"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 26 850
  • 768
  •   1
Отговори
# 690
Добро утро!
майденли прочетох за премеждието ви вчера. Как е днес Виктор? Пиши! Дано всичко да е наред!  Praynig

МамаАнелиаН и за обривчето има лек - сребърна вода. Вчера забелязах една пъпчица на бузката на Ники, капнах една капка и след известно време я нямаше. Опитай!

# 691
Добро утро и от мен   bouquet

Мейдънли ужас  ooooh!  Добре че на бебчо нищо му няма. На мен веднъж ми се случи да се окаже на платното с коли количката за секунди, така и не разбрах как се хлъзна и умрях от ужас. Добре че нямаше движение Praynig На всеки се случва  Sad
Хелън, честито за наградата Grinning
Бюти честита ви месечинка на патерица   bouquet

Ние бяхме на ваксина вчера и се държа много мъжки момчето ми. Не плака почти в кабинета и после имахме малко сърдене, но в 8 си заспа и после е ставал само да яде, което си му е режима  Hug Днес сме на мерки и теглилки да видим колко сме пораснали Wink
Тук тези памперси премиум кеър въобще ги няма. Аз ползвам на Памперс ню бейби и съм много доволна. Сега съм взела бейби драи да видим:) Тук всички са на една цена. От тези на хъгис при по-продълшителна употреба се изринахме по дупето и вече не експериментирам Peace

Малкия ме вика, все иска да си говорим, грам не обича сам да се занимава  Wink

Хубав ден на всички  bouquet

# 692
  • Sofia
Здравейте!
И аз да благодаря пак на Ани за хумата! Само така се къпем вече и от време на време с шампоанче. След смяна на памперс не мажа с нищо, само след баня понякога с мляко и то заради масажчето да върви по-гладко.

ММ си е разсеян по принцип, но онзи ден аз пък бях във вихъра си! И то не точно разсеяност, а не знам и аз как да го нарека... В магазина с такава готовност отворих портмонето да дам стотинки, че ги изсипах всички на земята!  ooooh! Мъж ми с бебето вече излязоха навън, бяхме си оставили на рафтовете торбичка с пъпеш и други неща и тъй като по принцип често си забравяме торбичките в магазина (Ваче знае как веднъж няколко дни се чудех къде са ми бебешките покупки Crazy), видях една торбичка, видях в нея пъпеша и я взех. Навън победоносно я показвам на мъж ми... и той ми показва торбичка с пъпеш! Обрала съм някой друг, едната продавачка чак ми се смя... Embarassed

Мейдънли, гледай освен да не повръща и да не е необичайно поспалив. Но съм сигурна, че всичко е наред!  Hug

И ние сме с Памперс ню бейби, това има в близкия магазин, бих взела от онези от ДМ, но не ми се ходи до там специално, някой път може да вземем, ако минаваме оттам.

# 693
Добрутро!
Аз си чакам големия дзвер пред зъболекаря и го чувам как вика от вътре!

Хеберлеа, не съм се изразила добре. Имах предвид, че в този случай може би не е достатъчно.

Ани, веднага отивам да купя сребърна вода. Никога не съм ползвала. Нали от аптеките се купува?

Аз ще пропусна тая среща. Ние сме на море другата седмица, а така исках да се видим. Hug

Това с мъжете е масово. И аз на моя му спретнах един скандал, след като хвърли манджа, без дори да ме пита дали не съм гладна, а не бях вечеряла, щото момичето в кръчмата ми обърка поръчката.  #2gunfire

# 694
  • София
Здравейте!
Благодаря за пожеланията за месечинката, да се връщат на всички стократно хубавите неща! Hug

Ние се връщаме от консултация и ваксина.  Лори е качила 1160 гр. и 4 см. и вече е цеееели 5360 гр. и 55 см Wink  Поплачка си на ваксините, после я водих на разходка, а тя от време на време подхълцваше тъжничко Sad  Нашата педиатърка ни каза да й дам Ефералган сироп днес 2 пъти профилактично, надявам се да няма други последици освен тъжните муцунки.
Като стана дума за сиропа - опитах се да изваря мерителната лъжичка вътре и тя се сви ooooh!  Аз ли нещо не съм в час или производителите не са помислили, че това се дава и на бебета? newsm78

Явно само ние се мажем толкова активно, но пък да ви кажа (да чукна на дърво) не знаем какво е това подсечено дупе Rolling Eyes  Ще разредя мазанията все пак Peace

вова, супер за почивката, много хубаво да си изкарате!

деска, вече и трикчета ти прилага Йо Wink  Малка хитруша!

Мейдънли, хайде отчитай се Hug

За памперсите - явно на всеки различно му допада, то добре, че е така, че да може да оцеляват и другите марки освен Памперс Laughing

МамаАни
, жалко за срещата...Аз предлагам, който си е тук да направим една разходка, а следващата седмица - пак Wink

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 11:45 от Sleeping Beauty

# 695
  • Варна
Привет от мен Simple Smile
Всички мъже откачат, но като гледам себе си, не смея много-много да се оплаквам, даже съвсееем мъничко. Не, че не съм набрала за някои неща, но се опитвам да остана на земята.
За кърмене/некърмене - аз признавам правото на избор на всеки, но не буди уважение у мен отказ от кърмене, защото искала да пуши и т.н. Най-малкото защото знам какво пропуска такава майка, но .... всеки си знае. Да поясня - пушех, не е като да не знам какво е. А за майките, които цедят и хранят с кърма въпреки проблем с директното кърмене - шапка свалям, много е трудно това нещо! 3 дни се пробвах, вярно, че и варях, но ....  то цял ден отива само за това. А и Деси е описала - съобразяваш се със 100 неща.
Относно болниците и кърменето - омръзна ми от приятелки с кърмене, провалено още в болницата. Просто не мога да повярвам, че са толкова зле нещата, но е повсеместно. Добре, че са НАПК и ЛЛЛ да помагат на тези, които наистина искат да се справят.
Моят мастит май си отиде  Tired  Вече изобщо не напипвам бучка, само малкият нещо се напъва на тази гърда, може би нещо не му  е съвсем комфортно там още. Но пак нямам време за форуми. Дребният май се поочовечва вече, поне силно се надявам  Praynig . Когато не е в период на лудост е толкова благ и нахилен, милият. Сестра му ни прави диви и щастливи, обаче. Много е добричка с него, малко като мече е - милувките й му докарват средно мозъчно сътресение, но са от сърце  Mr. Green Но с нас е ужас - истерии, каквито само на филм съм виждала 1-2 пъти, фасони, отделно махаме памперс ....... купон. Не е кой знае какво интересно за разказване. Та така Simple Smile Поздрави на всички ви, когато мога ще наминавам  Hug

Ааа, за оранжевите Памперс - Sleep and Play, не ги препоръчвам, нито кърпичкие от серията. Тънки и много ароматизирани.

# 696
Здравейте...
Ех, тия мъже. Днес явно ще ги сърбят дупетата яко, така ги оправихме Simple Smile
И аз мога да се оплача от моя.. но вече нямам нерви.
Снощи беше на ергенско парти, после ходили на стриптизьорки, прибра се в 3, а в 5:30 стана за работа, прибра се в 9 и легна... та го чакам да се събуди още.

Бюти, мерителната лъжичка не се стерилизира, предполага се, че е стерилна.
(за Панадола)
Браво за мерките на Лора, успокои ли се сега?  Hug

Бухта, радвам се, че мастита си е отишъл...

Шунка, голям си образ.  Joy

Мейдънли, как е Виктор?

Вова, Кари, радвам се, че дечицата ви са добре след ваксините. Вие сега биете, 2-рите, на нас идва ред за третите...  Rolling Eyes

Кити, опитай се да спреш да мажеш, остави страха на страна, ако няма нищо вече, не мажи. Според мен са силни кремове, към които може и да привикне кожата, после какво ще правите? Hug

Хубав ден, момичета. Днес не мога да сколасам нещо...

# 697
  • гр.В.Търново при моя любим
Здравейте ,момичета.Благодаря за милите и успокойтелни думи.  bouquet

Чин,Магнет и ние в събота сме на сватба,която чаках с такова нетърпение.А сега ми е свита душичката,защото ще трябва да оставя малчо на свекърва ми.Имам й доверие,но ще си идвам на всеки 3 часа ,хем да храня бебчо,хем да си го гушкам и успокоявам. Heart Eyes

Майденли,важното е че малкия е добре. Hug Hug Hug

Бюти,честита месечинка на Лора  bouquet

Ние ползваме Памперс Премиум и съм доволна.Къпя Жорко с душ-шампоан на Мустела и ползвам и сапуна на Бочко,след баня мажа само дупето с крема на Бочко.

Та питате какво нисе случи....Ами миналия четвъртък се прибрахме вкъщи(бяхме на гости на мама)Всичко беше наред,но следобяда бебчо започна да се дави в лиги и сополи- ей така отникъде и изведнъж.Имаше температура 37,1-37,2 и го заведох на педи.Тя каза че е залепнало за гърлото мляко и да правя промивки с физиологичен разтвор и да почиствам с помпичка.На другия ден бяхме на контролен преглед и ни пратиха на снимка на гърдите.Там ни казаха,че гърдичките на бебчето са чисти,но на нашата докторка мнението беше че има малко секрет  в дробчетата и е по добре да влезем в болницата.Поискахме друго мнение и ни пратиха на друг педиатър.Той каза че дробчетата са чисти,но ни изписа антибиотик и капки за всеки случай,защото идваха събота и неделя и няма кой да ни прави контролни прегледи.Ноооо каза също така ,че бебето е жълто и ни прати за съвет при 3-ти педиатър,който потвътди жълтия цвят на кожата на Жорко .Пратиха ни на изследвания.Бодоха бебето 4-ри пъти и в резултат пръстите му почерняха от стискане.Оказа се висок билирубин и ни пратиха за съвет
при 4-ти педиатър,който ни вкара в болницата.Предположиха ,че е кърмаческа жълтеница и аз спрях да кърмя.
В събота сутрин взеха кръв от веничката на Георги,бодоха го 2 пъти и му назначиха антибиотик ,който поставяха с инжекции на всеки 24 часа.В понеделник излязоха резултатите от изследванията,който не бяха реални защото кръвта беше от събота.Във вторник му взеха отново кръв ,пак боцкане...но билирубина беше спаднал.Отново започнах да къмя,поставиха и последната инжекция и се канехме да си ходим,когато ни казаха че малчо има нисък хемоглобин и се налага вливане на плазма....посъветвах се с доктори от София,от Русе и реших да се съглася.Това бе моята грешка,оттук започна кошмара ни..
В сряда сутрин ми го взеха и 2 пъти го боднаха във  вената за да видят кръвната му група.След час аз отидох за вода ,а те го взели да го бодат за поставяне на системата.Чух го как реве чак в другия край на коридора при затворени врати.Как хукнах по коридора ,аз си знам,а сърцето ми направо плачеше при всеки писък на детето ми.Отидох и помолих завеждащата да ми върнат бебето.
След час той малко се успокой и те дойдоха да ми кажат ,че са извикали специалист и нямало да има проблеми със слагането на системата.Аз не исках,но те ми казаха че ако падне още малко хемоглобина и ще се наложи кръвопреливане и аз се поддадох.Майка ми беше дошла при мен и помоли ако от два пъти не уцелят вената да спрат.Аз отидох в малкото параклисче в болницата за да запаля свещичка.Чух го как изпищя и ми стана лошо.Казаха че плаче не защото го бодат а защото е уплашен.На 5-я писък ,майка ми влетя вътре  и видяхме как го бодат в главата.Повярвайте ми ,идваше ми да се самоубия.Такава болка и мъка никога не съм изпитвала.Взехме си детето и напуснахме болницата.
Вкъщи като го къпахме ,започнаха да се появяват дупчици и синини където са го боли.По главата ,по целите ръчички....над 20 пъти сигурно.Цял ден съм ревала ,а сега сънувам кошмари.

Моля се на Господ,малкото ми дете да се е излекувало.Казаха ми че хемоглобина е бил спаднал от жътеницата и сега като кърмя и давам добавка ще се вдигне.След 10 дена сме на контролни изследвания.
Просто искам повече от всичко на света бебчето ми да няма нанесени травми ,защото ....

# 698
Иси, голям кошмар си преживяла. Много  Hug от мен. Спокойно мъника няма да помни нищо от случката, но ти ще помниш. А пък тия доктори как може толкова много да го бодат това детенце. Наистина, ако трябва да им се слага система е най-лесно в главичката или в крачето долу, но пък те е трябвало от първия път да сложат абоката там, а не да си правят експерименти с детето. На Йо й преливаха плазма като се роди и абоката й беше в главата, но всичко стана от първия път и за секунди. Направо тия да ги  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 699
  • София
иси, ужасно, стресирала си се доста Confused  Важното е, че нищо сериозно му няма на бебето,  тези неща едва ли ще ги помни Hug  Доста са го измъчили детето, но все пак е било за негово добро Hug 
Ама ти още от бременността нямаш късмет със специалистите във вашия район май, защо се налага да обикаляш по толкова много педиатри за мнение? Thinking  Според мен е добре да си избереш един лекар, на когото имаш доверие, и да слушаш неговото мнение оттук-нататък Hug

# 700
  • Варна
Иси, ти си минала през ада направо!  Hug

# 701
Иси, направо изтръпнах. Ужас, дано всичко лошо е зад гърба ви.
Аз не мога да понеса как му слагат ваксина, пък да ми го бодат по 20 пъти... толкова ли вена не могат да му намерят.

# 702
ИСИ, разбирам те прекрасно, три дни поред изживявах същото с Дара- не успяват да им намерят веничките................но да ти каца, белезите минават трудно- Дара още ги има........

Момичета, а като не мажете с крем, как правите масажите?

и още едно питане- за кръщенето- ВЕЩИ, моля те, разкажи подробно какво се прави!

# 703

Момичета, а като не мажете с крем, как правите масажите?
Мажа с лосиона на Нивея  само след баня и тогава правя масаж.
През деня мия дупе, сменям памперс, но крем не слагам.

Moмичета, а от кои мокри кърпички сте доволни?
Така като гледам повечето сте на Памперс, но ми миришат много...
Аз купувам на Себа Мед, но ми се виждат много 13.50лв за мокри кърпи, които стигат максимум за седмица.

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 14:40 от chin

# 704
иси - през истински кошмар си минала и ти и бебчето ти...едва ли някога ще го забравиш, но детенце сигурно няма да помни. Дано никога не ви се случват тези неща повече  Hug

Бухтичка - все се каня и аз да ти пиша, но все не ми остава време... кога ще си разхождаме еднаквите колички  Wink
Като пишеш за каката се сетих за едно мое любимо клипче по време на нашия период на тръшканията: http://www.youtube.com/watch?v=XcSrxSkdVDY  hahaha

Бюти - браво на детенце и най-вече на неговата майка!

Чин - ами аз рядко правя истински масаж, все или време не остава, или той не е в настроение...но пък го правя докато си играем и се гушкаме на леглото. Нали си спим заедно-по цяла нощ си правим масажа  Wink а той такъв масаж ми прави с ритничета, че сънувах цяла нощ кенгура наскоро...

Шунка   Joy шъ съ оправим мила

Говорите за изтрещели мами..аз да ви кажа какви ги навърших преди дни...Едновремено гладя, готвя и си проверявам пощата за емайли. В това време бебо се събужда с гръмко изакване. Хуквам да го му мия дупето и връщайки се вместо на повивалника за малко да го просна на дъската за гладане, но в последния момент се усетих... Blush

Общи условия

Активация на акаунт