АВГУСТинчетата ни красиви,стават вече на две години....-тема № 29

• 46 983
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • На плажа
Шайн наистина е много неприятно това постоянно кашляне,сега на какъв сироп сте за кашлица и нещо противоалергично за пиене даваш ли?Аз и на Александра казах,че Димекса е хем противоалергичен,хем против кашлица...можеш да се консултираш с личната за него  PeaceБързо да се оправяте.

Аз влизам по нощите да си покажа тортата,над която се трудих до преди малко  Mr. Green

Хайде аз отивам да си пусна най-новия епизод на Анатомията на Грей с една купа пуканки  Hug

Последна редакция: вт, 18 окт 2011, 09:40 от Дaни

# 661
  • Sofia
Дани, да ти е жива и здрава 8-годишната пораснала девойка! Винаги много да се гордеете с нея и с успехите й!   bouquet  Hug  Heart Eyes
А тортата ти е станала страхотна! Много много ми хареса, сигурна съм че и на вкус е перфектна...  Hug  Grinning
Честит празник и на теб, защото днешният ден за теб е толкова важен, колкото и за Вики!   bouquet   bouquet   bouquet

# 662
Дани,Честита Ви рожденничка!Много успехи и много хубави моменти пожелавам на твоята принцеса  bouquet

Дани няма да ти казвам,че тортата е страхотна ,защото се вижда,че е такава.Направо не знам как си я направила,можеш ли да ми обясниш как става тази красота отгоре и вътре каква е и колко ти излиза направата на една торта.Митко ще е именник другата седмица и ми се ще да опитам нещо да направя.
Искам да ви питам,какво се носи в ДГ на именни дни,,децата са малки за торта и бонбони(дори незнам дали ще стигне до тях тортата,ако им занеса)дайте ми някоя идея за почерпка.Бях чула,че се забранява носенето на торти защото са нездравословни,само бонбони и сладки(не,че те са много здравословни Crazy)
Днес Митко не е на ясли,че вчера умрях от страх как ще си го взема от този ураганен вятър,днес вятъра и дъжда са също много силни и предпочетох да не го водя утре ако е по спокойно времето тогава.
Шейн,бях писала,че и Митко изкара ларенгит и в момента също покашля,една такава къртеща се кашлица,но мисля,че като спре с всичките сиропи и ще спре да покашля.Лошото е ,че при нас е много влажен въздуха и това допринася за кашленето и сополите Confused
Хари,как е днес София,а ти?Дано сте по-добре Praynig Hug
Вчера и днес нямаме ТВ и сега ще търся да си гледам филмите,че ги изтървах,хахахаах всеки с дертовете си Mr. Green
Лек ден

# 663
  • Бургас
Ribkata, торта може да се носи в яслата , трябва само да си поискаш сертификат от сладкарницата, от която ще я поръчваш  Peace
Аз за РД на Деси освен торта, занесох от тези кутии макси-микс /солени нещица в различна форма/, сладки, като ги избирах да не са много шоколадови, а по-тестяни, ако ме разбираш какво имам предвид и сок с пластмасови детски чашки. Даже май бяха такива от пресован картон , не си спомням вече  Laughing

Дани , страхотна торта! Хареса ли я кака Вики?

# 664
Данииии, страхотна торта!! Ейййй, ама аз не съм знаела, че и в тортоправенето си тоооолкова добра!!! Браво, наистина е невероятна! newsm10 Когато имаш време прати ми на лични твоята рецепта за пареното тесто за фондана и фигурките + какви бои си използвала.  Hug Хайде весел празник днес!   bouquet

Шайн, хм, тази кашлица пък откъде се взе?? Sad

Хариела, ужасно наистина! Sad Милата Софи и милата ти! Бъдете силни и дано Изи продължава все така стоически да отблъсква вирусите!  Hug

Оф и аз пак се разболявам.  Sad Close Confused Tired 2 пъти за 1 месец, а от години бях спряла да боледувам.  Rolling Eyes През последните седмици ми се насъбра твърде много неспане и преумора. Поизнервена и без капка енергия съм, явно и имунитетът ми се е спаднал. Имам все по-малко и време и сили за Андушка и ми е страшно криво. Творчески съм доста доволна, но честно казано не знам докога ще издържа на това натоварване. Пооплаках се, хайде сега направете ми така  spoko hug  Simple Smile

Хубава вечер!

# 665
Хариелка  Hug! Дано Софи да е добре, надявам се, че антибиотика си е казал думата и вече няма висока температура. Антибиотиците са гадно нещо, но понякога да по-малкото зло. Не се притеснявай за Изи, щом я кърмиш трябва да е добре защитена. Гледай ти да се пазиш и да си почиваш, че скоро раждала, кърмеща...лоша комбинация с болести, дано вече да сте всички много по добре  Praynig!

Шайн, да не е от носа тази кашлица, нали казваш, че слагаш капки за нос, може от сополите да е, дано да е така. Не знам други деца как са, но моите разкашрят ли се, особено Емо, си кашлат месец, два. Ох, хич не го обичам тоя болнав сезон, много обичам есен, ама с тия болести като се почне и кошмар значи.

Дани и аз не знам дали е добре, че не мога да си видя децата много. Емо излиза рано сутрин, в 7:15 училищното бусче идва да го вземе и сутрин само за 30 минути се виждаме докато се оправя за училище и то ако аз съм станала, а не баща му, че Соня се буди много нощем и понякога сутрин не мога да отлепя толкова рано. Соня и нея като станем, дрехите, обувките, на колата и при дневната майка. После вечер те си лягат в 20:30, а аз се прибирам точно там някъде, та даже често и по късно. Е, четвърък и петък се прибирам нормално, събота и неделя сме си заедно, ама...останалите дни ми е мъчно. Даже тия дни си тръгвам все по рано, точно да си ги видя за 1 час преди да заспят и направих веднага минус часове, сега трябва да си ги наваксам някак си. Иначе, честито на Вики, да е жива и здрава! Тортата ти е много хубава, предполагам, че и на вкус е толкова хубава както изглежда. А аз сега на прибиране ще трябва да си купя тортичка отнякъде, потекоха ми лигите  Simple Smile.

Да ви се оплача от Соня, както писах по горе, тя почна пак да се буди през нощта, спи си спокойно само ако има някой до нея на леглото, аз или баща ѝ де, Емо не го признава за човек явно  Laughing. Тя няколко месеца има спокойни нощи, спе непробудно до сутринта и после няколко месеца тормоз, буди се, реве и не иска да заспи отново сама. Добре че не кърмя вече, че поне сега като си легна до нея и заспива, а преди цяла нощ редувахме ляво, дясно, ляво. Ама тя като се събуди към 4, обикновено тогава се събужда, аз после не мога да заспя веднага и докато се накани да ми дойде съня, то почне да се съмва, а аз ако не е дебела тъмнина не мога да заспя пък хептен. И сега все ми се спиии. Мъжът ми снощи като ревна Соня и той ми вика да не ходя при нея, да я оставя да раве и да видим дали няма да заспи сама. Едвам изтрайвах вече да не отида да я гушна и тя почна ревейки да вика тати, тати и татито както беше трърд - няма да ходим при нея, веднага скокна, вика ох миличката плаче за татко си и отиде при нея  Laughing. Успокои я, приспа я, ама тя след 1 час пак и айде пак разфомировка по креватите, аз с нея в детската, а Емо при баща си в нашата спалня.

# 666
  • Кърджали
Цялата седмица лекуване на ясления вирус в къщи се оказа зле..Тази сутрин Кати отиде с рев в яслата. После като си я взехме  къщи беше просто непоносима - дали защото сутрин не се беше наспала, или просто си беше крива...Та я приспах още преди 9 часа. Дано да е бил някакъв извънреден ден, че без нерви останах...

# 667
  • На плажа
Благодаря ви за пожеланията момичета,много сте мили  HugБлагодаря ви и за комплиментите за тортата,много беше вкусна,само малко по-суха съм я оставила,ама това защото пък миналата година се разпадна от много сиропиране  Mr. Green
Лили страхотно пожелание,а цвета,който си избрала и картинката са толкова слънчеви,че веднага извикват усмивка  Wink
Вие по-добре ли сте,как е  Софи,а Изи?Дано да я опазите и да не се разболее и тя,че тогава .... Hug
Рибке много дълго време чета и събирам рецепти и мнения,още от преди две-три години.За втори път правя такава торта с фондан-не е трудно ,но си иска проба-колко пудра захар да сложиш,колко да месиш,как да я подхванеш.Утре,ако имам повече време ще ти пратя на лични малко инфо от моето.А за празника на Митето можеш да занесеш сокчета в кутийки и някакво руло,щом не дават торта.И в нашата градина не дават,но само лятото,заради жегата-сега може  Peace
Янче и на теб ще ти пиша ,може даже направо в скайп  Wink
Поли аз не разбарах,че така ще се разминавате с децата Sad много кофти и за теб и за тях.А за зъбите исках да ти пиша преди..и мен ме помръзваше да си мия всяка вечер зъбите,като дете,а и сладко доста хапвам-нямам нито една пломба в  устата си-само зъбен камък ходя да чистя-и аз мисля,че по-скоро генетиката играе важна роля тук  Peace
Алекс дано утре Кати да си влезе без рев във яслата и да не ти е крива после  Hug

Сега да си кажа,партито мина чудесно,най-много съм доволна,че децата си тръгнаха радостни и страшно много им хареса всичко-правиха си модни ревюта-рокли,дрехи,дискотека,скачаха и лудяха-три часа къщата беше под пара  Mr. GreenНо си изкараха добре ,а Вики получи много подаръци и беше най-щастлива  Wink

# 668
  • София/Правец
Здравейте МАМИ  Hug
Приемате ли още нови попълнения към августските бебенца  Simple Smile
Нашето слънчице е родено на 20-ти август, казва се Мартин. Голям непослушник и командир е.
Тази седмица му е първата на ясла... Много зле го преживява и много плаче по цял ден Sad
Ще се радвам много да следя темата ви! Много е хубава! Simple Smile

# 669
Здравейте, мамчета!

Наминавам и аз да се отчета  Grinning Постепенно започвам да си подреждам живота. В понеделник започвам нова работа. Олег ходи на училище - много са проблемите с него, но едно по едно решаваме всичко. А Венцисладка е все така добро дете. Ходи си на ясла с желание, лелите не могат да я нахвалят, за един месец качи цял килограм и вече  е почти 11 кила (голямо постижение  Wink ) И те така ....

Здравей, dania_09  Grinning
Дани, вземи прати по едно парче торта, вместо рецепта  Wink
Александра, дано бързо премине и Кати да си тръгне на ясла
Поли, когато Венци е неспокойна аз си я оставям да си спи на спалнята. Трудно се спи с нея, но по-добре така, отколкото да будуваме по нощите
Янче, да ти каже пък много е приятно като прещаквам каналите да видя познато лице. Особено по едно време водеше една късна емисия към 11 часа
По въпроса за тортите в яслите аз имам стари записи от рождените дни на Олег - ядат децата торта с лъжици в железни купички (за супа) ама толкова са сладки  Laughing
Хари, дано се включиш скоро с добри новини и всички да сте здрави  Praynig
Поли, много сладък твоя Емо Simple Smile Добре че леко приемаш лудориите му. Аз се съсипвам от нерви с Олег - с всеки ден нова простотия, но пък Венци е дете-мечта. И от яслата всеки ден ме питат как така са толкова различни. Аз самата не мога да се начуда как става като са с едни и същи родители и са гледани по един и същи начин  Rolling Eyes

Айде стига, че нещо се разписах Simple Smile

# 670
  • София
Здравейте и от мен.

На работа съм ама реших малко да си почина и да почета тук какво става.

Gemma, нашия пъп също е изпъкнал - не но много - просто самото топченце е навън леко. Като новороден не е имал пъпна херния. Изпъкна му около 10-11 месец. Педиатърката ни тогава каза че било от напъване и нищо повече. Лепенки не съм слагала. Скоро я попитах за пъпа му - каза ми това се оправя само с операция - козметична е май до колкото разбрах. А е голям вече за лепене ан лепенки. Кажи при вас как стоят нещата.
Ние също сме с нощен памперс и не мисля, че трябва да се бърза за него. Марти пие много течности вечер + АМ преди лягане и рядко се случва сутрин да е съвсем сух.
Дани, не те ли е страх, че ще го изяде този пластелин? Аз още не съм му го дала по тази причина.
Лили, оздравявайте. Представям си какво ти е. И Марти веднъж е вдигал 40 градуса и аз направо изтрещях. Не вярвах на термометъра просто. Не е лесно, особено като и ти си болна. Между другото, аз докато кърмех Марти нито веднъж не се зарази от моите болежки - явно си приемат антителата с кърмата. Стискам палци за бързо оздравяване.

