Половината от чакането мина,дръж се ОКТОМВРИйска дружина!

• 27 386
  • 721
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Пепи,ок...ама аз на теб не ти ли ги пращах паролата и потр. име?А за щъркелче-няма проблеми. Wink

Не мила, не си. Имам само паролата за албумчето, а аз рядко трия съобщения.

# 61
Ясно,ще ви ги пусна по-натам като наближим октомври и ще започна да ги пускам темите от общия...Даже и към средата на септември,че то не се знае нищо,може да ме изненада бебето Grinning

Айде,аз изчезвам на разходка...Времето е приятно и леко ветровите,възползвайте се! Wink

# 62
добър ден! мен днес ме събудиха едни приятели с две деца с новината,че пътуват към Търново. щели да ми звъннат вчера,ама много късно го решили-е'гати спонтанните хора, и то с две породени деца, все още в бебешка възраст ooooh! та се спретнах, изчистих основно,че да могат да се търкалят по земята и аз да съм спокойна и сега съм толкова капнала,че не знам как ще изведа Лили на разходка Tired имам чувството,че на мен нищо не ми тежи, само времето ме мъчи-ту е хладно, ту напича, ту завали и въздухът става влажен ooooh!

за желязото имагнезия: нали знаете, че образувт запек и газове Peace ако започне да ви стяга болезнено корем, да не се шашкате. контракцията е като болка при цикъл и трябва да ви безпокои, ако засечете,че продължава повече от 30 сек. и за един час имате около 5 контракции-това го четох завчера в една книга за бременни Peace

за хъркането-повдигнете си малко възглавницата, а на съпружетата подарете тапи за уши Mr. Green

# 63
Оки Съни, можеш да разчиташ  Peace

Деси не е до възглавницата защото аз спя с такава от големите за кърмене и главата ми е на височко. За тапите - very good idea!  Hug Мислех си за тази покупка за таткото като се появи бебка ама май трябва по-отрано да му взема.

За желязото и магнезия: желязото предизвиква запек, затова пък магнезия на прахчета спомага изхождането  Peace Затова е хубаво да се взимат и двете но не едновременно а с поне 2 часа пауза помежду им.

А аз да ви питам това но-шпа за какво го пиете? Не е витамин а гледам че в БГ от първото посещение на лекар и потвърждаване на бременността ви го изписват на почти всички...

# 64
Хирсен изписват ни Но-шпа за болки, обикновено го пием при болезнен цикъл, доколкото знам в БГ е единственото разрешено обезболяващо при бременни. Аксо греша поправете ме!
Аз не съм му привърженик понеже адски силно горчи и има отвратителен вкус, но затова пък много бързо действа!

# 65
RiKol заповядай на срещата в четвъртък, ще се радвам да се запознаем и да си поприказваме за раждането, аз съм се спряла на АГ Варна и мисля да се доверя на д-р Георгиев  Peace

# 66
Ок, за цикъл съм съгласна, и аз не търпя на болка, но за бременност  newsm78 Едва ли е съвсем безвредно а без никой да ми се сърди имам чувството че някои момичета си го хапват като бонбонки... Всеки си решава де, и мен ме е приболявало но е нормално, матката особено сега към края расте с часове и се разтяга и е нормално да придърпва ама чак пък да се пие болкоуспокояващо  Rolling Eyes И изобщо като цяло, не само за бременните, имам наблюдение че в българия лекарите изписват някакви конски дози всякви химии... Мъжа ми по коледа беше настинал и малко му свиреха гърдите и за всеки случай скокнахме до някво GP, е няма да ви казвам с къв ферман си тръгнахме, то рецепта ли бе чудо ли бе... Та антибиотици, та сиропи, фервекси, 2 вида капки за нос, абе поне 6-7 изписани препарата имаше. Цялата Менделеева таблица...   Sick Мъжа ми се ядоса и не купи нищо и след 2 дни му мина всичко само от чайчета и лимони с мед и пазене на леглото.

Леле септемврийките как се сдъвкаха, не е истина.. Наистина оценявам спокойствието и разбирателството в нашта темичка. Love ya girls! Hug

# 67
Да се запиша и аз  в новата тема страхотна както винаги Съни   bouquet
А за ремонтите като ви чета май само ние не правим ремонт , но ние си купихме жилище преди две години и го ремонтирахме тотално , за това няма какво да правим дори и стените са чисти но май ще сложим един латекс за дезинфекция през септември .

# 68
  • Пловдив
 Здравейте, мами.  И аз започнах с покупките, сега няма спиране  Laughing Купила съм само няколко неща за сега боди, ританки, чорапки и гащеризонче. Взех ги от магазн Щъркел, за който и Desert`Rose беше писала. Там има много хубави неща пък и на мен ми е наблизо и доста често ще го посещавам.
 За пловдивската среща, както писа Пепи, бяхме само с нея. Други  нямаше . Дано другия път се съберем повече мами .
 За козметиката още не съм решила. Днес и колички разглеждах , но няма да бързам ,тя е най-лесното.
 Ние също ще се местим в нов апартамент и започваме ремонта. Дано се оправим до септември,че да няма изненади.
 А на 15 . 08 ни предстои и сватба. Тя ще е скромна, само подпис. Та така , много неща се събраха, но ще се оправим.
 Между другото днес бях на една лекци на ЛЛЛ за кърменето. Не беше зле.Ще има и още.Някоя от пловдивските мами да е била?
Ами това е от мен, отивам да почивам ,че се поизморих.
 Лек ден ви желая

# 69
Абе не можах да намеря караницата на септемврийките Simple Smile нали съм клю-клю да не изтърва нещо . Simple Smile

А това за тапите за уши за нашите маже.... чудя се..дали да му дам...а пък защо да му дам я да се помъчи и той малко с мен  Mr. Green няма само аз ! Simple Smile хиихих Whistling Crossing Arms

# 70
За желязото и аз знам, че запича, а магнезия разхлабва (особено ако се прекали с количеството). Засега обаче нямам такива проблеми (запек/диария), така че болките са си точно от контракциите (съчетани и с втвърдяване на корема).
Hirsen, специално на мен ми изписа доктора Но-шпа заради болките в корема. Каза ми, че когато се пие магнезий, но въпреки това контракциите са болезнени, се пие и Но-шпа. Той каза да го пия 3х1, но аз пия само когато ме заболи по-силно х2.
ЕТо малко от листовката: "НО-ШПА таблетки е спазмолитичен (успокояващ или отстраняващ спазмите) " продукт.

# 71
Hirsen, наистина и аз имам чувството че в Бг докторите предписват лекарства като бонбони. Аз лично пия 5 вида в конски дози и се зачудвам дали да не ги намаля или спра, но за момента не смея. В чужбина разбрах, че не е така. Там се изписват лекарства в много краен случай и се пият само при оплакване, а не по схема и редовно, както ги изписват тук. Но пък ако не бяха някои хапчета, може и да съм родила до сега или да се чувствам много, много зле. Специално преди да почна да пия желязото едва дишах - постоянно ми ставаше лошо и бях на 1 крачка от припадък.
А преди да почна да пия магнезия имах постоянни болезнени контракции и едва отидох на лекар - присвивайки се. Така че си имат и добрата страна, но често се прекалява откъм количество и продължителност.

# 72
Елибели   с удоволствие бих дошла, но не живея вече във Варна, но често ходя до там имам роднини и съм живяла там.
Ако моя доктор е в отпуска по него време когато трябва да раждам и аз съм си избрала Георгиев.

# 73
Магнезия и желязото не ги слагам в списъка с лекарствата. Това са подсилващи и доказано невредни за организма вещества както и комплексните витамини въпреки че и срещу тях има много противници. Аз говоря за чиста химия каквито но-шпа или спазмалгон ми се струва че са. И хайде ако наистина примираш от болка вече и не се търпи  - ок, пийни едно в месеца, ама боли-не боли да се гълтат 3х1 но-шпа още от първите седмици на бременността ми се струва безумие. За чужбина да, права си, тук специално лекарства се дават в крайна нужда, ако наистина нещата са много зле. Аз когато се натрових в Испания с доматите (за тези които си спомнят) се обадих на лекарката ми да я питам дали да не взема един алка-зелцер, чието предназначение е точно за такива случаи (но и за махмурлук върши доста добра работа  Mr. Green) и аз го имах за много безобидно, но доки ми каза "само вода колкото можеш да поемеш и ще ти мине". За жалост много безразборно се изписват, продават и пият лекарствата в българия. (това не е упрек към никой, само констатация).

# 74
  • Sofia
Хирсен, да се включа и аз за лекарствата. Вярно е, че по време на бременност не трябва да се пият, но понякога се налага. Наистина но-шпа е единственото обезболяващо, което е разрешено у нас по време на бременност (понякога го заместват от  папаврина, но той но-шпа е по-пречистен). Разбира се, че не трябва да се прекалява, но когато имаш силни болки при бременност, подобни на менструалните (каквито се получават много често в начална бременнот, защото матката контрахира и се опитва да изхвърли плода) е по-добре да взимаш но-шпа, защото то успокоява и отпуска маточната мускулатура. Да не ти казвам, че аз с първата си бременност имах такива разкъсващи болки, че съм лежала и за задържане в болница и мислеха, че имам и разкритие дори, но нямах. Тогава дори конските дози магнезий и но-шпа не можеха да ми помогнат.

За желязото наистина пише, че запича, но при мене когато го пиех с първата си бременност имаше обратния ефект - разхлабваше ме, за което много се радвах. Аз пиех тогава Сорбифер. Сега не ми се е налагало да пия, хемоглобина все още ми е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт