ЗАНИМАНИЯ С 3-МЕСЕЧНО БЕБЕ

• 39 580
  • 84
  •   1
Отговори
# 45
  утре ще опитам и ще видим  Simple Smile

# 46
Аз май вече хич не се чудя как да я забавлявам,защото тя си се забавлява отлично-започна да се обръща от гръб по корем,започна да хваща разни неща и да ги размята наляво надясно.Направо не смея да я оставям вече сама на спалнята.Юмруците са й редовно в устата,дори маха биберона,за да набута някой пръст.  Laughing Шезлонга изобщо не я удовлетворява вече.Много бързо й омръзва,а преди месец оставаше в него по цял час.  Wink Баба ми ни подари една надуваема рибка и с нея си правят голяма компания,като я хване и започва да й гука и да й се смее,абе голяма веселба настава.  Grinning

И ние сме така, на 3 месеца и според мене детето вече си е съвсем свестно за света около него. Да не говорим, че се опитва вече да хитрува и да ме манипулира за внимание. Ако искам да свърша някоя работа, ме спасява само активната гимнастика с висящите играчки, които той дърпа, бута и пъха в устата (понякога за 5мин, понякога за половин час). Добрата новина е, че почти всяко нещо му е предизвиква интереса, лошата е, че бързо го губи... Понеже спи по 7-10 часа през нощта  с едно будене само да суче, през деня непрекъснато е буден, 2-3 пъти предремва за 15-30мин. През останалото време се закачаме, галиме се, пляскаме, стимулирам го да рита с крачета, правим гимнастика, пускам му малко ТВ, после малко на столчето за кола да лапа гризалките, после някоя голяма играчка да хваща и лапа, после пак играем, после сучем и се гледаме, галейки се, после активната гимнастика. Понякога просто го държа седнал на коленете си, защото нашият изобщно не иска да лежи, само се напъва да се изправи и му говоря, друсам го, или му давам да ми гризе кокалчето на пръста.  И така си минава денят. Има 4-5 любими песнички, които всеки ден ги пускам на компютъра и му ги пея и това много го радва. Други неща, които може да пробвате, при нас помагат: говоря му и го друскам пред огледалото и той умира от смях, като ми гледа отражението в него, обръщам го с главата надолу и го целувам във вратлето и това много го разсмива, издавам смешни звуци - грухтене, цъкане, свиркане, щракане с уста - обожава да ме слуша и се опитва да имитира. Когато съм уморена от всичко това - просто го взимам с мене до магазина или да му 'покажа' градинката пред блока за 15-ина минутки и накрая пак го псукам в гимнастиката. Общо-взето гледам да си пазя козовете, когато замрънка, ако не мрънка си го оставям сам в гимнастиката, или столчето за кола, за да не свиква на непрекъснато внимание...

# 47
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Моята нещо не се впечатлява особенно от играчките,които висят.Може да се каже,че даже не им обръща и внимание.

# 48
iv.elina ще се впечатли още малко да порасне - после ръцете няма да ти стигат да дрънкаш и да подаваш Simple Smile всички, които бебето иска да вземе пък още не може съвсем.
Аз и пропях/не ме бива , ама хич/  ooooh! от чудо какво ново да е забавлението.

# 49
  • Sunshine state
Нашето забавление сега е да се изправяме.И ако не й подам ръце,да се набере,настава бурно негодувание.  Laughing Иначе майка ми й донесе серийката от плюшени играчки на Мечо Пух и усилено си приказва с героите-много се "оплаква" на Йори и обича да дъвче опашката на Тигърчо.Мечо Пух не го сайдисва...  Mr. Green

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 22:57 от Pupitka

# 50
Нашето забавление сега е да се изправяме.И ако не й подам ръце,да се набере,настава бурно негодувание.  Laughing Иначе майка ми й донесе серийката от плюшени играчи на Мечо Пух и усилено си приказва с героите-много се "оплаква" на Йори и обича да дъвче опашката на Тигърчо.Мечо Пух не го сайдисва...  Mr. Green

Вие на колко месеци сте, Пупитка? Понеже нашият е на три и половина и от доста време насам се набира на ръце и иска да е прав или седнал. Много ме е страх да го държа така, за да не му се изметне някоя става, но ако не го вдигна се почват писъци, дране... Иначе ние си нямаме Йори, аедно синьо слонче, чийто хобот е идеален за дъвкане..

# 51
  • Sunshine state
Ние сме на 4 и половина,но започна към края на 3-тия с това набиране..положението се влошава!Днес поне 2-3 часа е мрънкала,защото не й се лежи,а и аз се тревожа да не я "повредя" от постоянно вдигане,та тормозът е пълен.  Wink Вряска,кряска и се тръшка.Сложа ли я на краката ,подпряна от тялото ми,рахатът е пълен.  Peace

# 52
  • Berlin
Аз на нашия му вдигнах шезлонга на 30 и 45 градуса, ама не се заседява много. Иска да го разхождм да разглежда. Нашата педиатърка ни каза да не правим набирания още на ръце, май му е рано за това, иначе ние още на 2 месеца го пробвахме дали ще се набира... Crazy

# 53
Аз не можах да опазя положенето, той си се набира. Ако не е сендал, или не е изправен е ужас. И той врещи и писка. Като го държа изправен, хванат под мишничките ходи, по два-три метра си крачи детето. Като легне, сам се набира да стане, ядосва се, ако не успее. На столчето за кола му е скучно и след няколко минути пак дава зор да го разхождам. Голямо любопитство. Не можем да удържим и до 4 месеца ние. Тогава ще ходим на ортопед, едва чакам да ми каже, че вече може спокойно да седи (не че не си поседява по малко и сега).

# 54
Пупи, едно към едно са ни децата! Само без Мечо Пух играчките.  hahaha Сега даже вече се изправя на крака. Педиатърката вчера ми заяви, че трябвало повече да я държим да си стъпва на краката, а ортопедът, който й гкледа ставите каза, че единственото, което не бива да правим е да я оставяме седнала без опора преди да навърши 6 месеца, така че щом децата искат, изправяйте ги.  Grinning при нас е на дневен ред и търкалянето от гръб на корем, пак на гръб. Понякога, засега все още рядко, успява и сама, та затова тренираме усилено.

Devil_Rose, и аз пропях, при това измислени на момента песни, щото не помня текстовете на реалните детски песнички. Хит след хит бълвам...  Joy Много се радва като й пеем, ако й пусна песничка на компютъра не се впечатлява, освен ако не й танцувам. Шут станах.  Mr. Green

# 55
  • Sunshine state
Пуци,това за хит след хит,ме разсмя много.  hahaha Аз като знам само "Зайченцето Бяло" донякъде и после започвам да си го насосвам... И ние изгубихме интерес към преобръщането.Преди го правеше много често,но сега само ако иска да стигне даден предмет.В понеделник сме на ортопед.Понякога,когато положението стане неудържимо,я взимам на краката си и я облягам на моето тяло.Не го обясних много точно,но така се кротва. Иначе мен много ме е страх и не я оставяме седнала,само я повдигам на възглавница,но обхващаме цялото тяло. Simple Smile
abs,и нашата госпойца изобщо не се впечатлява вече от шезлонга.Слагаме я и след няма и минута започва да мрънка и да мърда като за световно.Грифът с играчки изобщо не го отразява,...  Wink

# 56
А пропуснала съм да напиша за сядането, ама то вече стана ежедневие - сяда се в мама, сяда се на възглавница докато не се изтъркули, за капак се ядосва, че не може сам да се придвижва - обръща се по корем забива нос и дига дупе. Преди около  3 седмици забелязах, че в количката се хваща за играчка и се опитва да се надига сам - успява на около 5-6 см да се надигне. И при нас кошницата за кола не му е достатъчно седнала и се напъва още  hahaha.

# 57
Седенето в мама и при нас действа - веднага млъква и почва да се оглежда. А как й се пълзиии.  ooooh! Като се опне по корем и дращи ли дращи по чаршафа. Опитва се и да се подпира на колене, та вчера проверявах как стоят нещата с капачките на коленете, че нали в началото са съвсем меки.

В количката също се правят коремни преси, направо я виждам след няколко месеца с плочки при тая коремна активност.  hahaha В кошницата също, малко й е наклона.  Mr. Green

# 58
  • Sunshine state
Ирпуц,какво й проверяваш на капачките,та и аз да проверя.  Mr. Green И ние се шегуваме,че ще направи плочки ахах...
Като я сложим по корем,чак се мъча като я гледам как драпа и пъшка.. Laughing

# 59
  • Berlin
Момичета, като ви чета и разбирам, че нашият е голям мързел. По-малък е, но все пак... никакви обръщания, нкакво желание. То едва го научихме да си вдига главата с нарочни упражнения, но пак не му харесва и започва да реве като е по корем. Поне има желание да пълзи,ама със забит в матрака нос. Simple Smile вие правите ли масаж, разтягания на крака,ръце? Нашата педиатърка каза,че няма нужда,но дали са му достатъчни неговите движения...

Общи условия

Активация на акаунт