Данииии, лелееее   chef ти си страшна майсторка Simple Smile изглежда страхотно, а сигурно е и много вкусна Simple Smile
Аз да се оплача сега - тази седмица пак не сме на ясла. Уикенда ми се запуши носа и няма отпушване с нищо. Храни се страшно малко, чак се притеснявам. За ден му се събира едно хранене макс и то нещо от рода на юфка или мляко с грис и сирене. Явно има някакъв секрет в гърлото, щото дори повърна веднъж в неделя - тъкмо си изяде пюрето ..... и  Sick
Та днес педиатърката го прегледа - ами зачервено гърло, нямало секрети да се стичат назад. Да му давам вит Ц, дологел и да пръскам носа. Еми правя го то няколко дни ама без особен ефект. Не знам вече. Една седмица на ясла, после една вкъщи. Не е спал още там дори. Добре, че баща му е безработен, та да го гледа той  hahaha малко тъпо звучи, ама си е факт. Най ме притеснява че почти не яде нищо.

Някой от вас има ли инхалатор? Мислим да си купим - може да помогне за отпушването на носа, та сега проучвам марки, модели и цени.

# 671
Привет, привет! Hug
Валентин днес за първи ден беше от 8 сутринта до обяд.С цел да закусва и обядва там,ама не.Човекът не е ял закуската, въпреки че е била някаква сиренка и може да се държи в ръка и да си я ръжа сам,Накрая му дали една филийка сух хляб и това ял.И на обед малко хапнал хляб.Манжите ми ги дават в буркани и в къщи  изобщо не ги близва - яде ги Здравко.Сутрин не иска да ходи, без ръце останах да го нося.Мисля утре с количката да ходя,че не се издържа така.
Еlyah, кофти така с  болестите. Confused Само нослето ли?Кашлица има ли?Инхалациите може да помогнат,ако успееш да му ги направиш, че ако е Валентин ще има да пищи и да не дава... ooooh!Но не мога да помогна с марки и модели. Peace
Рени, честита нова работа.Каква е ако не е тайна? Hug
dania_09, добре дошла в редиците ни! Hug Гледам,че и с Правец имаш връзка.Да не би да си от там?Аз съм прекарвала 1-2 лета там.Simple Smile
Александра, дано да не е плакала Кати днес и да не ти създава главоболия! Hug

Майчета, може наистина да е заради кърменето неяденето на моето човече.Но все още не мога да го отбия, макар че съм на ръба на лудостта вече! Shocked Успокоявам се ,че все пак няма да суче цял живот и така бленуваният момент на отбиване ще дойде скоро!

# 672
  • София/Правец
Да от Правец съм Simple Smile Е, преместили сме се там като съм била на 3-4 години, но си го считам за роден град. Много хубаво и спокойно градче Simple Smile
Ние да ви кажа вече 3-ти ден сме на ясла, но доста зле му действа... Много е нервен следобяд, спи само по 1 час, там реве, бие се с децата, не яде нищо Rolling Eyes Пълен ужас! Дано само стратегията за воденето на половин ден да не се окаже грешна и да свикне, че после няма оправия Simple Smile

# 673
  • София
Здравейте,

Славена, и аз не мога да си представя мойто диване да стои докато й правим инхалации  ooooh! Тя от 1 седмица е с хрема, едно е чудо, нищо не дава да й се прави, едвам пръска физиологичен разтвор в носа и после 10 минути рееев и писъци. Иначе имам една приятелка, дето на детето й купиха инхалатор миналата година, много е доволна, ще я питам за марка и цена.
Утре ще се пробваме пак с яслата, хремата почти я няма. Да видим как ще го приеме. Тъкмо се е поуспоколиа, от 2 нощи не е бълнувала и проплаквала, даже на обяд пак си спи спокойно.

За неяденето - и ние сме в редиците на сухия хляб Sad добре, че поне плодове обича.

Elyah, бързо да оздравявате  Hug

# 674
  • София
Ехоооо, здравейте момичета! Как сте?

Аз се включвам по въпроса за инхалатора:

Елия, ние имаме инхалатор вкъщи. Върши ни работа определено, даже на два пъти ни спаси от влизане в болница. Правим инхалации както с вентолин, така и само с физиологичен разтвор при настинка. Помага много при запушен нос, особено при задна хрема, защото инхалациите втечняват секрета. Даже нашата педиатърка ни беше посъветвала при кашлица вместо да даваме разни сиропи отново да правим инхалации само с физ. ратвор.  Нашият е на фирма " Омрон" и струваше 150 лв.
 Парите хич не са малко, но и ние нямахме особено голям избор дали да го вземем или не. Миналата година точно по същото време лежахме в болница с Алекс, беше с диагноза тежък бронхиолит. При изписването ни назначиха инхалации с вентолин и тъй като нямаше от кого да вземем се наложи да купуваме. Но пък както казах след това ни спести отново влизане в болница и затова си мисля, че това беше една от най- смислените ни покупки.  Peace

Поздрави на всички и лека вечер!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт