Живеете ли нормално?

• 12 622
  • 154
  •   1
Отговори
# 75
Ами прочети, Хексе. Включени са- да, като перо „Облекло, обувки и лични принадлежности”, „Транспорт и съобщения” и „Хотелиерски услуги и почивно дело”. Линкът е към сайта на КНСБ.

BirdsFlu, под минимума, жизненият такъв, гласуван от МС се има предвид хора с доход 198,48 лв.

# 76
Почивка е включена, но не са включени мобилни телефони и услуги, цигари, алкохол и обществено хранене).

BirdsFlu, ами минимума е определен като 200лв почти на член от семейството. Ако са 3ма човека - 600лв. Ако с тези пари живеят и под наем, или изплащат някакъв кредит, то разполагат с още по-малко. И да, сигурно ще живеят "под минимума".

# 77
Еее, излагате се вече-  в границата на бедността не са включени цигари, алкохол, обществено хранене, но в тези 500 и кусур лева са.

# 78
  • bulgaria
Ние сме трима с общ доход 900лв. Ако не са родителите ни(МИ) сме заникъде. Благодаря ти мамо Hug

# 79
Еее, излагате се вече-  в границата на бедността не са включени цигари, алкохол, обществено хранене, но в тези 500 и кусур лева са.

Ти изглежда не си прочела линка, който сама даде. )
Никъде не се включват цигарите, алкохола и обществено хранене.
Издръжката на едно дете пък до 6г. я дават като 279-291лв. месечно. Но за мен тази сума може да варира в първата година от доста по-ниска, до по-висока. Да не говорим нататък.

# 80
Мирама, как да не са включени като ги изброих като пера.  ooooh!
Да повторя:

При нехранителните стоки и услуги като цяло се наблюдава леко повишение на цените с 0.7%, но на годишна база увеличението с 4,5%.

· В групата „Текущ ремонт и разходи за ремонт на жилище” средно е регистрирано увеличение с 0.4%. Очаквано за сезона е увеличението при материалите за текущ ремонт с 3,6%, докато услугите за текущ ремонт и поддръжка на жилище запазва същите ценови нива.
Изненадващо, с оглед динамиката през последните години, е поскъпването в групата „Облекло, обувки и лични принадлежности” – средно с 1.4%. То е равномерно за различните подгрупи облекло и обувки  между 1,1% и 2,2%, и личните принадлежности  с 1,4%.
В групата „Транспорт и съобщения” е регистрирано увеличение с 0,5%, а на годишна база с 5,9%. При транспортните услуги се наблюдава повишение на цените от 2,7% , които бяха повлияни от силния скок на цената на автомобилните бензини и горива в началото на ІІ –то тримесечие. През наблюдавания период е регистрирано намаление на бензин и горива с 0,7% , но на годишна база се отчита ръст от 10,4%. В средата на месец юли  цените на автомобилните бензини и горива отново тръгват „нагоре”, като тенденцията продължава да се развива под влияние на  цени на петрола на международните пазари.
Повишение на цените е регистрирано в групата „Хотелиерски услуги и почивно дело” с 3,7% средно за групата, а в годишен план увеличението е с 4.1%. Средната цена за едноседмична почивка на море в България в средата на месец юни се е увеличила с 13,6%, като динамиката на цените са под влияние на началото на активния летен сезон.

Те са включени, защото- за да отидеш на почивка, ползваш обществено хранене, алкохол и вероятно цигари, но си има причина официално да не се обявяват. Но са калкулирани вътре.

# 81
Касита, ти нали говореше за цигари и алкохол. )
Ето, че не са включени

"Групата на хранителните стоки от типа на  потребителска кошница на ограниченото потребление, (в която не са включени цигари, алкохол, обществено хранене), бележи намаление от 2,2% спрямо предходното тримесечие, докато на годишна база темпът на нарастване  на хранителни стоки е с 15,5%."

# 82
Уф, ама това е за определяне на границата на бедността, която е различна от тези 500 лв. Писах го вече. Бърдс флу питаше за това, що е то минимум, и аз цитирах. Пък и да не зная до преди четири години какво съм писала.  Laughing

Границата на бедност, базирана на потребителска кошница от 77 жизнено важни стоки и услуги за физическо оцеляване, достигна 198,48 лв. на 1 лице, което показва намаление с 0.3% спрямо март т.г. и увеличение с 7,2% спрямо юни 2010 г. Групата на хранителните стоки от типа на  потребителска кошница на ограниченото потребление, (в която не са включени цигари, алкохол, обществено хранене), бележи намаление от 2,2% спрямо предходното тримесечие, докато на годишна база темпът на нарастване  на хранителни стоки е с 15,5%. По-висок ръст на годишна база се наблюдава при групите: „Хляб и зърнени храни” от 20,8%; при „Риба и рибни продукти” от 32,2%; при „Захар и захарни изделия” от 26,9%. Тези данни свидетелствуват за значително нарастване на цените на жизнено важни стоки от първа необходимост, които са характерни за потреблението на бедните домакинства.

# 83
По мое усещане живеем нормално. Но ние сме доста различни от хората около нас и живеем доста по-скормно, без зачение колко сме получили за месеца (доходите ни не са еднакви всеки месец).

От моите познати "най-зле" са тези с най-високите доходи. Пренаситени са и продължават да трупат вещи, които не употребяват и все нямат пари  Simple Smile

# 84
Сега цигарите и алкохола...Значи ако опреш до 5лв на ден за цигари или бира, тоест 150 лв месечно са от огромно значение - значи не си толкова добре.

# 85
viliko, каква бира? Не си ли чела - Джонита, това онова, бгмамските стандарти са др.  Simple Smile

# 86
viliko, каква бира? Не си ли чела - Джонита, това онова, бгмамските стандарти са др.  Simple Smile

Абе чела съм аз...и за хотели и кооперации, па накрая живеят у свекито  Joy

# 87
По мое усещане живеем нормално. Но ние сме доста различни от хората около нас и живеем доста по-скормно, без зачение колко сме получили за месеца (доходите ни не са еднакви всеки месец).

От моите познати "най-зле" са тези с най-високите доходи. Пренаситени са и продължават да трупат вещи, които не употребяват и все нямат пари  Simple Smile

Човече, и много хубаво правите. Аз някога бях така, но после, по различни причини, му отпуснах края. Е, натрупах много спомени, емоции и някои вещи, но принципно, за мен чувството за свобода и сигурност не идва от вещи и хотели, а от това да знам, че ако нещо се обърка, все ще мога да плащам образованието на детето ми и неща свързани със здравето му. За мен образованието е най-важната инвестиция, а то вече не е безплатно. Ако сметна каква сума ми трябва докато завърши наистина добър университет, свят ще ми се завие и затова не я смятам. Но наистина е много по-смислено човек да живее скромно, но спокойно че има някой лев, отколкото да кара последен модел тенекия.

# 88

Никол-   bouquet  bouquet
И  ние сме горе-долу така  Wink

# 89
А Таня, моля моля, не ми разбивай илюзиите сега, преди малко в друга тема твърдеше как имаш определена сума за седмицата, как покупките ти са предварително планирани, не допускаш разхищения пък сега.....вещомания. Раздвоявам се вече  Wink

Общи условия

Активация на акаунт