ЗАНИМАНИЯ С 3-МЕСЕЧНО БЕБЕ

• 39 577
  • 84
  •   1
Отговори
# 60
  • Sunshine state
Спокойно,ще се осафери.Няма страшно.Нашето момиче започна на 3 месеца и нещо да се върти,но по принцип уж по-късно започват.Аз не правя никакви разтягания,а масажа малко го претупвам,защото след баня е толкова нетърпелива да яде,че едвам я намазвам с крем...  Embarassed

# 61
abs,според мен нямаш място за притеснение.И ние до скоро бяхме така.Малко преди да навърши 4месеца започна да му харесва по корем и то само преди баня,голичък.През другото време лежи я на люлка,я на шезлонг,я на нашето легло върху възглавница и нито се набира,нито обръща.О 1-2 дена му е на почит викането,и то с пълна сила.Явно си чува гласа...... newsm78Но като казвам лежи имам впредвид краткотрайно,хич не е от кротките.Нервен като майка си Wink

# 62
Ирпуц,какво й проверяваш на капачките,та и аз да проверя.  Mr. Green И ние се шегуваме,че ще направи плочки ахах...
Като я сложим по корем,чак се мъча като я гледам как драпа и пъшка.. Laughing

А, в нета проверявах кога се "появяват" като такива, но се оказа, че просто при раждането са съвсем мек хрущял и се вкостяват чак на към 3-5 годинки. Тоест, за мен това значи, че ако й се стои на колене, може да я оставя да го прави.

Абс, да се присъединя към успокоителните думи - всяко дете развива разните умения с различно темпо. Ако е по-спокоен, значи такъв си му е характерът. Нашата педиатърка пък само мърмори за тия упражнения. Като ми заяви, че на 3 месеца трябвало да си стои стабилно на краката...  ooooh! Тя до 3 месеца беше нон-стоп с ортопедични гащи, кво стоене, ква опора!

# 63
  • Sunshine state
Брех,още малко ще очаква и да проходи.  Laughing
Нашата педиатърка и тя за упражненията всеки път ми казва,ама как да й обясня,че не мога цялата процедура да я спазвам...Да не говорим,че постоянно ми опява за това нощно хранене,ама да дойде тя да й го спре,ако може.  Crazy

# 64
Да бе! Гледали сме я били като принцеса, разбирай, много я щадим. Да дойде да види къв тормоз провеждах в началото със слагането по корем! Тя реве, аз я държа по корем, толкова гадно беше.  Crossing Arms

# 65
  • София
Пуци, т`ва пък кой ти го изтърси - за гледането като принцеса? Педиатърката ли? Че какво лошо има да си гледаш момиченцето като принцеса? Тя за теб си е такава, нали  Sunglasses Аз не го разбирам това с трябва-не трябва. Масажи, гимнастики, по корем, по гръб, да ходи, да се търкаля...  Stop Айде няма нужда! Ако му е приятно на бебето и майката има желание - няма проблем, ама да го тормозиш детето, защото така трябва...  Naughty
Аз нито масажи, нито гимнастика съм правила. Ревеше малкия звяр и не искаше. Е какво да го мъча. Той сам си я правеше гимнастиката  Grinning И по корем мразеше да стои. Ела да го видиш сега - само това чака и хоп - по корем! И не мога да го обърна по гръб, примерно, за да му сменя памперса - сърди се, реве...  ooooh! И даже спи по корем! Никога за нищо не съм го насилвала - нито да не яде нощем, нито упражнения да прави... За нищо! Пък нека който иска да ми говори каквото си иска!  Mr. Green
А това за стоенето стабилно на краката на 3 месеца...  Shocked Че то не може да седи, горкото, камо ли да стои! Кукумицини колкото щеш.

# 66
  • Sunshine state
Ох,Мели,много ме разсмиваш понякога с постовете си.Тая дума "кукумицин" от теб съм я научила,от темата за свекитата.  Laughing
Така де,като не ще по корем,не можем да ги накараме.И нашата ни питаше слагам ли я по корем и аз само ДА-кам.  Sunglasses

# 67
Момичета, четох по-нагоре, че сте водили бебчо на ортопед. Препоръчително ли е да се заведе на тази възраст или сте имали проблем,  педи нищо не ми е споменала. Rolling Eyes
А това за стоенето стабилно на краката на 3 месеца...  Shocked Че то не може да седи, горкото, камо ли да стои! Кукумицини колкото щеш.
Предполагам, че педиатърката е имала предвид като правиш гимнастиката за стъпване да може да си стъпва на краката стабилно, т.е ти като го придържаш стъпалата да са стабилно на пода:)

# 68
  • Sunshine state
Момичета, четох по-нагоре, че сте водили бебчо на ортопед. Препоръчително ли е да се заведе на тази възраст или сте имали проблем,  педи нищо не ми е споменала. Rolling Eyes
Предполагам, че педиатърката е имала предвид като правиш гимнастиката за стъпване да може да си стъпва на краката стабилно, т.е ти като го придържаш стъпалата да са стабилно на пода:)
Нямали сме проблеми,прегледът е профилактичен на 4-ия месец.Преглежда се за луксация.  Peace

# 69
Мели, вярно е това, много ни е амбициозна педиатърката. Laughing Като цяло съм съгласна с теб, обаче на държането по корем и аз държах, особено след като една приятелка ми разправи, че тя нейния син избягвала да го мъчи, та се наложи да го води на физиотерапия впоследствие. Реших, че по-добре малко да се помъчи, за да избегнем по-сериозни намеси.

А за стоенето да, както казва tina_ , това имаше предвид, но пак е малко прекалено, хеле с гащите.

То и с тия гащи що народ ми изсъчувства, че се мъчи детето.  Crossing Arms  По-добре това малко неудобство, докато още не шава много, отколкото да разместим става и да стане после истински весело. Та понякога се налага известен дискомфорт, да ви кажа.

# 70
Това, което знам от общи информации и от впечатления е именно: с или без упажнения, с или без масажи, с или без учене, доколкото едно бебе може да бъде научено - детето ще развие способностите си и докъм годинка-годинка и половина всички деца вече са еднакъв етап на развитие. Моят син го масажирам и правим упражнения, само когато той е в настроение, което почти винаги значи, че претупваме програмата. Въпреки това от третата седмца си вири нагоре главата и обича да разглежда по корем, понеже му е необичайна позата (предпочита дори да лежи по корем, отколкото по гръб). Сега е на 3 месеца, напира да седи, не мога да го удържа, иска да ходи, крачи по 2-3 метра като го държа под мишничките. Зълва ми има 8 месечно бебе, той стъпва на пръстчета и изобщо не крачи, а подскача. Все още лази през глава, не може да си вдигне раменцата. Той обаче на три месеци започна да се преобръща, а ние засега имаме само няколко преобръщания от коремче на гръб, но не и обратно...

# 71
 Всяко дете си намира различно любимо нещо  Simple Smile
Докторите - млади стари и те говорят някой път чиста статистика.
На нас прегледа на ставите го прави Баба Педи, но показа кое как - обясни и на мен ми беше достатъчно, не казвам, че при всички трябва да е така.
Айде лека петъчна  Simple Smile

# 72
  • Berlin
Ами да се успокоявам тогава. Simple Smile))  Hug Аз също не правя масажи и упражнения,де, затова питах дали вие правите. Simple Smile Само това за вдигането на главата, когато е по корем, че педиатърката каза, чв трябвало да може да си я вдига отдавна .... Иначе пък от скоро май започна да посяга към играчките и да си ги пъха в устата, не много успешно все още. Купила съм му гризалки за венците, но не разбира, че стават за пъхане в устата, а и не може да ги държи. Може да си направим и тема за 4тия месец.  Grinning

# 73
  • Sunshine state
И аз искам да знам,къде можем да си споделяме за развитието на бебчетата с еднаква възраст,без да спамим.   Embarassed

# 74
вие в отчетни не пишете ли?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт