Кой какви сериали гледа? - Тема 4

• 52 156
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
Много ме зариби Touch. Нямам търпение за втората серия.
И мен,определено ще си струва Peace

# 361
  • в морето до колене

Всъщност търсех сродни души да споделя колко съм разочарована от спирането на Prime suspect. Наистина не разбирам логиката (четох, че е бил с нисък рейтинг и все пак.. ) -  страхотни персонажи, до един! Чудесни диалози, прекрасно свеж и интелигентен  хумор..Как може?  Sad

Аз съм сродна душа.  Simple Smile

Вярно е,  че не е чак "бяла врана", но от полицейските сериали с жени-детективи, които съм гледала напоследък (и тези, които дори не пожелах да гледам, а стигнах само до описанието в IMDb) този поне се отличаваше с по-различното представяне на сексизма в полицейските среди. Поне в първите няколко епизода тази тема беше чудесно развита като сценарий и диалог, изиграна от целия екип и от Мария Бело на първо място. После тази сюжетна линия отстъпи малко на заден план и това влоши общото ми впечатление... Но като цяло и аз харесах сериала. Мисля, че ако се бяха постарали малко повече, можеха да изстискат още поне сезон-два от него...

Сега ще ме карат да търся британския първообраз от 1991 с Хелън Мирън - да видя поне дали са се опитали да го достигнат... Той има цяла купчина награди на БАФТА и ЕМИ-та / в това число първата и последната награди ЕМИ на Хелън Мирън.
Макар че от това, което прочетох, и той е имал силно начало и полека са го "развалили" с всяка следваща част. В смисъл, че са го направили по-ориентиран към случаите, а по-отдалечен от главните герои.
Поради същата причина на времето спрях да гледам CSI във всичките му варианти...

Последна редакция: сб, 28 яну 2012, 20:24 от mia4ik

# 362

Вярно е,  че не е чак "бяла врана", но от полицейските сериали с жени-детективи, които съм гледала напоследък (и тези, които дори не пожелах да гледам, а стигнах само до описанието в IMDb) този поне се отличаваше с по-различното представяне на сексизма в полицейските среди. Поне в първите няколко епизода тази тема беше чудесно развита като сценарий и диалог, изиграна от целия екип и от Мария Бело на първо място.

thumbsup
Мария Бело.. каквото и да кажа за нея ще е малко.. Тази роля е писана за нея.
Сега ме накара да се замисля всъщност, с какво са ми харесвали такива сериали. Гледайки Prime Suspect блажено си мислех колко е хубав, колко леко върви и колко е благодатен - реално случаи могат да измислят до откат. И не очаквах да го спрат.
Факт е обаче, че във всички подобни сериали, които съм гледала, това което ме е впечатлявало е историята встрани от криминалното. Third Watch и The District примерно - страхотни ярки образи и чудесни истории около тях. Това ще запомня.
И в този смисъл не знам защо Prime Suspect не оцеля. Може би защото е римейк и пострада от сравнението.. Което е жалко.  Confused

# 363
Много харесвам и двата варианта на Prime Suspect...
Актрисите са перфектни, ансамбъла също, сюжетите са пипнат, не мисля че американците са го сравнявали, доста време мина от последния английски филм, а американския формат не дава възможности за много врътки по самите случаи или за дълбок психологически анализ на престъпниците, за разлика от английския.
Американският ми седеше по-близо до Closer с Кира Седжуик, отколкото до оригинала.
Просто рейтингите са решаващи и това е...

От женските кримки остана. май само Body of Proof... А и Rizzoli & Isles.

# 364
  • в морето до колене
Малко инфо - наградите на Актьорската гилдия на САЩ за телевизионните сериали и филми за 2011:

Best Male Actor, Movie/Miniseries
★ Paul Giamatti, Too Big to Fail
Best Female Actor, Movie/Miniseries
★ Kate Winslet, Mildred Pierce
- с тези награди двете все се чудя къде да ги поместя  Grinning - ни филми като филми, ни сериали като сериали...
- между другото тези двамата именно дори не присъстваха на церемонията да си получат наградите лично  Grinning

Best Male Actor in a Drama Series
★ Steve Buscemi, Boardwalk Empire
Best Female Actor in a Drama Series
★ Jessica Lange, American Horror Story
Best Male Actor in a Comedy Series
★ Alec Balwin, 30 Rock
Best Female Actor in a Comedy Series
★ Betty White, Hot in Cleveland
Best Ensemble in a Drama Series
★ Boardwalk Empire
Best Ensemble in a Comedy Series
★ Modern Family

Best Stunt Ensemble in a Television Series
★  Game of Thrones

# 365
# 366
Горещо ви препоръчвам един от любимите ми сериали Entourage. Има 8 сезона, гледа се на един дъх Simple Smile

# 367
KiA с Тюдорите съм добре запозната, защото са ми интересни, а Историята ми е слабост, учила съм История и в университета. За Елизабет има филм-няма как да не го знаят хората, които обичат историческите драми-Елизабет-Златният век, също и Другата Болейн- но него не го догледах, защото не ми хареса.
Сериалът " Тюдорите " - като продукция е страхотен, завладяващ, декори, костюми, обстановката, актьорите, кардиналите, дипломатическите мисии, екзекуциите, замъците, гледките, въобще всичко. Аз този сериал съм го препоръчала на сумати народ  Grinning Заслужава си да се гледа. Доколко е исторически достоверен не съм се занимавала да се поразровя повече, но общо взето от, това, което знам за Тюдорите, нещата са представени горе-долу достоверно. Е, разбира се самите Тюдори надали са били толкова красиви. Джонатан Рийс е далеч от Хенри VIII , който е бил не особено красив, нисък и пълен. Но пък е страхотен! Да не говорим за лорд Съфолк (Хенри Кавил играе ролята) и ми е любимец. Ех, колко се разпрострях не е истина. Но такава приятна тема  Simple Smile Има тема за Тюдорите мисля  Simple Smile
Vanya I Мери Стюард(Шотландска ) е кралицата на Шотландия - от Сюардите , при английските крале е страшна бъркотия  Grinning .Съперничка  е на Елизабет , участва в заговор срещу нея и заради това е арестувана и екзекутирана. И за нея има филм - Мери - Кралицата на Шотландия, но не съм го гледала все още.

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 14:59 от Caroline_Bingley

# 368
Отзиви за The River -   http://www.imdb.com/title/tt1836195/  , качен е в АРЕНА - http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=13b26da08093f1f5f … ae34c3aa6caf5299e
Щом е на Спилбърг ще си заслужава Wink Ще споделя отзиви като го гледам,чакам си буквите Laughing

# 369
Много ме зариби Touch. Нямам търпение за втората серия.

Много обещаващ сериал!

# 370
И в др.тема го похвалих,но и тук да кажа,че за почитателите на  хорър-приключенията The River ще се хареса.

# 371
Току що  изгледах,The River много ми хареса направено е  умело преплитане на трилър, мистерия и хорър. Започна наистина обещаващо, дано така и да продължи занапред.

# 372
Моля тези, които гледат Royan Pains, да кажат става ли по-интересен сериала напред, щото след първите 2 епизода не ми е особено интересен.

# 373
Горещо ви препоръчвам един от любимите ми сериали Entourage. Има 8 сезона, гледа се на един дъх Simple Smile
От къде мога да ги дръпна ? Благодаря предварително!

# 374
Има някои от сезоните в Аренабг. А някои си дръпнах от пиратите. Но има субтитри за всички сезони иначе.

http://www.DMCA-removal-from-Google/torrents.php?search=entourage&category=19 ето ги. Всъщност само 6ти сезон е от пиратите.

Много е готино , че в почти всеки епизод (особено в по-късните сезони) участват по един или няколко много известни личности, които играят самите себе си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт