Живеете ли нормално?

• 12 617
  • 154
  •   1
Отговори
# 90
А Таня, моля моля, не ми разбивай илюзиите сега, преди малко в друга тема твърдеше как имаш определена сума за седмицата, как покупките ти са предварително планирани, не допускаш разхищения пък сега.....вещомания. Раздвоявам се вече  Wink
Имаме сума за разходи за седмицата ,но това не означава,че не допускам разхищения или ,че съм вещоман?
Писах ти на ЛС!

# 91
Не сме пробвали този вариант, но съм сигурна, че няма да успея. В смисъл една седмица имаме едни разходи, другата по- малки да речем. Веднага на заплата първата работа е плащането на сметките, от там нататък на първо място е храната, другото е по- скоро изключение. С по- големи доходи ще е по- интересно, но в момента положението е такова. Щом ходихме на море, а сега и на планина даже  Mr. Green би трябвало да живеем нормално, за някои може би дори богато. За мен обаче не е така, щом избираме кое да е преди другото, а не купувам и двете неща примерно, значи не стигат парите  Cry

# 92
Така е ,нормалното е различна величина за всички.
Важното е да сте доволни,щастливи и да имате мечти!
Ние отделяме една сума за шопинг за храна,козметика ,джобни ,уреди и услуги,другата е за наем,нямаме сметки (всичко е включено в наема, та колкото й да харчим ток или вода е задължения на хазяина) ,друга за транспорт и всичко друго се пести и ре-инвестира.
И щом това изброеното  е 1/3 от дохода ни ,значи живеем нормално,но е индивидуално.

# 93
Не знам ... в очите на повечето ми приятели живеем супер . Това е защото нямаме ипотеки , живеем в собствена нова къща и можем да си позволим почивки ... Но аз бих казала , че живеем нормално , лично аз даже съм скромна по отношение на разходите ... в смисъл не купувам боклуци и излишни неща , не страдам от манията да имам последен модел телевизор или телефон ...
Но на мен също ми липсват екскурзиите в чужбина ... последните три години не мога да ги осъществя / и под чужбина , да не се разбира море в Гърция  Laughing, това не го броя / .
Факт е , че в последно време се посвихме , но за сметка на това покрихме на 100% ипотечния кредит за апартамента и купихме една нова кола , т.е. мисля , че си заслужаваше ...
Проблема при нас е , че моите доходи са различни всеки месец и не мога да си направя сметките  Rolling Eyes

# 94
Сравнено с миналата година, за мен живеем ужасно.
Това да мисля кой продукт от къде да купя и дали е на промоция за мен означава, че нещата не са добре.
А да не отварям дума за дрехи и др. подобни. Добре, че когато имахме достатъчно пари купувах с чувалите дето се вика и сега имаме какво да носим.

# 95
Ами прочети, Хексе. Включени са- да, като перо „Облекло, обувки и лични принадлежности”, „Транспорт и съобщения” и „Хотелиерски услуги и почивно дело”. Линкът е към сайта на КНСБ.
...

newsm78
Нещо не схващам как с 2000 лв. едно 4-членно семейство ще има възможност и режийните да си покрие, и облеклото, и транспорта, че и пари за почивки да има. Освен ако не визират 1-2 уикенда в годината някъде на промоция. И ползване наминимум транспорт. Евентуално биха стигнали за живот в малък град, но не и в голям.
Като си представя какви са дневните ми разходи, само да си покрия "удоволствието" да ходя на работа, без да броим храна за вкъщи, разходи за децата, сметките и разни неща за дома...

# 96
azaf, да ти кажа с на половината пари,  съумяваме някак си и мъжа ми да ходи на работа, и храната там да си плаща, че да си позволим и на почивка да отидем.
Е, не е в месеца по 1-2пъти както на мен ми се иска, но...колкото, толкова.

# 97
Вярвам ти, но надали разходите в Плевен са като в София /примерно, на ден са ми необходими точно 6 билетчета за градски транспорт - т.е. точно 6 лв. само за това и само за ходене на работа, без да /броим ако реша да отида до някъде след работа и ползвам още 1-2 превоза Simple Smile /.
Пък и аз за почивка имам по-други разбирания. Peace

# 98
azaf, с граският транспорт м-у 1.40 и повече, зависи дали правиш смени. С лична кола, е друго.
Всичко останало иначе си е същото като цени (не плащаме наем, но пък имаме кредит).
Те и моите разбирания за почивка са други...) друг е въпроса доколко и кога мога да си го позволя. )
Все пак сме 3ма човека и това е чист доход към момента. Надявам се да стане повече в близко време. )

# 99
... Надявам се да стане повече в близко време. )

Пожелавам ти го от все сърце.  bouquet

# 100
Ние живеем в Русе и нямаме изобщо разход транспорт - мъжа ми кара служебна кола, аз ходя пеша - работя на 20 мин., градината и училището са ми под блока, баба ми, майка ми и свекърва ми през 2 улици.  Crazy
Разход транспорт ми се струва много досаден.
В момента сме далеч от споменатият доход, защото имаме 550 лв ипотека.  Tired
Не ни стигат парите или по-скоро - не ни стигат за спестяване, което ме тормози

# 101
... Разход транспорт ми се струва много досаден.
...

Така е. Но при мен изборът е наблизо и за доходи малко под "нормалните" или далече и за съвсем други пари. Wink
Пък и за рамките на София изобщо не е далеч, защото стигам за 15-тина мин. 30 мин. в задръстването. И преминавам само през 4-5 квартала.

# 102
Азаф, питаш как ли ходят на почивка? Лесно. Виж в На път как "се харчи" темата "Къде на почивка на море за 500 лв. за една седмица?". Хората споделят опит, вярвам им, така както вярвам и на онези, които харчат за същото време десет пъти по толкова.
Така е и с храната- едни ядат сирене от 30 лв. килограм, произведено от био-мляко, други растителен продукт за 2,99 на промоция. И така за всяко нещо.

# 103
Азаф, питаш как ли ходят на почивка? Лесно. Виж в На път как "се харчи" темата "Къде на почивка на море за 500 лв. за една седмица?". Хората споделят опит, вярвам им, така както вярвам и на онези, които харчат за същото време десет пъти по толкова.
Така е и с храната- едни ядат сирене от 30 лв. килограм, произведено от био-мляко, други растителен продукт за 2,99 на промоция. И така за всяко нещо.
То и аз това казах,но ми скочиха ,че имало и много други теми в "На път" и как съм обобщавала,че щом тази тема е вървежна то всичко ходели на  море за тази сума.
А не е така,но нейсе,ще си умра неразбана:)

# 104
Касита, права си, че човек се наглася според възможностите си. Често дори свикваш така, че харчиш много повече, когато имаш много повече, защото свикваш "нашироко" и е много по-страшно.
Но надали се усеща много-много почивката, когато цяла година пестиш за нея, а после за 1 седмица изяждаш парите и край.
Има нещо сбъркано в системата за заплащане в страната, но не знам как може да се променят нещата.
Наскоро моя близка ми сподели, че в малък град за доста отговорна работа и с високо образование са й предлагали 280 лв. на месец /нето/...

Общи условия

Активация на акаунт