"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 26 846
  • 768
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте момичета Simple Smile
Ние днес бяхме на консултация - детето добре се представя, пак 1280 е качил и е вече 62 см.
Миналия ден се наложи да цедя и отново 40 мл успях от уж пълна гърда, та бях започнала пак да се замислям имам ли кърма, нямам ли. Явно имам, от месец не кусвал АМ.
Сложиха му ваксините, мъжки се представи, плака съвсем малко. Аз се бях приготвила да е доста по-драматично и не успях да се присъединя към реването. После заспа в колата, дадох му 3 мл Панадол ( и аз се чудех да стерилизирал ли, пък само я измих) и го накърмих и от три часа спи. Възползвах се да му направя отпечатък на ръчичката.
Аз да ви кажа си го мажа. Всеки ден след баня - ползвам шампоанче п/в крусти Мустела, че има много и шампоан за тяло Бочко, мажем със Себа  Мед лосиона с урея. Мацвам по дупето Судокрем много рядко по малко ако има някоя пъпка или ми се стори зачервен. С лосиона докато мажа правя масажа. Лицето само ако са се появили от пъпките от претопляте със Стелатопия или Адерма.
Започвам днес да давам и Ентерокинд за газовете най-вече, че откакто разреди акането е голяма борба сутрин и вечер.
Иси, дано всичко е зад гърба ви.
Инсайд нещо се загуби, дано е здравичко детенце.
Кити аз памперс ползвам, пак сензитив кеър, не ми миришат. Купувам опаковка от 4, едното е бонус, около 11 лв са.

# 706
  • София
Здравейте  Simple Smile

Иси, миличка, много те прегръщам, дано да е оздравял бебчо, направо сърцето ми се къса като си представя през какво сте минали  Hug Иначе знам, че често бебенцета в главичките ги бодат за вземане на кръв.

Аз ви благодаря за куража  Hug Дано на никого не се случва  Praynig Не забелязвам особено поведение от Виктор - спи както обикновено, яде както обикновено, смее се, плаче... Явно сме се разминали само с уплаха, слава Богу. То детето може след 15 минути да е забравило, но на мен този момент все ще ми е пред очите, не искам да се сещам изобщо. Те белите за секунда стават, да му се не знае.
И то все така ще е, откъм варианти в главите ни - какво може да се случи  Simple Smile Нали има една приказка - да не ти се случва това, което майка ти мисли. Да ги пази Господ дечицата ни.

Браво на Лора на Бюти и на Мушморонко за хубавите новини  Hug

Бухтичке, радвам се, че ти отминава мастита.

Дано да няма странични ефекти при никого от ваксините, на нас края на този месец ни предстоят, че нали ги отложихме.

За мазането - обикновено с лосиона на Хип, ако има зачервено - кремчетата Судокрем и Бочко.
Кити - тези две кремчета и на мен ми влияят много добре.

Чин, Слав добре се е  забавлявал. Той и моя мъж се е случвало да посещава такива културни мероприятия, че и аз съм ходила даже, ама вече няма с кого  Mr. Green Тоя неговия приятел, който е фен, явно поостаря и ги смени тези клубове с бинго зали   Whistling

Деска, много е сладка Йоанка. То и моя бебок така обича - да хапне и да заспи при нас, толкова е миличък тогава, че сърце не ми дава да го върна обратно в креватчето му.
Но си знам, че не трябва така да го свиквам, ама все си викам - мъничък е още, няма как да свикне. Че нали ми е мерак някъде след Нова година да го отделим в негова стая, ще видим с това спане как ще стане работата.

# 707
Чин, аз един пакет мокри кърпи сигурно месец ги ползвам и то повече аз хабя отколкото за Йоана. На вън като нося памперси и кърпи не ни се налага да се сменяме, а като не взема, тя точно тогава решава, че ще ака. Така тази седмица два пъти вече се разхождаме с нацапан памперс докато се приберем  Mr. Green В къщи въобще не употребявам.

Майденли, тя вечер няма проблем да си спи в леглото, но сутринта си знае, че е време за гушкане. Ние от другото лято се каним да я отделим, че на мен преди това ми се вижда рано. Но от друга страна ако няма нощтно хранене детето спи, няма никакъв проблем. А пък като ги свикнем при нас, ще си ги търпим  Peace

# 708
Иси Hug
И аз имам много лоши спомени от болниците, но при Стефи се мъчеха да сложат катетър. Мен ме изгониха навън и само я чувах как пищи. Аз рева отвън, идва докторът и вика - елате да си я вземете, не можем да поставим катетъра, ще чакаме доцентката. Идеше ми не знам какво да ги направя. И после чувам доцентката им се кара, че са се мъчили да й поставят по-голям размер катетър. Важното е, че малките ни дечица не помнят, но стресът за нас си остава. Дано всички сме здрави и не се налага да изпитваме такъв ужас. Иси, отново те прегръщам Hug

Чин, аз ползвам за Теди /и Стефи като беше малка/ Baby Care - зелена опаковка с лайка. 72 бр. за 3,30. Много ми харесват и според мен не са много ароматизирани.

Мушморонко, Бюти, браво на децата, добре се хранят Hug

Хеберлеа, Бухта, и аз съм с количка като Вашата. Може и с мен да се разходите Grinning Аз съм много доволна от количката. Дано да е така и за напред.
След малко ще ходим да вземем Стефи от ДГ и отиваме в парка. Лек ден  bouquet

# 709
Хеберлеа, умората си оказва влияние.

Деси, аз също повече за себе си ги ползвам. Когато сменям памперс мия дупето, но преди това пак го забърсвам. Не знам какво правя, но като сме навън, постоянно си чистя ръцете. Един пакет 7 дни, максимум 10.

Ще пробвам тези, които Вова каза.   bouquet

Мейдънли, и аз обичам да ходя, много ми е забавно, а имаше един клуб "Пантерите", та той си беше култово място...стриптизьорките по-скоро са забавни, отколкото секси Simple Smile

# 710
Вова - с удоволствие  Hug На мен са ми най-удобни Борисовата градина и Западен парк.

Мушмуронко - браво на вас! Не знам дали е случайност, но откакто ползвам Ентерокида бебо е по-спокоен, особено ако успея да дам няколко пъти на ден.

Верно дайте идеи за хубави кърпички, че и на мен Памперс не ми харесва как миришат, а и веднъж ги пробвах и лично.. и усещането също не ми хареса...
Иначе, както писах особено след ако мия на чешмата и после даже рядко мажа. Нямаме проблеми, но все пак и доста кърпички използваме, особено с мъжката анатомия .. Wink

# 711
Здравейте мамчета!Как ви остава време да се включвате толкова често,аз имам желание и си чета докато кърмя,обаче вече не мога и да пиша, че баткото и той отгоре ми и той иска да пише  Mr. Green. Краси е добре.Много повръща от преяждане,но аз с първото имам опит и той беше така но към 6-я мес. спря.Вечер си прави 5-6 часа пауза,а през деня на 2-2.30-3 часа яде,хич не можем да направим 3 часов режим,че и на разходка като излезем бързам да се прибера че настава неистов рев.Принудих се веднъж да сляза от автобуса 5 спирки преди нас и да го накърмя на спирката  Mr. Green.Добре че мъжа ми беше с нас да бута количката,че е двойна и с двамцата вътре сигурно е към 30 кг.  ooooh!

Мейдънли, Hug.Спокойно и аз с баткото имах инцидент но като слизах от автобуса.Сърцето ми спря направо,но нищо му ням.мисля че тези неща ни се случват за да ни накарат и да се научим да бъдем малко по внимателни

Иси , Hug много голям кошмар сте изживели,напълниха ми се очите докато четях.Дано забравите по бързо.

За мазането аз мажа всяка вечер след баня с мляко на себа мед.Страхотно мека и приятна става кожата.А дупето не мажа,освен ако не видя зачервяване че първия мес. успя да се подсече и гледам да не се повтори.

За памперсите не съм доволна от Пуфис сега сме на Памперс актив бейби,но Премиума са номер едно,но малко скъпи ми идват че много ака господина и отиват по 8-10 на ден.Мисля и аз да пробвам бейбилов,видях че вече има3-ка.

Ч.Р.Д.на Теди със закъснение.

За кърменето, аз мисля, че всяка една жена може да произвежда мляко/така сме устроени/ и ако няма някакви причини като силен стрес или нещо здравословно не виждам къде им е проблема на нежелаещите да кърмят.Дано никоя от нас не изпада в ситуация да не може да кърми  Praynig Със сигурност съществуват племена, където надали жените са чували за АМ и проблеми с кърменето или режим на хранене.Те си разнасят бебетата,кърмят си ги на поискване и не се оплакват  Peace

За пишката и аз не я насочвам на никъде както си застане,а при нас е забелена от самото раждане и все забравям да питам педиатърката дали е нормално  Embarassed.А баткото май ще го водим да го види хирург, че нещо не се справям сама.

Бухта, и аз съм свидетелка на изтерясване на нашия батко,много взе да ревнува и си търси внимание и той.

Деси,възхищавам ти се с това цедене..огромна воля имаш  Hug

След седмица сме на ваксини и после отивам за 15 дена пак при мама на гости да поотпочина малко  Mr. Green.Мъжът ми и той ще се присъедини и сме замислили да оставим една вечер бебетата на майка ми и да излезем малко като бели хора,че не ни остава време за нас  Blush

Другите неща ги забравих  Blush

Много спокойни бебоци пожелавам на всички!

# 712
Хеберлеа, с удоволствие, ама предлагам ти да дойдеш до Варна, че ние с Бухта сме във Варна. Ще се разходим в Морската градина  bouquet
Аз в София не знам дали ще ходя скоро. Мислехме да водим Стефи на лекар есента, но едната добра нефроложка от София, идва всеки месец тук и я заведохме при нея. Според нея Стефи е добре, но пак ще трябва да я посещаваме, за да следим други неща. Като цяло съм доволна от прегледа и засега спестихме идването до София.

# 713
МУШМОРОНКО, и аз тях ползвам, много съм доволна, въобще не миришат- ама ЧИН питаше  Wink

# 714
Здравейте момичета, днес бързам да пиша , после ще чета, защото обикновено докато прочета, и малката вече е писнала или да яде , или да я гушкам и не остава ред за писане Simple Smile
Чин, много харесвам кърпичките на Хъгис ето тези : Самата им материя  е като памучна и не са ароматизирани.
Аз пак искам да питам за вашите бебчета, че нали сме от най-малките , да си сверя часовника. Ива яде много често , струва ми се. Едва я залъгвам да минат поне 2 часа от предходното ядене, защото се страхувам да не я прехранвам. Ако е много кисела и по-рано давам понякога. За щастие през нощта прави една по-голяма пауза от 5-6 часа. Чета тук, че повечето бебчета вече са на 3 часов режим...  Чудя се дали ще го доживея Simple Smile Как се вашите бебчета , колко често ядат и разреждат ли се храненията с възраста?
Maidenly, и аз съм с мераци да отделя малката като стане на 5-6 месеца в нейната си стая, но не зная дали ще стане. Сега даже търся някакъв вид разтегателен фотьойл, който да става за спане, че да може да полягам при нея ако се наложи...
 А за пелените - ползвам Памперс Sleep & Play  в момента , не че са супер хубави, но мъжа ми намери от някъде пакети по 92 бр. за 20 лв. На ден поне 6-7използвам. Само като видя , че  е напишкана и сменям, не чакам някакво определено време.
  Иначе пробвах памперсите на DM и не бяха лоши.

За мазането - ако зависеше от мен не бих мазала с нищо в момента.  Понеже майка ми идва да къпе малката все още и й е голям мерак, и е накупила разни работи за мазотене и ги редува - бебешко олио, лосиончета някакви  и то защото й прави масажи. Според мен колкото по-малко химия по кожата на бебето , толкова по-добре, особено ако кожата е спокойна. Аз напоследък това обяснявам  и на нея - не мием всеки ден с душгела, а само с чиста вода и ако кожата не се изсушава от миещите препарати , не би трябвало да има нужда после да се маже. ThinkingАз поне така разсъждавам
 По повод кърменето се сетих за една история - един братовчед на баба ми, роден е четирдесет и някоя си година, а майката е починала при раждането. Понеже нямало с какво да го хранят, му топяли хапки хляб в зелева чорба или в  манджа, и му ги връзвали в тензухче  и му ги давали да си ги смуче. И така бебето е оцеляло доста дни, докато му намерят кърмачка. Така че момичета , да се радваме, че живеем в 21 век  и имаме достъп до АМ и всякакви подобни екстри  Hug

# 715
МамаАнелиаН, сребърната вода я взимам от аптека. Ползва се за всичко - запушено носле, като имуностимулант, за проблеми с очите, проблемна кожа...

Бюти и аз направо ползвам лъжиците. То вече нищо не преварявам де. Дори и шишето за вода вече ме мързи да преварявам и само го мия. Да гради имунитет!  Laughing

Иси, изтръпнах като прочетох историята ви. Така както я описваш имам чувството че от нищо нещо се е получило.  Shocked

Чин, аз ползвам кърпички на Бейбилав. Купувам 4 опаковки в пакет и излиза по евтино. При мен също вървят бързо, защото ползвам и за двете деца и за мен.

Масаж не правя. То от излизания вечер едва идва ред да изкъпя бебето, а за масажи не се сещам. Ивко като започне да го мачка добре го масажира.  Grinning

От два-три дни на Ники му тече една лигичка, плюнчи се много, хапе ръцете. Вече имам чувството че зъб му никне.

# 716
  • Sofia
Привет и от мен,

Иси, Ужасен кошмар сте изживяли, дано детенцето вече да е добре и да не се налага повече боцкане.

Мушморонко, Бюти, браво на дечицата.

Ние от скоро ползваме кърпички на памперс но не ми харесват. Взех на също и на Бочко и ги редувам като не мажа с крем. Иначе повечето време сме на чешмата но вече става много трудно едвам го удържам, голямо ритане пада.
Днес бяхме на преглед и малко съм разочарована от наддаването на нашия младеж. Уж почна да хапва но за 10 дни е качим към 100 грама, пак добре за последните седмици не беше качил почти нищо. За месеца към 800 направо си клоним към долната граница. Иначе си растем на ръст доста добре като мама и тати и сме вече цели 63 см на 5.300. Педито каза че не си държи добре главичката още и ще трябва да го стимулирам с повече упражнение. Показа ми точно упражненията за обръщане от видеото дето Кити пусна последно.

Ох, лек и спокоен ден от мен че малчугана ме зове да го приспя надявам се  Hug

# 717
Аз за пръв път от много време съм в горещ следобед у дома, заради ваксината, е ще пукнем от жега. В стаята на детето е най-хладно и пак е 27 градуса. В парка е далеч по-добре.
Ние си имаме свеки на гости. Даже мислим да се възползваме и ако имам късмет ще излезем с приятели и без детето, до рано сутринта  Laughing За пръв път от миналата година на 20 ноември.

# 718
  • Sofia
Иси, голям ужас, и на мен ми се насълзиха очите!

Ние ползваме Памперс кърпички, там който вид има, изобщо не намирам разлика м/у тях. Купувахме и някакви в жълта опаковка, отгоре пише Baby Wipes, не знам каква фирма, по-евтини излизат от Памперс, а ми харесват. Но и те миришат Simple Smile

И Макси си е открил ръцете и се опитва целите юмруци да си завре в устата.

Орикс, и ние сме така с храненето, даже вечер невинаги прави голямата пауза или пък сутрин наваксва, като яде през час - не мога да определя, защото ми се спи ужасно, но няколко пъти яде, докато се разбудим към 9.

За масажчето ползвам обикновено млякото на Бюбхен, но не винаги. Когато е без нищо, най-често попретупвам, той и без това бързо се изнервя и почва да реве.

А вчера баба беше вкъщи и малко ме изплаши. Постави го Макси по гръб, а той само стоеше извит на една страна, не искаше да се изправи. При вас случвало ли се е или нещо не е, както трябва?  Confused

# 719
Шунка,аз също съм го забелязвала така да се извива, както е по гръб се извива настрани някак от кръста.мисля че нама за какво да се притесняваш,просто си се движат така.А кърпичките дето пише само Baby Wipes да не са българските на Корола,пише Love и имитират малко емблемата на Dove.Подобни са на Памперс но са доста по евтини,аз ги намирам в едно квартално маг. за 1.55,а по нищо не отстъпват на тези на памперс Peace

Общи условия

Активация на акаунт