АВГУСТинчетата ни красиви,стават вече на две години....-тема № 29

• 46 979
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Добър вечер, мили мами!

Ние вече сме по-добре, аз съвсем, Софи си пие антибиотика, кога пробутаме цялата доза, кога малко върне или изплюе... страшна работа е... То са молби, то са увещания, лъгане, даване на бонбони само и само да го изпие. Тя нали е свикнала всичките й лекарства да са с вкус на вода, защото все разтваряме гранулки във водичка и сега вкуса на АБ й е абсолютно непознат. Изи все още държи фронта и аз се надявам кърмата да я предпазва. Днес излизахме всички на разходка и всичко беше наред. Даже с мъжа ми сме решили да я спрем за известно време от яслата, защото направо ни побърка с това боледуване цели 3 седмици нонстоп. Много ни е малко бебето и тя като носи постоянно вируси ще се побъркаме от страхове и притеснения, а недай Боже и нещо по-сериозно да стане. Много ми е криво обаче, че ще спре яслата за известно време, толкова добре се справяше милата и така хубаво й се отразяваше...  Wink Но ... по-добре да са ми здрави децата...
Благодаря на всички ви, че сте ни мислили.  Hug

Елия, сестра ми също имат инхалатор "Омрон" и са много доволни от него. Купиха го, защото племенника ми е с астма за съжаление.

Дани, майстор си ти не само на картички, а и на торти. Явно си много сръчна, за да правиш такива красоти... иии много креативна.  Hug   Hug

Поли, наистина неприятно че така се разминавате с дечицата. А за буденето на Сонче, направо не ти завиждам, доста е неприятно.

Мариелче, къде се загуби? Защо не пишеш вече?

Даниа, добре дошла сред нас!  Hug Дано се чувстваш добре тук. Виждам че очакваш още едно щъркелче.  Laughing

Ренка, браво на Венци, все така да ти е добричка и послушна.

Моята Софи страшно много се промени след навършване на 2-годишна възраст. Сякаш някой ми смени детето. На моменти пак си е такава миличка и любвеобилна, но стана и много лоша, ината, иска все на нейнто да е. От дете-мечта, стана дете-зверче. Все се надявам да е временно и това да са ужасните две години.  Praynig Като стане на 3 си искам пак добрата София.  Grinning И тя много намали храненето. И все с уговорки се храним, все с молби, преди беше такова добро прасенце мамина тя, а сега е голям каприз.

Хайде до скоро и много целувки от нас!  Hug  Heart Eyes  Hug

Последна редакция: ср, 19 окт 2011, 23:49 от Hariela

# 676
  • София
Привет пак.

Аз да кажа, че днес щях да изкукуригам от нерви. Марти е много зле с храненето. Днес почти цял ден изкара на 2 бисквити "Закуска" и 150 мл АМ от обяд. Ни солети, ни бисквити, ни десерти ... нищичко ... Whistling Вечерта само хапна около 180 грама мляко с грис. Ако и това не беше изял тотално щях да се побъркам. И става все по-зле. Не знам колко време може така да не яде  ooooh! Поне вода пие и АМ вечер, та да не се обезводни. Доки каза да не го насилвам, сам ще прояде, ама колко време може да изкара така на по 3 бисквити дневно?

И мъжо и той днес някакъв вирус го събори - цял ден пази тоалетната  smile3550

Лили, добри новини. Радвам се, че се подобрявате. И Марти се промени от както стана на 2. Особено от както проговори, което съвпадна. Вече са истински личности, които  изразяват с думи собственото си мнение. Преди явно като не ги разбирахме и беше по-различно, но те вече говорят нашия език.
Славенче, само нослето е. Кашлица няма, само леко зачервено гърло и НЕядене. Направо се чудя на майките на злоядите деца как издържат това постоянно ooooh! много е травмиращо за мен да не яде.

mariellka, кой модел на омрон? А шумен ли е много? Сега видях на сайта им че имат някакви уж по-безшумни вече, ама се чудя още.

Хайде да си направим някаква среща Flutter .... може само майките да излезем някоя вечер на по бира   cheers Drunk Че нещо много ме завъртя живота изведнъж - работа, ясли, болести .... имам нужда от разпускане малко  beer

Отивам да спя ... лека вечер на всички   sleepuu Sleeping

# 677
  • София
Здр. и от нас мамчета. Нещо много болни има в нашата групичка. И аз да се оплача нашия батко е с гнойна ангина и лек ларингит. Онзи ден горкото не можеше да диша, що сълзи съм проронила тогава. Страшно е мамчета да си гледаш така детето и да не можеш да му помогнеш. За една бройка щяхме да влезе ме в болница, но ни се размина. И при нас е мъка с пиенето на лекарствата. Спря да яде диването и направо е ужасссс, а с тези лекарства дето ги пие си трябва силна храна. Сега ги разбирам мамите които се оплакват каква мъка е с деца които не искат да ядат.
Бебето и то със сополи, но държи фронта още. Абе с две думи всички сме болни, щом и таткото успя да го тръшне тоя вирус.

Това е засега от нас. Чета ВИ редовно, но нямам време кога да пиша.

Имаме и нови августки попълнения. Добре дошли и от нас.  bouquet  bouquet  bouquet

Пожелавам на всички болни бързо оздравяване и повече никакви болести за никой.

Аз съм за с две ръце за една срещичка. Така добре ще ми се отрази.

# 678
  • София
Добро утро,момичета!  Heart

Аз използвам ранния и тих час,в който станах, за да попрочета и напиша нещо Simple Smile

Лили, радвам се, че сте по-добре! Много е важно Елиза да я опазите от болести, браво, че успяваш за момента! За яслата- аз много страдах, че Александър не ходи на ясла, но да ти кажа и моите наблюдения върху околни дечица са като твоите за София- за три седмици детето ходи три дни, останалото време се лекуват вкъщи. При това положение наистина е по-добре тя си стои вкъщи при теб- много ядове ще си спестиш така! Да се оправяте бързо  Hug

Миленка, не много да помогна с инхалатора, но по отношение на храненето- моето ядливо момче лятото беше с тежка и гадна ангина, тогава от болките в ушите и гърлото не яде 1 седмица! Ама наистина не яде- тук-там малко кисело мляко хапваше, тук-там някоя крем супа, но не нормално хапване, а няколко лъжички. Когато започна да се пооправя, изведнъж прояде като ламя и едвам му стигаше двойна порция от детската кухня! Мисълта ми е, че са издържливи човечетата и няколко дни не са драматични. Но все пак дано прояде скоро и да не го мислиш това поне!  Hug П.С. А ушите му гледа ли ги докторът? Питам, защото при нас това се оказа слабо място, от което тръгвам много проблеми и когато излекуваме тях, тогава оздравява детето, а от друга стана не е нещо, което веднага си личи, че има проблем...

Диндла, да се оправяте и вие! На теб пък и двамцата болни, ужас! Sad

Даниа, уелкъм Simple Smile

Мариелка, как е отново на работа? Simple Smile

Славенка, дано прояде скоро твоето момче в яслата!

Рени, успех с новата работа!

Дани, браво за тортата! Много е красива!

Янче, да оздравявате и вие!

Пфууу, ама наистина почти всички са болни Sad

Поли_зо, ама и ти в един режим си влязла... Сложна работа...

С лекарствата и при нас е ад! Александър не пие нищо от лъжичка, евентуално успявам със спринцовката от Нурофена да му дам нещо, с тази от Панадола не иска. Буквално се борим когато трябва да му напъхам нещо в устата!

В този ред на мисли- давате ли някакви витамини на децата? Аз се чудя на едни, които със сигурност ще му харесат (имат формата на гумени мечета), но пък се чудя колко ли има витамин в тях...

Иначе... ние сме добре, гледаме се двамата, от време на време аз ходя на работа, но основно с детето си стоя. И той се промени доста след като стана на 2- стана мааалко по-разбран. И много по-див, ако това изобщо е възможно! Почна най-после да проговаря, става по-лесна комуникацията, но все още не говорим на един език- неговият е с преобладаващи звуци "Ч" и "Т" и е много смешен Grinning

Сега да кажа за якето и ботушите, нали преди седмица ви разпитвах. Купих зимно яке в крайна сметка, което веднага имаше причина да бъде облечено- топли много, отвън е шушкав плат, вътре някаква вата, а подплатата е полар. Доволна съм!

За ботушите- спешъл тенкс на Магаре, че показа на Деси ботушките, разтърсих се и намерих къде продават тази марка, купих и съм супер доволна. Имат т.н. чорап вътре, топлят крачето или поне не държат студено, може да джапа на воля в локвите и всички сме доволни и щастливи Simple Smile А за истинската зима ще взимам апрески, само не знам от тук или ще поръчваме. 

Ами... Това е май, то доста нещо изписах, де! Simple Smile

Да се здрави всички и да се радвате на слънчицето, което ни грее тези дни   Nature Sun With Face

# 679
  • София/Правец
Добро утро и от мен пак Simple Smile
Много благодаря момичета за топлото посрещане и, че приемате нови попълнения  Hug
Пожелавам на всички болничета бързо оздравяване! Много е лош сезона сега, много вируси има и малките май много не пропускат да ги хванат Sad
Ние бяхме болни миналата седмица, но бързо се оправи Мартин.
Да подкрепя и мнението на terpsyhora, че като са болни наистина не ядат, но са издръжливи и после им идва вълчи апетит! Най-хубавото на света е ящно детенце. За съжаление ние вече от една година не сме от тях... Отслабна и се муси много.. В яслата изобщо не яде, макар че не виждам нищо, което да не обича в менюто им.

terpsyhora, аз давах миналата година Саностол на моето детенце, но някак не му помагаше. Аз и на по себе си съм забелязала, че като пием витамини повече се разболяваме... Може и да си въобразявам, но тази година не съм купувала нищо. Давам му клеева тинктура сутрин на гладно. Не знам дали има ефект, разболя се миналата седмица както казах, но дано да се ограничи с това. Педиатърката ми препоръча и коластра. Аз мислех и за Имунокинд да взема. Доволни сме от Дентокинд и затова се зачудих за нещо на тази фирма... Не съм много запозната с лекарствата, което май е хубаво Simple Smile

dyndla, оздравявайте бързо и вие! Като чуя за болница направо ми настръхва косата Sad Дано да си пие лекарствата и да няма повече такива проблеми.

Да кажа и една хубава новина и аз. Днес ходих на гинеколог и видяхме малко сакче и зародишче  Heart Eyes Най-накрая и това успях да свърша и днес ми е много щастлив ден. И нещастен, защото още ревем по цял ден в яслата и вече ми се къса сърцето, но май няма как Sad

Е да не прекалявам с излиянията, че аз други занимания много нямам, но вие сигурно сте заети Simple Smile

Бързо оздравяване отново на всички малки и големи! Дано слънчицето се позадържи да му се радваме!

# 680
  • Бургас
Здравейте мацки   bouquet
dania_09 , специално здравей на теб  smile3525
Много мъчно ми става за дечицата не свикнали на ясла  Weary
Аз няма да говоря за моята Деси, за да не я урчасам, но е много добре за сега с яслата!
Но има доста болни в групичката, от 25 деца по списък , 15-16 са в момента.
Витамини не давам на децата в момента. На Деси давам Изопринозин /сироп/ за имунната система  и Дентокинд за зъбките.
Терпсихора , радвам се, че сте намерили ботушки  Hug пиши от къде ги купихте, нали и Янчето търсеше гумени борушки  Peace

В една съседна тема попаднах на този сайт за билкови играчки, много интересно звучи:
http://www.ekomag.bg/?%D0%91%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8 … 87%D0%BA%D0%B8,64

Вярно е , че пише, че играчките не са подходящи за деца под 3 години, но предполагам е заради дребните детайли. А има и такива, които нямат такива копчета, бобчета и подобни Simple Smile

# 681
Здравейте!

На мен вчера ми се случи нещо, от което още не мога да се съвзема, но ще разкажа.
С Андичка сме с колата, след ясла, напът към вкъщи. Вече сме на предпоследния светофар преди нас - голямо, натоварено кръстовище. Беше и час пик. Аз съм втора кола в най-лявата лента. До мен вдясно има още 2 ленти с автомобили. Ние бяхме спрели на нивото на първите наредеили се автомобили от съседните ленти. Чакаме си на червен световфар. При което... отсреща от булеварда се задава голяма, черна, луксозна кола караща с около 100 км/ч. Не минава по трасето, определено за автомобили, а по трамвайните линии. Насочва се ПРАВО срещу нас, тоест в ОТСРЕЩНОТО движение. С въпросната скорост в последния момент преди да се блъсне във всички нас - автомобилите, спрели на първа линия на светофара - шофьорът завърта колата с ръчна спирачка в съвсем целенасочен каскадьорски опит да се качи на ТРОТОАРА, на място, където пресичат пешеходци. Има метални огради и около 3 метра оставено място за пешеходците да пресичат. Колата се заби директно в пешеходния светофар, както и в първия автомобил, спрял на първа линия в най-крайната дясна лента. Първо, виждайки скоростта, с която се движеше, както и това, че се е насочил право срещу нас в насрещното, при това съвсем УМИШЛЕНО - ми спря сърцето! Хора, вярвайте ми, видях и моя и на Андреа животите на лента! Ако не беше извил с ръчна, се блъскаше право в нас! Ами ако аз бях в най-крайната дясна лента, вместо в лявата? Също щяхме да бъдем ударени! Счупи светофара, той изпуши, хората в другата кола слава богу бяха живи и здрави, но много уплашени. А от колата-убиец излезнаха 2 класически мутри, които бяха по-спокойни, отколко аз в съня си! Не можах да повярвам какво се бе случило, казвам ви - холивудските екшъни пасти да ядат! Веднага звъннах на 112. Забележете - едва на четвъртия път успях да се свържа! Пълно безумие!!!! (Дори ще правя материал сега за безупречната работа на този номер). Когато се прибрах, само казах на мъжа ми 'вземай детето от колата, че ще припадна'. Взех мъжо и се върнахме на мястото да му покажа, а също и да направя нещо, което нямаше как докато карах. Както и да е. Също интересно беше, че откакто се случи+докато бяхме там - общо поне 25мин, не дойде нито КАТ, нито полиция, нито линейка!!!! Хора, в тази държава ли ще живеят децата ни??? Рядко има моменти, в които се чувствам жалка заради мястото, където живея. Вчерашната случка стана причина за един такъв момент! Как ще си пускам само детето на училище, курсове, с приятели, университета и т.н. в тази безнаказана мизерия, където престъпниците се движат и остават спокойно по улиците??? Много съм потресена и сдухана, честно!  Cry  Cry

Малък едит: забравих да кажа да, слава Богу, че няма жертви!! Най-малкото е жив късмет, че на пешеходния светофар в този миг нямаше чакащи да пресекат хора!!!!!!!!

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 13:41 от ♥МамаНаПанда♥

# 682
  • София/Правец

♥МамаНаПанда♥, ужасна история!!! Направо да се потресе човек! Много се радвам, че сте добре с малката!
Такива небивалици за съжаление стават всеки ден, съвсем безнаказано и без изобщо полицията, КАТ и другите засегнати страни да обърнат внимание! Да не говорим, че накрая ще изкарат сигурно я пострадалата кола, я пешеходците виновни...
Дано администрациите и институциите ни започнат да работят! Крайно време е да заприличаме на държава!!!

# 683
Здравейте!
Митко е на ясли и аз реших да ви проверя Laughing
Магаре страхотен е този сайт с билкови играчки,много ми хареса,ще го покажа на мъжо и ще купим нещо на Мити Hug
Лили и нашето кротко и спокойно дете се промени коренно от както стана на 2 годинки.Аз ви се бях оплакала за нервните кризи дето ми ги прави насред пътя и как не мога да го прибера защото пищи все едно го коля ConfusedЗа мое голямо щастие от една седмица е по- добре,по-спокоен и вече се заиграва сам(доскоро не искаше сам да седи и само мрънкаше).Много неприятно,че Софи толкова често се разболява,но според мен това ще отмине и тя спокойно ще си ходи на ясли.Имам предвид,че ако я спрете сега ,когато я пуснете пак тя пак на ново може да боледува(това си е мое мнение) Peace Hug
Яна,ами какво да ти кажа България.Аз много често взех да се срамувам,че живея тук.Ако не бях толкова свързана с родителите ми отдавна щяхме да сме се махнали от тук.Радвам се,че вие сте добре и ,че няма жертви,а как им се дразня на такива мутри дето си мислят,че всичко могат #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire Crossing Arms
Добре дошла на новата мама  bouquetЯ разкажи нещо за себе си,сложи една снимка на Марти.Лека бременност ти желая и на финала здраво и карасиво бебче Hug

Вчера вечерта една позната дойде унас да ми прави реклама на прахосмукачки Рейнбол.Когато бидях как работи тя, разбрах,че аз само се правя, че чистя newsm45.много добра оферта ни направиха,но не можем да си позволим да я имаме,въпреки че аз съм 50 на 50 ConfusedКакъв е смисъла аз да чистя и да премахвам микробите у нас,като детето ми ходи на ДГ и там има микроби и на вън ги има....
Лек ден. Hug

# 684
  • София/Правец
И на мен ми правиха презентация преди 2 години на нещо като рейнбол, но друга марка.. някъде към 5000 лв. струваше.... Ужасно скъпо, имайки предвид, че нямам мания по чистенето Simple Smile

Иначе да разкажа малко за мен... От Правец съм попринцип (и там сме били пришълци от Врачанско де - дано не е лоша реклама). На 25 години. Преди 4-5-дни се дипломирах в Техническия университет. Още в началото на първата ми бременност ме махнаха от работа и сега малко като ми се застъпват нещата явно, че няма да проработя... Много ми е скучно вече, но не мога да подлъжа някой работодател като знам, че само след 1-2 седмици много ще ми личи корема.
И така сега освен да досаждам във форума много друга работа нямам Simple Smile Ако прекалявам с постовете може да ми намеквате  Grinning
Снимки трябва да проверя как се качват, че аз като цяло съм нова тук и още не съм се оринетирала, но веднага се заемам Simple Smile

# 685
Добре дошла на мама Даниа_09!  Hug  bouquet
Ехааа и си бременна, при това май съвсем скоро сте разбрали хубавата новина?! Simple Smile Страхотно! Лека бременност ти желая!  Hug Пиши си, пиши си! В темичката имаме нужда от "свежа кръв", както се казва. Simple Smile

# 686
  • София
 ♥МамаНаПанда♥  - леле какво сте преживели. Ужассссссс. Наистина е страшно да се движиш по улиците ни. Добре ще направиш като направиш материал за тези от 112. Има доста недоволни от тяхната работа.

# 687
  • София/Правец
Добре дошла на мама Даниа_09!  Hug  bouquet
Ехааа и си бременна, при това май съвсем скоро сте разбрали хубавата новина?! Simple Smile Страхотно! Лека бременност ти желая!  Hug Пиши си, пиши си! В темичката имаме нужда от "свежа кръв", както се казва. Simple Smile

Благодаря за посрещането  Hug Simple Smile
Чак много свежа не съм Simple Smile)) Много ми е отпаднало и лошо напоследък! Новината я знаем от около 25 дни вече. Дано всичко да е наред Simple Smile
Сега май повече ме приснява бъдещия батко, че за първи ден е цял ден  на градина и чакам да стане 4 часа да тичам да го взема Simple Smile Много нерви и тревоги с тая ясла.... Чак малко съжалявам вече Sad

# 688
  • Кърджали
Янче, преживели сте истински кошмар.Слава Богу, ви се е разминало. Какво да кажа -- идиотизма не ходи по гората. Докато има чувство на безнаказаност ще е така..
dania_09, добре дошла.

Накратко, че събираме багаж.Няколко дена ще ви следя от телефона, но сигурно няма да пиша, че е голям тормоз през него.
Кати продължава да кашля. Само нощем, но не спира. Сутринта я оставих в яслата само и само да не я разкарваме с нас с колата, че имахме много сметки за плащане. След малко я взимам и първо при лекарката.Сигурно ще изпише антибиотик, не ми се ще изобщо, нио друго и няма, но нощем каля зверски.И като почне - след час - два се успокоява. Някакво идеи как сда се преборим с това? то и свекървата сега на село ще извади всички "народни" начини за които се сети, ама давайте идеи ивие.Да се наспи това дете вече...
Вечер почнахх да я приспивам по - рано и пак зараи това кашляне не може да се наспи....
Иначе попривикна отново към яслата.Тази сутрин си влезе сама, чак вътре реши да реве.Сутрин на излизане от вкъщи са големи инаи.И в яслата вече са усетили колко е упорита - два дена не могат да я наарат да си свали дънковата шапица, с нея седи, с нея яде, с нея спи. Едната сестра вчера вика - много е упорита, реши ли че иска нещо, няма начин да и промениш мнението. Опитвала са също да я накара да повтаря разни думички, ама инатливото магаре си е инатливо магаре.
Витамини не и давам още, засеа само ехинацея. Замислям се за имунокинд или някакви витаминки. Ще помисля още малко и ще се купуват.

