Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 апр. 2018, 00:25 ч.

Забранената ябълка - Yasak Elma ТЕМА 1

 • 183 150
 • 742
 •   1
Отговори
 • Под звездите
 • Мнения: 804



 Забранената ябълка -  Yasak Elma

 Всеки понеделник по FOX TV от 20 часа






жанр: Драма

Производство: Medya Yapim

Продуцент: Фатих Аксой

Режисьор: Неслихан Йешилюрт

Сценарист: Мелис Чивелек




Сюжет  

  Зейнеп / Севда Ергинджи/ и Йълдъз/Еда Едже/ са две обичащи се сестри, които имат различни мечти. Животът на Йълдъз се променя след запознанството и с Ендер Аргун /Шевал Сам/, една от светските лъвици на обществото. Ендер е решена  на всяка цена да използва Йълдъз, за да се избави от съпруга си Халит Аргун /Талат Булут/ и прави на Йълдъз удивително предложение, на което тя не може да устои. В същото време компанията, в която работи сестра и Зейнеп е купена от Алихан Ташдемир./Онур Туна/ Алихан е изключително надменен, груб и богат бизнесмен. Въпреки, че е много млад, той отдавна си е извоювал име на преуспяващ бизнесмен с множество успехи. В живота си е имал много жени, но за съжаление не вярва в любовта. Той е пресметлив, умен и животът му върви по неговите сурови правила. Момичето/Зейнеп/ с което се среща на интервю за работа е негова пълна противоположност по характер. Ще се случи невъзможното. Два магнитни полюса с противоположни потенциали, ще започнат да се привличат един към друг. Сърцето на Алихан постепенно ще започне да се размеква. Обаче, влюбените съвсем скоро ще разберат, че да се живее с такава любов изобщо не е просто.    








Актьорски състав:



Биография

Скрит текст:
Севда Ергинджи.

   Родена е в Турция през 1993 година. Родителите и се развеждат, когато Севда е на 4 години. От тогава тя живее с баща си, който подкрепя решението и да стане актриса.
Помага и във всичко. Още  в началното училище участва в театрални постановки, а навършвайки 14 години, става член на театралната трупа ” Semaver Kumpanya”. Точно на едно от участията и с тази трупа, я забелязва актьорът Озан Гювен. Благодарение на неговата подръжка, Севда Ергинджи получава роля в сериала „Тъмночервен”. За нея това е първата сериозна роля в актьорската и кариера. Получава възможност да играе с талантливи актьори, като: Озан Гювен, Йозгу  Намал, Ипек Билгин, Зейнеп Йоздер. Ролята и в този сериал се оказва нелека. В него, Севда играе болно момиче, заради което прекарва по-голяма част от времето си, в истинска болница, където се снима сериала. Но тя се справя много добре и си спечелва име на талантлива турска актриса.
 

Филмография

Сериали:

Забранената ябълка / Yasak Elma 2018

Подай ръка, любов / Ver Elini Ask 2017


Понякога животът е прекрасен / Hayat Bazen Tatlıdır ...

Kara Sevda 2016

Черна роза / Karagül ... Ayşe 2013


Сбогом / Veda ... Lamia 2012

Тъмночервен / Koyu Kırmızı ... Ayşe 2012

Филми


Uzaklarda Arama 2015






Биография
Скрит текст:
Онур Туна

Роден е на 2 юли 1985 година в Чанаккале.
Учил е в Егейския университет в Измир, който завършва с отличие. Четири години е работил е като модел  в Имир. Уроци по актьорско майсторство е вземал в „ Art Center”
Играл е професионално баскетбол и волейбол. Вземал е уроци по пеене.
За личният му живот не се знае много. Имал е  три месечна връзка с актрисата
Гьозде Чикаджи. В момента е във връзка с колежката си Беррак Тюзюнатач.
Започнал е да се снима съвсем от скоро. Първата му малка роля в сериала „Bi Küçük Eylül Meselesi" му носи известност, а особенна популярност му носи ролята на Великия османски полицай Мустафа Филинт, в сериала „Филинт”.

Сериали:

2016г.- Храбро сърце - ролята на Омер

2014г.- Великият Филинт - ролята на Мустафа Филинт


2014г-   Bi Küçük Eylül Meselesi -...Атил

2011г.-   Hayat Devam Ediyor





Биография  


 
Скрит текст:
Тала̀т Булу̀т - Тalat Bulut,

Истинскското му име е Талат Думанлъ, /Talat Dumanlı/ Роден е на 23 март 1956 г. в
Саръкамъш, Турция. Наричат го турския Робърт де Ниро, „бунтаря" и „човека с 1001 лица".  Той е Талат Булут - театрален, филмов и телевизионен актьор. Започва актьорската си кариера на 23-годишна възраст с участие във филма „Hazal“ през 1979 г. До края на 2009 г. се е снимал общо в 32 филма и сериали. В България е познат с ролята на Ахмет Алоглу от филма „Къщата на ангелите“ и с ролята на Муса Байри от сериала „Да върнеш времето назад“. Макар че е известен с това, че често отхвърля предложения за участие във филми, ако не отговарят на критериите му, Талат е готов да направи всичко за ролите си и често е неузнаваем. За ролята си във „Въпреки всичко" - филм, получил награда на фестивала в Кан, той напълнява, като прочутия си американски колега Робърт ди Ниро, 17 килограма, а за да участва в „Абузер Кадайъф" подстрига драстично косата си.Талат Булут   не се поколеба за роля да облече и пола,
и защити появата си в този вид с думите: „Облякох пола за работата ми. В пиесите на Шекспир през 17-18 век женските роли се изпълнявали само от мъже. Така е било по това време и в театралните спектакли в Турция. Трябва да се прави разлика между играта и живота. Изиграх Тарзан от Маниса, това не значи, че в собствения си живот живея като него."
Точно „Тарзан от Маниса" носи на Талат награда за най-добър актьор през 1995 г. от Анкарския филмов фестивал. Седем години по-рано той получава същата награда за участието си във „Въпреки всичко". Има и две награди от международния филмов фестивал в Анталия - през 1983 година за поддържаща мъжка роля и през 2000 - за най-добър актьор в „Дома на ангелите". Кариерата му не започнала безоблачно
Той бил едно от десетте деца в семейството на служител в железопътния транспорт. Родил се през 1956 г. в Саръкамъш, в източната турска провинция Карс. Когато завършил лицей в Анкара, кандидатствал две години безуспешно преди да бъде приет електронно инженерство. За голямо разочарование на по-големия си брат, който се грижел за него, във втори курс напуснал университета Хаджеттепе и започнал да играе в театъра.
Първата постановка, в която участвал през 1975 г., се казвала „Димитров". Брат му много се разстроил и три години не отишъл на нито един спектакъл, в който участвал Талат. Става въпрос за пиеса на германската актриса, писателка и журналистка Хедда Зиннер, родена през 1905 г., член на Германската комунистическа партия от 1929 г. След войната живее в Източен Берлин, умира през 1994 г. „Дяволският кръг" е оригиналното наименование на творбата, написана през 1956 г. Темата е пожарът на Райхстаха и лайпцигския процес.
Едва когато получил роля в пиеса на Угур Мумджу, в която повечето герои имали свои прототипи в действителността - политически личности,
брат му се видял принуден да посети едно от представленията
заедно с Дениз Байкал, тогава министър на енергетиката. Братът на Талат бил по това време заместник директор на Дирекцията по водите. Байкал много похвалил младия актьор, прегърнал го, поздравил го и едва тогава брат му оценил театралната му кариера, която включва участие в пиеси на значими турски автори, както и на Бертолт Брехт и Максим Горки.
За киното го открила голямата турска актриса Тюркан Шорай. Тя го видяла в едно театрално представление и веднага го поканила да участва във филм. От театъра не му разрешили отпуск и в края на сезона той напуснал. Първият му филм е през 1979 г.,





Биография

Скрит текст:
Еда Едже Узуналиоолу  / Eda Ece Uzunalioğlu/

Еда Едже е родена на 20 юни 1990 година в Истанбул. Бащата на Едже е инжинер, а майка и, домакиня. Еда има три по-големи сестри. Момичетата са възпитавани с любов и разбирателство, а родителите им, винаги са ги подържали във всяко тяхно начинание.
След завършване на Висшето училише "Şişli Terakki", постъпва във факултет по психология в Истанбулския университет „ Билги”. Актрисата владее английски и немски език.
Актьорската и кариера започва с малки роли. От 2003 до 2011 тя има няколко второстепенни роли, в това число и малка роля в известният турски сериал
„ Нарекоха я Фериха” През 2011 година, менеджерът на актрисата Тюмай Йозокур /Tümay Özokur/Предлага на Еда роля в сериала „ Pis Yedili ” След участието и в този сериал, зпочват да и предлагат по-значими роли.
Известно време актрисата има връзка с певеца Ферман Акгюл.


Сериали с нейно участие:

1/ 2015 г. Статус на връзката: Объркан /İlişki Durumu: Karışık - ролята на Елиф
   

 
       С Бг. субтитри: https://vk.com/videos-113691288?section=album_1

2/ 2013г. Обичай ме такъв /Beni Böyle Sev/ - ролята на Зейно

3/ 2011г.  /Pis Yedili /  -    Ролята на Гюнчичек Сеймен

4/ 2011г.  Нарекоха я Фериха /Adını Feriha Koydum /

5/ 2007г.  / Bez Bebek/

6/ 2004г. /Aşkın Mucizeleri/

7/2003г. / Hayat Bilgisi/ - ролята на Суде

Филми с участието на Еда Едже:

1/ 2016г.  Kocan Kadar Konuş: Diriliş - ролята на Ceren

2/ 2015г.  Kocan Kadar Konuş -  Ceren  

3/2013г.   Kızım İçin - Tuba

4/2010г.   Mahpeyker Kösem Sultan
   





















































 Онлайн може да гледате:





 
Преведените епизоди с бг. субтитри ще се качват тук:  




Бг. субките идват до нас, благодарение на работните пчелички от " Любими сериали с превод - Еванджелин и Виолета Манолева, за което им Благодарим.



 С руски субтитри сериала може да гледате:  







Онлайн превод на руски всеки понеделник:




Приятно забавление в темата

 

 

 

 

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 23:13 от eidin

# 1
 • Под звездите
 • Мнения: 804
Добре дошли в новата ни къщичка

Благодаря и на момичетата, които ми помогнаха с информацич за сериала и актьорите /Дъга, Мишенцето, Виолета Цветанова и др./

3 епизод с бг. субтитри


 
И фрагмана на 5 епизод с руски субтитри

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 09:00 от eidin

# 2
 • Мнения: 3 040
Благодаря много за темата ! Flowers Tulip
Сериала много ми харесва - лек , забавен и с  приятно действие!
 

# 3
 • По света и в нас.
 • Мнения: 3 512
Благодаря и аз за хубавата тема. Flowers Hibiscus
Серията снощи беше супер.Сега се чудя коя е забранената ябълка-Йълдъз или Зайнеп? Wink

# 4
 • Под звездите
 • Мнения: 804
Благодаря и аз за хубавата тема. Flowers Hibiscus
Серията снощи беше супер.Сега се чудя коя е забранената ябълка-Йълдъз или Зайнеп? Wink

Добре дошла  Hug Hug Hug Hug
И аз същото се чудя newsm78, но надявам се по-късно да разберем.
4 епизод с руски превод ще намерите на тази страничка:

# 5
 • Мнения: 4 651
Привет и от мен! wavey

Ейдин Hug, темата е станала прекрасна!
Има толкова много информация, благодаря ти!
Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

Биби  HugМарсия  Hug

Сериалът изглежда много свеж и приятен и  се гледа с лекота.
Актьорите се справят чудесно, рейтингът е задоволителен, а и компанията тук вече е налице.
Не ни остава нищо друго, освен да си пожелаем приятни минути в темата!

Днес възнамерявам да изгледам 3 епизод и на български и разбира се 4 на руски.
А следващата седмица, надявам се да се съберем да гледаме и онлайн.

И на мен ми е интересна трактовката на заглавието "Забранената ябълка".
Повече подхожда на голямата сестра - Йълдъз, но ще видим. Даже признавам, че засега нейната история ми е по-интересна. Тя е смела, авантюристична, леко безскрупулна,но и изключително симпатична.
Много харесвам актрисата Еда Едже. Всъщност от всички, май само не съм гледала досега.
Интересно е, че в началото сериалът се е промотирал с друго заглавие, което впоследствие е сменено - "Златният поднос".  

Приятен ден и до скоро, момичета!


                        

П.П. Връщам се да добавя снощния рейтинг.

Тотал

http://www.ranini.tv/reyting

АВ

http://www.ranini.tv/reyting

АВС1

http://www.ranini.tv/reyting

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 11:17 от * Дъга

# 6
 • Мнения: 28 388
Здравейте,момичета! Hug Hug Hug



Хайде и аз да се поява! Wink

Ейдин Hug,прекрасна тема! newsm10  newsm51
Благодаря,че я направи за да има къде да обсъждаме и този сериал! Wink



Ето и във Вбокса руския превод,ако някой няма регистрация в Контакта! Peace

Забранената ябълка еп.4 Руски субт.
https://www.vbox7.com/user:gerisezoni?p=allvideos


Да пусна и рейтинга....

TOTAL
 1 SOZ STAR TV 20:51 00:18 8,76 19,51
2 CUKUR SHOW TV 20:59 00:18 8,59 19,14
3 YASAK ELMA FOX TV 20:35 23:17 6,77 14,39
4 SURVIVOR TV8 20:21 00:29 6,54 15,42
5 SOZ (OZET) STAR TV 20:00 20:51 5,76 13,86
6 FATIH PORTAKAL ILE FOX ANA HABER FOX TV 19:00 19:59 5,26 16,47
7 CUKUR (OZET) SHOW TV 20:00 20:59 4,96 11,78
8 YASAK ELMA (OZET) FOX TV 19:59 20:35 4,16 10,67

AB
 1 CUKUR SHOW TV 20:59 00:18 10,22 23,37
2 SURVIVOR TV8 20:21 00:29 7,00 16,98
3 SOZ STAR TV 20:51 00:18 6,53 14,95
4 FATIH PORTAKAL ILE FOX ANA HABER FOX TV 19:00 19:59 6,31 22,20
5 CUKUR (OZET) SHOW TV 20:00 20:59 5,32 13,39
6 YASAK ELMA FOX TV 20:35 23:17 5,20 11,38

 20+ABC1
 1 CUKUR SHOW TV 20:59 00:18 11,02 23,44
2 SURVIVOR TV8 20:21 00:29 7,14 16,13
3 SOZ STAR TV 20:51 00:18 7,07 15,05
4 FATIH PORTAKAL ILE FOX ANA HABER FOX TV 19:00 19:59 6,39 20,56
5 YASAK ELMA FOX TV 20:35 23:17 6,25 12,85
6 CUKUR (OZET) SHOW TV 20:00 20:59 6,02 14,35

Сравнение спрямо миналия епизод....
Total-6,77% (+0,55%)
AB-5,20% (-0,64%)
20+ABC-6,25%(-0,17%)



Приятен ден,момичета! bouquet

ПП Докато си пиша поста Дъга Hug е редактирала поста за да пусне рейтинга,но ще оставя и моя! Wink

# 7
 • Мнения: 21 102
Здравейте в новосъздадената тема и благодаря eidin за нея.
Следя сериала от втора серия, а в последствие наваксах и с първа.
Привлече ме името му, което асоциирах с едно друго от далечното минало и го загледах от чисто любопитство ей така на шега и взе, че ми хареса(засега).
Актьорския каст ми допада, а любимци са ми Зейнеп и Алихан, много хубава екранна двойка са, но дано занапред не ги вкарат в безумни сюжети както често се случва напоследък в сериалите им.

# 8
 • Варна
 • Мнения: 4 806
Зравейте,
успяхте да ме зарибите и мен с този сериал.
Благодаря за темата.
Рускините още към 4 часа сутринта бяха превели  епизод 4 :  )))) сън не ги лови. Очертава се интересен сериал за сега.

# 9
 • Плевен
 • Мнения: 316
Здравейте Simple Smile
И аз идвам тук.
Следя сериала, но за сега само на български. Не искам да си губя удоволствието като го гледам на други езици, а и не им разбирам.
По- интересна ми е историята на Алихан и Зейнеп и главно заради тях го следя, но пък ги дават дооооста по-малко. Дано се променят нещата.

# 10
 • Варна/София
 • Мнения: 22 186
Здравейте!

eidin, благодаря за хубавата тема! bouquet

Загледах сериала по препоръка на няколко момичета от друга тема. Допадна ми. Засега е свеж и забавен. Актьорите в главните роли са ми непознати, но ми харесват като двойка.

Силно се надявам екипът да не залитне в посока тежки драми.

Снощната серия я гледах набързо и без превод, но ми харесва, че А. се променя. Wink Става все по-податлив на чара на Зейнеп. Simple Smile

# 11
 • Мнения: 1 122
eidin,Благодаря за чудесната тема.. bouquet Hug
   Надявам се да ни харесват и останалите серии и да пишем само хубави неща,които ще се случват ...Рейтингът е добър,има покачване в тотала,дано просъществува филмчето ни!
  
Малко беше мигновена и кратка целувката,не е като на Джан и Йозге примерно,но за 4 серия си е нормално... Joy
Малко нови снимки от днес..
    



   Ето как канала (Фокс)анализира изминалата серия:
   -Зехра не губи време и получава мястото на Ендер като ръководител в асоциацията
   -Пристигането на Лал в офиса е причина за ревност у Зейнеп
   - Ендер започва да действа,за да отмъсти на Йълдъз
   -Халит и Ендер се развеждат на първото дело
    

# 12
 • Варна/София
 • Мнения: 22 186
......
Малко беше мигновена и кратка целувката,не е като на Джан и Йозге примерно,но за 4 серия си е нормално... Joy
.....
Целувките във фрага и в серията за мен бяха различни. Вероятно са снимали няколко варианта. За 4-та серия е екстра, още повече, че те не са много близки.

# 13
 • Мнения: 28 388
Привет! Hug



Наде Hug,радвам се да те видя в темата! wavey

Онур Туна,Еда Едже и Шевал Сам не съм ги гледала до сега! Peace

Севда Ергинджи съм я гледала в ''Карагюл'' в ролята на Айше! Peace

Талат Булут - в сериала ''Да върнеш времето назад''(Annem), в ролята на министър! Peace

Шафак Пекдемир/Зехра/-в момента в ''Сега и завинаги''! Peace

Баръш Айтач/Джанер,братът на Ендер/-в ''Сърцебиене''- в ролята на д-р Фатих! Peace

Ирем К./приятелката на Йълдъз/ в ''Карадайъ''- в ролята на Суна! Peace

Kъванч Касабалъ/д-р Синан/-в ''Листопад'',''Малки жени'',''Млечният път'',ЧБЛ! Peace

# 14
 • По света и в нас.
 • Мнения: 3 512
Точно това си мислех че на едно от клипчета ръката на Алихан беше на лицето,пък в серията я нямаше там.Викам си май има много варианти на кратката целувка. Smirk
......
Малко беше мигновена и кратка целувката,не е като на Джан и Йозге примерно,но за 4 серия си е нормално... Joy
.....
Целувките във фрага и в серията за мен бяха различни. Вероятно са снимали няколко варианта. За 4-та серия е екстра, още повече, че те не са много близки.




Общи условия

Активация на акаунт