"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 26 917
  • 768
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
Ясно, покрай тия кенгура съвсем се обърках!  Crazy
Напоследък се хващам, че маркирам само по няколко думи от пост и понякога трябва да се връщам назад да уловя нишката.  Laughing

Бяхте пуснали линк към една тема за изтрещели майки. И аз съм към тях.
В жегите тия дни като се прибирам, още от коридора свалям панталоните и ги захвърлям, или ако реве бебе от глад, съвсем се разголвам. И така онзи ден изпращам майка ми до входа долу, качвам се в асансьора и аха още там да си събуя дънките.  ooooh! Добре, че бях сама, а и се сетих още докато посягах към колана.

Последна редакция: нд, 14 авг 2011, 23:47 от Шунка

# 526
В жегите тия дни като се прибирам, още от коридора свалям панталоните и ги захвърлям, или ако реве бебе от глад, съвсем се разголвам. И така онзи ден изпращам майка ми до входа долу, качвам се в асансьора и аха още там да си събуя дънките.  ooooh! Добре, че бях сама, а и се сетих още докато посягах към колана.

hahaha

Зверче, в този ред на мисли и аз се сетих да питам нещо. Не давам кърма от около месец, ако не и повече време, мисля че малко след катастрофата кърмата ми спря,а преди това бяхме стигнали до веднъж-2 пъти хранене с кърма.
До колко време след като съм спряла да кърмя трябва да ми дойде, нормално ли е месец след като не давам никаква кърма още да не ми е дошло?  newsm78

# 527
Шунче, аз вече се разписах при изтрещелите. Скоро всички може да се засечем там. И умната с дънките, че да не почнеш от входа още да ги сваляш  Hug

Чин, ето един пост на Хедра за цикъла след раждането-

Цитат
Кога ще се възстанови менструацията зависи и от нивата на някои хормони в края на бременността, т.е. още от преди раждането е заложена програма за връщане на плодовитостта и кога ще е е много индивидуално за всеки.

# 528
Добро утро!  Hug
Надявам се всички да са добре,но по-късно ще прочета изпуснатото,защото мисля да излезем с детето докато е по нормално навън.
Два дни си бяхме на село при свеки,а вчера водихме Краси на мач на неговия батко и направихме голяма разходка по стадиона и парка до него в Севлиево.
Хубав ден на всички мами и бебоци  Hug

Ох щях да забравя ето и една   party023 ,че вчера имахме втора парче торта и Краси стана на два месеца   ura

# 529
Добро утро!

Августа, Ана2, завърнахме се , защото днес съм кръстница на една сладка госпожица . А и покрай работата на мъжа ми наистина не стоим по много на морето. Ходим обикновено само за уикендите там. Миналото лято през уикенд бяхме там, но сега покрай Никола, най много още веднъж да отидем и това ще ни е.  Grinning

За упражненията - личните педиатри много не се задълбочават. На мен ми ги показа педиатърката при която ходихме на частно. Аз много рядко се сещам да му правя. Освен колелото и кръстосването на ръце, може да свивате крачета към коремчето и да ги опъвате надолу; ръчичките нагоре надолу; или едната нагоре другата надолу; разтягане на ляво краче дясна ръка и обратното; Тези запомних.

След малко имам час за козметик да се правя на хубава за кръщенето днес. Тази седмица майка няма да може да ми помага и не знам как ще се справя с ходенето на фитнес най вече. Дано свеки да се включи поне за малко, че имах глупостта да си взема карта за неограничен достъп до 15ч и няма да мога да ползвам поне мъжа ми да гледа децата за час.

# 530
Здравейте, момичета Simple Smile
влизам само набързо да ви кажа, че днес Алекс става на 2 месеца  Hug. Нека детето ми да е живо и здраво, всичко друго ще се нареди Simple Smile
И Мартин на ПаО днес е на 2 месеца - много целувки и поздрави за малкия мъж от нас  Heart Eyes, да ви е жив и здрав Simple Smile
Ето да се почерпите, макар че ми се иска да е на живо Simple Smile

# 531
  • София
Привет и от мен, Жожо сега ми скъса нервичките,няма такъв рев гарниран с крокодилски сълзи Sad Наяде се сега и заспа и сега е тишина... ooooh!

Мами,има ли и други като мен да имат кърма и вече 2 пъти да им идва цикъла? newsm78

Хелен, честита ви втора месечинка Hug

Кити моля те пусни въпросните линкове с гимнастика   bouquet

# 532
Добро утро!Първо да почерпя, че слагам още една свещичка на тортата  Heart Eyes
Само ако можеше да ми дойде настроението, но от сутринта съм с главоболие и само се цупя. А днес е и празника на града, и е официален почивен ден, та всичките ми близки са свободни, а хич не мога да се зарадвам. Сатурнова дупка ли се зовеше това явление ooooh!

Вие за цикъл говорите, аз утре ще направя точно 2 месеца лохии  #2gunfire

# 533
Здравейте! У дома съм си още Simple Smile
Стефан отиде до Кауфланд, че вчера има неблагоразумието да купи оттам някаква мемори карта, която се оказа несъвместима със стария ни вече фотоапарат. Явор цяла нощ си яде ръцете, голямо гушкане падаше, за да му задържа ръцете далеч от устата... И много често и той ака от снощи, по-редичко такова и с апломб  Rolling Eyes Преди малко го дадох на баща ми, за да изгладя и използвам и да надникна тук - баща ми или ще се излекува с този внук, или съвсем ще се  изнерви, но така или иначе нито си показва носа извън апартамента, нито някаква друга работа върши (дори яденето не си стопля сам), нека поне малко кпд да има.
Шунчи, най-странното е, че не беше пишкал - той иначе пишка доста често, но дали защото е бил по корем, дали е спал много дълбоко - аз бях малко на тръни, де. От друга страна, ако се беше напишкал, просто щеше да се събуди и щеше да се чуе.
Хеленче, Пао, живи и здрави да са ви прекрасните дечица  Hug
Ани, приятно  Hug Аз се комплексирах вчера на плажа, коремът ми хич не е както ми се искаше, въпреки че според Стефан никой няма да познае, че съм родила две деца, ама не е баш така... Наесен или зимата, ако вс е наред, ще си тръгна на народни танци, макар че ако запиша на разни неща Румен, както обсъждаме, аз ще съм последна дупка  Confused
Магнет, кога успя два пъти? Първият път да не са си били остатъци от лохиите? Възстанови се на доста момичета цикълът вече, да. Прочети това по темата, ако искаш - Деси цитира част от него преди малко.
Чинче, като ти се нормализират хормоните, сигурно ще ти дойде цикълът.
Хайде, хубав ден! Аз ще събирам багаж и ще гледам да платя сметките - поне навън Явор, ако е в движение, спи.
П.П. Стефан си дойде, купил ми е тенджера под налягане на прИмоция  Mr. Green

# 534
Добро утро!Първо да почерпя, че слагам още една свещичка на тортата  Heart Eyes
Само ако можеше да ми дойде настроението, но от сутринта съм с главоболие и само се цупя. А днес е и празника на града, и е официален почивен ден, та всичките ми близки са свободни, а хич не мога да се зарадвам. Сатурнова дупка ли се зовеше това явление ooooh!

Вие за цикъл говорите, аз утре ще направя точно 2 месеца лохии  #2gunfire
Теди, честито, миличка! Варна днес е прекрасна, не й се цупи, направо завиждам, така го обичам този град!

# 535
  • Sofia
Добро утро!

Теди, честит рожден ден! Пожелавам ти много усмивки и плитка сатурнова дупка!  Mr. Green

Ани, супер да си изкарате днес на кръщенето! Simple Smile Леко завижд за моренцето...  Blush

Ани2, ти пък се притесняваш от коремчето - 2-3 месеца са минали само... Моят си замръзна на едно дебело ниво, до онзи ден пъпът ми беше ужасно черен, но накрая успях да го излющя, абе цялостната картинка е грозна. Дори да бяхме отишли на море, щях да умирам от срам.

Ние бяхме днес на консултация. Отложихме ваксините за другия месец, добре, че си поисках, за да каже, че и тя така процедирала... но не ми го предложи сама. Човекът е пораснал с 500 гр за месец, а на см не е?!?! Д-рката не беше доволна никак от наддаването, трябвало поне 600 гр да е наддал, изписа АМ на Хип по 30 мл, когато видя, че не ми стига кърмата, щото явно не ми стигала.
Забелязвам, че 90% от докторите като чуят някоя фраза и оглушават за остатъка от обясненията. На тази д-рка й отговорих, че понякога яде през час, понякога през 3-5 часа (днес ни беше първата 5 часова пауза от 11 до 4 сутринта bowuu). Казах и за юздичката и тя я видя, че е къса наистина. Но чу "1 час" и рече и отсече, че не му достига кърмата.  Laughing

# 536
Здравейте...

Шунче, прави това, което сметнеш за най-добре. Аз давах добавка, та накрая той въобще не искаше вече да суче и си го отбих. Възможно ли е да не са го измерили правилно, може да си е свил крачето?  newsm78

Теди, честит рожден ден.   bouquet

Ани2, хубаво да си прекарате.
Честита придобивка. Мама има и е много доволна, но веднъж събирахме пилешки кълки от тавана и мен малко ме е страх да имам такова нещо, както съм си разсеяна.

Хелън, честита втора месечинка на Алекс...

Магнет, при нас с крокодилските сълзи и тирадата продължава. Тръгвам да пиша и се наддава вой...

Ядоса ме бабището. В събота сме на сватба, искам да дойде да го гледа, а тя ме кара да го водим чак в Бояна и да спял там.. сам!  Shocked
Казах, че ще и го заведа с целия катун, но няма да пия и ще си го прибера след това!  Twisted Evil

# 537
  • Пазарджик
...
МИМСАТ, благодаря и на теб за вниманието и отговора Hug
Да, от самото начало Евелин стои така дълго на гърдите ми. Има дни, в които даже времето е много по-дълго. Но пък има и такива, в които почти цял ден спи, така че нещата се уравновесяват Simple Smile
Искам да махна силиконовите зърна, разбира се Simple Smile Именно те помагат за разраняването на гърдите ми в слинга, защото се разместват. А иначе слинг ползвам шал и кърмя в поза люлка. Друг вариант не съм опитвала.
Видях че си от Пазарджик. Аз също съм от там Hug След 2-3 седмици ще се прибираме за около месец. Ще ти бъда благодарна да споделиш ако ще има някоя кърмаческа среща или ако има човек, който прави домашни посещения, за да видя по-нагледно нещата. Не знам дали ще се справя иначе Rolling Eyes
Още веднъж благодаря за отговора ти Hug
...

Здравей Василиса Прекрасна,

Съжалявам, че си имала неприятно раждане. Както и Ана2 е споменала, напълно е възможно едно по-травматично раждане да предизвика такава реакция. Но пък вие се справяте чудесно със ситуацията. Има различни статии по въпроса, включително и такива как да се пресъздаде раждането отново, но този път с положителни чувства, като се смята, че това може да помогне за превъзмогване на травмата. Ако ти е интересно, мога да ги потърся и да ти ги дам. Повечето са на английски.

Много майки успешно са премахнали силиконовите зърна. Понякога става много лесно, друг път е нужно малко повече време и търпение. Важно е да се следи за правилната поза и засукване, както и да се съобразява с настроението на детето. Често помагат следните неща:
1. Повече контакт кожа с кожа, който успокоява много бебетата и в повечето случаи са склонни да сучат по-спокойно и по-правилно. Това означава майката да е с гола гръд и гол корем, а бебчето да е по пелени само. Особено в топлия сезон, това е доста подходящо и приятно.
2. Стимулиране на гърдите предварително, за да тръгне млякото само, без да е нужно бебето да суче напразно, което може да ги изнерви. Това може да стане с предварително затопляне на гърдата, леки масажи, внимателно изцеждане и пиене на топла напитка.
3. Започване на кърменето със силиконови зърна и когато потече кърмата, може да се махнат, а бебето да продължи да суче директно от гърдата.
4. Смяна и изпробване на различни пози, за да се намери най-удобната и подходяща. Много майки откриват, че биологичната поза е много добра в такива случаи. Повече за нея може да прочетеш в тази статия. Идеята е отново да има контакт кожа с кожа, майката да е легнала с леко повдигнати рамене, а бебето да е върху нея по корем. Често бебчетата дори сами стигат до гърдата и засукват доста правилно. Малко изцедена кърма, с която да се намаже зърното, също може да бъде стимул за бебето.

Надявам се тези идеи да ти помогнат да намериш решение за вас.

Много ще се радвам да се видим, когато дойдеш в Пазарджик. Тук правим Бебешко Кафе всяка първа сряда на месеца, около обяд (11-12 часа), а всяка втора събота правим среща на тортата. За точни дата, място и час най-добре следи интернет страницата на Ла Лече Лига или фейсбук стената ни, тъй като септември ми е малко странен месец от към ангажименти. В случай, че нямаш възможност да дойдеш на някой от тях, няма проблем да се видим и по всяко друго време. Ако имаш желание, може да ми се обадиш и по телефона, когато си тук. Мога да ти го дам на лични или да го вземеш от Контактите с местни групи - Мария Атанасова.  Hug

# 538
Момичета, напоследък хич не мога да ви насмогна..........

ТЕДИ, честит рожден ден, бъди много щастлива!

Честит имен ден на всички именници!

Хелен, Пао, честити месечинки!

ЗВЕРЧЕ, няколко часа се смята за дълго!

Ето и опита ми за линковете:

http://vbox7.com/play:7fb387c1 и http://vbox7.com/play:a74d684c

само да ви кажа обаче, че днес ортопеда в Г.Баня ми забрани да я повдигам до сядане...........каза, чак към 5 месец

АНИ, весело!

АНИ2, приятно стягане на багаж (на мен ми действа изнервящо)

Ох, и аз искам да се видя с вас, но не знам как ще се справя с таксито...

Да ви се оплача, след като Дара последните 2 седмици не наддаваше, сега е наддала 300 гр за 1 седмица- вече сме 60-61 и 6300- сега пък било много, Дара отговаря на 4 месец... не знам какво да правя - яде на 3 часа по макс. 10 мин newsm78, но обикновено- по 5 newsm78

Иначе аз съм с много тежък тендовагинит, за който в момента няма лечение....

# 539
И аз се прибрах току що. Малко почивка да мине жегата и после тичам към ортопеда. Имах доста задачки и стана много топло и предпочетох да се приберем и да се изкъпем с Йо и после пак да хукнем. Тя спи, ама мама кога ще почива не е ясно.
Хелен, Пао, честити месечинки.
Теди, да излиза бързо от дупката. Я какъв хубав празник има днес града ни, и ти покрай него. Да си жива и здрава ти пожелавам и Дилянка само хубави емоции да ти носи   bouquet
Кити, аз съм с тендовагинит. Знам колко е неприятно. Като смених климата - т.е. от влажна Варна в сухо Русе, вече 3 години не съм се оплаквала от болки.
Чин, и аз не бих си оставила детето все още с приспиване където и да е. До сега съм я оставяла само за по няколко часа на майка като бяхме двата пъти във Варна и то все по време в което тя спи и най-много да хапне и пак спане. За сега толкова  Peace
Аз имам тенждера под налягане от 2 години и половина някъде. Майка ми цял живот готви в такава. Много си я обичам, щото всичко става бързо. Важното е да излезе въздуха преди да се отвори. До сега само предната седмица където ми кипна, ама то аз съм си виновна за това, инъче всичко е ок.

Общи условия

Активация на акаунт