"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 26 855
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
Цвети и аз щях да пиша,че Марти на едното краче има една гънка повече.И то е на дясното краче,но нали уж при всички левите неща  Mr. Green са по-слабички от десните.Така си обясних аз нещата,че в дясното кръче има повече манджа  Laughing.
е, хубава работа, ами ако е левичар?
Щото аз съм левичар пък не ми е по-слаб десния крак, нито пък информацията ми тече по-бавно от десничарите  Mr. Green

Хелън, браво на Алекс. То като тръгне хубаво, все на хубаво върви..  Simple Smile

Тина, да е жив и здрав мъжа ти Simple Smile

Кити, аз пък гледам да не мажа много с крем, освен ако не е зачервено. Да чукна на дърво, до сега ни пъпка, ни подсечено.

Аз ползвам Памперс active baby и съм доволна от тях. Наистина миришат повечко обаче.
Та момичета- не мажете с много кремове в това топло време. Особено с кремове като Судокрем, Здраве и т.н. Само ако има вече проблем.
На Нико му беше излязла една пъпчица на челото, намазах го и се обрина целия.

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 21:46 от chin

# 676
  • София
Момичета, голям ужас днес преживях... обърнах Виктор с количката  #Crazy Бяхме в парка и бях седнала на една катерушка и тъкмо тръгвах, още не бях хванала стабилно количката с две ръце и предната дясна гума пропадна в една дупка и количката се обърна за секунда, моментално... Не мога да опиша какъв ужас и паника, то пред очите ми, но не мога да реагирам... Слава Богу, добре е бебенцето ми, уплаши се, плака много (аз май доста повече), но се успокои. Едни майки, които видяха, ме успокоиха, едната каза, че е обръщала също бебето си от количка като е било още по-малко и в Пирогов са казали, че е проблем само ако започне да повръща. Викат - спокойно, главите им до 18 години са като гумени... Виктор заспа вече, не е повръщал, дано всичко да е наред  Praynig Има малко зачервено на главичката, той реално падна на вътрешната страна на коша, а и самата повърхност беше почва.
Внимавайте, винаги дръжте количките с две ръце и гледайте за дупки  ooooh!

# 677
Мейдънли, мила, вярвам, че всичко е наред!

Чин, аз мажа по много, но няма проблем- използвам Веледа с невен и Пенатен с цинк, но с тях се справихме и след пораженията от антбиотика...

# 678
Мейдънли, ужас... по-малкото зло.  Направо настръхнах. На мен постоянно са ми такива сцени пред очите... режисирам ли, режисирам.. Hug

Кити, аз съдя просто по себе си. Когато ми е топло и се намажа с лосион или крем ми става още по-топло.
доц. Слънчева също каза, че кожата трябва сама да се справя с овлажняването, почнах и без козметика да го мия през ден.
При Дара обаче явно се налага след антибиотика   bouquet

# 679
  • София
*Oryx*, благодаря за линка, но не е това. Ще взема да прегледам по внимателно темите, мнение по мнение, за да го намеря.

issi_82, бързо възстановяване Hug

Maidenly, представям си какъв ужас си изживяла. Изтръпнах само докато четях… Sad

Гледам, че обсъждате памперсите. Никола пълни здраво памперсите, а и много мрази да е напишкан или наакан и започва веднага да недоволства, дори ако малко се позабавя, за това на ден сменям поне по 10 памперса. На разходка винаги излизам поне с 2 – 3 резервни. Още от болницата ползвам pampers premium care и съм много доволна. Изпробвах мостри на пуфис, а една приятелка ми даде да пробвам либеро и „зеления” памперс и не ми допаднаха, особено пуфис са доста дебели и твърди и детето много се изнерви, след като е свикнало с тънки памперси. От мокрите кърпички ползвам  pampers sensitive и от тях съм много доволна.

