"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 26 908
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
Теди, честит рожден ден! Пожелавам ти много положителни емоции от днес нататък и никакви дупки... весел празник!

Ана2, много е сладък Явор. Сега чак изгледах клипчетата. Много прилича на теб.

Чин, наистина за Нико е по добре да си остане в къщата, щом ще е без майка си. На нея не са ли и ясни тези неща. Или тя, верно , все дърпа чергата към себе си. Ние с мъжа ми ходихме на ски , когато Иво беше на 1г и половина и го оставихме в Шумен. Но свекърва ми и майка ми се редуваха да го гледат в къщи. Не сме му променяли обстановката.

Кити, не знам каква е тази болест, но дано да се намери лечение все пак... по скоро.

Честити месечинки на празнуващите днес.
Честит имен ден и всички Именници!   bouquet

# 541
  • Sofia
Привет и от мен,

Ана2, и аз не знам вече какво да мисля, защо не наддава. Факт е че последните седмици хапва по няколко пъти много малко а останалите пъти добре. и аз започнах да търся възпалени уши гърло и накрая реших че може да му има нещо на стомахчето защото взе много да се дърпа след няколко минути на гърдата. Свива се като че ли го боли стомахчето а нищо видимо няма. Сега като че ли взе да хапва по нормално и почти не ми се е дърпал от два дни. Да видим, петък съм на преглед и кантара ще покаже.

И за нас малко върнахме се от Копривщица, беше много хубаво бях забравила какво е лятото сред природата. Очаквах да е спокойно и да няма хора а то какво се оказа имаше голяма навалица, някакви летни празници имаше града. Иначе На Дани му беше добре и естествено си спретна номера дето не бях виждала, такъв рев му удари след баня че нищо не можа да го утеши. Да му бе първо пътуване разбирам, но не е, после всичко по старому. Естествено вчера си поспинка а днес ми къса нервите едвам имаме 40 минути спане, ей чак сега заспа.

Бразилка, рожденната косичка пада на всички бебенца.Аз поне така знам де.На много бебенца след като падне се проявява истинската косица, особенно цвета. И на Дани му пада от известно време.

Магнет, добре дошла  Hug

Бухтичке,дано бързо се подобрят нещата при теб.

Ани, надявам се поне на финала сте си изкарали добре.За възглавницата на мен педиатърката ми каза годинка, вижда ми се много но то ще си покаже.

Хелен, Пао, чеситити месечинки!
Теди, честит рожден ден!
Честит имен ден на всички именници!

# 542
И аз се прибрах, то е нечовешка жега тука... Изморихме се и двамата с Алекс, та си взехме по едно душче и сега детенцето спинка  Heart Eyes
Теди, честит рожден ден, newsm59 много здраве и щастие, както и сбъднати мечти
Чин, и аз не бих оставила детето с преспиване някъде - дори и да е на АМ това не означава, че няма нужда от майка си  Naughty. Тая твоя свекърва е простоооо  ooooh! #2gunfire. В тоя ред на мисли - не те знам как си налагаш да я търпиш, аз няма да мога...
Деси Grinning, не можах да излъжа майка ми - позна, че не е Алекс  Joy - вика "Оооооо, това не е Алекс, това бебе е по-слабичко"  hahaha. Аз й казвам, че това е Йоана и че по-голяма от нашия и най-вероятно е и по-пълничка, но на снимката не се вижда  Peace
Кити, и Алекс отговаря на по-голямо бебе - сега му обличам дрешки за тримесечни, а той едвам днес направи 2 месеца Simple Smile Освен това още предния път педиатърката искаше да го слага на режим... Важното е Дара да е здрава, един път ще наддава повече, друг път по-малко...
Шунче, ти смяташ ли, че не ти стига кърмата? Няма ли начин да стимулираш лактацията и да избегнеш АМ? Иначе и аз съм забелязала, че докторите си говорят каквото си знаят, хич не слушат, ама и аз вече правя като тях - чувам избирателно...  Laughing
Тина, честита месечинка на Краси със закъснение - всичко най най му пожелавам на малкия фъстък Simple Smile

Вие как давате Вигантола - в лъжичка с кърма/АМ или капете директно в устата. Питам ви сега, защото досега Алекс пиеше Деавит и му го капех директно в устата сутрин. А Вигантола в хладилник ли трябва да се държи?

# 543
  • софия
Здравейте,
Бързам да се включа, ние си дойдохме прекарах чудесно с мама и сестра ми и дечицата, хубавото е че ми помагаха за Симона и се хранех 4 пъти на ден и кърмата ми се увеличи Simple Smile, малко се безпокоях че беше леко хладно вечер и нощем, но се надявам всичко да е наред.
И  аз съм в цикъл Mr. Green не съм забелязала някаква промяна в Симона
Симона и се случва да е със сух памперс като си прави вечерната пауза дали е нормално newsm78
Това дете спи вече 3 часа по корем дали толкова дълго не е опасно, но тя така спи много спокойно явно и харесва.
Да не съм пропуснала и да се уговаряте за среща искам и аз, вече е време и нямам търпение да се запозная с бебоците.
Отивам да ви дочета Hug

# 544
Цвети и нашия памперс е сух  нощно време, дори щях да питам далии е нормално. Заспива вечер в 22 часа и като се събуди в 3 през нощта е сух, а снощи спа 8 часа без да се събуди и в 6 часа сутринта пак беше сух  Thinking , а иначе през деня си го пълни нормално.

Уф после пак ще пиша, че баткото взе да пречи!

# 545
  • София
Здравейте!  Днес малкото цял ден се кокори и не успявам да седна да пиша, но малко по малко изчетох пропуснатото.  Ще пиша набързо каквото си спомням преди пак да ме е привикала.

За кенгурото - на нас ортопеда ни каза, че няма проблеми вече да се слага.  Доверявам се и вече дори я носих 1-2 пъти.  Аз писах вече, но пак ще кажа, че нашето е на Бейби Бьорн, аз лично си го поръчах по интернет, но мисля, че в Премаман и Мадъркеър ги предлагат Peace

Ние се прибрахме и премерих Лорчето - +1 кг е според нашето кантарче от последната консултация (19 юли, т.е. почти месец).  Нещо обаче не мога да направя качествено контролно кърмене да проверя дали това качване не е само от преди да започне да плаче на цицата Rolling Eyes

Ани2, Явор е супер сладур!!! Heart Eyes
магнет, добре дошла и от мен с малко закъснение Hug
теди, честит рожден ден!  bouquet
кити, не ти е лесно - ту е недохраено, ту е прехранено детето Mr. Green  Я вземи се успокой и си гледай детенцето с кеф, явно си хапва съвсем добре Hug (какво ли давам акъл като и аз на всяко ядене трепя какво ли е изяла Blush)

Пак мрънка...отивам Hug

# 546
Прибрахме се, но след малко пак изчезваме, този път на Кауфланд. Днес следобяд ходихме на ортопед - всичко е наред. Поне сега ми е мирна главата. След това бяхме в офиса на Марти, че там е хладничко въпреки, че нямат климатик. Йоанка си поспа и там  Peace
Хелън, бабите си знаят внуците. А и може да е права, щото Йо беше 5020гр на 5-ти август и 58см, та може и Алекс да е по-големичкия  Hug

# 547
За сухите памперси- Нико няма напълно сух памперс, но много леко напишкан- да.
Според мен това се получава, защото го сменям в 12, изпива си млякото и след това до 6 часа не пие нищо, най-много мъничко чай...

В никакъв случай няма да го оставя да спи там.   Naughty Сега даже ще и звънна да й кажа, че може и брат ми и снаха ми да го гледат.

Истерия.. после ще се включа.  Tired

бюти, Лора си наддава добре, не ги мисли много нещата.

Цвети, добре дошла... Simple Smile
Радвам се, че си си починала..

Обадих се на свекърва ми. Единствената причина, поради която съм съгласна да го заведем е, че там ще могат да седят на двора, разбрахме че ако е лошо времето тя ще дойде!
С куче, което се качва по диваните, няма да стане и Никола и кучето да легнат един до друг...
Опита се да ме убеждава колко е хубаво да го оставям и за цяла вечер, но бях категорична, та дори и се скарах малко.
Вика ми: защо не опитаме, оставете го... да свиква!  Shocked - казах й че няма как да стане, да не се хаби да ме навива.

Купихме на Нико играчка, която като я докоснеш и издава разни звуци- уииииии, смее се.. той много я харесва и съвсем осъзнато я бута за да му говори...

Общо взето това от мен...

Последна редакция: пн, 15 авг 2011, 18:50 от chin

# 548
  • София
чин, свекърва ти е луда да си мисли, че може да й оставиш само толкова малко бебе Shocked

# 549
чин, свекърва ти е луда да си мисли, че може да й оставиш само толкова малко бебе Shocked
тя не е луда, а нагла!

Не знам... въобще не ми се ходи на тази сватба. За първи път ще го оставя за толкова време. Като се замисля, до сега само на мама за половин час го бях оставила и на Слав за 1, максимум 2 часа...
Като се знам, през цялото време ще го мисля, както и нямам доверие, супер ще си изкарам на тая сватба.

# 550
Хелен, Пао, чеситити 2ри месечинки!
Теди, честито,да си жива и здрава.
Честит имен ден на всички Марии.Баба ми е Мария.
Чин,весела сватба.Не се притеснявай,ще се гледат.И ти имаш нужда от разнообразие. Embarassed
Ана2 и на вас хубава почивка.
 Августичка,името бяхме го измислили първо Матео,но аз мислех,че ще имам момче,но се оказа сладка девойка и веднага стана Матея.
Магнет,аз съм с цикъл вече.Сега чакам пак да дойде.Ти кърмиш ли?
Момичета,аз имам чувството,че кърмата ми е намаляла.Как да я увелича отново?Направих една 8 часа пауза без сукане или цедене и така ми се получиха нещата. ooooh!

# 551
  • София
тя не е луда, а нагла!

Интересно ми е какво смята да прави, когато през нощта Нико заплаче за майка си...Виждам ви как тичате към Бояна посред нощ... Mr. Green
Отиди на сватбата според мен.  Със сигурност ще ти е свито, но е добре да свикнеш да го оставяш, а и той да свикне...Вие сте млади хора, имате нужда да излизате и да се забавлявате, а те бабите в това са полезни, не в гладенето на подбрани дрехи Laughing

силве
, мислиш ли, че може от една пауза чак да намалее? newsm78

# 552
  • Sofia
Хелън, няма да дохранвам. Не знам как се разбира, че не стига кърмата, освен по бебето де, но проблемът явно не е в мен, защото мога да изцедя след яденето му, просто той се дърпа и не ще, когато си е решил.

Цвети, не се притеснявай за спането по корем. Дъщеря ми само така съм я слагала да спи от раждането, никакви проблеми не сме имали.

Когато тя беше на 4 месеца, я оставихме за седмица при майка ми и баща ми, за да отидем на сватбата на зълва ми в Германия. Не съм се притеснявала, но това е, защото им имам доверие.
Не е проблем за бебе да не е с майка си 1 нощ, проблем е този, който ще го гледа.  Mr. Green

# 553
Мамитаа,здравейте.Най-после стигнах до тук.Липсвахте ми ейййй.
Благодаря на всички за пожеланията за месечинката на Мартин.
Елинце,честито и на Алекс,да ти е жив и здрав и все така усмихнат :*:*:*:*
И от мен една почерпка,но понеже е късно за торта,ще сервирам  Mr. Green диня.

Магнет добре дошла  Hug
Чин  Shocked много си е повярвала де...  Close
Шунче...може би като цепнат юздичката,Макс ще яде повече  Thinking
Цвети,Даги добре завърнали се : )) Заредихте батериите,супер.
Василиса,На Равногор бяхме за първи път,но определно НЕ за последен.Уникално място  Heart Eyes
Теди,честит ти денннн.Да си жива и здрава и много щастлива. Hug
Ани2 приятно прекарване. : ))

За кенгуруто-и аз много вече имам нужда.Тва ходене до магазина с количката не е работа  Naughty Но още не съм избрала.

Момичета има въпрос към свекървите в темата.Майка ми постоянно ме пита защо не слагам пишлето нагоре,а аз даже не съм се замисляла,ама и педи не ми е казвала нещо специално. newsm78
 Ние утре сме на мерки и теглилки и на ваксини  Confused Доста ме е шубе,ще питам доки да ги отложим,но...не съм сиг,че ще иска.Притесено ми е от сега...цял ден ще го мисля и утре.Ама да минават пък,че......

# 554
  • Sofia
Теди ЧРД!!!!!!!!!!!!  bigdance2 Да си жива и здрава и много щастлива!!!!!!!!
Честит Имен Ден и на всички с името Мария и на тези които празнуват днес. Да им е славно името и много успехи за напред!!!!!!!!!!!!
Ние с Гери сме добре! Пъпките по лицето и да кажем че почти изчезнаха, но тези по ръцете  и краката не. Ще изчака 25.08 когато сме на контрола при гастроентеложката, да си каже мнението и после май ще ходим на алерголог. Препоръчаха ми д-р Мустаков. Ако някои има мнение моля да сподели. Да питам и мамите които деца са с АБКМ, вярно ли че биенето на ваксината на 2 месеца( петвалентната) се отразява много зле на деца с такава алергия. Трябва ли да взима мерки предварително? Има ли майки които сложиха на децата си Рота вирусната ваксина. Аз много си мисля дали да я бия на Гери!

Общи условия

Активация на акаунт