Изхвърляте ли храна?И ако не-как го постигате?

• 50 742
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Нямам стари и бедни съседки.
Иначе хранителните отпадъци са в отделна торбичка - който си ги харесва, негови са.

# 256
 Аз пък ако знам, че хладилникът ми е пълен с n-на брой питки и краставици ще ям питки и краставици вместо да ходя на ресторант, и няма да ги хвърля.

# 257
  • Варна
Отилия, въпрос на приоритети Peace

# 258

Чета ви внимателно и недоумявам как може да се консумира многократно претопляна храна. А също и готвена и след това замразявана - това е "мъртва" храна. Нищо полезно не носи на организма.

Аз приготвям храна на всяко хранене ( обяд и вечеря) и пак не остава храна за изхвърляне.
По-скоро ако имам една тенджера манджа сигурно нещо ще изостане, ако трябва да се яде няколко поредни пъти.

# 259
Както обикновено, се стига до крайности. Мисля, че не говорим за няколко питки и  краставици.

# 260
  • София
Добре де, какво да правя с изсъхналите ливански питки? Не мога да купя по-малко, отколкото са в опаковката. От 2 седмици се въргалят в хладилника 5 броя.
Или пък краставиците? Домашни са. Понякога не стигат, но лятото постоянно се храним навън и те, естествено, или изкуфяват, или мухлясват. Аз развалена храна не ям. Както и двукратно готвена /от едно веднъж сготвено ядене да направиш второ/
Твърде много обичам своя и мъжа ми стомах.
Няма да обеднееш с няколко питки от опаковката и две краствавици.
Това не е неправилно планиране или да може да бъде дефинирано като изхвърляне на храна.
Съвсем нормално е да има някакви хранителни остатъци.

Защо изпадате в крайности, отново, дами?
Оти, храната за душата в компанията на приятели е не по-малко важна.

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 20:57 от Azzy

# 261
Azzy, имах предвид, че ако хладилникът ми вкъщи е пълен по една или друга причина, ще ям вкъщи, а няма да тръгна по ресторантите. Човек не ходи всеки ден на ресторант, а питките са седяли 2 седмици в хладилника, преди да бъдат изхвърлени. Пак опираме до неправилно планиране или най-обикновено нехайство. И на мен ми се е случвало да хвърлям например ябълки. Ами като видях, че като купя ябълки не се изяждат, просто спрях да купувам.

# 262
Отилия, абе има си хора дето ходят всеки ден на ресторант и хладилника им пълен. ) Въпрос на възможности. )

# 263
  • Варна
Цитат
Човек не ходи всеки ден на ресторант,
Говори за себе си  Mr. Green, недей да обобщаваш. От 1 седмица насам това ми е първата вечер вкъщи.
П.С. Свеки пак е пратила много краставици и домати  Rolling Eyes

# 264
Отилия, абе има си хора дето ходят всеки ден на ресторант и хладилника им пълен. ) Въпрос на възможности. )

Не, не на възможности, а на съзнание и на правене на сметка. И аз живеейки сама с немска заплата бих могла да си пълня хладилника, а после да изхвърлям всичко, но ми се струва безумно, глупаво и безсмислено.

# 265
Azzy, имах предвид, че ако хладилникът ми вкъщи е пълен по една или друга причина, ще ям вкъщи, а няма да тръгна по ресторантите. Човек не ходи всеки ден на ресторант, а питките са седяли 2 седмици в хладилника, преди да бъдат изхвърлени. Пак опираме до неправилно планиране или най-обикновено нехайство. И на мен ми се е случвало да хвърлям например ябълки. Ами като видях, че като купя ябълки не се изяждат, просто спрях да купувам.
Или правя ,ябълков пай с ябълките или си ги нагласям,питките за сандвич за мен за утре с краставици домат,авокадо и зехтин....ммммм.
Не е  въпрос на възможности ,а на не добро планиране,няма общо с възможностите въобще.

# 266
  • Варна
Ох, Отилия, не съм те назначила за семейния ми счетоводител, та да ми правиш сметка.

# 267
Е какъв е проблема за човек, който може да си го позволи?
Ама не било добро планиране...Ами той може да не иска да планира, а да му е кеф да пазарува, а после да го мързи да готви примерно. И да предпочете да излезе на вън с приятели и да хапне.
Че и аз ако можех всяка вечер да съм по ресторантите и аз щях да съм. ) Ама който не може, си гледа какво има в хладилника и готви. )

# 268
  • София
... Човек не ходи всеки ден на ресторант..
Недей, че ще влезем в друга дискусия.
Аз все повече те харесвам, но но си склонна да изпадаш в крайности.
Хората са различни, Оти. Има и такива, които често обядват и вечерят навън.

# 269
В нас фризера пълен, маман идва в петък и ще домъкне 26 буркана с компот кайсии, още толкова кисели краставички. Месърлаци плюс готвено две тенджери и две пити, една баница.

И мазата е пълна със стара зимнина. Говоря и обяснявам, че няма нужда, че всичко имаме, ама не, тя си знае нейното.
Ами ще хвърлям. Иначе ме овиква, че не ядем.

Общи условия

Активация на акаунт