# 689
Здравейте от нас пак хубаво временце и днес  Nature Sunny
♥МамаНаПанда♥ това на бул. К. величков на завоя ли се случи, защото ние бяхме в парка и чухме този силен удар , даже мъжът ми изтича към булеварда към бензиностанцията да види какво стана и като се върна и като ми каза къде е колата си казах боже дано няма пострадали newsm17. а тези нагли  #2gunfire #2gunfire #2gunfire избягали от катастрофата, що за хора?! Голям късмет наистина , че не  е имало някой.А на пешеходния светофар(на К. Величков) ти вече беше направила репортаж за този към Кр. поляна , какво става лелелеее постоянно някой спре да ни пусне цялата тълпа майки с деца и татковци ама някой не разбрал и ..... И от нашия квартал мн. майки ги спира това да не ходят в парка на разходка , понеже на булеварда газят без да му мислят #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire.
dania_09 добре дошла и честито за малкото сакче  bouquet
dyndla да ви се оправя баткото newsm10 и хубаво да си  го излекувате , че ние пролетта нали лежахме точно с такава диагноза в Педиатрията 5 дни. незнам как се е влошило състоянието му , но ние бяхме с мн. вискока Т и ни се възпали колянната става та и не можеше да сгъва крачето , лоша работа Sad.
Хариела подобре здрави дечица от колкото да се притесняваш за яслената адаптация и страхотното отразяване .
Дани   bouquet  bouquet  bouquet да ти е жива и здрава каката с малко закъснение и много да ви слуша и радва. НЕВЕРОЯТНА торта. Мисля, че трябва нещо по арт да търсиш като работа. явно ти се отдават тези неща Naughty
      И ние така пак се повтори същото седем дни на ясла и на 8-мия в нас "дежа-вю". Защо така newsm78.Този път поне май си имаме основателна причина на червеното ни гърло и хремата. Избива ни 18-ия кътник даже е пробил венеца. Цяла вечер не спа мили, кашля-кашля. И пак изтървахме театъра той е през една седмица в сряда, и ние точно тогава болни Thinking. Току посвикне там и се успокои и сега ето пак от сряда до неделя в понеделник пак яко рев ще  е  Cry!!!!
 За пластелина аз си бях взела от Джъмбо още през лятото голям помощник ми беше. Слагах го на таблата на столчето му за хранене и така си ядеше. Правеше топчета съсредоточаваше се , а аз най- нахално се възползвах и го хранех Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil. така се хранехме ние известен период. Вече нямаме пластелин малко по малко изсъхваше тук там на топчета или влизаше в прахосмукачката, чисти се идеално като изсъхне няма значение къде го е набутал Hug.Ново поколение пластелини на пщенична основа. От това че на етикета пишело 'пшеницаш
 майка ми го беше прибрала в хладилника hahaha hahaha hahaha
  За нощния памперс пфффффф все пълен даже без да приема течности вечер преди сън, но ако е ял грозде малиииии прелива тогава. На обед сме без памперс, но в нас на яслата му слагат и той си се изпишква в него. а аз си го знам като се събуди веднага на гърнето после може и да си доспи още, но се изпишква и това не му пречи на съня, но там кой да се занимава.
За повлияването от яслата. Ами по-вечко говори вече не се срамува  даже и неправилно да казва думичките има желание Hug, но то си му е време чувам , другите момченца като ги вземат във фоайето, как свободно си говорят явно Кубрат си е пречупил срама и се отпуска и там и в нас.
Най -новата му мания прави всички играчки в нас на китара и казва 'кайя' свири куфее hahaha. Поръчали сме да му купят китара и да го видим дали ще си играе с нея в нас, защото разбрахме , че това му е от яслата. Там имат китара и явно мн. си играе с нея.

Общи условия

Активация на акаунт