, но пак със същите степени/. Сто пъти съм казвала, че не желая така, понеже мога да изям максимум 3 степени и то, ако много се напъна. Аз не желая да си го причинявам.  Моята храна винаги остава неизядена и шеф-готвачът идва да пита дали има проблем. Неудобно се чувствам. Човекът се е старал, измислял отделно меню, готвил и хоп - не се яде. Че за капак и си го плащам  Mr. Green Разсипия чиста.
Искам да си поръчам салата и предястие, но не ми дават да се деля от компанията. Sad

# 282
  • София
Голям праз, че така си мислят! Пък и да съм бедна, няма от какво да се срамувам!
Ако смятам закуската и евентуално следобедна, стигала съм до четири пъти.

# 283
Голям праз, че така си мислят! Пък и да съм бедна, няма от какво да се срамувам!
Горда и честна...другото няма значение!

# 284

Ако смятам закуската и евентуално следобедна, стигала съм до четири пъти.

Правенето на сандвич или дори пица, готвене ли е?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт