"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 26 862
  • 768
  •   1
Отговори
# 75
Ох, Бъни, лоша работа, а начина на Зверчето пробва ли, над легена?

Цвети, и твойта не е лесна, аз поне гледам от 1 до 5 да спя.. .не винаги се получава, но през деня е абсурд да легна просто..  Rolling Eyes

Деси, аз съм родена в 7мия месец, не в 8-мия и мама каза, че съм се изравнила много бързо с другите деца и на 6 месеца съм отговаряла точно на връстниците си.
Айде стига се е превъзнасяла тая твоя свекърва, толкова пият бебетата 120-130мл, и на 2 и на 3 месеца!

# 76
  Здравейте на  всички мами и бебчета  bouquet
и   аз дасе отбележа Simple Smile
  КИТИ  мила , пращам  ти  цялата си положителна енергия и  се  надявам  всичко да преключи и  да забравите  всичко  Praynig и да се наслаждавате  само на хубави моменти
  АНИ потърси  второ мнение
  АНА 2 мерси за линковете Hug
  ПАО и Никол  заспива към 11  часа , а  я къпем  към 9 .00
    ЧИН мерси за темата и за рецептата и  аз ще я пробвам  Wink
  петя  добре дошла  bouquet
  ДЕСИ мъжа  ти е  чудесен  Simple Smile

И ние  сме по някога  неспокоини  включително  и днес ,дори  спинка и  пак не е спокоина иначе папка  ,подсушена е и незнам   , но не плаче Thinking само ' аааааааааааааа '  или ' ъъъъъъЕЕ
, но  с намръщена  физиономия и  за секунда проплаква , но докато се обърна и тя спира , някои   можели  да каже  защо  е  това поведение  Rolling Eyes
  Карри  ми  се губи

лека  вечер на  всички

# 77
  • софия
Леле Деска чак аз се ядосах, то това натякване постоянно е ужасно, вместо да ти се възхищава как износи Йо, ама свекърви #Cussing out. моята като бях с Дани с бъбречна криза в 8 месец, казваше на хората че съм принцеса и лигла нищо ми нямало.
Чинче по спокоен ли е Нико.

# 78
  • Варна
Здрасти Simple Smile   Ако ме помните Simple Smile
Минавам да ви поздравя, но не съм чела от няколко теми назад, още от бременни. Прегледах сега само няколко страници.
Кити, виждам, че сте имали сериозни неприятности и продължават. Много лошо, дано се свършва серията и да се оправяте всички. Аз съм карала пневмония на възрастта на Дара, на нашите не им е било лесно. Жалко, че минаваш през това  Hug

Да кажа набързо за нас: Калоян се оказа невероятно дете. Не спира да реве и да иска на ръце, при това да го разнасям. Холът ни е 5 метра, ей сигурно милион пъти съм ги минала вече, може и повече. Сестра му си имаше колики, но такова чудо не бях виждала. Те хората казват, че момчетата са по-трудни, но чааак пък толкова. За 1 месец след изписването беше качил 2 кг и продължава да натежава.  Shocked . В четвъртък сме на консултация и направо ме е страх какво ще ми кажат. Отделно има висок билирубин. Видях, че и Ани има такъв проблем. Като не избледня и след месец ни пратиха на изследвания и беше 190. Започнаха се едни лечения, падна на 160, после други, но пада все по-бавно. Последно инструкцията беше да си преварявам кърмата, но ми е невъзможно в момента да цедя и варя, а нямам събрана. Отложиха му ваксините и чакаме да избледнее. Вече няколко пъти му вземат кръв на горкото, последно беше 142.
Тази седмица съм сама с двамата, че каката е на АБ. По-миналата седмица изкара някакъв вирус, много зле беше. И сега в петък като се разкашля - не може да спре. Естествено кашля върху мен и вече и аз съм болна - кашлям и нямам глас. силно се надявам да опазим дребния. той пък е особено раздразнителен последните 2 дни. Дано не се е заразил скрито. Аз не мога да вдигам Т и той може да го е наследил от мен. Всъщност така съм се оказала в болница на времето - без никакви симптоми и изведнъж - напреднала пневмония. Та докато не разбера дали може да вдига Т, ще му треперя повечко.
Затова съм зарязала и форум, и всичко. Къщата е дармадан, едвам успявам малко да поприбера след каката. Физически съм труп вече от мъкнене, не съм и спала особено много. Мъчно ми е, защото малката е в прекрасна възраст - много е забавна, но си иска внимание и немалка доза креативност и търпение, а аз едвам стигам до нея и често остава ощетена, въпреки желанието ми.

Та така. Поздрави от мен, надявам се всички да са ОК и да избегнат летните вируси и всякакви други неразположения.

# 79
  • софия
Бухта, много неприятности сте изживели, дано опазите бебо, а на теб ти пожелавам сили и търпение Hug
Момичета като ви чета, аз си имам душичка за бебе, не съм и чувала гласа, сама се приспива, просто нямам време да я гушкам и разнасям, толкова е сладка, понякога ми казва Елааааа и ми се смеее, благодарна е за всяко внимание, като я боли коремчето само стене милото, пу-пу не смея да говоря, ама да ви я похваля моята Симонка дано продължава така, мисля си че Господ се  смилил с добро бебе, че както съм често самичка, сигурно щях да полудея. Е на мама гарджето го похвалих сега чакам включване да ми опровергае думите Simple Smile
Спокойна нощ. Hug

# 80
Бухта, много неприятно! Като сте с количката навън, не е ли спокоен. Поне в парка да можеш да обърнеш внимание на каката. Тя наистина си е още мъничка и има нужда от много майчино внимание. Дано бебчо да ти е по спокоен вече. А билирубина му е супер. На Никола беше толкова в болницата и ми казаха че няма нужда от лечение, после се покачи.

Поканиха ме за кръстница на една Ивкова приятелка!  Laughing Много съм щастлива. С мъжа ми бяхме кумове на сватбата на родителите й, но те се разведоха и сега чак ще правят кръщене на порасналата вече госпожица.

За Никола хем ми е притеснено, хем като пишете че и вашите прокашлят по малко си мисля дали не си внушавам и реших да изчакам до консултацията. Баткото почти съм го обработила вече с мед и сода.

# 81
  • Варна
Цвети, защото момиченцата са пичове! Wink  Вече от 100 места чувам как дъщерите нямат нищо общо и колко по-лесно се гледат. Моята беше същата - сама си направи режим, сама заспиваше, сама си махна нощното хранене на 3 м., сучеше добре, нахранваше се набързо и си заспиваше или си зяпкаше наоколо като по-голяма. Е, имаше си ревове, колики, скука у дома, но в рамките на съвсем поносимото. Сега си плащам Simple Smile
Ани, да, навън е доста по-добре. Но в тия жеги не мога по цял ден навън. А сега болни не излизаме, няма нужда да разпространяваме заразата. Иначе е доста по-търпим навън и успявам след ясла да пообщувам с нея, особено ако той ми е оставил сили Simple Smile

# 82
  • София
Ваче, в ДМ дават едни талончета, попълваш ги и копие от акта на бебето. С тази карта имаш право да пазариш до 2г на бебето с 20% намаление на някои продукти. Всеки месец са различни. На касите има реклама. Този месец са течен перилен препарат Персил, омекотител Силан; няколко продукта на Ойлатум и пюрета различни видове.
Ани, мерси!! Ще ида да видя да си извадя такава карта. Аз харесвам ДМ  Wink

5iq, добре дошла. Верно, че ако е Никола няма да е юнско бебе..  Shocked
Явно съм избрала най-популярното име.

Мдам.. добре, че не родих момче, че май щеше да е Никола  Rolling Eyes, без майтап това. Ники настоява още от първата ми бременност ако е момче да е на него кръстено.  Twisted Evil
Аз специално гледах по другите теми, няма толкова Николовци и Никол, но името е чудесно така или иначе, какво ви пука  Grinning

5iq, добре дошла!  Hug

Деска... тцтцтц, какво е това дете твойто бре.. не познава часовника..   newsm78

Цвети  Hug Hug Hug

Бухта.. появи се най-после  Hug

# 83
Добро утро! Кафе:

Аз нещо не мога да се организирам тези дни  - Явор нали си е ревливичък, докато седна, и трябва да стана, та затова не пиша... За четене, чета, докато кърмя, но забравям  Embarassed
Бухтичке, дано бързичко отминат проблемите  Hug
Кити, как сте?
Ани, и Явор прокашля, особено като повърне малко (доки каза, че е нормално, връща се и малко солна киселина от стомаха), но засега ми се струва, че няма нещо тревожно (аз по принцип не съм от най-притеснителните за болести, знаете, но последните случаи в темичката ме наплашиха).Виж това за многократните - аз не мисля, че те са чак толкова еко, но съм сигурна, че еднократните не са никак еко. Все пак, наясно съм, че докато не станат евтини еднократни пелени от биоразградими материали, реално памперсите няма да имат алтернатива - много малко сме ентусиастите за многократни и за ЕБХ (за последното аз съм мързелива, признавам си). Ваче, те че се перат, перат се, но ги слагам в пералнята на бебето, която без тях няма да напълня никога и ще си пера с пет дрешки - реално не ми повишава разхода на вода, нито слагам повече перилен препарат. Аз се стремя и препаратите ми да са по-щадящи де, доколкото мога да си ги позволя финансово.
Цвети, да продължава да е такава Симонка  Hug
А за свекървите...моята е много свястна, знаете, но ме ядосаха малко - миналата седмица бяха на море на Ахтопол, само разправят колко кротък е Румен и колко го обичат, ми да бяха го завели и него на море, нито щеше да им пречи, щеше да е толкова щастлив... При нас все така се случва, че на море сме били веднъж за толкова години брак, сами си гледаме децата, не сме ги занимавали с нищо, ми да бяха създали на детето една хубава емоция, не аз да се чувствам виновна - детето ходи сега на сборна група, сутрин баща му го води пръв към седем часа, кара му се за дреболии, не се знае ние ще можем ли да го заведем някъде...
Явор също връща доста, и през носа също, казвала съм ви, затова него и нощем го оригвам (с брат му не съм си правила този труд). Той оригва и връща едновременно, но то си е нормално де - аз най-после се видях в мляко, струята ми е силна, особено  на дясната гърда, а той е лаком. Отгоре на всичко Веледа ни бяха дали разни подаръчета за ССК и остана от срещата един чай за кърмачки, та и аз вчера за сефте пих такъв чай  Mr. Green
Нинка, от коремче може да приплаква, може да те търси вече, различни причини може да има за проплакване  Hug
Хубав ден, момичета, много от вас ми се губят и все се притеснявам да споменавам кои - защото за всички ви се сещам и не искам да пропускам - разписвайте се  Simple Smile

# 84
  • софия
Добро утро,
Така и не се научих да ви поднасям кафе Hug, но желание имам.
Ваче, какви са тези среднощни постове, през нощта се спи, така казвам и на Симона, а тя ми се хили Simple Smile
Чинче сънувах че идвам на парти във вас, но бях със Симона и трябваше да я кърмя и пропуснах купона Grinning
Анн2, не им се нарушава спокойствието на хората, а това са най хубавите емоции с децата, защото порастват бързо.Не се обвинявай за Румен по площадките няма никакви деца и на Дани му е скучно, поне си играе Hug
Хубав ден.

# 85
Добро утро момичета

Ана2, мерси за кафенцето   bouquet

Емо заспа в люлката, та и аз си пия моето кафенце спокойно. Ние имаме много газове, пръцкаме, ама преди това ревем много, а като пръцнем и се ухилваме... Laughing

Ние нали сме новодомци сравнително и тук не познаваме мами в квартала, та да питам има ли някой около стадион Герена, има една хубава градинка на стадиона, прохладна, ако има някой да се срещнем с бебоците.
 Аз пък да се похваля и с родители и със свекъри. Пу-Пу  Heart Eyes Нашите взимат Теа всеки един удобен момент, даже понякога прекаляват, аз я искам те не я дават  Laughing А свекърва ми не ми бърка в нищо, няма по деликатен човек, шапка и свалям.   bouquet Само ако я питам нещо, тогава си дава мнението, няма изказвания, под които се крие упрек, няма неискани съвети и помощ, да не са им уроки само.  Praynig
 Ние нямаме ден с ден еднакъв. Еди път спи и папа през 3 часа, а на другия ден (вчера) през половин час буквално иска да яде, само мрънка и иска на ръце. Да видим днес какъв ден ще избере малкия вагабонд, дано свърша нещо и аз. Само веднъж да минат тези колики, да живнеме малко и ние, че...

Казвам ви чао, по-късно се надявам да мога да се включа пак, лек ден момичета   bouquet Hug

# 86
Добро утро и от нас.
Чин, то там е проблема, че не ги пие тия мл. Абе както и да е, снощи казах на Марти, да си знае той. Детето ми е нормално и не искам да го сравняват с когото и да било. Аз достатъчно го сравнявам и се вглеждам в него.
Ваче, ми изтървала съм явно момента да я науча на часовника. От утре почвам, че какво е това нещо.  Hug
Ани2, благодаря за кафето.
Цвети, абе нека не ме ни се възхищава, ама да гледа на детето ми като на нормално дете. ЗАщото то така ще си остане, все ще му търси проблеми и занапред. Да не говорим че тъкмо бях родила и ме изписаха от болницата. Сядаме да ядем и тя ми подава крайчето на хляба, че второто да бъдело момче. Попитах я дали смята, че е уместно да говори за второ, като първото е в болницата, а и дали въобще ми е до второ в момента. Ама така е то това е женско - не става явно.
Оф и днес още не можем да се организираме да излезем, а пък е приятно хладно. После не се знае какво ще завали.

# 87
  • София
Привет  Simple Smile

Бухтичке, появи се най-накрая  Simple Smile Дано да се нормализират нещата при вас.
А това за момченцата и аз го чувам вече от доста места, а и си имам доказателство вкъщи  Laughing Те и като поотраснат пак е по-трудно с тях. Момиченцето на една приятелка само си играе кротичко и от време на време ходи да се гушне в майка си, а едно момченце е като фурия, някой трябва да търчи след него непрекъснато с очи на осем ако може.

Ани2, ами мъжът ти защо директно не ги попита да го вземат.. нали са си свои хора... Това е моето виждане де, за моите родители не бих се притеснила да ги притесня  Simple Smile

Нашите свекърви все едно с конкурс са ги избирали... И моята вече има мноооого изцепки, които се засилиха от както родих, но не ми се ще да ги коментирам  Simple Smile Само се надявам да не изтрещя и аз дотолкова някой ден   Twisted Evil

Нещо друго щях да казвам, ама хайде като се сетя  Simple Smile

# 88
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Привет на всички мами и бебоци! Hug

Не съм писала май от както сме в Родени...

Ани, от към 15-ти август ще съм в Шумен, та ако имаш време да се видим. Имаш ли ми още номера? А пък ако искаш ми прати и твоя на лични та ти звънна като сме там.

Иначе ви чета най- редовно и се вълнувам много с всички.

Да кажа и за нас сега. Иванина ми е много спокойна и кротка. Каката даже, че ми беше кротка, а Ив е още по. Толкова ни пожелаваха да ни е палава, че да ни се разваляло спокойствието, но хорските думи не се случиха. Сигурно защото с таткото по принцип сме много спокойни, та и децата ни така. Успявам с домакинстване и с разходки и с всякакви ангажименти. Като ви чета за помощта от свекървите, се радвам много, че не позволих моята да остане. Rolling Eyes
Иванина си спи спокойно по всяко време. Храни се много добре, не повръща.Колики ...веднъж на три дена да поплаче по половин- един час. На разходки слушка.Има едно прозорче до главата й в количката, та много обича да си гледка там, че и чак гука като види нещо впечатляващо.
Сега чакам да дойде ред за вторите ваксини. Малко ми е притеснено. Първия път много плака горкото цял ден. Четох за даването на Thyua 15 CH- по 5 зрънца. Освен това ми казаха и за някакви лепенки, които също помагали ваксинациите да минат по- леко и спокойно, но тях още не съм ги разучила.

Един ден държа Иванина да се оригне след хранене и каката стои и ни гледа.
Тя: Иванина сигурно много те обича?
Аз: Сигурно. Защо?
Тя: Ами виж как се гушка в тебе.
 Laughing Laughing Laughing Laughing

Друг случай.
Сменям на Иванина памперса и нещо я преобличах.Каката при нас и се разрева.
Аз почвам упорито да питам какво я разстроило, да не я обиди някой и т.н.
Тя вече по едно време реши да каже(ама да не и се смея Wink) : Като се сетя колко скучно беше миналата година по това време без Иванина.Сега не мога да си представя как сме живели без нея. Rolling Eyes

И да кажа, че ако поста ви се струва пълна каша, сте прави защото и в главата ми е така. Много разсеяна съм станала.

# 89
vivianka много мило ми стана. Чудна кака си имате  Hug
Деси радваш ме как приемаш нещата. Звучиш много спокойно.
Аз за бабите няма да разказвам, че като почна нямам спиране  Rolling Eyes
Уф, аз пак съм в някаква дупка и все по-надолу закопавам  Confused

Общи условия

Активация на акаунт