Мъничко остана вече, през АВГУСТ да си имаме човече

• 41 515
  • 632
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Честито на всички мами и да са живи и здрави новите бебоци  Hug
Днес деня във Варна е страхотно хладен и смятам да му се насладя максимално,а бебо май няма намерение да излиза и вече просто не издържам на хората,няма,повтарям няма познат,който да ме види и види и да не започна с думите "айде бе ти няма ли да раждаш вече" ееееееееееее  #2gunfire не мога,ще откача,а не е като да нямам време до термин,но хората са толкова несъобразителни,не че ги интересува,ами да се намират на приказка.  #Cussing out
Е аз малко помрънках,лек ден на всички  Hug

# 136
  • София, България
Добре дошли и на новата голяма група бебета - Полина на Лейди ЕС, Елеонора на Симона ЕС, Мария на Евие, Далия на Вал и малкия мъж Кристиян на Вени 90  Hug Бъдете здрави и щастливи сладурковци !!!

Радос, Алексче и аз мислих да опитам, като съм заредена и с пелени за еднократна употреба за всеки случай, но незнам какво да си купя, въобще ми беше мн сложно то са гащички, подложки. А тези подложки не са ли пак за еднократна употреба? Съвсем се обърках и изнервих, пак отначало тръгвам с инфото.

Чакай и аз да се изкажа. Наистина не е толкова сложно, както казва Алексче, доста материали изчетох, вчера се видях с една мама, която ги ползва и тя ми беше много полезна. Засега съм си поръчала 6 броя тип Джоб, които са си с включена една подложка. Мисля да си взема още по една подложка за всеки гащички. Също ще си купя едни пакет памперси за началото, докато свекнем. После, ако се справям добре, ще си взема още от многократните, зощото трябвало да са поне 10-15, за да може да ти се въртят. Виж в в линка по-долу, има клипчета на център Естествени идеи. Не знам дали ще си поръчам от тях, но мацката (въпреки, че е малко бавна) много подробно обяснява. Изгледай ги. (има също хубави кличпечта и за слинговете)

http://www.estestveni-idei.com/prod/video/video-peleni.html

# 137
Фентази, аз си се боядисвах през бременността. Използвам безамонячните бои на Лореал. Много са лесно и за самостоятелно боядисване вкъщи в банята Simple Smile

Ренка, дано баткото оздравее бързо!

Някой спомена за космите.... и моите бяха заспали.... а нещо тея дни са се разбудили.... ( а така се надявах ефекта да си остане Simple Smile ) Днес се чудя дали да не отида на козметик за триъгълника....

А апетита ми..... е страшен в последния месец.... качих почти 2 кила.... даже не знам дали толко апетита ми е пораснал или желанието да похапвам.... поне последните 2 дни и то леко се нормализира....

Хубав ден на всички и успех на тези, които са на преглед или им предстои първа среща с бебо  Hug

# 138
Днес е хладничко и приятно  особено на мен с голямото тумбаче!Само ме тормозят някакви болки който са много силни като ходя направо не мога да се изправя .Ма предната вечер пак имах такива и от спешното бързо ме върнаха казах че малкия трябва да падне надолу още 3 4 сантиметра и дано това да е скоро Praynig 8 наближава а  мързеланчо още дреме в пупата  Flushed или майка му много бърза preggo ! Леко и безпроблемно раждане на всички мамчета Simple Smile pregnant

# 139
Anito направих я аз тази грешка че не пих Ношпа. Но може би защотот до този момент нямах никакви контракции или болки, а и тези продължиха цялата нощ и на другия ден до обеди бяха болезнени доста  и затова тръгнах по лекари ...  а и все бях чела че Бракстън Х са безболезнени. Абе голяма съм шматка, мамите все казват ще ги познаете истинските контракции ...е да знаете че има и записи като мен които не ги разпознаха истинските контракции. Лекарката ме предупреди че може още няколко пъти да ми се случи   Shocked Надявам се като дойде момента да ми изтекът водите, че поне да имам реален признак за започващо раждане.

За лекарите въобще не искам да се замислям, ще се надявам всичко да е ок и да се появи някои, че  да не ме оставят да родя на рецепция.

Леле Ренка радвам се че се оправяш, че с хемоглобин 68 въобще не мога да си представя как си била. аз с 80 ходя като ударен самолет  newsm78

честито на всички нови мамчета с красиви бебчета. Да са ви живи и здрави и да растът бързо

# 140
  • Германия
Добро утро, симпатяги!
Ще има ли днес нови бебчета  Wink?

Имам ВЪПРОС към ЛЛЛ :
Марти е на 14 дни, роди се в края на 8-ми месец (2580г). Само на кърма сме, в началото имахме проблеми, защото той само спеше (обясняваха ми го с жълтеничката, която при него беше доста силно изразена). Сега нещата са вече много по-добре. Хапва на около 2 часа, а понякога и на час и половина. Това не ме притеснява, защото още  в болницата ми казаха, да давам на поискване, защото е мъничък и си наваксва. За една седмица наддаде 300 г., което е и доказателсвто, че кърмата му стига. Проблемът е, че не прави никаква пауза (било то вечерна или дневна). Даже напротив - вечер суче много по-начесто. Дали не му се претоварва стомахчето по този начин?!

Благодаря предварително за отговора!!!
Renka, така както описваш, явно се радваш на добре наддаващо и развиващо се бебче. Flutter  Честото сукане е съвсем нормално през първите седмици, сама виждаш, че дава добри резултати. Мъничетата сега растат и сега имат нужда от майчино мляко, а то е оптималното за тяхното развитие, за тяхното коремче и организъм. Така че, можеш да бъдеш спокойна, стомахчето едва ли ще се претовари. Пожелавам ви все така добро наддаване  Flutter
Предполагам, знаеш, че можеш да си облекчиш времето на тези маратонски сукания, като се разположиш съвсем удобно или си полегнеш и използваш времето за почивка.
Чаша с предпочитана топла напитка и нещо за хапване близо до теб, ТВ, нещо за четене или форума могат да ти правят компания  Wink и ..по възможност, мини през 00 преди кърмене, за да не се налага да стискаш и да се напрягаш, докато бебенцето суче.
 Peace

# 141
  • София
Здравейте на всички!
Хайде и аз лично да се похваля, че на 01.08.2011 г. в Шейново родих нашето слънчице Йоана с мерки 2550г., 47 см. Когато имам повече време ще ви разкажа и за раждането, защото сега е малко лудница вкъщи.
Честито на новите мами и леко раждане на тези на които им предстои! После ще чета..някой ден Simple Smile

# 142
  • София, България
Естелитка, много мъничка тази Йоанка, пу-пу, сигурно ще е манекенка Simple Smile Чакаме разказа с нетърпение.

Силвена83, и аз при предното раждане не ги разпознах контракциите. Хем продължиха ЦЯЛ ден. Вечерта си легнах, убедена, че са подготвителни. Бях пила късния следобяд Но-Шпа, но не знаех, че ако не минат, значи са истинските. Та вечерта си легнах, но не можах да заспя от тях и решихме към 1,00 с мъжлето да идем до болницата да ми бият нещо, за да се наспя. Да ама не, в 4,30 вече си имах бебе Simple Smile Така че не сте само вие шматки, и аз не ги разпознах. Казват, че тялото на майката произвежда хормон, който подтиска болката, за да е поносима.

Сега да ви се оплача от една болежка. Като гледам телевизия и си нямам друга работа, та поизстисках малко черни точици от корема си  Embarassed Обаче една зона под пъпа ми се възпали, вече повече от седмица не може да мине, червено е, като лишей ... и ме сърби ... С какво да го мажа та да мине, че е много неприятно ...

# 143
Щъркелова вест - вчера tess е станала мама на Натали. Бебка тежи 3850 гр. Според таткото е пухкава и бяла. Наложило се е секцио накрая, но и двете с мама са добре!

Стеле, честита радост! Да ви е жива и здрава Натали! Много да ви радва и да ви кара да се гордеете с нея! Бързо възстановяване ти пожелавам!   bouquet

estelitka, добре дошли с Йоана! Ще чакам с нетърпение разказа ти!  Hug

# 144
Радос пробвай с алергозан,възможно е да е някаква алергия,аз имах някакви лишейчета почти през цялото време,само веднъж се намазах с алергозан и ми мина,но после пак се появяваха на различни места и не съм се мазала с нищо,с времето сами си минаваха и се появяваха и така,когато питах доки,тя каза че е от бременността.
Честито на мама Тесс,да ти е жива и здрава малката Натали,а ти бързо да се възстановяваш Praynig Hug newsm51
Естелитка,важното е да сте добре,много красиво име сте избрали за малката,да ви е жива и здрава и добре дошла,когато можеш разкажи Party Two Hearts

# 145
Честито и на Тесс, май не останахме много, ама като се обебиме всички кой ще пише не знам.
Сега се върнах от болницата и понеже предупредих за вените, че са ми скрити и всички подробности ми нахакаха абокат и сега ми е надута ръката и не мога да си я свивам. Щяха да ме планират за понеделник уж ама много операции и не се знае. Сега ще постъпя в понеделник и не се знае. Това " не се знае" ме изнервя най-много. Вече и аз се изнервям от всичко покрай мен. Докато ви четях и се чудех кога ли ще дойдат и при мен тези смесени чувства и нерви и ето ти ги.
Другата бебка за капак сега е с кашлица и с нея се притеснявам, а и от това че след операцията бебе и по-голямо бебе какво ще правя не знам само да се роди и да е всичко наред пък ще му мислим после. Praynig

# 146
Леле,аз докато се запиша и вие вече сте на 10-та страница  Simple Smile Grinning Laughing
Честито на всички сладурки за хубавите бебчета.Бързо възстановяване и много щастливи мигове. А на останалата част от августовската дружинка-спокойни оставащи дни Hug

# 147
ЧЕСТИТО НА ТЕСС!!!

Новини за бебета днес?
 Joy

Въпросът "Айде бе, ти няма ли да раждаш вече?" и аз го чух няколко пъти. Наистина е нетактичен, ама аз бих им отговорила : Заповядайте вие, ако мислите че можете да го направите по-бързо и по-скоро...!
Така е то, хубавите неща бавно стават.

За контракциите, аз с моето половин нормално раждане и едно секцио по спешност, не мога да бъда голям авторитет, обаче да каже, че при първата бременност имах само безполезнени Бракстън-Хикс : просто втърдяване на корема, но болка липсва. Изтекоха ми водите и около час и нещо след това започнаха болезнени контракции, които в началото наподобяваха менструални болки, след това станаха доста силни и започнаха да се усещат не само като коремни, но и като болки в кръста...
Сега странното е че също не съм имала болезнени контракции  до момента....само се моля да не почне с изтичане на водите, щото това май е по-гадният вариант....макар че и да ти ги пукат също надали е приятно....

Вицове не мога да разказвам много добре, но ще се опитам  Rolling Eyes. Та вицът е :  Полицай разпитва човек, задържан за нанесен побой на мургава представителка на малцинство в парка. Човекът обяснява: ами вижте сега, аз си седях мирно и кротко на пейката а тя идва при мен и ми предлага секс услуги.  Полицаят казва: Добре де, ама защо беше нужна такава жестокост, не можа ли просто да й теглиш една?". Човекът обяснява: Вижте сега, аз съм гинеколог, по цял ден гледам женски полови органи, преглеждам, взимам секрети, правя ултразвук и т.н.....като се прибера вкъщи, жена ми ме започва: "абе трябва да ми видиш спиралата, нещо не е наред", дъщеря ми иска съвет какви тампони да си вземе... и при всичко това, представяте ли си, отивам да си разходя кучето и да си прочета вестника на спокойствие, а тая идва при мен и ми казва: "Бате, дай пет лева да видиш пу....ка"  Joy

та така
абе никой не се изказа по статията за ранни предвестници на раждането...?

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 17:04 от Milenita blue

# 148
еее страшен виц Joy Joy Joy,умрях от смях smile3521

# 149
  • София, Люлин-8
Здравейте момичета  Hug

Как се наваксват 7 страници  Shocked

Честито на всички нови мами, да са ви живи и здрави рожбичките и да ви носят само радости и положителни емоции Hug  Heart Eyes   bouquet

Аз имам един въпрос към ЛЛЛ за кърмата, при мен ситуацията е много зле, едвам успявам по 2 пъти на ден да изкарам по 30 милилитра, а пастоянно я слагам на гърда за да стимулира, но тя много бързо се изморява и започва да нервничи, а пък и зърната са ми много лоши, цедя се, пия чайчета на Хип, ям кисело мляко, пия много вода и не става и не става, абе мъка направо  Sad. Какво мога да направя по въпроса за да увелича количеството кърма?

Общи условия

Активация на акаунт