Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - Приказката Свърши - Тема 60

• 51 064
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • И тук, и там, че и обратно...при нашите си ендемити:)
Добър  Hug Hugден момичета. Мисля си, че щом денят ми започва така, сигурно ще е хубав. Но днес ви моля да ме пъдите от темата като се застоя, че направя ли го след това цяла нощ трябва да кося и обръщам сеното (тръстиката де).

Закусих от ванската закуска на Jane и пийнах гъстото кафенце на Ели. Оплакнах си очите в кърмъзъто на Нургюл, което е пуснала Кеии.Благодарности и на трите Hug Hug

Браво Jane Heart Eyes Laughing Доколкото разбирам си стигнала чак до Ван. Блазя ти. И добре се справяш с фотографиите. Някои са си направо като за картичка. Обаче ако кажеш как точно се нарича това ванско сирене, за което си мисля вече май цяла година и ако напишеш наименованието му на турски, че като отидем в Истамбул да го търсим в специализирани магазини за деликатси - цена няма да имаш. Имат и един много дребен булгур. Неговото наименование също много ми се иска да знам.

А за ванци, какво да каже човек, който наблюдава нещата отстрани през камера. Имат си планина, имат си езеро, имат си пасбища, имат си терени за хранително-вкусова промишленост бол, имат си деца, тоест млади хора също бол. По филмите им обаче, а ми се струва и във фолклора им е това, което си нямат. Тъжни са им и филмите и песните им. Поне най-често. Добре ще е ако ме опровергайте Thinking

# 331
  • И тук, и там, че и обратно...при нашите си ендемити:)
Ето още един Кърач като прибавка към пост 317 на Ваня и бягам от тук.

">#at=224[/video]

# 332
     Simple Smile Simple Smile Simple Smile Радвам се , момичета , че ви е харесала виртуалната разходка във Ван и околността му, че сте си хапнали от ванското сиренце ! Доста е солено , а и мазничко , защото се прави с истинско мляко, а не обезмаслено . Твърдо е и не се реже с нож, а се гребва с лъжица и се троши - идеално да правиш баница с него. За съжаление и за мен разходката е като вашата. Ван е в пролетните ми планове, сега изминах 3000 км из цяла Кападокия  и най-важното  - бях в Коня , което ми беше мечта още от времето на "Аси". А във Ван имам много близки на сърцето ми хора. Те знаят колко съм луда по този филм и ми уйдисват на акъла за всичко.  След серията с тази закуска, имах  сиренето , а след оня кошмар с Явуз в спалнята на Ясемин , вече имах и кърпата на Явуз. Снимките ги направиха специално за мен и за темичката ни , защото знаех , че когато не обсъждаме нови серии, всяка допълнителна информация ще ви бъде интересна. Те са много повече, но за да не прекалявам , сложих най-хубавото за окото. Хората са част от голям аширет, който се разпростира като Балдаровия в Турция и Иран. Мъжът и жената са се взели по правилата на аширета, хубавото е , че са се харесали, при тях също се е разиграла история с кръвна вражда . Но общо взето не харесват филма ни. Много хора там не го харесват, защото казват , че това е един измислен сценарий и няма много общо с действителността сега. Твърдят също , че филмът има и политически цели - да покаже колко лоши са хората там, какво става в аширетите и да бъдат комрометирани заради остарелите си обичаи, връзките с наркотрафика и безнаказаните убийства . За съжаление нашият сериал не се е гледал с такъв интерес в  Турция - където стана дума за филми , едно и също чух - Долината на вълците, Езел , Опасни улици , Листопад. Мислех да ви го напиша в темата , когато сложа снимките си от Коня и ви разкажа за него, но сега ми идва наум - в хотела не знаеха кой е Мурат Йълдъръм - а бяха млади , на вид интелигентни мъже, които говореха английски език . newsm78 newsm78 newsm78

# 333
ЗДРАВЕЙТЕ  bouquet
Jane   Hug много интересен пътепис Peace ако не те затруднява - разказвай - сигурна съм ,че има какво още да ни споделиш...

# 334
Jane   ще чакаме снимки и от Коня и от Кападокия и разказ за пътешествието smile3521
Пожелавам ти и до Ван да отидеш и после ще ни разкажеш  и  за там.

# 335
Jane , много интересни неща ни разказа. И аз те моля  Praynigда ни разкажеш още, толкова е хубаво да посетиш местата за които си гледала във филмите.  Peace

# 336

Здравейте момичета!

Поздравявам ви и се връщам да ви изчета,изгледам и изслушам най-подробно.
Jane поздравявам те Hugвиждам, че си се справила и си ни поднесала не само хубава закуска,но и много интересна информация.

# 337
# 338

Vanina , дребният булгур , за който ме питаш , се нарича "индже булгур" - ince bulgur . От него обикновено  се правят кюфтета. В купа се слага булгур и малко гореща вода да покисне, после се добавя картофено пюре , черен пипер , сол и започва  мачкането. Помниш ли как Нериман и Фатма караха Дефне да мачка и меси? Когато стане хубава смес, правиш кюфтета. Преди да ги поднесат , ги "отъркълват" в смес от зехтин и доматено пюре. С булгур се прави и прочутото "чи кюфте ", което е специалитет в Източна Турция - в района на Урфа, Мардин , Хасенкейф, Батман. Само че там два часа и повече се меси булгур с мляно телешко месо. Когато решат, че е готова сместа, правят кютфе , което по форма е като топка за американски футбол / ако ме чуят ,ще ме изядат за това сравнение   #2gunfire #2gunfire #2gunfire/ и удрят по тавана.  hahaha hahaha hahahaАко не падне, е готово - оформят кюфтетата и ги ядат. Много са вкусни. На Истиклял има заведение , в което можеш да ядеш "чи кюфте". А сиренето е домашно. Може и да има някъде магазин в Истанбул, но не можаха да ми кажат със сигурност. Не пречи да се пита за ванско сирене - Van peynir. Исках да ти пиша ливанците какво вкусно нещо правят от индже булгур - с месо и този булгур, това е прочутото им "Кеббе". Не става бързо, но много пъти съм го правила и съм посрещала гости - заслужава си старанието.  Grinning Grinning Grinning Ама много ще изляза от темата за любовта и наказанието.    bouquet  bouquet  bouquet

# 339
Оооооох Jane потекаха ми лиги като те чета ."чи кюфте" е моето кюфте ,там дето има месце там ме търсете мен  smile3521Само тия два часа месене малко ме притесняват,ще ми мине мерака доката го умесе това кюфте.Сещам се и Дефне как я караха да меси и тогава много се чудех тая па що толкова се назландисва и се прави на принцеса.А то си било трудоемка работа това нещо smile3521При нас в България дали може да се намери индже булгур newsm78да ида да купя и да направя  чи кюфте smile3521кат го направя ще ви поканя да опитате.
Сега разбирам защо Саваш така сладко си похапва ми то явно е много вкусно.

# 340
Mного хубаво е било в темичката докато ме е нямало HugВанина клипчето със Саваш мъжкаря е хубаво, но някакси му липсваше присъствието на Бора Joy Joy Joy Ели напълни ми сърцето с Муратови погледи PeaceВаня благодаря за музикалните поздрави, но съм съгласна с Ени, че песента на турски е по-хубава.Новите клипчета ми наресаха много,особено този с колажите на Фунда HugКеии благодаря за снимките на Нургюл,наистина е много красива в червено и умее да се забавлява.Jane продължавай да ни разхождаш из Турция.Не е лошо да ги опознаем все пак са ни съседи.Аз не съм ходила там и ми е интересно.Като дете успях да обиколя само бившия соц .лагер.A за техния фалафел умирам,не мога да му се наситя.

# 341

chef  chef  chef   Еny, не знам местожителството ти, но ако е София, няма проблем да намериш този булгур. Ливанският е като него, дори по-хубав , а доколкото знам в София има два или три ливански магазина - само трябва да разбереш къде са. 200г от него ти трябват плюс месото , за да направиш една тава кеббе и пак ще си оближеш пръстите. Там няма месене, друго има , а вкусотията е голяма.
    Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Аз благодаря на момичетата за хубавите снимки на Саваш ! Тази нощ ,когато започнах да качвам снимките от Ван , vania вписа в пейзажа Ясемин и Саваш и си казах, че така и не разбрахме с този финал отидоха ли ,или не, Яска видя ли  го или не , ама поне в нашата тема това се случи!

# 342
Девойки днес бил ден на бирата.И понеже е петък и понеже аз вече така и така я подкарах отпускарската да взема да ви почерпя с по една биричка.

Jane вече се разтърсих да видя дали в някой ресторант го правят това готино нещо и намерих,ще потърся и ливански магазин.

# 343
Момичета ЛиН-ки , как сте я започнали о-Х само вкусотии, а  и биричка!

Ени отпускарка ли си вече , блазе ти.В София има и Ливански ресторант, много хубаво меню предлага не само от булгур.Намира се в кв Лозенец и ви го препоръчвам, от опит. Работя с ливанец, който ни води колективно в него, повярвайте ми предлагат невероятни постни техни специалитети.
Илка, Мурат в 20 серия , а и не само в нея , имаше убийствени погледи разчувстващи сърцето ти. Ле-ле как гледаше Ясемин, когато я фиксира на съседната маса , на всичкото и отгоре с кавалери. Той я пронизваше с поглед Rolling Eyes

# 344

Общи условия

Активация на акаунт