Половината от чакането мина,дръж се ОКТОМВРИйска дружина!

• 27 413
  • 721
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичетаа! Simple Smile
Ние се завърнахме от моренце скоро. Единственото, което върви да кажа, че да не им се "прияде" на бременелки, е че ми беше мааалкоооо Simple Smile обичам го това море.
Завиждам на варненки, че могат да ходят да плуват когато пожелаят. В морето коремчето се чувства... никак тежащо Simple Smile Излизах от водата като някое морско чудовище - с плуване съвсем до брега и след това надигане от 4-ри крака Simple Smile

Брех, как щях да пиша разни работи и щом ми зачаткаха пръстите по клавиатурата всичко изфиряса... Grinning

Като за начало - Мнооого положителни мисли за малката Сара на мама Клеопатра. Убедена съм, че ще се оправи малкото човече щом се полагат всички необходими грижи за него.

Hirsen пробвай се да спиш повдигната от дупето и кръста - не само главата. Аз от близо две седмици не мога да спя по друг начин освен на наклон 30 градуса и с облегалка на гърба. А това го има само милото ми диванче "Наташенка".
Странично и хоризонтално макар и с възглавки не върви вече при мен... Оставям си съпружето да се шири на спалнята.

Козметики не смятам да купувам предварително. Вероятно ще взема  някакво натурално олио за вечерното масажче, но не съм се спирала на марки - нито козметични, нито кулинарни Grinning И аз не съм привърженик на прекаляването с козметиката. Сузи я къпем само с вода. Косичката я мием с нещо като душ гел на Веледа през седмица. Баща й си има способ за определяне дали е готова - ако му замирише на чубричка значи е време да се осапуни Grinning Ама нейната косица е още рехавичка - по натам вероятно ще преминем на ежеседмично опенване.
Аз самата мия със сапун само ръцете и краката си, а шампоан слагам на седмица веднъж, та не виждам смисъл да подхождам по друг начин с децата си.

Гледам, че за ремонти говорите - ние няма да ремонтираме, но със сигурност ще имаме разместване, защото ще трябва да сместваме две креватчета... ще го умуваме някой свободен момент Simple Smile.

Хубав ден ви пожелавам.

Последна редакция: вт, 02 авг 2011, 16:43 от Nuriii

# 76
  • София
момичета, да ви питам за желязото, пия малтофер и докторката ми каза,че повече от 30 дена да не го пия и да го спра след това, пък тази от ЖК нищо не ми каза newsm78

# 77
И на мен ми е много странно това с лекарствата, попадала съм и в чужди форуми, американски мисля, че беше, не прочетох едно оплакване. Може би начина ни на живот е такъв, много нерви, стрес, боклучави храни... Аз съм благодарна на не знам кого, но когато бях бременна с Ники до последно можех да направя една обиколка на стадион, и сега се чувствам прекрасно, ако обаче един-два дни се позастоя вкъщи и аз вземам да се задъхвам. Но търча след Ники и поддържам форма, не че не качвам, но не си усещам килограмите. Вчера на прегледа док ме пита имам ли някакви оплаквания и аз - никакви. Някакви болки, стягания на корема - аз- не. Лягам да ме гледа с ехограф и корема ми стана на камък  Mr. Green А по пътя за 20 - 30 мин изпих една бутилка вода, че нали се навлякох с един панталон, който е за ранна пролет или късна есен, само не за 33 градуса, а и от притеснение, защото закъснях, от вълнение, че ще гледам бебето, знам ли - иначе много рядко усещам такова свиване. И той помисли, че нещо послъгвам Simple Smile Каза, ако имам повече от 4-5 такива на ден да се обадя. Дано нямам Simple Smile Между другото съм забелязала, че когато ми се ходи до тоалетната така ме свива. После се оправя. Може да си въобразявам.
Иначе за самия преглед - всичко е ок, според измерванията е в норма, за тегло въобще не питам, защото изчисляването на маса на тяло с неправилна форма и неизвестна плътност ми се струва абсурдно.

За срещата - и аз ще дойда.

Нури, чудех се къде си:) А плажуването за варненки е съвсем различно изживяване от това, което е за хората, които не живеят до море. Поне за мен. Не съм от Варна и преди да се установя тук наистина беше много вълнуващо.

# 78
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192228.30
Вижте ма каква тема попаднах!!! малко за настроение newsm62 moresmile

# 79
Мили мами днес говорих с  моя доктор и в петък съм на изследвания (кръв и урина) че до сега съм правила само веднъж през цялата бременност . А и запазих си час за 4Д само че това е чак на 25 август Simple Smile

Цунки от мен!  Hug

# 80
ех, момичета, въпреки ненадейното гостуване, е хубаво да прекараш една вечер със стари приятли Heart Eyes донесоха ми едно килимче за активна гимнастика, което им бях дала мнооого отдавна. и двете им деца играха на него и сега ми го върнаха в перфектно състояние, така че нашата беба игрите я чакат вече Heart Eyes
хубаво ми стана,че ме похвалиха,че съм в чудесна форма, свежа и енергична съм и, освен по корема, по нищо не личало,че съм бременна Wink
сега с нетърпение чакам след 10-дни да си видим и другите много добри стари приятели от Смолян Party
с много хубави емоции, ви пожелавам лека нощ Hug

# 81
Лека нощ и от мен майчета до утре  smile3507 newsm03 newsm03
Аз влизам за един   bath и се ориентирам за хоризонтаално положение!  Simple Smile

# 82
Мили мами,искам да ви попитам дали на някоя от вас се случи неприятното чувство да и излязат хемороиди и трябва ли да се притеснявам,защото на мен май започнаха да ми се появяват от време на време!!

# 83
meributi: Мила аз...малко ме е срам но какво точно представляват хемороидите...? Така и не съм разбрала какво точно е това. newsm78

# 84
За хемороидите вече мога много да говоря, за съжаление:(Sad
В 4-ти месец имах, консултирах се с доктора, който искам да ми води раждането живот и здраве и ми каза, че мога да се мажа с Долопрокт. След 2 тубички и неприятни болки, много строга хигиена, киснене в смрадлика, много търпение и по-малко движение - минаха:). Сега обаче отново имам от 2-3 седмици. Не бяха болезнени, почти не ги усещах и затова започнах да ги мажа с крем Здраве (някой тук беше споменал), но на мен не ми помогна. От днес вече са болезнени:( И се чудя какво да правя. Утре май ще си купувам Долопрокт:(

# 85
  • Vaudreuil Canada
Момичета тотално ви изтървах дирите и почти нищо не съм прочела даже бях изтървала новата тема - мернах само, че някои пишат за ремонти и местения, то и ние сме на сродна вълна та сигурно избирателното ми четене се свежда до тези думички. Ние ремонтираме ама местим багажи из къщата и в общи линии е преливане от пусто в празно - кипи обаче дейност ... дано не стимулираме малкия човек да излиза предсрочно с тези активности.
Ще гледам да наваксам с четенето поне на тази тема.
Съни   bouquet  мерси че се грижиш да си имаме хубаво местенце за писане.

Допис.... не видях някой да е писал на Вихра и Хирсен за падането на тапата та да напиша каквото знам. По принцип е лигаво слузеста материя, която може да падне и 1-2 дни преди да изтекат водите. Може да пада на порции (частично), сигнализира за скорошно раждане, но не е категоричен признак за такова. На нас ни обясниха, че е критично изтичането на водите и при такова трябва да отидем в болницата дори да няма контракции.

Момичета не знам що пиете толкова хапчета - ако контракциите ви са безболезнени то те са нормални и няма нужда да се тъпчете с медикаменти. Как ще разберете че е почнало раждане ако се тъпчете до последно с нещо...  newsm78

Аз днес си намерих магазин, в който предлагат козметиката на веледа сега остава да преценя дали не излиза по-скъпо от магазина спрямо от интернет че си е цифра.

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 06:44 от shemet_neveroiaten

# 86
Добро утро! Simple Smile
Доста страшни изглеждат тези хемороиди дано на никой не се получават че косура ни е това.

Днес момичета тук на морето е супер духа вятър и е прохладно Simple Smile coolcool newsm68

# 87
Здравейте момичета аз днес бях на изследвания за пръв път сама и колкото съм страхлива, но слава богу лекарките бяха мн добри аз си бях свикнала в Португалия само при една и съща и си ме познаваше, че припадам от страх и знаеше как действа. Аз да ви кажа от около месец имам адски много коластра особенно от едната гърда и се притеснявам, но лекарката ми каза, че нямало проблем та да питам някоя от Вас има ли такова нещо.
Аз постоянно си мисля за това раждане толкова много ме е страх, че незнам какво ще правя мн се чудя за секцио, че да си заспя и да се сабудя родила, но пък от др страна се притеснявам от възстановяването. Направо незнам
Желая Ви един прекрасен ден тук най-накрая спря дъжда и пекна слънце.

# 88
Здравейте момичета HugНадявам се,че не сте ме забравили.не съм писала много отдавна.
Благодаря за мненията за име на беби newsm51.Нямах нет и през телефона ми е супер гадно да ви следя.Миналата седмица бях на преглед,бебка беше седнала удобно на дупе и мърдука.Спрямо вашите бебоци ми се струва ,че е малко по-мъничка,но и аз много не вярвам на тези замервания.

Съни,благодаря за темичките,които пущаш  bouquetИмай и мен на предвид,ако се нуждаеш от помощ.
Mежду другото утре съм в Ловеч,ако искаш пиши ми телефон да се видим.Aз и миналата седмица идвах,но бях с малкия и нямаше как да се обадя.

silvi-85 благодаря,че сподели за долопрокта,лекар ли ти го изписа?Аз се мазах с крем здраве и обливах със смрадлика,за облекчаване на болката,но всъщност самите хемороиди не изчезват.Много е неприятно Cry
А относно изписването на разни медикаменти в Бг и аз съм шокирана-докато не изпълнят и от двете страни рецептите няма спиране.Много се радва,че и личната и аг. лекарката ми са против всякакви химии.
Козметиката за бебето също е много оскъдна-шампоан и олио.Крем против подсичане,само при нужда.И понеже баткото е лятно бебе съм го оставяла без памперс по 1 час след тоалет да му диша кожичката.
Изчезвам да не ми изгорят баничките.После пак ще пиша.

# 89
Тази сутрин се събудих от собственото си хъркане! : ) знаех, че го правя, защото мъжа ми се шегува, че ще ме запише, за да си ме слуша като е нощна смяна, но нямах представа, че е толкова сериозно... Simple Smile
За хапчетата и аз не разбирам... Тук нищо не изписват, дори в началото, когато имах страшни прерязващи болки не ми изписаха нищо защото било нормално, а за витамини ме попитаха дали пия, ей така между другото, преди месец. Аз сама си бях решила да пия и ги бях почнала месец преди да забременея, за да...потготвя средата, така да се каже.
Предполагам, че има много случаи, когато се налага, но и аз споделям мнението, че в повечето е ненужно.
Едва ли бабите ни са пиели нещо, че дори и по нивите са ходели... Simple Smile

shemet_neveroiaten  благодаря за отговора. Определено, ако се беше случило да "ми падне тапата" без да знам за какво става въпрос, щях да се поизплаша доста и разбира се да отида веднага в болницата. : )

Общи условия

Активация на акаунт