Дано да се спи тази нощ, че от вчера съм недоспала #Crazy

# 680
  • София
Мейдънли, ужасно!!  Дано всичко да е наред с детенце Praynig  И не се обвинявай, на всеки може да се случи Hug

И аз съм чувала, че колкото по-малко кремове и мазила, толкова по-добре.  Не че се съобразявам Blush  Аз на всяка смяна на памперса мажа дупето и на всяко къпане я мазотим цялата (без лицето).  Ще питам утре педиатърката дали да спрем, но тя имаше суха кожа и ние така свикнахме отначало...
Аз ходих на дермтолог за себе си, но бях с бебето и попитах дали може с нещо да й мажа пъпките.  Даде ми едно мазилце на Авен (Avene), но имам чувството, че става по-зле като я намажа и след 2 опита се отказах Thinking

Тази вечер голяма пустош тук..

# 681
Бюти, честита месечинка на Лора   bouquet, да ви е жива и здрава  Hug
Мейдънли  Shocked, дано всичко е наред с Виктор, представям си как си се изплашила.... Всеки божи ден се нервя на скапаните тротоари, дупките, неправилно спрелите шофьори...
Аз ползвах Памперс Актив бейби, но ми пропуснаха няколко пъти, затова пък сега съм на Пуфис - харесаха ми, и на Алекс също, имат по-големи лепенки отгоре. Иначе за следродилно бях взела на Памперс Премиум кеър, мноооого ми харесаха, но са скъпи за нас  Wink

# 682
Мейдънли, спокойно! Аз знам, че при удар на главата не трябва да заспиват веднага, лошо е ако повръщат и е хубаво, ако е бил силен удара, да има цицина. Но все пак повърхността не е била много твърда, та сигерно всичко е наред  Hug

Хелън, браво на младежа!   bouquet

Бюти, честита ви месечинка! Да расте Лорчето весела и прекрасна!   bouquet

Аз след баня мажа с лосион на Бюбхен, обаче дупето не съм мазала мноого отдавна. Антибиотиците навярно променят ph на кожата и най-вече на акито на бебоците - подсичане - мазане. Аз така си го обяснявам. Обаче за бебчетата, дето не са били на антибиотици, може да пробвате да слоготе хума във водичката. Ани,   bouquet  Аз слагам и вечер и сутрин (сутрин обтривам с памуче, натопено в топла водичка с хума цялото тяло на Сиси). Тя имаше в началото проблеми в гънките отдолу - отдавна няма вече! Единствено не мога да се справя с топлинния обрив по бузките й, но той се получава при кърменето.

Аз вече заспивам.
Лека нощ на всички   bouquet

# 683
  • София
Добър вечер Hug
Майдънли, много гадно, всичко ще е наред Praynig Hug
Бюти, Честита месечинка на Лора, да е много здрава и щастлива Hug Heart Eyes
Симпли, да отложих ваксините на Крис, за като се върнем от морето. Стискам палци, всичко да е ок с вашите утре Praynig
Чин-че, мерси за линка към играчката, този сайт не го знаех, има много яки неща. А тази играчка с батерии ли е, могат ли да се сменят newsm78 newsm78

Като стана дума за памперси, новата реклама на Памперс Актив бейби, с това къдравото момиченце е страхотна, много е сладко детенцето и мелодията Heart Eyes Ей сега тъкмо я дадоха и се подсетих. Иначе и ние сега сме на памперс. Междудругото една приятелка ми каза да събирам мечетата (които са като символ някъде по пакетите и са обградени с пунктирна линия), по някое време през годината пускали промоция с тях и срещу определен брой дават подарък. В момента нямало, но мечетата пак си ги има на опаковките и като пуснат промоцията, направо да се участва Wink

Аз днес съм по-добре, даже ходихме на гости на една приятелка на вилата й близо до София.
Айде в понеделник среща? Борисовата, Южния, къде ви е по-удобно, софиянки newsm78 Hug
Лека и спокойна от мен Hug

# 684
Зверче, има батерии и се сменят. Лошото е, че не може да се пере, но аз я измих.
Аз съм ЗА среща, но да изчакаме и Ваче, м?
Завиждам благородно за морето, хубаво да си прекарате.

# 685
Здравейте и от мен!
Мейдънли, голям кошмар! Добре, че Виктор е добре! А това, че на всеки може да се случи е вярно! Веднъж бях с леля ми, разхождахме братовчедка ми (бебе на 6 месеца), пресичахме една улица  и незнам какво стана, но изведнъж бебето падна на шосето.  ooooh! Наистина трябва да сме много внимателни.  Praynig

За козметиката и аз не мажа през жегите. Вечер след баня с кремче за дупе и толкова. Преди мажехме с преварен зехтин и всякакви други козметики имам, но за сега отлежават. Да чукам на дърво , кожата на бебка си е ок.

Даги, предполагам ще отмине неспящият период. При нас отмина! Сега, като я усетя че и се доспива, люшкам малко на шезлонга и е готова.

Ние днес бяхме на ваксина и консултация. Беше ужасно. Бебка така жално плака и толкова много, че направо откачих. Едвам я успокоихме и накрая заспа. Вкъщи беше нервна и и се спеше. Близо 4 часа или беше върху мен или се разхождахме из къщата, проплаквайки жално. Така ми се къса сърцето. Иначе профилактично ни изписаха Панадол и аз дадох 2а пъти. Сега вечерта прокашля няколко пъти и аз се притесних. Мъжа ми и даде малко водичка и тя спря. Мислите ли, че е възможно Панадола да и е изсушил гърлото? Много странно. До сега нне е кашляла или само в случаите, в които се задави с кърма или слюнка, но сега май не беше това случая.  newsm78 Ще наблюдавам утре как ще е . Иначе е качила 1 кг за 1 месец и 6 см.

И накрая да ви се оплача от моя мъж. Много отвеян е станал. Направо откачам с него. Все чака аз да го подсещям и да му казвам. Ама вече не става, защото и моя мозък дава заето. Постоянно губи някакви неща и забравя какво съм го помолила да свърши. Дадох му покривалото за леглото да занесе на химическо. Ми цяла седмица си го вози. Днес сложих ядене да се пече докато приспивам бебка, излизам от спалнята- то на въглен. Нашият си чел нещо в нета. А да не говорим, че нещо забравя да помага и... днес вече ми кипна. Не бях яла цял ден с тия ваксини и разнасяне насам- натам и с това изгоряло ядене .... та спретнах един скандал. Утре ако пак ми се измъква, пак ще получи същото. Преди хем нямаше бебе, хем повече ми помагаше.  fight
Нощно време си спи, никои не го притеснява. А номера, че бил на работа и се е изморил - не минава. И аз преди работех и в 10 съм се прибирала и пак съм правила вечеря и къщата ми е била винаги подредена.  Уф... спирам, че пак се изнервям.
Хайде лека от мен!

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 00:01 от simply_blue

# 686
Добро утро мами

Бебко спи, аз се изкъпах и даже спретнах 1-2 работни емайла, та сега ще релаксирам с нас  Simple Smile

Мейдънли - миличката! Представям си какво ти е било! Нали и ние без малко да изръсим бебо (хванах го с коленете си) та сега пак ми се дорева като се сетя...Дано всичко е наред при вас!

Симпли - и моя мъж е станал много разсеян...не мога да го позная, но поне ми помага - сутрин почти е поел приготвянето на Бела за градината, води я, взема я. Нощем става да разнася малкия ако се налага...Поговори с твоя мъж, кажи му колко имаш нужда от него...мъжете обичат да се нуждаем от тях...
А за ваксината - с какви сили ще заведа бебо не знам. Ще отлагам поне 10 дни то е ясно, но после... дай туя - има хомеопатични топченца, разтварят се във вода. 5 топченца днес и по 1 следващите няколко дни. Казватче помага за негативните ефекти.

Зверче - аз съм за Борисовата градина! Верно хайде една срещичка идващата седмица, че след това ще пътуваме, а после ми почва един проект и кой знае как ще съм с времето...

МамаАнели-
защо не може да се слага хума на бебетата на които са слагали антибиотици newsm78 - че малчо профилактично го боцкаха в болницата...

Иначе аз почти не ползвам козметика, само ако леко се зачерви дупе и гънчиците. Редовно с чиста водичка се мием. Кожата му е чудесна.

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 09:37 от heberlea

# 687
Здравейте и от мен!

ЧИН, и аз мия през ден с шампоан-душ гел, но пък затова в мазането съм безкомпромисна- мажа яко- обаче след АБ Дара много се беше обринала, преди мажех и дупето с Веледа, но сега вече сме на тежката артилерия- Пенатен с цинк. Страх ме е да спра. Затова и ползвам Памперс премиум кеър- те държат най-сухо, иначе е вярно, че са скъпи, ама то пък какво ли за бебе е евтино #2gunfire, после- не се били раждали деца, еми егати държавната политика #2gunfire ясно е, че сме интелигентни жени и няма да си гледаме децата като в катуна....

да си призная и аз се мажа с нейните кремове- такъв сърбящ обрив имам между гърдите и под шината на ръката от пот, че направо е ад.......

# 688
Здравейте момичета!
Аз пак се загубих, защото постоянно сме навън, а и покрай двете госпожици не ми остава време да чета и пиша.
Иси, бързо да се възстановявате и повече никакви болници Hug
Мейдънли, представям си как си се уплашила. Важното е, че Виктор е добре Hug
Бюти, честита месечинка на Лора  bouquet Да расте здрава и много щастлива!
Чин, Магнет, весело изкарване на сватбите.
Хелън, честит Ви спечелен конкурс  bouquet
За памперсите - и Теди е на Pampers Activ Baby 3, но се чудех и за тези, които Хелън е показала. Аз купувам от Лидл тези мокри кърпички за Стефи - Toujours, и съм много доволна.
За нас да кажа, че сме добре. Тези дни организирам кратка почивка в Априлци, но да видим дали мъжът ми ще го пуснат в отпуск за 5-6 дни. Даже чакам преди обед да пита, и да ми се обади. Ако стане, ще отидем началото на септември.
Бяхме и на ортопед - всичко е ок /не помня дали съм писала Simple Smile/
Надявам се, че всички са добре. Ще се постарая да съм по-редовна, защото много ми липсвате Hug
Лек ден.
Докато пиша и се обади мъжът ми, че го пускат. Живот и здраве ще ходим на почивка newsm44

# 689
Добро утро.
Май съм пропуснала месечинката на Лора. Бюти да ти е жива и здрава.

Йоана ме събуди, за да заспи тя. Опасна е понякога. Сутрин в 5.30 я научих да я вземам при нас. Сега сама се буди по това време и мрънка. Залъгвам с мляко, залъгалка, ама не - детето си знае, че трябва да го взема. В момента, в който я сложа на леглото се гушва много сладко в мен и заспиваме. Събудила се е по някое време, чух я в просъница, че гука, ама по едно време й писна да е сама будна и се разпищя. Ококорих се, почнах да й говоря и да се чудя какво й има и тя взе да гука  Mr. Green Сега се умори от гукане и спи.

Майденли, много неприятно преживяване си имала. Как е Виктор днес? Вярно мънички са още за падания, но се случва. Понякога колкото и да сме внимателни, не можем да предположим някои неща и се случват бели.

И ние сме на памперс актив бейби. Реших да пробвам оранжавите (забравих как се казват) другия път, но тук някой спомена, че миришат много. Искам и тия бейбилав, където Ани ползва. Та другия път сигурно от тях ще взема. Отдавна не мажа с козметика, освен крем за дупе и то само вечер. Мия със сапунче дупето само като е акала, иначе с вода. Косата с душ гел не повече от 2 пъти в седмицата и то защото на мен ми е кеф, май нямат нужда от толкова много. Снощи Марти я къпа, няма такъв смях хора. Довечера ще ги дебна да ги запиша  Peace

Хелън, честито за наградата.

Вова, дано успеете да отидете на почивка.

Общи условия

Активация на акаунт