ЗАНИМАНИЯ С 3-МЕСЕЧНО БЕБЕ

• 39 584
  • 84
  •   1
Отговори
# 30
На 3 месеца - шезлонга и активната гимнастика.
Песнички и приказки не пречат.

Пред телевизора  Naughty

# 31
  • Sunshine state
Какво се хванахте сега и вие с тоя телевизор?Жената само спомена,че се заглеждало по телевизора,а не че го слага да гледа ТВ.И аз не гася телевизора и бебето си е в стаята.И ако се случи да погледне към него,да търча и да му закривам очите ли?  Rolling Eyes

# 32
  • София
Еееех, Пупе... Същото бях писала и аз в по-преден пост. Едва ли не точно така се получава - имало вредни излъчвания, бързо сменящи се кадри... Или ще им закриваме очите  Wink или изобщо никакво пускане на телевизора пред бебето... Всеки си знае

# 33
iani87  и аз видях стария модел - определено изглежда по-удобен, сега пак от време на време слагам малкия, но си личи, че не му е удобно. Количката ни е комплекта Малибу на Хаук и в стола за кола седнал му е перфектно.
Сдобихме се и ние с активна гимнастика, но на моменти имам чуството, че детето се превъзбужда - то е едно мятане и ритане, а всички дрънкащи и свирещи играчки стават любими само да има кой да дрънка Simple Smile. Аз съм се заела да му показвам как да ги хваща самичък и много се радва като успее. Моето бебе много си разглежда ръчичките и е най-щастлив като ги хване двете и сам откри, че може да се обръща по корем, замята крачетата и е много смешен понякога Simple Smile, но така сам намери стимул да си държи главата изправена.

# 34
  • Berlin
Ние сме на почти 3 месеца и сега главно се опитвам да го науча да си вдига главата, когато е по корем, а скоро ще трябва да го отучвам да си яде юмручетата, постоянно се опитва да си ги напъха в устата. Правя му гимнастика понякога на ръчичките и крачетата, разнасям го из апартамента да разглежда, стои в шезлонга и излизаме на разходки. Много обича да го слагам на повивалника, почват едни усмивки, гукания, мятане на ръце и крака - радост голяма. Общо взето това е, аз също се чудех как да го забавлявам, но като чета - едни и същи неща правим. Simple Smile Също мисля, че е добре понякога да остава сам в кошарката да си играе с играчки, да се заглежда по тях, да се опитва да ги хваща, оставям го така понякога за 30ина мин.

# 35
  • Sunshine state
Аз май вече хич не се чудя как да я забавлявам,защото тя си се забавлява отлично-започна да се обръща от гръб по корем,започна да хваща разни неща и да ги размята наляво надясно.Направо не смея да я оставям вече сама на спалнята.Юмруците са й редовно в устата,дори маха биберона,за да набута някой пръст.  Laughing Шезлонга изобщо не я удовлетворява вече.Много бързо й омръзва,а преди месец оставаше в него по цял час.  Wink Баба ми ни подари една надуваема рибка и с нея си правят голяма компания,като я хване и започва да й гука и да й се смее,абе голяма веселба настава.  Grinning

# 36
  • София
Ето нещо за развитието на бебето в третия месец, какви умения има и как да си играете с него:

ТРЕТИЯТ МЕСЕЦ

Умения на вашето бебе

Двигателни умения
•   Може да събира ръчичките си пред лицето.
•   Може да поддържа стабилно главата си, когато е в изправено положение.
•   Може да хваща и задържа различни предмети - играчки, одеялото и др.
•   Опитва се да сложи в устата си това, което държи.

Възприятия
•   Заслушва се в музика.
•   Обръща се по посока на звука на дрънкалка.

Социални контакти
•   Може да се смее на глас.
•   Гука активно, като се опитва да имитира вашите звуци.
•   Разпознава гласове и лица.
•   Може да писука от удоволствие.

Умствено развитие
•   Наблюдава ръчичките си с интерес.
•   Наблюдава съсредоточено музикалната въртележка над креватчето си.
•   Смее се на отражението си в огледалото.

Моят дневен режим             
Към третия месец е добре да изградите рутина на своето бебе. Така то ще свикне с ежедневните си „занимания", а и на вас ще ви бъде по-лесно. На тази възраст много пеленачета вече свикват с определен ритъм на живот. Вие може да помогнете за утвърждаването на дневния режим, като се опитате да къпете и слагате детето да спи по едно и също време.
Вашето 3-месечно бебе спи между 12 и 15 часа (нормално е някои бебета да спят по-малко, а други - по-дълго). Вече будува повече през деня и иска да “общува” с вас. Възможно е на тази възраст бебето да спи по цяла нощ, без да се буди за нощно хранене.

Физически упражнения
Към края на третия месец вашето бебе вече може да държи главичката си изправена, тъй като мускулите на врата му са по-укрепнали. Когато го сложите да лежи по корем, то вдига глава и се опитва да я задържи. Насърчавайте го, като поставите пред него пъстра играчка.
Движенията на тримесечното бебе стават все по-координирани, то обича да маха с ръчички и да рита с крачета. Зрението му вече е по-добро и то различава добре предметите, които му показвате. Когато държите играчка над главата му, то се опитва да я стигне с ръце, като маха със свити юмручета.
Стимулирайте рефлекса за хващане на детето, като му давате да докосва различни повърхности и материи. Не забравяйте, че докосването - под формата на майчина милувка, нежен масаж или дори целувка по челото - е много важно средство за общуване с пеленачето. То му дава чувство за сигурност, освобождава напрежението и стимулира възприятията му.
Познати и непознати
На тази възраст бебето вече познава мама и татко. Въпреки че се усмихва на непознати, то вече знае “кой кой е” в неговия живот и изразява своите предпочитания. Когато чуе вашия глас, то реагира и се опитва да ви отговори по свой начин - гука, вика, рита с крачета.
То сякаш “попива” това, което се случва около него, и обогатява своя малък свят. Когато му говорите или му пеете, вие не само общувате с него, но и го насърчавате да изрази своите чувства и емоции.

Игри
•   Сложете бебето по корем на гладка повърхност - например върху одеяло на пода. Легнете и вие по корем, като застанете с лице към мъничето. Започнете да го забавлявате, като пеете песнички и правите различни физиономии. Отначало може да се чувствате глупаво, но постепенно и вие ще се забавлявате. Не забравяйте, че тази игра също така е много полезна за двигателното развитие на детето.
•   Сложете бебето да легне по гръб, като му говорите нежно. Хванете ръчичката му и я допрете до бузката. Кажете му: „Ръчичката на бебчо е толкова хубава." След това задръжте ръчичката пред очите му. Повторете няколко пъти. С тази игра бебето ще направи „вълнуващо откритие" - своите ръце!

# 37
  • Sunshine state
Ариана,благодаря ти за полезната статия!  Hug
По всички точки вече сме "компетентни",с особена сила важи това за разглеждането на ръцете и с лапането на всичко,което хване.  Laughing
Само това с огледалото не сме го пробвали,защото нямаме достатъчно голямо у дома.  Peace

# 38
Оооо,при нас с огледалото пада голям смях.Пробвай го обезателно.Е,има и моменти,в които не иска да си се гледа,но обикновено се смее винаги.....

# 39
И на мен ми хареса статията - мъничето прави повечето неща, на нас днес педи ни вика да сме го изправяли в количката леко, т.е. да сменяме коша, даже се учуди, че още кротува легнал. Според нея щом се набира да става в кошницата за кола е готов за смяна на наклона, но само в количката и леко. Ама ние май искаме да поизчакаме още малко.
Интересно, че в кабинета като го обърна по корем не се сърди, даже успящ почти сам да се обърне обратно - странна работа, не е правил това вкъщи.

# 40
  • Sunshine state
И на мен ми е странно това с изправянето на коша и си мисля,че е рано. newsm78 Как се набира вашият момък?Нашата не се набира.  baby_neutral

# 41
О, изучаването на собствените ръчички е направо омагьосващо!  hahaha А в огледалото не се смее, а гледа силно съсредоточето и с интерес.

Наистина много хубава статия, а някои неща ги правим даже инстинктивно, например забавлението с правене на физиономии. Смях, та смях докато аз хващам мускулна треска от зъбене и блещене. Но пък ми е приятно, а очаквах да го правя по принуда.  Blush

Devil_Rose, щом се набира, значи е готов. Екатерина от два дни се набира яко, ама яко, за да стигне до дрънкалката, хем страх ме хваща, хем щом го прави доброволно, значи телцето й е готово за това. И на нашите пръсти се набира, за да седне, което й осигурява допълнително забавление.

# 42
Как се набира ли Simple Smile - изпружва ръцете, крачетата и главичката и докато не заеме по-изправена позиция не мирясва - това по време на ядене е ... нямам думи, то и яденето ни е едно, ама да не спамя тука (Според педи сме готови за "ресторант" -  разбирайте картофено пюре).

# 43
  • Sunshine state
Аз предложих на моята г-ца картофено пюре,старателно го приготвих,разредих с мляко почти до течна консистенция-интерес 0.Няма да насилвам нещата.Бях за ранно захранване,но детето си показа,че не желае и толкоз.Следващ опит-на 5 навършени месеца.  Peace

# 44
И моето момче не се набира още........ Rolling Eyes
За захранването според мен трябва търпение.В смисъл,че не може да очакваш нещо съвсем ново да представлява интерес на бебе,което си знае само млякото........ Thinking

Общи условия

Активация на акаунт