"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 26 920
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
Аааа,мами,хайде стига-нали и свекърви ще ставаме. Naughty Joy

Чинче,ами иска да гледа детенце-разнообразие му трябва. Wink

Ани2,дано успеете да се измъкнете.Сигурна съм,че добре ще ви се отрази на всички. HugА за кърмата-мислех,ч`е може да е нехранителна. ThinkingНали понякога съветват да се даде да се изследва(така съм чувала).Хайде-измъквай се,както каза Кити,ние ще сме тук и ще те чакаме да се върнеш. Simple SmileЗа Явор-аз съм му фенка от началото.Имам си някои фаворити и той е сред тях. Wink
Шунче,аз просто си размишлявах на какво може да се дължи това сваляне,ако въобще е свалил(а не е грешка от меренето).Надявам се,че не съм те притеснила с размишленията си. Hug  bouquet

Хелен,написала си ,че очно трябва да слагате вигантола.Затова ми се стори странно.Или съм се объркала при четенето.Върнах се и прочетох-сигурно точно си искала да напишеш. LaughingАз не успях да си поръчам от онези прекрасни тениски,а моят момък има цели 3(+1)лели. Crossing Arms

Ани,дай боже,че така ми е много гадно. Sad PraynigИ се притеснявам,че явно не успявам да и отделям достатъчно време,за да се държи така.Не че мъжа ми не се опитва да компенсира,но тя си "иска мама".Много скоро се прибирате,мислех че по-дълго ще постоите там.

Бухтичке,а при вас разликата е още по малка. ConfusedСигурно положението е още по-тежко. ooooh!Дано отмине бързо! Praynig

Силве,чудна е Матея.Все се каня да те питам как избрахте името?

Последна редакция: нд, 14 авг 2011, 20:06 от avgusta21

# 511
  • Sofia
А, не си ме притеснила Simple Smile. Утре отиваме на преглед в поликлиниката най-сетне и ще видим там реално колко тежи. Вкъщи предполагам, че зависи и как точно съм го хванала. Или предния път, като съм мерила, да е бил с пълен памперс.

Ще се оправи положението с твоята девойка! И моята е така  от време на време, от ревност го прави, мисля, но почва сякаш да влиза в релсите. То и на мен ми е гузничко, че не мога да й обръщам особено внимание или даже я карам да изчака с яденето, защото малкият ми е в ръцете и не мога да мръдна.

А да ви кажа Макси какви ги върши. Правя му аз това упражнение, при което от легнало положение го вдигам за ръцете до седнало, много го обича, но тръгна да се подпира с крака, та вместо седнал, се оказва прав.  ooooh! Аз се чудя как да го подхвана, струва ми се, че ще му се изкривят краката от тази тежест...

# 512
  • София
Здравейте, момичета!
Тъй като никога не съм влизала във ваши темички и сега като видях кой е тук не се стърпявам да не поздравя   Magnet (nuclearbaby)!   bouquet С нея бяхме дълго време в друг форум (не знам дали ме помниш) и знам колко е голямо щастието сега... Да ти е жив и здрав големият малък мъж и много да те слуша винаги!!! Hug Както и на всички вас, майчета - хубава нова седмица и само положителни емоции!
Simple Smile Помня те,как не,радвам се че и ти ме помниш Simple Smile)) и благодаря за пожеланията  bouquet

А Вигантол и аз давам сутрин и напоследък все се мръщи, в началото нямаше проблеми ....пробвах го да видя какво е на вкус-еми няма вкус,нямам идея защо се мръщи.

# 513
Огнена Стихия, и аз те помня... от февруарската отчетна.. за жалост не се задържах там, но пък малко по-късно се присъединих към юнската Simple Smile

Августа, като дойде време да ставаме свекърви, ще контролираме снахите от бг-баба.  Wink
Иска той разнообразие, то и аз искам, но няма... тежи ми вече много, колко човек-майка има.

Шунче, според мен нещо не си го премерила точно този път. Не се притеснявай, едва ли е отслабнал.
И никола много харесва да го повдигам, но чак да го изправям, не съм.ю

Ани2, наистина имате нужда от почивка и малко помощ. Свекърите не помагат ли от време на време, поне с Румен?  Tired

# 514
Ей, много сладка таз Матея Laughing

ЧИН, Нико така хубаво ще овършее апартамента, че след 2 г. всичко ще е по твой вкус...

Така, аз да се оплача- мен не ми обясниха какви упражнения да правя, но благодарение на ВАЧЕ Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, се ограмотих, може ли да ми кажете обаче по колко пъти трябва да ги правя?

# 515
Забравих да кажа, че Матея е страхотна.

А какви точно упражнения правите?
Аз разтягам ръчички, все едно се протяга, после ги събирам пред коремчето, караме колело с краката.. друго ?  newsm78

# 516
Мен ме интересува това с дърпането до сядането и поставянето по корем за повдигане на главата, по специално.

ЧИН, аз карам по линковете от ВАЧЕ newsm78, щото никой не ми обясни какво, колко, как и кога.............

# 517
Kiti, би ли ми ги дала отново, че аз не могад а ги намеря?

За вдигането до седнало положение- караш Дара да захване пръстите ти (показалци) и леко я повдигаш към себе си, като и придържаш ръчичките така, че да не ти пуска пръстите- почти да седне, след това я спускаш отново до легнало положение.
За вдигането на главата- аз го правя след баня, а и понякога спи по корем. Просто го слагам по корем, така се опитват да си държат главата изправена.

# 518
Ние се завърнахме. Беба спи та сеа е мой ред да си почина  Mr. Green
Аз също я изкарвам и в студеното време, нищо не ме спира.
Чин, на Йо не са вече симетрични гънките. До скоро бяха. Предполагам в едим момент спират да са огледални съвсем крачетата, но утре или във вторник ще знам със сигурност.
Майденли, вече момичетата станаха по-мъжкарани, така че не е много ясно  Hug
Хелън, показа ли снимката на майка ти? Каква беше реакцията? Аз Йоана от известно време я нося с гръб към мен, т.е. преди да направи 4 месеца. Тя си подпира главата на мен и не забелязвам да й е кофти. Питала си за акото - на Йоана от известно време й е доста течно, но според мен й няма нищо.
Инсайд, Йоана прави такива позиви за повръщане понякога, когато предлагам манджата, а тя не иска да яде. Махам шишето и се усмихва веднага. При нас нямам идея обаче.
Ани2, голям сладур този Явор  Hug
Събуди се звяра  Mr. Green

# 519
И на мен никой не ми е казвал за упражнения - аз си правя свободни съчинения, разтягам го, караме колело, но друго не знам. А това с повдигането - не им ли остават главичките отпуснати назад... Мен ме е страх така, но утре все пак ще пробвам...  newsm78

Деси, не съм, че майка я нямаше през почивните дни, но утре ще й я покажа  Mr. Green

# 520
Ето ме с вечерно включване Simple Smile След като този следобед Явор пак ръмжеше, съблякохме му памперса на непромокаемото чаршафче, пак рев и неспокойство, та решихме да го сложим по корем, поне упражнения да правии да се знае защо реве. И той заспа, гъбата, и спа над два часа в тази поза - по гол задник и по корем  Mr. Green Такова чудо с толкова дълго спане не е било от ваксината насам.
Силв, много е пораснала Матея! Специално я нацелувай от нас!
Ани, наистина за много кратко бяхте, да не би пак да ходите след време?
Хихихи, Роси, Хеленче, Чинче, с това влюбване в синовете даваме заявка да сме перфектни свекърви  Joy
При нас упражнения прави Стефан - той е по-силен от мен, но не иска да разнася и когато му оставя Явор, гледа да го движи.
Нинка,  Hug
Чинче, явно си минават такъв период дечицата - и Явор е така, да го разнасяш, да му говориш  Simple Smile А свекърите са далече - чак в Търновско, добри хора са, но не са особено жертвоготовни за деца и внуци, ако ние не идем да ги видим, може и пет години да не дойдат (което понякога е от полза).
Августа, знам, че е разпространено това схващане, даже и сред някои педиатри, за съжаление. Изследването на кърмата показва по-скоро дали няма  бактерии - затова в Банката за майчина кърма винаги кърмата минава контрол, не знам на някой да е доказано нехранителна - въпреки че има известна разлика между предното и задното мляко на една и съща жена, но за щастие бебето си хапва и от двете...
Шунчи, голям образ е твоят син  Grinning
Хеленче, и аз като Деската не мисля, че акото е проблем  Peace
Хубава вечер от мен...ние вероятно ще тръгнем вдругиден, че аз не съм събрала никакъв багаж и имам още пълен простор и перални ме чакат.

# 521
  • София
Добър вечер и от мен Hug
Ние пак по гостита бяхме и наскоро се прибрахме, режима не го развалям, изкъпахме го, яде и айде в леглото. Сега нещо се бунтува, ама ще го оставя сам да си заспи Mr. Green
На нас също никой нищо не ни е казвал за упражнения, на лекциите, на които ходих преди раждането (в ЦУМ), казаха до 3-ти месец само мазаж, и след това гимнастика...и педиатърката още нищо не е казала за упражнения (освен това с поставянето по корем). Ама той Крис по принцип е като пумпал, когато е буден постоянно си движи ръцете и краката, на едно място мирен не може да стои, постоянно прави упражнения сам Mr. Green надявам се да са достатъчни, само ще започна да правя това с изправянето. Иначе като го къпя и направо ходи във ваничката, така се засилва с крака и се изправя...аз не му давам много така да стои де, само за секунди Rolling Eyes
Крис също има периоди през деня (обикновено между 8 и 9 вечерта) когато иска да бъде носен и разбира се не може да седнеш държейки го, трябва задължително да ходиш, иначе се сърди. Понякога и през деня го прави, като му стане скучно. Но аз съм му хванала цаката, като изпадне в такова състояние, го нося точно 5 мин за да се разнообрази и пак го връщам от където съм го взела и той забравя, че му е било писнало, за сега поне действа Mr. Green
Кити, а колко дълго се счита за дълго, когато е хлътнала фонтанелата.
Чин-че, на мен Борисовата ми е ок, където кажете там ще се видим, въпроса е да се видим. Тази седмица наистина го дават много хубаво времето, искате ли четвъртък или петък през деня да се видим Hug
В предния си пост питах за кенгуру, да ми препоръчате някакво. Гледах, че има страшно много, за сега хвърлих око на едно на Хаук, към 100лв е и пише че има 3 пози на бебето newsm78
Охх, на мен пък днес взе че ми дойде, за пръв път от раждането, точно на 60-тия ден. Странното е, че изобщо не ме боли (а преди много ме болеше, имах си болки като контракциите всеки месец), дано вече да е така Praynig А пък така се надявах като кърмя, да вземе да ми дойде чак след още някой и друг месец Cry
Лека и спокойна нощ от мен, Крис заспа и отивам да се оправя за сън и аз, че утре от рано ще скитаме Mr. Green Hug

# 522
Хм, много бързо на много от вас се възстанови цикълът  Rolling Eyes Тия хормони, значи...Имайте предвид, че малко преди да дойде, обикновено има леко намаляване на количеството и промяна на вкуса на кърма, та може да има временно по-необичайно поведение на бебето. Иначе докато се кърми активно, много често цикълът не е редовен.

# 523
  • Sofia
Чин, аз не искам да го вдигам до изправено, но забива пета в леглото и докато стигна седнало положение, изпъва крака и се оказва прав.  ooooh! Laughing

Хелън, главата виси назад, но няма проблем. И на мен в началото ми беше леко страшно. После почва да си я държи напред, това упражнение е и за укрепване на вратлето.

Кити, упражненията от линка на Ваче мисля, че са достатъчни. И на мен сега не ми показаха упражнения, аз правих тези, които се сещах от дъщеря ми, те се припокриват с тези от видеото. Правя ги вечер след банята, но доста по-кратко отколкото във видеото. Слагането по корем - когато се сетя през деня или оставям да спи по корем. А за ръцете изправям 5-6 пъти по няколко пъти на ден - обикновено когато е нервен, така се успокоява.

Ана2, много добра идея за голото спане. А Явор беше ли се напишкал през това време? Мисля да пробвам, че и Макси не тачи памперсите особено, но пък да не спи мокър...

Деска, някъде бях чела, че не е хубаво да се слагат децата в кенгурото с гръб към носещия, защото гръбчето заема непривична поза, с обратна извивка.

Макси и той иска да бъде на ръце, като тигър и разнасян навсякъде. А най-смешно ми е, че не ме изпуска от очи, когато е с лице към мен. Няколко пъти се стряскам, видяла съм го с полузатворени очи, следващия момент, в който го поглеждам, той е оцъклил едни фарове, не мига и сякаш ме дебне.  hahaha

# 524
Шунче, аз не нося в кенгуро  Peace Просто я обръщам с гръб към мен и така я нося, но като имаш впредвид, че това е не повече от 20 мин и не всеки ден, щото в тая жеги аз си стигам да си се нося  Hug

Общи условия

Активация на акаунт