Изхвърляте ли храна?И ако не-как го постигате?

• 50 730
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 435
Първо достъп с храна има наистина само обучен персонал.
Второ емигрантите без документи са по строителните площадки, а ако са в кухнята - най-много да мият чинии.
Блажени са вярващите. Wink
И аз съм съгласна с Пини!
Контролът е невероятно затегнат.
В "Макдонълдс" имахме проверка в 6 всяка сутрин за доставките -пакетите дали са херметични, олиото сменя ли се всеки ден  с обозначената процедура,хладилника как се поддържа, срок на годност спазва ли се, персонала и хигиената му,и хиляди други всеки ден .
И обучение всеки 3 месеца-
Това отнемаше 2 часа да минем проверката преди да започва да зарежда персонала и да отваряме за клиенти.
На затваряне пак същото,но по съкратена процедура.
Най-мразех да съм на смяна сутринта когато имах освен най-много подчинени да контролирам, а и най-дългите проверки
аА това  е само  "Макдоналдас" не е "Хилтон "например ooooh!
Както втелясването, така и пълното отричане на фактите е тъпо. Всеки си решава какъв компромис да направи и докъде да контролира нещата. Аз лично, веднъж като видя как касетките с хляба биват влачени по мръсния мокър софийски тротоар, където е пълно с кучешки лайна и какви ли не мръсотии, не мога да си кажа, "ами нищо не съм видял, нищо не е станало, аз халюцинирам", а просто повече не си купувам неопакован хляб а конкретно от този магазин вече нищо не си купувам. Вярно, не зная какво става в хлебозавода, затова се ограничавам то информацията, която имам и вземам решение на тази основа. Съвсем нормално и логично.
Значи започваме да си печем сами хляба ,да колим прасе или кокошки, да си хапваме продукцията от градинката и сме тип-топ.Няма лошо!

Последна редакция: вт, 02 авг 2011, 14:45 от tanyatais

# 436
Теб, Анди,  не те виждам как ще отидеш да се повеселиш на ресторант. Баси, сигурно първо ще викнеш от инспекцията!
Иначе аз колко неща съм чувала за време оно...ех, баба ми пък колко е чувала...

# 437
Първо достъп с храна има наистина само обучен персонал.
Второ емигрантите без документи са по строителните площадки, а ако са в кухнята - най-много да мият чинии.
Блажени са вярващите. Wink
И аз съм съгласна с Пини!
Контролът е невероятно затегнат.
В "Макдонълдс" имахме проверка в 6 всяка сутрин за доставките -пакетите дали са херметични, олиото сменя ли се всеки ден  собозначената процедура,хладилника как се поддържа, срок на годност спазва ли се, персонала и хигиената му,и хил,ди други всеки ден .
Това  отнемаше ни 2 часа да минем проверката преди да започва да зарежда персонала и да отваряме за клиенти.
На затваряне пак  същото,но по съкратена процедура.
ай-мразех да съм на смяна сутринта когато имах освен най-много подчинени да контролирам, а и най-дългите проверки
аА това  е само  "Макдоналдас" не е "Хилтон "например ooooh!

Точно за Макдоналдс (в Германия и тук) мога да говоря мнооого, ама съвсем ще излезем извън темата.

# 438
  • София
Теб, Анди,  не те виждам как ще отидеш да се повеселиш на ресторант. Баси, сигурно първо ще викнеш от инспекцията!

ти на колко години си! Само се заяждаш и дразниш, нищо смислено се казваш! Стига вече!

# 439

ти на колко години си! Само се заяждаш и дразниш, нищо смислено се казваш! Стига вече!

Е, а ти на колко си - та ми отговаряш  Laughing
Не съм ти виновна, че си педант някакъв... в моите очи...

# 440
Теб, Анди,  не те виждам как ще отидеш да се повеселиш на ресторант. Баси, сигурно първо ще викнеш от инспекцията!

Това е коронният й номер.....само чака някой да се закачи.   Mr. Green
Ами ....толкова си може момичето.    Laughing

tanyatais , в Макдоналдс и всичко да е абсолютно стерилно,пак не става за ядене!    Peace
Работила съм и в хлебозавод и в консервен комбинат. Няма да разказвам, но се надявам от тогава нещата да са се променили. Имам познати със заведения, много ги гонят.
Peace
Била съм на бригада в консервна фабрика.И аз искрено се надявам ,че вече не приготвят лютениците, доматеното пюре и т.н. както тогава....    Mr. Green

# 441
А обикновено най-тъпите се промушват да изкоментират  Peace

# 442

Нито достатъчно малко, нито достатъчно много, че да й е простено Wink Има само една причина за подобно поведение, но мисля, вече всички са наясно с нея Wink

# 443
Хайде сега, Вилико ви е виновна, че не можете като бял човек да се отпуснете и седнете в читаво заведение и само гнусотии са ви в главите! Ограниченост. Ми сори.

# 444
  • София
Изк(ака)аза се, сега ще мирясаш ли? Като 4-годишна си, оспами темата!

Май на тези МД хигиената им е най-голямото предимство. Преди години наш приятел беше от първите управители на МД по нашенско, та разказваше какви мерки за хигиена трябва да спазват. Сега вече не зная как е, може да са го побългарили, пък и нали е франчайз, всеки обект е различен.

# 445
Краси-на мен си ми харесва....от време на време:)
Но хигиената е на много високо ниво.
Там си хапвах с кеф,защото ми импонираше тази чистота .
Само пърженето не ми се нравеше,но не може всичко да е идеално Simple Smile
Връщат хора от работа ако не са им изгладени дрехите ако не миришат на чисто ,ако не са обръснати ,или ако са с тежки парфюми, никакви лакове, бижута, косите прибрани...за всички.
По темата-харесва ми да си произвеждам сама всичко но не ми се занимава нито с животновъдство нито със земеделие та ми е трудно постижимо.
Но ми се иска заради хилядите добавки и боклуци, с които се тъпче храната ни!

# 446
  • Бургас
Всеки има право да се храни както намери за добре и където прецени.Ето,снощи имахме гости и се изхвърли много храна Tired.Но няма как да приготвя по-малко,защото не знам кой какво ще изяде.Приготвих точно колкото е необходимо,но факт,че една чиния си остана почти непокътната.Е,няма как да я върна в тенджерата,нито пък ще я ям аз или някой от семейството ми след това,все пак чужд човек е ровил вътре и е ял,нищо,че 90% от съдържанието остана в нея.И салата остана една лъжица и нея хвърлих..Но просто няма как да направя една порция по-малко,когато имам гости,правя толкова,че да стигне за всички,но..Едно от децата искаше сладолед,сложих му в купичка,но не го изяде,даже не знам дали го опита,и него го хвърлих..Та няма начин просто понякога.

# 447
Е, не започнах аз с обясненията за ресторантите, щайгите по тротоара или слугуването в Макдоналдс. Но като няма какво друго да се каже ...

# 448
Всеки има право да се храни както намери за добре и където прецени.Ето,снощи имахме гости и се изхвърли много храна Tired.Но няма как да приготвя по-малко,защото не знам кой какво ще изяде.Приготвих точно колкото е необходимо,но факт,че една чиния си остана почти непокътната.Е,няма как да я върна в тенджерата,нито пък ще я ям аз или някой от семейството ми след това,все пак чужд човек е ровил вътре и е ял,нищо,че 90% от съдържанието остана в нея.И салата остана една лъжица и нея хвърлих..Но просто няма как да направя една порция по-малко,когато имам гости,правя толкова,че да стигне за всеки,но..Едно от децата искаше сладолед,сложих му в купичка,но не го изяде,даже не знам дали го опита,и него го хвърлих..Та няма начин просто понякога.

Е, това изобщо има ли смисъл да се коментира??? Да доядеш след гостите... малко свинско някакси идва, а? Wink

Обаче, като сме си сами и си вечеряме, примерно, и на детето му остане, пък мъжът ми иска още, няма проблем да дояде нейното. Както и аз. Пък нерядко си прехвърляме и ние двамата между чиниите. Спестете си оценките - не ми пука за мнението ви  hahaha

# 449
Wilma, е кво толкова, и ние взаимно си дояждаме, някак ексцентрично ми идва да се гнусим от най-близкия си човек.  Mr. Green

elf4eto, с гостите е друга работа, естествено е да се презастраховаш с повечко храна. На мен сега ми предстоят няколкодневни гости и се чудя как ще се оправя с количествата. Най-лесното е да умножа по три, ама ще видим дали ще е толкова лесно... На мен с близки хора ми е лесно - сервирам тавата/съда и всеки си казва кога му е достатъчно. Така се елиминира опасността от недокосната порция, която няма как да доядеш, щото да не си прасе.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт